0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alper enjektorleri ne kullandin? Keihin hakkinda ne dusunuyorsun ?Her ne kadar Lpg donusum sistemlerinin hala gerektigi gibi olmadigini ve gerektigi gibi montajinin yapilmadigini savunsam da Japon mensili (Honda) oldugu icin cok sicak bakiyorum, benim gozumde en iyi Lpg donusum sistemi olan Prinste bir cok modelinde bu enjektorleri kullaniyor diye biliyorum.
Atikere karşı önyargınız olmasına gerek yok, ECU'sundan enjektörlerine, regulatörüne kadar Avrupalı firmaların tasarımları zaten.Ben de internette LPG arabirimleri ile ilgili bir forum buldum, bağlantı kablosunu ve yazılımını aldım, ayarları kendim yapmaya başladım.Bunları,1. Düzgün nozül.2. Yeni enjektör.3. Gaz basınç ayarı4. ECU kalibrasyonuYaparak aştım. Şu anda da gayet memnunum sistemden.Karışım oranlarını OpCOM (opel ECU arabirim yazılımı) kullanarak kontrol ettiğimde gazda da, benzinde de herhangi bir problem ile karşılaşmıyorum.Araç ECU'su zaten belli bir noktaya kadar ayarları düzeltiyor. Ancak LPG ayarı çok absürd boyutlarda hatalı yapılırsa araç ECU'sunun da bir yere kadar limitleri var. Ayrıca böyle sorunlar sadece arıza ışığı ile değil, aracın gidişi ile de kendini belli eder. Yani işin özü, OBD 2'li sistem Atikerde gayet güzel çalışıyor ve tercih edilebilir. edit:Bu arada şunu da belirteyim,şu anda LPG taktıracak olsam (hangi araç olacağına da bağlı gerçi) ama yine Atiker tercih ederdim. Tek bir ekleme ile; kendi Atiker regülatörü yerine Landi regülatör taktırırdım. Gaz basıncını sabit tutma konusunda çok çok daha iyiymiş diye duydum.
Nozullari kac mm sectiniz, regulator basinci kac, Opcomu yolda giderken laptoptan baglayip İNT ve BLM degerleri e baktiniz mi?Atiker ayar kablosu ile benzin ve gaz enjeksiyon degerlerini kontorl ettiniz mi? Rolantide kac ms, en uzun kac benzin enejeksiyonu 14ms mi? Gaz enjeksiyonu kac ms?Bence ECU ile bazi problemleri makyajlayabilirsiniz ama gercekten hizli ve kararli enjektorler gerekli. Bu arada sizin aracinizda standart OBD var mi? Bende de 2000 model Opel Astra 1.4 var, ama Elm327 OBD okuyucusunu calistiramadim. Atiker Safefasti OBD baglantisini kullanabiliyor musunuz? Atiker kablo icin ne tavsiye edersiniz? Baykan kablosunu bayiden verdiler, Atikerinkini montajcimdan daha alamadim. En kolayi posta ile gelemsi.
Bende nozullar 2.5mm, basınç da 1.4bar civarı. Rölantide benzin enjektörleri 5ms civarı, LPG enjektörleri de 6ms civarı çalışıyor. Devirli olarak not etmedim, bakmam lazım. Zaten zamanım olsa biraz daha detaylı bir ayar yapacağım. Çünkü opcom entegratör değerleri normalde 128 ama partial load, yani yarım yükte 180'lerde. İdeali 127 olması lazımmış.elm ile ECU'ya bağlanamayabilirsiniz ancak bu OBD2 kaynaklı değil, yazılım kaynaklı bir sorun. Opel'in özellikle eksi X motorlarında protokol farklılıkları var. Ben ScanMyOpel programı ile elm kullanarak bağlanabiliyorum mesela ama torque ile bağlanamıyorum.Kablo olarak da bunu kullanıyorum:http://www.sanalpazar.com/Lpg-c01a-pro-Atiker-Ayar-Kablosu-Lpg-Interface__isp16073090
Montajda araca takılan nozüller 2.0 ve basınç 1.0 bar idi
Atiker SR07'ye vakum hattı giriyor, ama regülasyonu çok başarılı değil.
Evet, uzun ama çok aşırı dik olmayan bir rampa 8.10'da tam kickdown yok, çok uzun bir düzlük değildi çünkü. Orada gaz basıncı ne kadar düşecek diye meraktan biraz devirledim. 1.18'e kadar düşüyor Bundan sonra bir ayar daha yaptım, şu anda 130'da entegratörler.
Ayarlar fena değil evet, ama basınçtaki oynamalardan yine de memnun değilim.Diğer forumda çok aktif bir arkadaş var, Atiker'in filtresinin yeteri kadar geçirgen olmadığını keşfetmiş.Benimle aynı aracı. SR06 kullanıyor, 130kW diye geçiyor sanırım. Ancak onda da basınç regülasyonu iyi değil. Çözüm olarak filtre öncesine "Y" tarzı hortum koyarak paralel 2 filtre kullanmak olmuş! Önceleri 1.3'ten 1.1 lere düşüyordu, artık 1.2'den aşağı inmiyor diyor.