0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Haklısın ama yakıt tüketimi için sordum. Çünkü bazı başlıklarda da yazdım 100 km'de 9.5 litre gösteriyor ki bence bu çok fazla bir rakam. Acaba diyorum motor açma veya aşındırmadan sonra düşüyor mu bu fiyatlar?
aracın sıfır yeni bir araç daha kmsi çok düşüktür biraz sabırlı olup km yapmasını beklemek lazım.zamanla motor zaten kıvamına gelecek ve yakıt verilerin düşecektir bence.şuan araç çok yeni.zamanından önce motoru aşındırmak şanslıkla birlikte düşünüldügünde ve birazda bilinçsiz yapıldıgını düşününce kötü sonuçlar dogurabilir.biraz bekle araç biraz km yapsın bence
Tavsiyelerinize uyacağım, aslında geçen depoyu fulledikten sonra biraz gezdim ve hiç aşağı inmedi,keşke hep öyle kalsa. Bir de ekranın oradaki tuşa basınca sıfırlanır mı her şey? Onu anlayamadım pek.
o araçtaki donanımı bilmiyorum o konuda birşey diyemem işte ama sabırlı ol motor biraz kendine gelsin o zamanla belli eder durumu.keyifle gez güzel güzel
Teşekkürler. Ben biraz daha araştırıp kurcalayarak bulurum herhalde. Umarım benzin istediğim değerlere gelirse keyifle gezerim ben de.
acele etme sabret yeter.nekadar düşecegini ne degerlere ulaşacagını gene forumda tek tek belirterek takip ederiz zaten
2014 Auris'i 26 Nisan'dan beri kullanıyorum... İlk günden bu yana (sadece ilk 2-3 gün hariç) yakıt tüketiminde aman aman bir fark görmedim. Sakin kullanımda 6-6,3 arası, agresif kullanımda 7-7,8 arası, çok dur-kalklı kullanımda ise 8 küsur civarı yakıyor. Bu ilk günden beri böyle; çünkü devamlı kontrol ediyorum. Hatta bir ara 5,7 ile 5,9'u bile gördüm.Bence motor açma işlemi artık çok geride kalmış durumda. Yeni nesil arabalarda bu çok fazla bir önem taşımıyor. Sadece ilk 1000 km'de fazla hız yapmamak, çok yüksek devirde kullanmamak, yük çekmemek gerekiyor ki bu da yakıt tüketiminden çok motor koruma ile ilgili... Kullanım kılavuzunda bu bilgiler ve ne yapmamız gerektiği belirtilmiş durumda...Not: Kullanım kılavuzunda ve broşürlerde geçen değerleri yakalamak biraz zor. Çünkü bu değerler optimum koşullarda geçerli. Mesela Auris için verilen değerler şöyle:Birleşik (lt/100km) 5,7 lt/100kmŞehir dışı (lt/100km) 4,8 lt/100kmŞehir içi (lt/100km) 7,4 lt/100kmBen bu değerlere daha ulaşamadım...
Katalog verilerine ulaşmak neredeyse imkansız gibi. Ben ş.içi 7.4 e ulaştım ara ara, ancak ş.arası 4,8 hayal gibi ulaştığım en iyi tüketim şu ana kadar 5,4.
Bilgiler için herkese teşekkürler yalnız Zühtü bey sizin aldığınız değerler 1.6 motor için mi? Ben yüksek devirli kullanıyorum ama her zaman değil,zaten arada bir alabiliyorum arabayı ama çok fazla yaktığı zaman insan araçtan soğuyor. Hani daha az devirli kullansam mı daha az yakar onu anlamadım yoksa zamanla düşecek mi bu veriler? Çünkü 9.5 civarı sinir bozucu bence.
Bilgiler için herkese teşekkürler yalnız Zühtü bey sizin aldığınız değerler 1.6 motor için mi? Ben yüksek devirli kullanıyorum ama her zaman değil,zaten arada bir alabiliyorum arabayı ama çok fazla yaktığı zaman insan araçtan soğuyor. Hani daha az devirli kullansam mı daha az yakar onu anlamadım yoksa zamanla düşecek mi bu veriler? Çünkü 9.5 civarı sinir bozucu bence. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 26, 2014, 16:35:28 Aytaç bey bu değerler 1.6 motor için mi acaba?
Aracım 1.6 motor, CVT şanzıman...Sakin kullanımda devir 1400-2000 arası oluyor. Tabi ki rampa çıkarken 2500-3500 devire ulaşıyorum. Sürat arttıkça, agresif kullandıkça devir de haliyle artıyor; bu dediklerim 80-100 km sürat için geçerli. Mesela sollama yaparken bazen gaza çok yükleniyorum, devir de bu sırada yükseliyor (mesela 6000'e de çıktım). Devir yükselince benzin tüketiminin artması da kaçınılmaz...9,5 tüketim İstanbul'un ıstıraplı trafiğinde olabilir bence. Ama motor yağında bir sıkıntı var mıdır diye bakılabilir? Veya lastik basınçları normal mi diye kontrol edilebilir (Auris 2014 modelin lastik basıncı 33 PSI olmalı).Bir de tecrübeli arkadaşların fikirlerini alalım...
1.33 için söyledim ancak 1.6 ş.arası da bu değerler yakalanır. Doğru lastik basıncı, zamanında yapılan bakımlar ve sakin kullanım durumunda fabrika değerlerine bir nebze olsun yaklaşılabilir.
Biz daha yeni aldığımız için o lastik olsun motor yağı olsun problem çıkabilir mi? Gerçi hiç belli olmaz ama 1000 bakımı yaklaşıyor o zaman götüreceğiz. Yalnız 1400-2000 devirde shift yazısı gelmiyor,ben o yazıya göre kullanıyorum ama yanlış mı yapıyorum sizce? Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 03:38:23 Umarım benim 1.33'üm için de aynı şeyler geçerli olur ve o değerleri yakalarım.
Yeni aracın motor yağı fabrika çıkışı 0w-20. Bunun yakıtla bil ilgisi yok. Lastik basınçlarını soğuk iken kontrol edin, 33-34 civarına ayarlayın. 1000 bakımda pek bir şey yapmazlar genel kontrol olur ve şikayet varsa dinlerler. Siz araca alıştıkça yakıt tüketiminiz azalacaktır. Shift göstergesi zaten ekonomi için tasarlanmış, uyarsanız motoru ekonomik kullanırsınız ama bunu devamlı takip etmek bazen işkenceye dönüşür aracı ara sıra devirli kullanmakta fayda var.