0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şu gizli özellik olayına ben baya takılıyorum bu konuda arabayla oynayabilecek kişi benim gözümde ahmet güve abimizdir bir gün arabayla yanında olursam yapmasını istediğim ilk iş ecuyu bilgisayara bağlayıp gizli özelliklerin hepsini açtıracam
Toyotada gizli menü yok.Techstream ile kişiselleştirmelerde değişiklikler yapılıyor.
Burada yanlış anlaşılma var.Kişiselleştirilmiş menü ile gizli menü karışıyor.Toyotada gizli menü yok.Techstream ile kişiselleştirmelerde değişiklikler yapılıyor.
net bilgim yok ama ben paketlere göre sınırlanan özelliklerden bazılarını aktiflerştirebiliyoruz diye biliyordum demek öyle değilmiş
Aslında klimanın hassasiyetiUzaktan kumanda da dörtlü ile cevap vermeİç lambanın yanma süresiUzaktan kumanda ile açıldında iç ışığın açılmaması gibiYeni Corolla premiumda bunlar daha fazla
pek kayda değer şeyler yok anladığım kadarıyla abi hiç 1,33 aurise böyle bişey yaptın mı? 1,33 yarisle aynı ecuya mı sahip? sormamın sebebi 1,33 yarise cc uygulamışlar ancak 1,33 aurise uygulanmıyor sanırım
Ahmet abi buluşmada Premiumda birçok şey var demiştin bende bunlar kılavuzda var demiştim ya,kılavuza göz gezdirdim hızla bulamadım. Bende mi hata var ,yani kendimiz ayarlayamıyor muyuz?yoksa sadece sisteme bağlamak mı lazım?
Peki bu özelliklerden lastik basınç kontrolünü etkinleştirmek ya da yüklemek mümkün mü (Yeni Auris'te)... Bana servisten olmayacağını söylemişlerdi, ama neden olmasın ki? Çok mu zor?
Donanım eksiği var o nedenle olmaz.
Benim farkettiğim; camları auto modda kapatırken kontağı çıkarsanız bile cam kapanmaya devam ediyor. Sürücü kapısı 30sn boyunca açılmadığı sürece tüm camlar açılıp kapatılabilir.hava yastığı %6 emniyet kemeri %46 ortalama ile hayat kurtaran sistemlerdirYüzdelerini bilemem ama havayastıklarının yüzdesinin çok daha fazla olması gerekirdizel motorlu son kasa araçlarda kalorifer sıcaklık düğmesini en son sıcaklığa getirirseniz (çok soğuk mesela 0 derece gibi) kalorferin içinde bulunan ısıtıcı devreye girer ve yaklaşık 5derece ekstra sıcaklık verir az demeyin kışın çok soğukta deneyin mutlaka ve bakın motor devriniz yükselir zatenEGR sistemi olan Benzinli motorlarda da aynı şey olur. Kalorifer içinde extra ısıtıcı yoktur.öneri kışında mutlaka klimanızı kullanın her sene mutlaka klimanın nemini aldırmak için gazı çektirip geri gaz bastırın kışın kullanılmayan klima yaz gelince kullanılmaz hale gelebilir dibe çoken yağ yazın ilk çalışmada klima komresörünüzün yatak sarmasına sebep olabilir...Efsanedir inanmayın, yağ her zaman altta kalır geriye kalanı gazla beraber zaten sirküle olur.vvt-i mtorlarda ve dizellerde klima açıkken motora yük binerse (sollama için gaza basma rampada devirin düşmesi elektirilksel sistemler motora yuk bindirir) klima kompresörü süre belirgin olmamakla beraber motor ecusu tarafında devre dışı bırakılır ve tekrar devreye alınır lambası yanık kalır ama siz fark etmezsinizAC devreye alındığında hangi şartta olursa olsun ilave yakıt beslemesi yapılır. O gibi durumlarda hiç bir zaman devre dışı bırakılmaz.kapıları kilitlemek yerine kapılar kapalı iken açma tuşuna basar iseniz 30sn (ortalama) sonra yanlış tuşa basılmış ihtamali olduğu için kapılar geri kilitlenir düşünün siz araçtan acele indiniz kapıyı kapadınız ve kilitlemek için açma tuşuna bastınız ve gittiniz gövde ecu'su bu süreden sonra saymaya başlar ve bu süre zarfında her hangi bir kapı açılmaz ise kapıları yanlış tuşa basıldı diye kilitler kapılar içeriden kapı kolu iki defa açılarak açılabilir..Kilitleri açık bir kapı için açma tuşuna basarsanız, kilitler 30sn sonra kapanmaz çünkü kilit zaten açıktır. Kapıları ve kilitleri kapalı iken açma tuşuna basıp kapıyı açmazsanız o taktirde 30sn sonra tekrar kilitlenir.kartlı sistemlerde kartınızın pili biterse aracın kapılarını metal anahtar ile açarsınız peki motoru nasıl çalıştıracaksınız kart üzerindeki toyota amblemini start düğmesine olabildiği kadar yakın tutun araç mutlaka çalışacaktır.Doğru. Güç kaynağına sahip İmobilizer uzaktan çalıştırır, kaynağı biten İmobilizer yakın mesafede olmalıdır.90yılından buyana tüm motorlarda soğutma sisteminde baypass hattı vardır araban hararet yapabilir diye eski mantıkla sakın termostatı sökmeyin sökünce esas hararet yapar bilginize...Yanlış mantık. Motor ısınıp termostad açınca motorda hararetmi oluşuyor? Termostadsız motor geç ısınır, verimli sıcaklığa erişemez, kışın üşütür.
Tekin abiDip gazlamalarda klima kompresörünü devre dışı bırakarak performans düşüklügünü önlediği doğru.Hatta şuanki Toyota modelleri frene basarsanız akü şarjını arttırıyor veya dip gazda şartlara göre şarzı kesiyor, bu hem yakıt ekonomisi sağlarken hemde performansında arttırıyor.
Kilitleri açık bir kapı için açma tuşuna basarsanız, kilitler 30sn sonra kapanmaz çünkü kilit zaten açıktır. Kapıları ve kilitleri kapalı iken açma tuşuna basıp kapıyı açmazsanız o taktirde 30sn sonra tekrar kilitlenir.Yüksel bey böyle demişsiniz ama ben bugün denedim kapılar açıkken açma tuşuna bastım ve 30 saniye sonra kapı kendi kendine kitlendi.
Bu dip gazda klima kompresörünün devredışı kalması her Toyota'da var mı ? Bizim E110'da var mıdır meselâ ?