Gönderen Konu: İthal TOYOTA - Yerli TOYOTA ?  (Okunma sayısı 12296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
İthal TOYOTA - Yerli TOYOTA ?
« : Temmuz 25, 2014, 02:02:13 »
Merhabalar arkadaşlar.

Başlıkta belirttiğim gibi ithal TOYOTA'ların ve yerli TOYOTA'ların kendine has özelliklerini ya da muadilinden farklarını merak ettiğim için açılmış bir başlıktır.

Öncelikle TOYOTA TR fabrikasında çalışan Ahmet GÜVE abimiz ve TOYOTA Yedek Parçacısı Ufuk SÖNMEZ abimiz bizim bu konudaki en büyük aydınlatıcılarımız olacaktır diye düşünüyorum. @Ahmet Güve (8047), @Ufuk Sönmez (16363)
Kullanıcılardan beklentim ise örneğin "JAPONYA üretimi AE101 kullandım, daha sonra SABANCI üretimi AE101'e geçince şu eksikliği hissettim" gibisindendir.

Ya da bizim TR'de üretilen E12 Sedan kasa kullanıcıları, İNGİLTERE'de üretilen E12 HB'lere binince "Falanca konuda İNGİLİZ farkını gördüm" diyebilir mi ? Tam tersi de geçerlidir.

Aşağıdaki kamyon örneklendirmelerini, olayın detaylarını anlatmak için vereceğim.

Piyasadan örnekler vermem gerekirse.
Yakın arkadaşım MITSUBISHI yetkili servisinde tekniker. Geçtiğimiz günlerde JAPONYA üretimi 0 KM bir MITSUBISHI CANTER FUSO kamyon yağ değişimi için dükkanlarına uğramış.

Arkadaşım, muadili olan ve TR'de satılan CANTER'lara kıyasla, JAPONYA üretimi CANTER'ın yağ filtresinin başkalığından tutun da, motor koruma kapağına, ses yalıtıma kadar değişik ve güzel olunca araca hayran kalmış.

1997 yılından 2011 yılına kadar BMC PROFESYONEL kullandık. BMC, 1997 yılında ilk ürettiği PROFESYONEL araçlarında ithal CUMMINS motor kullanıyordu ve o istisnai araçların 1998 modelini yakın bir abim halen daha kullanıyor ve aracın KM'si oldukça ileride fakat motoru açılmadı. Çoğu parçasında USA ve BREZILYA etiketi var.
BMC daha sonralarda(2000'li yıllar) CUMMINS'den motor üretme lisansı alarak, İZMİR'deki tesislerinde CUMMINS motorlarını lisanslı olarak üretmeye başladı.
BMC, CUMMINS'ten motor lisansını aldıktan ürettiği 2003 827 BMC'mize, 370.000 KM'de motor yaptık. Çevremizdeki +2000 model BMC kullanıcısı da 500.000 KM'yi görmeden motor yaptırdı.

Ayriyetten yaklaşık 2 yıl gibi bir süre 2002 üretimi, 2003 trafiğe çıkışlı MERCEDES AXOR 3228 kullandık. O aracın parçalarının büyük bir çoğunluğu ithaldi, parçalar ALMANYA-FRANSA üretimiydi. Araç ise ithal parçalarla AKSARAY'da toplanan bir araçtı. Göstergesinden, hava tüplerine kadar MADE IN GERMANY yazıyordu ve AKSARAY'da yerli parça kullanılan AXOR'lara kıyasla çok daha kaliteli bir araçtı.
Sonrasında incelediğim AXOR'ların çoğunda bu parçaların ithal olmadığını gördüm.

Yani TOYOTA'nın COROLLA'sı ve MITSUBISHI'nin FUSO'su JAPONYA'da, BMC'nin CUMMINS'i AMERİKA'da, MERCEDES'in AXOR'u ALMANYA'da kalsın,  "taş yerinde ağır"  diyebilir miyiz ?

