0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
jetta-golf ayrımı güzel bir örnek. kim diyorsa gerçekten haklı. jetta kalitesiz mi ? hayır ama golf farkını bariz belli ediyor.
Tüm cevaplar için teşekkürler.Aslında bu tarz cevaplar bekliyordum. Bu üretim farkı neden kaynaklanıyor bilemiyorum.Örneğin VOLKSWAGEN'in JETTA'sı MEKSİKA üretimi diye hor görülürken, AVRUPA'da üretilen GOLF yere göğe sığdırılamıyor.
Her şey bir tarafa da şu resimlerdeki full donanımlı 2.0 motor efsane kasaya hasta oldum .Türkiye de olsa herhâlde arabamı satar alırdım.E12 sedan ve e12 hb kullanmış biri olarak .Biri Gebze Montaj Digeri İngiltere Montaj.Sol versiyonun iç plastik kalitesi daha iyi gibi geldi bana birde iç aksam takırtı tukurtuları daha az oda malzeme kalitesi ile orantılı sanırım .Ama tabi iki aracıda sıfır alıp binip denemsini yapmadım ama ben sinden de memnunum şu an terra sedan kullanıyorum uzun yolda diğer aracıma göre sessiz geldi bana birde diğer aracım hızı daha çok belli ediyordu bundan öyle olmuyor genel anlamda çok aşırı fark yok gibi geliyor bana
Şubat 2012'de Ankara TOYAN'dan "0" Corolla Elegant 1.6 A/T almış, faturasını da detaylı inceleme fırsatı bulmuştum. Arkadaşlar bayiye ödediğim toplam 50 bin civarıydı. Faturada Gebze Gümrük girişindeki araç bedeli 24 bin TL idi. Aradaki farkın tek tek Çankaya Vergi Dairesi'ne yatırıldığını makbuzlardan gördüm. O aracı TOYOTA 24 bin TL'ye imal ediyor ve Japonya'dan Türkiye'ye kadar bu bedelle gönderiyorsa bence bu donanım bile fazla... İyiki aracın temel donanımlarından çalmıyorlar. Bizdeki müteaahitler gibi demirden, çimentodan çalsalar nolcaktı... Şimdi kullandığım araç 2007 Dizel Corolla M/M (E12) son derece memnunum. Ne yağ eksiltme ne MMT sorunu.148 bin km'de .Tık yok. Motor kaputunu açtığımda aracın temel parçalarının Japon, Fransa, Almanya, İngiltere olduğunu görüyorum. Camlar vb. hacim oluşturan şeyler Türk üretimi. Ama emniyet kemeri bile Japon... Keşke daha fazla donanım koysalar, bazı donanımlar hayat kurtarıyor. Kalitesine hiç güvenmediğim Fiat Linea'da bile araç beli bir hıza ulaştığında otomatik olarak kapılar kilitleniyor. Şu an kul. araçta manuel çocuk kilidi var biliyorum. Her zaman arka kapılarım çocuk kilitlidir. Benim araçta çocuğum kapı mandalını gereksiz çeker bırakır ancak kapı açılmaz. Bundan yaklaşık 2-3 ay önce yine aynı E12 2007 Corollası olan bir arkadaşla iki aile yakın bir köye yolculuk yaptık, çocuğum annesinin kucağındaydı, yine benim arabadan kalan alışkanlığını sürdüren çocuğum kapı mandalıyla oynarken virajda birden kapı açılıverdi , anne-çocuk sol arkada zar zor dengeyi sağlayıp araçta kalabildiler. Donanım eksikliğini bir de vergi açısından değerlendirirsek yanlış mı düşünüyor olurum?
yüksel açtığın konu için teşekkürler çok güzel konu açmışsınbence bizim e 12 kasalar avrupa da üretilen kasalardan çok daha şekilli duruyor iç donanım olarak ben avrupa kasalarda gösterge rengini beğenmiştim haricinde bizim kasalar için konuşuyorum gayet güzel tabi bence
Burada bir not eklemek istiyorumAvrupa H/B arabaları sedandan daha çok seviyor.Bu nedenlede üreticilerin hepsi H/B ye daha çok önem veriyor.Bunu Auris / Corolladada sürekli görüyoruz.
ahmet abi daha iyi bilcektir ama hb e12 ye sunroff opsiyonu yapıyorken sedana koymamazlık etmez etmemeli.ben o konuda aynı düşüncede degilim sedan ve hb kasaların ikisi içinde opsiyoneldir o.ama hb sedandan daha çok tercih edildigi için hblerde görebiliyoruz sunroof.kimsenin hiç dikkattini çekmedi ama 2002-2006 arası sadece bir e12 sol vvti dan bahsederken yabancı ülkelerde corolla s- corolla le olarak adlandırılan arabaları var aynı dönemde
Guzel konu, tebrikler Yuksel, model vererek uretim yeri farkliliklarinda ortaya cikan parca degisiklikleri hakkinda yardimci olabilirim.
Bence bu konunun açılış sebebi donanımsal farklılıklar veya sedan hatchback ayrımı değil de farklı ülkelerdeki üretim ve montaj işçilikleri malzeme kalitesi ile ilgili çünkü sedan ve hatchback araçlar farklı tüketici gruplarına hitap eder ben benim aracımla kıyasladığımda Güney Afrikada üretilen bir Corollanın Japonya da üretilen bir Corolladan farklı olduğu izlenimini edindim bunu bir çok değişik şikayet ve sorunlar yaşayanların söylemlerinden görebiliyorum ve ilk mesajımda belirttiğim gibi 4 yıldır en ufak bir sorunla karşılaşmadım bahsedilen depo çalkantı sesi bile yok veya torpido sesleri tıkırtıları benim aracımda gerçekleşmedi. Fakat forumu aratırsanız E15 Corolla ile ilgili bir çok değişik şikayetle alakalı bir çok konu açılmış ve şikayetler yaşanmış. Bu sorunsuzluk belki biraz da benim aracımın 1.6 Benzinli olmasıyla da ilgili olabilir. Veya direk üretildiği ülke ile alakalıdır. JTNBV şasi nolu araçlar orijinal Japondur.
Bu Volkswagen olayını bi arkadaşım bana şöyle demişti İstanbul'da 2000 yılında sıfır bora aldık 2001 yılında bi tane daha sıfır bora aldık 2000 model Alman üretim 2001 İspanya üretim ama Alman ile diğeri arasında çok fark var diyordu yalıtımı malzeme kalitesi falan ile Alman çok farklıydı diyor bizim araçlardada böyle bi durum mevcut anlaşılan