Atikere karşı önyargınız olmasına gerek yok, ECU'sundan enjektörlerine, regulatörüne kadar Avrupalı firmaların tasarımları zaten.
Şu anda sadece regülatör olarak gerideler, diğer komponentleri oldukça iyi.
Sorunuzu tam olarak anlamadım ama "verilen hata" olarak "check engine" hatasından bahsediyorsunuz galiba.
İsterseniz Atiker ile kendi imtihanımı anlatayım

Aracımda (2000 Vectra) Atiker Safefast sistem mevcut. ECU İtalyan malı idi galiba (AEB), enjektörler Valtek, regülatör Atiker SR07 (en son seri)
iki yıl önce aldım aracı, benden önceki sahibi 70bin'de taktırmış, şu anda araç 110bin km de.
Bu arada önce ilk takılan SR02 regülatör değişti, çünkü gaz basıncını tam olarak sabit tutamıyordu, SR07 takıldı. Sonrasında takan yer düzgün ayar yapmadığı ve gelişigüzel filtre değiştirdiği için enjektörlerden biri açık kalmaya başladı ve ayar bozuldu.
İnternetten yeni enjektör takımı aldım, bunların ömürleri de zaten 30-60bin km oluyormuş bu arada, ve kendim taktım.
Sonrasında regülatöre giren vakum hortumu yarılmış, onu düzelttim. Tüm bunlar arasında 1 ay gibi bir süre geçti ve ayar tutmadı araç.
Ben de internette LPG arabirimleri ile ilgili bir forum buldum, bağlantı kablosunu ve yazılımını aldım, ayarları kendim yapmaya başladım.
Dananın kuyruğu burda kopuyor.
Regülatör montajından sonra hem düzgün ECU ayarı yapılmamış, hem de regülatör basıncı düzgün ayarlanmamış.
Hatta orjinal montajda bile enjektör nozülleri yanlış seçilmiş.
Dolayısıyla ara sıra gaz yememe, O2 sensör hatası alınması (fakir karışımdan), gibi sorunlar oluyordu. Burası önemli çünkü dediğiniz gibi hatayı söndürme yapıyor olsa bu hatayı almazdım.
Bunları,
1. Düzgün nozül.
2. Yeni enjektör.
3. Gaz basınç ayarı
4. ECU kalibrasyonu
Yaparak aştım. Şu anda da gayet memnunum sistemden.
Karışım oranlarını OpCOM (opel ECU arabirim yazılımı) kullanarak kontrol ettiğimde gazda da, benzinde de herhangi bir problem ile karşılaşmıyorum.
Araç ECU'su zaten belli bir noktaya kadar ayarları düzeltiyor. Ancak LPG ayarı çok absürd boyutlarda hatalı yapılırsa araç ECU'sunun da bir yere kadar limitleri var. Ayrıca böyle sorunlar sadece arıza ışığı ile değil, aracın gidişi ile de kendini belli eder.
Yani işin özü, OBD 2'li sistem Atikerde gayet güzel çalışıyor ve tercih edilebilir.

edit:
Bu arada şunu da belirteyim,
şu anda LPG taktıracak olsam (hangi araç olacağına da bağlı gerçi) ama yine Atiker tercih ederdim. Tek bir ekleme ile; kendi Atiker regülatörü yerine Landi regülatör taktırırdım. Gaz basıncını sabit tutma konusunda çok çok daha iyiymiş diye duydum.