Aracın fotoğraflarını 2013 yılında DH'ye koyduğum için, oradaki mesajımı buraya yapıştırıyorum.
Orada da Yerli AXOR vs İthal AXOR tartışması yapmıştık.

İç aksamda gösterge çıtası.

Hava kurutucu.

Hava tüpleri.

Sadece ALMAN araçları için parça üreten BEHR'e ait radyatör genleşme kabı kapağı. Radyatör de çok büyük ihtimal BEHR markalı.

Ön panjur kapağı.

Ön panjur aksamları.

Silecek motoru.

Araç beyni.

Konsoldaki saklama çekmecemsi yerin kapağı.

Hava tüpleri - 2
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

İthal TOYOTA - Yerli TOYOTA ?
« : Temmuz 25, 2014, 02:02:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: İthal TOYOTA - Yerli TOYOTA ?
« Yanıtla #1 : Temmuz 25, 2014, 03:10:16 »
kendi aracım için konuşcak olursam eger şayet çok bilgim olmadan sadece gördügüm gözlemledigim kadar yanlışta olabilir belki ama e12 corolla sol olarak satılan bu araç yurt dışında sanırım altis adında ve kasada görünüm olarak biraz daha degişik halde

araştırınca arka stopların bile farklı oldugu ortaya çıkacak zaten.ülkeden ülkeye kasanın degiştigi ortada diye düşünüyorum.tabi ülkelerin gelişmişlik düzeylerine göre konsolda teyp unsurunun degişceginide düdşünüyorum ve bununla birlikte konfor olarak gelişmemiş ülkelerde dahada düşük olcagını varsayıyorum.
avrupa ayagına gelicek olursakda çogu e12 nin konsol ışıklarının kırmızı oldugunu görüyorumki bu bana standart hali gelmeye başladı bu konuda.bizde de bir çogu yeşil diye biliyorum.bazı kişiler beyaz oldugunu bile sölüyordu önceden bana ama yeşil diye biliyorum.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 25, 2014, 03:13:58
tabi birde bizde hiç olmıyan 2002 kasasınıda ekliyim o zaman

bu kasasınıda yanılmıyorsam epey bir modifiye eden var yabancı ülkelerde.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 25, 2014, 03:21:47 »
Ön taraf olsun arka taraf farları bizim sollara 10a katlar çok güzelmiş. Sol un tipnden dolayı çok kişi uzak duruyor. Avrupa versiyonu çok hoşmuş... sanki bedava veriyor toyota Türkiye ye.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 25, 2014, 03:22:58 »
e14 kasada ise izledigim gördüğüm kadarıyla toyota biraz daha standart duruyor.avrupadaki kasasıyla bizimki aynı.donanım olarak kesin farklılıklar vardır ama kasa olarak birebir aynı.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 25, 2014, 03:26:01
Ön taraf olsun arka taraf farları bizim sollara 10a katlar çok güzelmiş. Sol un tipnden dolayı çok kişi uzak duruyor. Avrupa versiyonu çok hoşmuş... sanki bedava veriyor toyota Türkiye ye.

bunu hangi ülkeye ihraçediyorlar bilmiyorum fakat ben tam tersini düşünüyorum burdaki e12ler daha kaslı daha oturaklı duruyor bence ve daha sert dayanıklı izlenimi veriyor her bu araca baktıgımda ben iyiki içinde degilim diyorum.bulabilirsem eger diger beyaz olan corolla s kasasının yapılısını ön tarafını paylaşırım ama.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 25, 2014, 03:29:48 »

