0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ön taraf olsun arka taraf farları bizim sollara 10a katlar çok güzelmiş. Sol un tipnden dolayı çok kişi uzak duruyor. Avrupa versiyonu çok hoşmuş... sanki bedava veriyor toyota Türkiye ye.
araştırınca arka stopların bile farklı oldugu ortaya çıkacak zaten.ülkeden ülkeye kasanın degiştigi ortada diye düşünüyorum.tabi ülkelerin gelişmişlik düzeylerine göre konsolda teyp unsurunun degişceginide düdşünüyorum ve bununla birlikte konfor olarak gelişmemiş ülkelerde dahada düşük olcagını varsayıyorum.avrupa ayagına gelicek olursakda çogu e12 nin konsol ışıklarının kırmızı oldugunu görüyorumki bu bana standart hali gelmeye başladı bu konuda.bizde de bir çogu yeşil diye biliyorum.bazı kişiler beyaz oldugunu bile sölüyordu önceden bana ama yeşil diye biliyorum.
E12 2006 dizel corollamiz var. Sifir almistik. TR de uretilmis ama sizin yazinizdaki gibi sadece parca montaji mi burda yapilmis, motoru nerde uretilmis hicbir bilgim yok. Ahmet abi biliyordur. Ama ben bunca senede uretim olarak hicbir sikintisini gormedim. Karsilastirma yapamiyorum cunku Ingiliz uretimi olanlarin ne durumda oldugunu bilmiyorum. Motorunda bi sikinti olmadi zaten de kaliperden gelen ses disinda (ayni kasa butun corollalarda var saniyorum ) kronik ses sorunu yok. Bence TR uretimi basarili
Dizel motorlar polonya üretimidir 1,4 D4D olsun 2,2 D-CAT'e kadar bütün versiyonlar orada üretiliyor. VVT-İ, dual VVT-İ motorları polonya mı üretiyor veya üretti bilmiyorum büyük ihtimal benzinli motorlar Japonya'dan geliyor. Şuanda üretilen yeni Corolla'nın da hacimsel olarak olarak %80 parçaları yerli.
arabayı söktüm dağıttım ucu bağlı olmayan bir ton kablo çıktı. kimbilir ne donanımlar var daha...
İthal ile yerli arasında mutlaka kalite farkı olur.Yerli donanımlılar biraz basit kalıyor
Kesinlikle farklı ülkelerde üretilen veya montajı yapılan araçlar içinde farklılıklar olduğuna katılıyorum.Benim aracım E15 Corolla makyajlı kasa ve orijinal Japonya üretimi o yıllarda gelen Corollalar bir kaç değişik ülkeden de gelmişti ve E15 kasa sorunları ile ilgili bir sürü şikayet ve konu açılmıştı fakat benim aracımda bu tür şikayetlerin hiç ama hiçbiri gerçekleşmedi örneğin direksiyon ve vites topuzu derisi ile alakalı bir çok sorun bildirilmişti benim aracımın 4 yılı dolmasına rağmen deri aksamları hala ilk günkü kadar temiz ve sıfır gibidir bu biraz kullanımla ve bakımla da alakalı olabilir. Ama şu bir gerçek O bir gerçek Japon ve kesinlikle farklı olduğunu düşünüyorum.