Gönderen Konu: TOYOTA'da bilinmeyenler...  (Okunma sayısı 19863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
TOYOTA'da bilinmeyenler...
« : Temmuz 28, 2014, 03:42:32 »
Merhaba arkadaşlar.

DH'de deniztoyota nickli bir üye sağolsun araçta gizli kalan veya merak edilen özellikleri detaylı bir şekilde açıklamış.
Faydası olacağını düşündüğüm için yazdıklarını buraya yapıştırıyorum.

Soru cevap şeklinde yanıtlar da var, ilgi çekerse onları da koyarım.

Sizler de bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.

Benim farkettiğim;  camları auto modda kapatırken kontağı çıkarsanız bile cam kapanmaya devam ediyor.

hava yastığı %6 emniyet kemeri %46 ortalama ile hayat kurtaran sistemlerdir

2006 model sonrası üst donanıma sahip corolla auris avensis yaris hilux land cruiser araçların gövde ecülerinde cuztomize kişiselleştirme bölümü mevcuttur ancak bu kişiselleştirme özel test cihazı ile yapılır ve her model ile araç için farklıdır

mesala land cruserde en az 20 seçenek varken yariste bu 5 seçenek kadardır

ortak olan şeylerde vardır mesela otomatik farın ışık kararınca kaç saniye sonra deveye gireceği uzaktan kumanda ile kapıları kilitlerken veya açarken sinyalleri iptal etme gibi

avensiste tepede yanan kırmızı ışık ve yanındaki boşluklar hırsız caydırma sistemidir ve sistem ülkemizde kullanılamamaktadır

emniyet kemeri sesi iptali yetkili servislerde sadece emniyet kemeri kullanamayacak kadar sakat olan kişiler için geçerlidir...

dizel motorlu son kasa araçlarda kalorifer sıcaklık düğmesini en son sıcaklığa getirirseniz (çok soğuk mesela 0 derece gibi) kalorferin içinde bulunan ısıtıcı devreye girer ve yaklaşık 5derece ekstra sıcaklık verir az demeyin kışın çok soğukta deneyin mutlaka ve bakın motor devriniz yükselir zaten

öneri kışında mutlaka klimanızı kullanın her sene mutlaka klimanın nemini aldırmak için gazı çektirip geri gaz bastırın kışın kullanılmayan klima yaz gelince kullanılmaz hale gelebilir dibe çoken yağ yazın ilk çalışmada klima komresörünüzün yatak sarmasına sebep olabilir...

vvt-i mtorlarda ve dizellerde klima açıkken motora yük binerse (sollama için gaza basma rampada devirin düşmesi elektirilksel sistemler motora yuk bindirir) klima kompresörü süre belirgin olmamakla beraber motor ecusu tarafında devre dışı bırakılır ve tekrar devreye alınır lambası yanık kalır ama siz fark etmezsiniz

mmt şanzıman çok güzel bir sistemdir ama kullanımı zordur kullanım için bilgi isteyen olursa ben istanbul avrupa yakasındayım görüşebiliriz...

kapıları kilitlemek yerine kapılar kapalı iken açma tuşuna basar iseniz 30sn (ortalama) sonra yanlış tuşa basılmış ihtamali olduğu için kapılar geri kilitlenir düşünün siz araçtan acele indiniz kapıyı kapadınız ve kilitlemek için açma tuşuna bastınız ve gittiniz gövde ecu'su bu süreden sonra saymaya başlar ve bu süre zarfında her hangi bir kapı açılmaz ise kapıları yanlış tuşa basıldı diye kilitler kapılar içeriden kapı kolu iki defa açılarak açılabilir..

kartlı sistemlerde kartınızın pili biterse aracın kapılarını metal anahtar ile açarsınız peki motoru nasıl çalıştıracaksınız kart üzerindeki toyota amblemini start düğmesine olabildiği kadar yakın tutun araç mutlaka çalışacaktır.

