Merhaba arkadaşlar.
Bugünkü aktivitemiz stop farı temizliği.
Hazır bugün evdeyken, uzun zamandan beri düşündüğüm ve arabaya için yapabileceğim son şeylerden biri olan sağ stobu söküp temizlemeye karar verdim.
İlk önce before-after yapabilmemiz için öncesinin haline bakalım.
Örneğin bu fotoğrafta sol stop parlatılmıştı ve sağ stoba ellenmemişti. Polisajdan sonra çok da aşırı bir fark olmamıştı zira kılcal çatlaklardan dolayı zamanla içerisine toz almış. İki stop farı da aynı nitelikte olsa amenna ama birisi yeni diğeri eski gibi gözükünce hoş durmuyordu.
1-

2-

3-

4- İlk önce farı yerinden söktüm.

5- Farı yerinden söktükten sonra aşağıdaki 6 numaralı fotoğrafta göreceğiniz ampül deliklerinden su tutarak, stobun içerisinden çıkan pis suyu lavaboya boşalttım ve içerisinden çıkan pislikler bunlar.
Bir kısmı ben fotoğraf çekene kadar gitti bile.

6-

7- Farın içerisini yıkadıktan sonra havlu peçete ve tornavide yardımıyla içerisini temizlemeye başladım.

8-

9- Havlu peçete yardımıyla içerisinden çıkan pislikler bunlar.

10- Daha sonra büyük risk alarak, farı, çerçevesi ile ayırmaya karar verdim. Spatula yardımıyla, kanırta kanırta far ile çerçeveyi yaklaşık 15 DK'da ayırdım. Zaten tahmin ettiğim gibi silikon tutuyormuş ve silikonlar artık esnekliğini kaybetmiş, taş gibi olmuş.
Fotoğrafta farkettiyseniz sol alt kısımda far kalıntıları var. Ben sökerken olmadı, zamanında far o kısımdan çatladığı için zannımca oradan tozu alıyordu.

11- Gördüğünüz gibi arka park lambalarının olduğu kısım yosun içerisinde, su ve tozdan kromajı gitmiş. Küçük 3 adet delikten temizlenmiş hali bu, görüyorsunuz değil mi ? Yani içini açmasaydım istediğim temizliği yakalayamayacaktım.

12-

13- Şu manzaraları görünce "İyi ki açmışım" dedim. Yoksa dışarıdan istediğim kadar uğraşayım, ulaşamayacağım kısımlar vardı.

14- Farın içerisini detaylı bir şekilde temizledikten sonra tekrar yıkadım. Çizik olmaması için mikrofiber bez yardımıyla, taktıktan sonra buhar oluşmaması için detaylı bir şekilde kuruladım.

15- Ve sonuç.

16-

17- Tekrar aşağıya indim. Araba yaklaşık 2 saat stopsuz kaldı. Gözü olanlar, üzerine yanan sigara izmariti atanlar "Oh olsun, sonunda bir yere vurmuş" demişlerdir.

18- Ve stop takıldı. Gerçekten çok iyi oldu, bana göre yaptığım en iyi işlerden biri. Şimdilik para bandıyla güzelce her tarafından bantladım. Pazar olduğu için sanayi kapalı. Yarın sabahtan gidip çift taraflı bant ve silikon alacağım, farı güzel bir işçilikle toz almayacak şekilde yapıştıracağım.

19-

20- Bu sefer de sol far tozlu kaldı iyi mi ?

21- Öncesi ve sonrası arkadaşlar...