Gönderen Konu: efsanenin stop etmesi  (Okunma sayısı 5571 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: efsanenin stop etmesi
« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2014, 10:11:06 »
Direksiyonu çevirince o araçlarda devirin biraz yükselmesi normal. Hidrolik pompa güç çektiği için oluyor.
 Motorun rölanti devri nasıl, hava emişi sağlıklı mı? Bnzindede stop ediyor mu?
Araba benzinde de  stop ediyor rölantiler sabit hava emişinden de şüphe ediyorum  ilk önce subab olayı aklımızdan çıksın
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 16, 2014, 10:11:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 16, 2014, 17:39:55 »
mesela
Eksotta 5 cıktı tornalatıyorum... emmede 35 çıkarsa değiştireceğiz o şimi.... yarın rektiyeciye bi uğrayayım...

neredesin bugünlerde ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ağustos 16, 2014, 19:11:44 »
neredesin bugünlerde ?
Valla kafayı yemek üzereydim suluova da ustam müdahale ettim. Merzifondaki rektefeciye uğradım bu motor düzenli çalışıyor dedi can otoda erdoğan usta servise git onlar orjinalle değiştirsin egzostlar değişecek 8 tane dedi:-))(servise gitsem alayını değiştirir masrafta o biçim) emek servise gittim stop ediyorsa gaz kelebeğini temizleriz dedi işçilik 70 papel:') pazartesi bakarım dedim sonra suluovada işçiliği sordum sonucta gaz kelebeği bunun tam sonuc vereceğin garantisi yok... bujiler orjinal değildi herkes ona değindi... ustamı aradım bujiyi orjınal alıyım takalım dedi orjinal taktık motorun çalışması değişti kelebeği temizleyelim dedim gecen sene temizledik orasına en son el atalım dedi rolantiyi sabit tutan ısı sensörüyü çıkarttı yarın sehiriçi gez eğer stop etmezse  bunu değiştirelim dedi motor ısınınca yapıyor subabı söyledim sorun yok gevsek calısıyor dedi kademe kademe gidecez.. bütün ustalar böyle konusuyor artık yarın full şehiriçi arabadan inmeyecem inşlaah ısı sensörüdür de uğraşmayız yarın yazarım kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ağustos 18, 2014, 22:35:40 »
Adem ustamla tekrar işe giriştik. Isı müşürünü devreden çıkarttık şehiriçi turu stoplarla geçirdim tekrar ustaya geldim beyin fırtınası yaptık lpg beyni mi gaz kelebeği mi derken. Usta rölanti motoruna el attı. Dedim onu temizlettim meğer bozmuşlar. Onu da ben temizletmedim ığdırdaki yan dükkandaki usta 25 tl koparmak için tornavidayla daldı. Hava sensörü diye. Bir güzel içini sıvı contayla kaplamış. Hareket etmesi gereken rölanti aleti sıvı contayla hareketi engellenmiş ve stop etmeye başlıyor... usta hem kelebeği hem rolanti cubuk aletini  sarı rölanti motorunu bir güzek temizledi. Sonra topladı rölanti 1100 e çıktı gaz rölantisi 1500e çıktı. Arabanın çalışması değişti. Hemen ayarla 1000 e kadar düşürdü. Biraz turladık performans yerinde rölanti çubuğu düşmüyor yarım debriyaj olayı bile azaldı. Resimleri yükleyeyim. Bu arada anıl kardeşim ardı araba istop edince gidemedik merzifona bi borcumuz var. Rölantinin canlandi inşallah çözmüşüzdür. Artık şehir içi gezip anlaşılacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 18, 2014, 23:02:16 »
neyse geçmiş olsun diyelim , demek ki işi bilmeyene dokundurmamak lazım :) 

benim arabada motor soğukken rolantisi 1500 civarında kalırdı. ben askerden gelince baktım ki araba ısınıncaya kadar stop ediyordu. arabanın en sevdiğim yeri o rolantiyi ısınıncaya kadar yüksek tutmasıydı :)

internetten arabanın vakum şemalarını ve rolantinin nasıl yükseldiğini gösteren diagramları buldum. açınca komple karbüratörü temizledim ve baktım ki çalışmaya başladı. yani arabayı bilmiyorsan dokunmayacaksın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #25 : Ağustos 26, 2014, 16:33:48 »
Usta stop etme sorunu benim de başıma geldi. Ayağımı gazdan çektiğimde stop ediyordu araç. Gerekli gereksiz bir sürü parça değişti tür beyni dinamo sensörler falan filan. En sonunda subap ayarından olduğunu bulduk motor üst kapağı söküldü ayarlama yapıldı 1000 tl masraf açtı başımıza bu sırada diğer parçalara da 350 tl masraf yaptık boşu boşuna.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ağustos 26, 2014, 17:27:40 »
Subabı yaptırdık araba gevsek calışıyor anılda dinledi. Problem devam ediyor. stop ediyor rölanti motoru kelebek hikaye çıktı. Araba benzinde stop etmiyor gazda ediyor. Arabayı park ederken seyir halinde gaz beyninden şüphe etmeye başladım. Enjektör bobin ve gaz kelebeği deneme yanılma yolu olduğu için çok para dökmek istemiyorum bir tane efsane kasa var arkadasımda razı edersem çıkma almadan sök tak deneyecez ama enjektörler bitik onu da nasıl temin edecez muamma...