bunun yanında start düğmesinde kırmızı ışık yanıyorsa sistemde arıza vardı %50 araç çalışmayacaktır yeşil ışık yanıp sönüyorsa dreksiyon kilidiz takılı kalmıştır kasmadan dolayı dreksiyonu kasan tarafın tersine döndürün normale döner (ışık renkleri ters olabilir)

90yılından buyana tüm motorlarda soğutma sisteminde baypass hattı vardır araban hararet yapabilir diye eski mantıkla sakın termostatı sökmeyin sökünce esas hararet yapar bilginize...
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

TOYOTA'da bilinmeyenler...
« : Temmuz 28, 2014, 03:42:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA'da bilinmeyenler...
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2014, 03:49:44 »
şu gizli özellik olayına ben baya takılıyorum bu konuda arabayla oynayabilecek kişi benim gözümde ahmet güve abimizdir bir gün arabayla yanında olursam yapmasını istediğim ilk iş ecuyu bilgisayara bağlayıp gizli özelliklerin hepsini açtıracam  :dans3: :dans2:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2014, 04:14:50 »
şu gizli özellik olayına ben baya takılıyorum bu konuda arabayla oynayabilecek kişi benim gözümde ahmet güve abimizdir bir gün arabayla yanında olursam yapmasını istediğim ilk iş ecuyu bilgisayara bağlayıp gizli özelliklerin hepsini açtıracam  :dans3: :dans2:

Burada yanlış anlaşılma var.
Kişiselleştirilmiş menü ile gizli menü karışıyor.

Toyotada gizli menü yok.
Techstream ile kişiselleştirmelerde değişiklikler yapılıyor.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 59 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2014, 04:31:56 »
Toyotada gizli menü yok.
Peki ne gibi kişiselleştirmeler? Bir de bu arabanın paketleriyle ilgili değil tamamen kendiyle ilgili değil mi?
Oysa zaman, cazibe gibi. Asla senin sandığın kadarına sahip değilsindir.
                                                                                 Khaled Hosseini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2014, 04:35:31 »
Burada yanlış anlaşılma var.
Kişiselleştirilmiş menü ile gizli menü karışıyor.

Toyotada gizli menü yok.

net bilgim yok ama ben paketlere göre sınırlanan özelliklerden bazılarını aktiflerştirebiliyoruz diye biliyordum demek öyle değilmiş
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #5 : Temmuz 28, 2014, 05:02:16 »
net bilgim yok ama ben paketlere göre sınırlanan özelliklerden bazılarını aktiflerştirebiliyoruz diye biliyordum demek öyle değilmiş

Aslında klimanın hassasiyeti
Uzaktan kumanda da dörtlü ile cevap verme
İç lambanın yanma süresi
Uzaktan kumanda ile açıldında iç ışığın açılmaması gibi

Yeni Corolla premiumda bunlar daha fazla
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 28, 2014, 05:08:59 »
Aslında klimanın hassasiyeti
Uzaktan kumanda da dörtlü ile cevap verme
İç lambanın yanma süresi
Uzaktan kumanda ile açıldında iç ışığın açılmaması gibi

Yeni Corolla premiumda bunlar daha fazla
pek kayda değer şeyler yok anladığım kadarıyla abi hiç 1,33 aurise böyle bişey yaptın mı? 1,33 yarisle aynı ecuya mı sahip? sormamın sebebi 1,33 yarise cc uygulamışlar ancak 1,33 aurise uygulanmıyor sanırım
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #7 : Temmuz 28, 2014, 07:15:17 »
pek kayda değer şeyler yok anladığım kadarıyla abi hiç 1,33 aurise böyle bişey yaptın mı? 1,33 yarisle aynı ecuya mı sahip? sormamın sebebi 1,33 yarise cc uygulamışlar ancak 1,33 aurise uygulanmıyor sanırım

Yeni Auris e oluyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 28, 2014, 12:06:06 »
Ahmet abi buluşmada Premiumda birçok şey var demiştin bende bunlar kılavuzda var demiştim ya,kılavuza göz gezdirdim hızla bulamadım. Bende mi hata var ,yani kendimiz ayarlayamıyor muyuz?yoksa sadece sisteme bağlamak mı lazım?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #9 : Temmuz 28, 2014, 14:23:21 »
Ahmet abi buluşmada Premiumda birçok şey var demiştin bende bunlar kılavuzda var demiştim ya,kılavuza göz gezdirdim hızla bulamadım. Bende mi hata var ,yani kendimiz ayarlayamıyor muyuz?yoksa sadece sisteme bağlamak mı lazım?