araştırınca arka stopların bile farklı oldugu ortaya çıkacak zaten.ülkeden ülkeye kasanın degiştigi ortada diye düşünüyorum.tabi ülkelerin gelişmişlik düzeylerine göre konsolda teyp unsurunun degişceginide düdşünüyorum ve bununla birlikte konfor olarak gelişmemiş ülkelerde dahada düşük olcagını varsayıyorum.
avrupa ayagına gelicek olursakda çogu e12 nin konsol ışıklarının kırmızı oldugunu görüyorumki bu bana standart hali gelmeye başladı bu konuda.bizde de bir çogu yeşil diye biliyorum.bazı kişiler beyaz oldugunu bile sölüyordu önceden bana ama yeşil diye biliyorum.
Aynen, AVRUPA, JAPONYA ve AVUSTRALYA kasalar bizimkilerle küçük farklar harici aynı fakat USA başta olmak üzere zamanıda değişik tasarımla satmışlar ve satmaya devam ediyorlar.

Tipsizlik abidesi.  :D
Değişik bir amblemi var ve Toyota Allex adında satılıyor.

TR'ye göre sedan ön görünümlü HB.
HB'i güzel yapan ön tasarımıymış. Bu göz aşinalığı olmadığından mıdır nedir çirkin geldi.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 25, 2014, 03:38:57 »
ilk olarak benim begendim bence ara kasa olarak çıkardıgı bir model olan corolla s ve corolla le adında satılan iki modeliyle başlıyım.

buda altis adında satılan evrim geçirmiş hali corolla

bu benim begendigim modelin biraz  yapılısı

bu da standart bir corolla le. bizimkiler boşuna yüksek diyorum ben :D

bu da avrupadan gene bizim kasalardan bence herşeyi ortaya koyacak birazcık yapılı e12 hb

2002 corolla le içi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 25, 2014, 03:43:31 »
E12 2006 dizel corollamiz var. Sifir almistik. TR de uretilmis ama sizin yazinizdaki gibi sadece parca montaji mi burda yapilmis, motoru nerde uretilmis hicbir bilgim yok. Ahmet abi biliyordur. Ama ben bunca senede uretim olarak hicbir sikintisini gormedim. Karsilastirma yapamiyorum cunku Ingiliz uretimi olanlarin ne durumda oldugunu bilmiyorum.  Motorunda bi sikinti olmadi zaten de kaliperden gelen ses disinda (ayni kasa butun corollalarda var saniyorum ) kronik ses sorunu yok. Bence TR uretimi basarili
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 25, 2014, 09:04:52 »
E12 2006 dizel corollamiz var. Sifir almistik. TR de uretilmis ama sizin yazinizdaki gibi sadece parca montaji mi burda yapilmis, motoru nerde uretilmis hicbir bilgim yok. Ahmet abi biliyordur. Ama ben bunca senede uretim olarak hicbir sikintisini gormedim. Karsilastirma yapamiyorum cunku Ingiliz uretimi olanlarin ne durumda oldugunu bilmiyorum.  Motorunda bi sikinti olmadi zaten de kaliperden gelen ses disinda (ayni kasa butun corollalarda var saniyorum ) kronik ses sorunu yok. Bence TR uretimi basarili
Dizel motorlar polonya üretimidir 1,4 D4D olsun 2,2 D-CAT'e kadar bütün versiyonlar orada üretiliyor. VVT-İ, dual VVT-İ motorları polonya mı üretiyor veya üretti bilmiyorum büyük ihtimal benzinli motorlar Japonya'dan geliyor. Şuanda üretilen yeni Corolla'nın da hacimsel olarak olarak %80 parçaları yerli.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 25, 2014, 09:12:19 »
Dizel motorlar polonya üretimidir 1,4 D4D olsun 2,2 D-CAT'e kadar bütün versiyonlar orada üretiliyor. VVT-İ, dual VVT-İ motorları polonya mı üretiyor veya üretti bilmiyorum büyük ihtimal benzinli motorlar Japonya'dan geliyor. Şuanda üretilen yeni Corolla'nın da hacimsel olarak olarak %80 parçaları yerli.

