Gönderen Konu: Fren Balatalarından gelen sesler  (Okunma sayısı 10487 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren Balatalarından gelen sesler
« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2020, 09:55:37 »
Selman hocam sesin fren diski ile bir alakası yok diskte sorun olsa sallama yapar veya fren pedalında ufak aralıklarla geri tepme hissi verir benim son raddeye gelen diskler bile sorun çıkartmazken sizin araçta nasıl Sorun olsunki,sizin araçta olabilecek tek sorun diskte oyulma vs olabilir kalitesiz balatalar disk yüzeyinde oyuntu yapar balata bitmez ama disk biter.

Ümit hocam dün diskleri elimle kontrol ettim. Yüzeyi aynı oranda aşınmamış dalgalı aşınma olmuş. Sürüşte herhangi bir sıkıntı yok ancak ben yinede bir torna yaptırayım diyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2020, 09:55:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 07, 2020, 10:15:46 »
Ümit hocam dün diskleri elimle kontrol ettim. Yüzeyi aynı oranda aşınmamış dalgalı aşınma olmuş. Sürüşte herhangi bir sıkıntı yok ancak ben yinede bir torna yaptırayım diyorum.
Sizin aşınma olarak algıladığınız balatanın disk yüzeyinde bıraktığı artıklardır veya sizin algıladığınız şekilde gerçekten düzensiz aşınma olmuştur,fren diskinin düzensiz aşınmasının genel sebebi kalitesiz balatadan kaynaklanır o tip balatalar uzun Ömürlü gibi gözükürler içinde metal oranı yüksektir kendi bitmez diskleri bitirir,
Mümkünse bulunduğunuz yerde varsa üzerinde torna yapan yerlerde yaptırınız çünkü zaman içerisinde poryada oluşan çok küçük salınımlar hissedilmezken disk torna sonrası hissedilir düzeyde olabilir üzerinde torna yapan makina poryanın dönüşüne göre diski sıfır hatayla düzeltir,eğer imkan yoksa sökülmesi elzemse ustanıza disk yuvasını ve porya üzerini mutlaka temizletin yoksa diskte ve poryada oluşan korozyon artıkları pas vs diskin tam oturmasına engel olur göz ile kontrol de oturmuş gibi gözüken disk yine sallama yapar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ekim 07, 2020, 13:35:43 »
Ümit hocam ilgili bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Biraz önce ustanın yanında geldim. Para pulla işi olmayan hayır duası ile iş yapan ilk defa bir usta denk geldi. Kendisine durumu anlattım, sesi kendisi de test etti sonra Samsunun epey bi yükseğine kadar çıktık ben zannettim sesi duymak için çıkıyor, meğersem aşağı inerken fren yaparak inmiş hep balatayı yakmış. Geldik dükkana hocam şimdilik ses yok boş yere şimdi balatayla diskle uğraşmayalım parana yazık olur, biraz kullan bak eğer yine ses yaparsa gel o zaman çaresine bakarız dedi, para uzattım dua et yeter dedi gönderdi. :) Şimdilik ses kesildi hafta sonu Sivasa git gel yapacağım o zaman belli olur durum :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5