Kaan bilmiyorum. Manuel hiç yapmadım.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kilometre: 13000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 28, 2014, 15:29:58 »
Peki bu özelliklerden lastik basınç kontrolünü etkinleştirmek ya da yüklemek mümkün mü (Yeni Auris'te)... Bana servisten olmayacağını söylemişlerdi, ama neden olmasın ki? Çok mu zor?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #11 : Temmuz 28, 2014, 16:12:15 »
Peki bu özelliklerden lastik basınç kontrolünü etkinleştirmek ya da yüklemek mümkün mü (Yeni Auris'te)... Bana servisten olmayacağını söylemişlerdi, ama neden olmasın ki? Çok mu zor?

Donanım eksiği var o nedenle olmaz.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kilometre: 13000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 28, 2014, 18:14:08 »
Donanım eksiği var o nedenle olmaz.

Peki o donanım araca eklenemiyor mu?
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2014, 19:29:35 »
toyotada hayati acildurumlar dışında örneğin dediğniz gibi motor yetmeynce klimayı oto kapatma hariç özellikpek duymadım genelde vag grubunda oluyor mesela
esp çalşnca teyp sesi kısma
motor su ısısı derecesi öğrenme
vs vs
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2014, 20:49:48 »
Benim farkettiğim;  camları auto modda kapatırken kontağı çıkarsanız bile cam kapanmaya devam ediyor.
Sürücü kapısı 30sn boyunca açılmadığı sürece tüm camlar açılıp kapatılabilir.

hava yastığı %6 emniyet kemeri %46 ortalama ile hayat kurtaran sistemlerdir
Yüzdelerini bilemem ama havayastıklarının yüzdesinin çok daha fazla olması gerekir

dizel motorlu son kasa araçlarda kalorifer sıcaklık düğmesini en son sıcaklığa getirirseniz (çok soğuk mesela 0 derece gibi) kalorferin içinde bulunan ısıtıcı devreye girer ve yaklaşık 5derece ekstra sıcaklık verir az demeyin kışın çok soğukta deneyin mutlaka ve bakın motor devriniz yükselir zaten
EGR sistemi olan Benzinli motorlarda da aynı şey olur. Kalorifer içinde extra ısıtıcı yoktur.

öneri kışında mutlaka klimanızı kullanın her sene mutlaka klimanın nemini aldırmak için gazı çektirip geri gaz bastırın kışın kullanılmayan klima yaz gelince kullanılmaz hale gelebilir dibe çoken yağ yazın ilk çalışmada klima komresörünüzün yatak sarmasına sebep olabilir...
Efsanedir inanmayın, yağ her zaman altta kalır geriye kalanı gazla beraber zaten sirküle olur.

vvt-i mtorlarda ve dizellerde klima açıkken motora yük binerse (sollama için gaza basma rampada devirin düşmesi elektirilksel sistemler motora yuk bindirir) klima kompresörü süre belirgin olmamakla beraber motor ecusu tarafında devre dışı bırakılır ve tekrar devreye alınır lambası yanık kalır ama siz fark etmezsiniz
AC devreye alındığında hangi şartta olursa olsun ilave yakıt beslemesi yapılır. O gibi durumlarda hiç bir zaman devre dışı bırakılmaz.