Benzinli motorlar Toyotanın İngilteredeki bulunan 2. fabrikasından geliyor(Galler'de)
Avensis ve Auris ise Derby'deki otomobil fabrikasında üreriliyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 25, 2014, 10:04:10 »
 Farkliliklar var bende memnunum yerli 2005 corola sedan benzinli var hiç bir sikinti yaşamadim fakat sunroof en büyük yaramiz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 25, 2014, 10:05:32 »
Damarıma dokundun :(
AE101'ler için içimin yandığı fotoğraflarla cevap vereyim . Türkiyemize çok kötü donanımlar gelmektedir. Belki de bizim suçumuz ?

Bu araca hayranım maşallah, ALLAH'ım kaza bela vermesin sahibine. Her bakışımda bir başka kızıyorum toyotaya ve bize böyle donanımsız gelmesine sebep olanlara.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 25, 2014, 10:39:41 »
arabayı söktüm dağıttım ucu bağlı olmayan bir ton kablo çıktı. kimbilir ne donanımlar var daha...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 25, 2014, 11:55:46 »
arabayı söktüm dağıttım ucu bağlı olmayan bir ton kablo çıktı. kimbilir ne donanımlar var daha...
Donanım eklenirse diye adamlar düşünüp altyapıyı hazırlamışlar ama çok çeşit araç kıyasladım ve kullandım traktör kamyon otomobil vs.avrupa farklı kesinlikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 25, 2014, 12:22:57 »
Kesinlikle farklı ülkelerde üretilen veya montajı yapılan araçlar içinde farklılıklar olduğuna katılıyorum.Benim aracım E15 Corolla makyajlı kasa ve orijinal Japonya üretimi o yıllarda gelen Corollalar bir kaç değişik ülkeden de gelmişti ve E15 kasa sorunları ile ilgili bir sürü şikayet ve konu açılmıştı fakat benim aracımda bu tür şikayetlerin hiç ama hiçbiri gerçekleşmedi örneğin direksiyon ve vites topuzu derisi ile alakalı bir çok sorun bildirilmişti benim aracımın 4 yılı dolmasına rağmen deri aksamları hala ilk günkü kadar temiz ve sıfır gibidir bu biraz kullanımla ve bakımla da alakalı olabilir. Ama şu bir gerçek O bir gerçek Japon ve kesinlikle farklı olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 25, 2014, 12:33:50 »
 Şubat 2012'de Ankara TOYAN'dan "0" Corolla Elegant 1.6 A/T almış, faturasını da detaylı inceleme fırsatı bulmuştum. Arkadaşlar bayiye ödediğim toplam 50 bin civarıydı. Faturada Gebze Gümrük  girişindeki araç bedeli 24 bin TL idi. Aradaki farkın tek tek Çankaya Vergi Dairesi'ne yatırıldığını makbuzlardan gördüm. O aracı TOYOTA 24 bin TL'ye imal ediyor ve Japonya'dan Türkiye'ye kadar bu bedelle gönderiyorsa bence bu donanım bile fazla... İyiki aracın temel donanımlarından çalmıyorlar. Bizdeki müteaahitler gibi demirden, çimentodan çalsalar nolcaktı... Şimdi kullandığım araç 2007 Dizel Corolla M/M (E12) son derece memnunum. Ne yağ eksiltme ne MMT sorunu.148 bin km'de .Tık yok. Motor kaputunu açtığımda aracın temel parçalarının Japon, Fransa, Almanya, İngiltere olduğunu görüyorum. Camlar vb. hacim oluşturan şeyler Türk üretimi. Ama emniyet kemeri bile Japon...  Keşke daha fazla donanım koysalar, bazı donanımlar hayat kurtarıyor. Kalitesine hiç güvenmediğim Fiat Linea'da bile araç beli bir hıza ulaştığında otomatik olarak kapılar kilitleniyor. Şu an kul. araçta manuel çocuk kilidi var biliyorum. Her zaman arka kapılarım çocuk kilitlidir. Benim araçta çocuğum kapı mandalını gereksiz çeker bırakır ancak kapı açılmaz.  Bundan yaklaşık 2-3 ay önce yine aynı E12 2007 Corollası olan bir arkadaşla iki aile yakın bir köye yolculuk yaptık, çocuğum annesinin kucağındaydı, yine benim arabadan kalan alışkanlığını sürdüren çocuğum kapı mandalıyla oynarken virajda birden kapı açılıverdi , anne-çocuk sol arkada zar zor dengeyi sağlayıp araçta kalabildiler. Donanım eksikliğini bir de vergi açısından değerlendirirsek yanlış mı düşünüyor olurum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 25, 2014, 14:54:16 »
İthal ile yerli arasında mutlaka kalite farkı olur.Yerli donanımlılar biraz basit kalıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 25, 2014, 15:18:52 »
Çok fazla yerden yere vurmaya gerek yok bence.Güncel kasa Corolla ile E15 kasa Auris arasındaki ışçilik detayları bariz bi şekilde ortada.Auriste daha özenli bi çalışma vardı bence.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 25, 2014, 15:28:06 »
İthal ile yerli arasında mutlaka kalite farkı olur.Yerli donanımlılar biraz basit kalıyor
Yalnış anlaşılma olmasın daha öncede forumda böyle bi konu var bizim şantiyede 6 ,7 tane çeşitli versiyonlarda efsane kasa var arkadaşlarla onun muhabbetini yaparken sizinkiler gibi yerli cam markası yazmıyor diye yazıya bakarken ön kaputa elimle vurdum benimkinde tok bi ses var arkadaşınkine vurdum boş sac sesi değişmiştir diye diğer aracın kaputuna vurdum oda aynı farklı demekki amacım kimsenin aracını kötülemek değil arkadaşlar Kayseri'den selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 25, 2014, 15:41:44 »
Her şey bir tarafa da şu resimlerdeki full donanımlı 2.0 motor efsane kasaya hasta oldum .Türkiye de olsa herhâlde arabamı satar alırdım.

