0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu e12 corollalarda hiç bu sorunu yaşamadım zamanında bir fordda fiestada başımıza gelmişti bizim.2kere diskler degişti 2 kere tornalandı ama nafile diyorsunuz.70km hızdan sonrada sanırım yapmıyor titreme diyorsunuz.salıncaklar geliyor benim aklıma.kontroletmekte fayda olabilir.salıncaklar burçlar vs orjinalmiki acaba.
tüm disklerin 2 kere degiştigini ve çok kısa sürede tekrar titreme yaptıgını egilmeye sebep oldugunu düşündügümde balans vs herşeyin iyi oldugunu düşündügümde aklıma salıncaklar geliyor benim.büyüklerim daha iyi anlıyanlar vardır muhakkak forumda ama baktırmanızda yarar var derim.tabi bide fren merkezine bakılabilir.benim düşüncelerim bunlar.salıncaklarda bir boşluk varsa aynı titremeyi yapar diye düşünüyorumfren merkezide saglıklı degilse gene buna benzer bir titreme yapar diye düşünüyorum.
Jantlarda bir bozulma olmuş olabilir mi?
Salıncakların eklem yerlerinde yani burç/civata gibi parçalarında aşınma varsa yüksek süratlerde araç sağa sola kayar aynı şeyi frenlemede de yapar ama frenleme esnasında titreşim üretmez.Fren merkezindeki contalarda da aşınma varsa, güçsüz fren oluşur ama titreşim olmaz.Yüksek süratlerde sadece frene hafifçe dokandığınızda titreşim oluşuyorsa, bu fren disklerinin yamuk olduğunun göstergesidir.Eğer disklere torna uygulaması ve değişimi yapılacaksa, fren balatalarının da kontrol edilmesi ve gerekiyorsa yeni olsalar bile değişmesi gerekir. Eğer lastikler çok sert ise ABS sistemi devreye giriyor olabilir, anlamayan biri iki titreşimi karıştırabilir.
...frene tam basınca titreme olmuyor, oluyorsa da hafifliğinden ben hissetmiyorum. Frene yarım hafif ya da yarım basınca titreme meydana geliyor.
bizim ford fiestada başımıza gelmişti ve salıncaklardaki boşluktan dolayı oldugu ortaya çıktı serviste yaptırıldıktan sonra herhangi bir sıkıntı daha çekmedik.ama tekin abinin dedigi dogru lastiklerin sertliginden dolayı abs kitlenmesimi yoksa başka bir titrememi.60 yanak lastik var üzerinde ya çok dikkatsiz gezip jantı biçiyorsunuz yada jantlar saglam benim kanaatimce.60yanak lastik hor kullanılmassa jantta çok yıpranma yapmaz kanımca.
tekin abinin dedigi gibi lastiklerinizin şuanki durumu nedir acaba bilmek lazım olmadı bir lastik degişimine gidilebilir.ben jant olayının zor oldugunu düşünüyorum.8 senedir biniyorum en ufak bir yamulma yok jantlarda çünkü 60yanak iyi bir yanak.arkasından da geçmezse tekin abi katılmıcak sanırım ama ben bir salıncak ve fren merkezine baktırırım
Bu durum aracı ilk aldığımda yoktu. 2014 yılbaşı zamanı lastik durumları nedeniyle ön arka lastik (jantlarından sökülmeden) değişimi yaptırdım. Bu durum ondan sonra meydana geldi. Ancak en son tornayle birlikte balans ayarı da yapıldı, ustanın bir tanesi balans yapıldıktan sonra da oluyorsa ön arka jant değişimi titreme nedeni değildir demişti.