kapıları kilitlemek yerine kapılar kapalı iken açma tuşuna basar iseniz 30sn (ortalama) sonra yanlış tuşa basılmış ihtamali olduğu için kapılar geri kilitlenir düşünün siz araçtan acele indiniz kapıyı kapadınız ve kilitlemek için açma tuşuna bastınız ve gittiniz gövde ecu'su bu süreden sonra saymaya başlar ve bu süre zarfında her hangi bir kapı açılmaz ise kapıları yanlış tuşa basıldı diye kilitler kapılar içeriden kapı kolu iki defa açılarak açılabilir..
Kilitleri açık bir kapı için açma tuşuna basarsanız, kilitler 30sn sonra kapanmaz çünkü kilit zaten açıktır. Kapıları ve kilitleri kapalı iken açma tuşuna basıp kapıyı açmazsanız o taktirde 30sn sonra tekrar kilitlenir.

kartlı sistemlerde kartınızın pili biterse aracın kapılarını metal anahtar ile açarsınız peki motoru nasıl çalıştıracaksınız kart üzerindeki toyota amblemini start düğmesine olabildiği kadar yakın tutun araç mutlaka çalışacaktır.
Doğru. Güç kaynağına sahip İmobilizer uzaktan çalıştırır, kaynağı biten İmobilizer yakın mesafede olmalıdır.

90yılından buyana tüm motorlarda soğutma sisteminde baypass hattı vardır araban hararet yapabilir diye eski mantıkla sakın termostatı sökmeyin sökünce esas hararet yapar bilginize...
Yanlış mantık. Motor ısınıp termostad açınca motorda hararetmi oluşuyor? Termostadsız motor geç ısınır, verimli sıcaklığa erişemez, kışın üşütür.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 59 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2014, 02:30:58 »
Kilitleri açık bir kapı için açma tuşuna basarsanız, kilitler 30sn sonra kapanmaz çünkü kilit zaten açıktır. Kapıları ve kilitleri kapalı iken açma tuşuna basıp kapıyı açmazsanız o taktirde 30sn sonra tekrar kilitlenir.

Yüksel bey böyle demişsiniz ama ben bugün denedim kapılar açıkken açma tuşuna bastım ve 30 saniye sonra kapı kendi kendine kitlendi.
Oysa zaman, cazibe gibi. Asla senin sandığın kadarına sahip değilsindir.
                                                                                 Khaled Hosseini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2014, 04:46:17 »
Tekin abi

Dip gazlamalarda klima kompresörünü devre dışı bırakarak performans düşüklügünü önlediği doğru.

Hatta şuanki Toyota modelleri frene basarsanız akü şarjını arttırıyor veya dip gazda şartlara göre şarzı kesiyor, bu hem yakıt ekonomisi sağlarken hemde performansında arttırıyor.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2014, 05:05:00 »
Tekin abi

Dip gazlamalarda klima kompresörünü devre dışı bırakarak performans düşüklügünü önlediği doğru.

Hatta şuanki Toyota modelleri frene basarsanız akü şarjını arttırıyor veya dip gazda şartlara göre şarzı kesiyor, bu hem yakıt ekonomisi sağlarken hemde performansında arttırıyor.
Bu dip gazda klima kompresörünün devredışı kalması her Toyota'da var mı ? Bizim E110'da var mıdır meselâ ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2014, 08:22:31 »

Yüksel bey böyle demişsiniz ama ben bugün denedim kapılar açıkken açma tuşuna bastım ve 30 saniye sonra kapı kendi kendine kitlendi.
Ben demedim UĞURCAN Bey.
Dikkatli okumanızı tavsiye ederim.

TEKİN Bey benim yapıştırdığım yazıya eklemeler yapmış.
Başlıktaki bilgiler de bana ait değil zaten, belirttiğim gibi başka yerden kopyalayıp yapıştırdım.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2014, 09:17:40 »
Bu dip gazda klima kompresörünün devredışı kalması her Toyota'da var mı ? Bizim E110'da var mıdır meselâ ?

E12 ile geldi diye hatırlıyorum
AP900 Cruise control