E12 sedan ve e12 hb kullanmış biri olarak .Biri Gebze Montaj Digeri İngiltere Montaj.Sol versiyonun iç plastik kalitesi daha iyi gibi geldi bana birde iç aksam takırtı tukurtuları daha az oda malzeme kalitesi ile orantılı sanırım .Ama tabi iki aracıda sıfır alıp binip denemsini yapmadım ama ben  sinden de memnunum şu an terra sedan kullanıyorum uzun yolda diğer aracıma göre sessiz geldi bana birde diğer aracım hızı daha çok belli ediyordu bundan öyle olmuyor genel anlamda çok aşırı fark yok gibi geliyor bana
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 25, 2014, 17:41:16 »
Tüm cevaplar için teşekkürler.

Kesinlikle farklı ülkelerde üretilen veya montajı yapılan araçlar içinde farklılıklar olduğuna katılıyorum.Benim aracım E15 Corolla makyajlı kasa ve orijinal Japonya üretimi o yıllarda gelen Corollalar bir kaç değişik ülkeden de gelmişti ve E15 kasa sorunları ile ilgili bir sürü şikayet ve konu açılmıştı fakat benim aracımda bu tür şikayetlerin hiç ama hiçbiri gerçekleşmedi örneğin direksiyon ve vites topuzu derisi ile alakalı bir çok sorun bildirilmişti benim aracımın 4 yılı dolmasına rağmen deri aksamları hala ilk günkü kadar temiz ve sıfır gibidir bu biraz kullanımla ve bakımla da alakalı olabilir. Ama şu bir gerçek O bir gerçek Japon ve kesinlikle farklı olduğunu düşünüyorum.
Aslında bu tarz cevaplar bekliyordum.
Bu üretim farkı neden kaynaklanıyor bilemiyorum.

Örneğin VOLKSWAGEN'in JETTA'sı MEKSİKA üretimi diye hor görülürken, AVRUPA'da üretilen GOLF yere göğe sığdırılamıyor.
1.6 VVT-i