0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabada mixerli sistem LPGmi vardı?
Mikserli sistem lpg var...sıralı sistem değil yani?
Sistemin buharlaştırıcı regülatörünü silindirik olarak düşünün.Hareket yönündemş takılmış sag sol yönündemi takılmış?Olmaz ise fotograf ekle daha iyi anlaşılır.
Arabanın sagına takılmış regülatör ahmet bey
barış bey sağ sol değilde, tekerlek gibi düşün, paralelmi duruyor dikeymi, ahmet bey sanırsam onu demek istedi,
Bugün epey bir usta gezdim... en son tavsiye üzerine emektar bir ustaya gittim... arabayla gezdik arabanın performansı iyi dedi.. tabi araba ustanın yanında istop etmedi.. gezdik turladık araba gidiyor kaputu açtık motorun çalışmasını inceledi subab ayarını sordu. 1 ay önce yaptırdım.. hocam motor sıkı çalışıyor tornayla subab ayarı böyle oluyor dedi ucuz oluyor ama olmuyor tam istenildiği gibi dedi. .. servise git orjinal subabları taksınlar istop filan kesilir dedi... ustanın söyledikleri mantıklı geldi malum motorun çalışması normal değil... şimdi ne yapıyım subabların hepsini mi değiştirmem lazım en kesin çözüm bu da(yarısını mı alsak) üstadların yardımına ihtiyacım var?
Barış burada bir yanlış anlaşma var ? subapları mı değiştir dedi yoksa eski şimleri mi ? subap ayarı yapılan yer torna ile ayar yaptıysa şimleri tornalamış olmalı. yani subaplar sıkı değil gevşek olmalı. subap değiştireceksen işin var.. ama şimler değişecekse bir de sen dene bakalım bulabilecekmisin ben bulamadım. tornacıda yapamadı
Anılcığım ben subablarla şimler, valfleri aynı anlam biliyorum yanlış biliyorsam düzelt, şimleri tornalattım bu şimleri orjinal olçülerinde tornalayamamışlar dedi. (Merzifonda ümit ustaya yaptırdıydım.) Böyle sağlıklı olmuyor ya servise götür yada orjinal al takalım dedi kararsız kaldım.
orjinal takım şimler varmıymış ? bana yok çekti herkes. bulursan alalım stop etme olayını sadece subap veya şimlere mi bağlıyorlar ?
Külbütor kapağını açtırıp subap boşluklarını kontrol ettirin.Normal ise (ekzostlar 0.20 ile 0.35, emmeler 0.15 ile 0.30) kapağı hemen kapatın ve bu ihtimali hafızanızdan silin.Bu işlemi yapmakta zaman olarak yarım saat gibi zaman alır abartılacak bir sorun değil.Bunları durumuna göre devam ederiz.
değerler çıkmazsa yine mi tornalatacaz ahmet abi..
Degerler ne çıkacak?Az mı fazla mı?Az çıkarsa evet fazla çıkarsa yenisi gerekecek