Gönderen Konu: sorun ne olabilir...motor sesi arttı, kalkışlarda çekiş azaldı...  (Okunma sayısı 44949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
şimlerinde derken ne demek istediniz üstad... araştırdım, şim ya da şimler diye bir şey bulamadım internette....
Şimler 16 walf dedikleri motorun eksantrik milinin altındaki subablar diye biliyorum yanlışsam düzeltin.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
evet hocam aynen bende öyle biliyorum  ;)
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Subab ayarı gelmiş arabanızın aynı sorunlar bende de vardı. Sibob ayarından sonra ok gibi oldu. 120yi geçemedi araba motorda  bağırıyor . Performans yükseldi. Size tavsiye ediyorum efsanede subablar kronik...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 01:35:24
Ahmet bey ve cevdet beyın videolarını izledım ama ses alımı telefona görw değişir. Cevdet beyin motorda ses yok telefonla alakası olabilir.  Bazı teller cok ses almıyor... ama ahmet beyin motor sesi normal değil olay motor sorunu gibi çalışması normal değil...

Bugün ruhsatı karıştırır ken motor gücü olarak 58kw yazdığını gördüm buda yaklaşık 77hp yapar bu motordan bu kadarverim beklenir diye ddüşünüyorum yani motor da bir sıkıntı olduğu yönündeki kanaaatim ortadan kalktı araç model etiketin de AE101L yazıyor bu modellerin hepsimi böyle ruhsatta yazan değerler doğrumu sizce
FOREVER.  Corolla XEI 96     km.88000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Bugün ruhsatı karıştırır ken motor gücü olarak 58kw yazdığını gördüm buda yaklaşık 77hp yapar bu motordan bu kadarverim beklenir diye ddüşünüyorum yani motor da bir sıkıntı olduğu yönündeki kanaaatim ortadan kalktı araç model etiketin de AE101L yazıyor bu modellerin hepsimi böyle ruhsatta yazan değerler doğrumu sizce
Ömer bey siz arabanızı tanımıyorsunuz 1.6 xei araba 114 hb bu arabanın gitmeme durumu yok ruhsatı yazanlar toyota mühendisleri değil.. cok karısıklık oluyor ruhsatta. Sizin 1.3 se dediğiniz gibidir. Ama 1.6 xei 114bygr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ömer bey siz arabanızı tanımıyorsunuz 1.6 xei araba 114 hb bu arabanın gitmeme durumu yok ruhsatı yazanlar toyota mühendisleri değil.. cok karısıklık oluyor ruhsatta. Sizin 1.3 se dediğiniz gibidir. Ama 1.6 xei 114bygr
1.6 ların hepsi aynı değildir, 105 hb ve 114 hb yani iki çeşit.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
1.6 ların hepsi aynı değildir, 105 hb ve 114 hb yani iki çeşit.
97ler 105 hb, Ömer beyin arabası 96 model. Çok ahım şahım fark yok 3000dvr 102 km yapıyor(114) ,100km yapıyor (105)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
96-97 ler 105 diğerleri 114

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
Cevaplarınız için teşekkür. Daha öncede corolla kullanmıştım . ama ben o araçla 220km/h :kötü: hızı test etmiştim şimdi kendi arabama bakıyorum da böyle olmaması lazım diyorum. Ben çok hızlı kullanan biri değilim ama bu arabanın bir sıkıntısı olduğunu düşününce rahatsız oluyorum . Motor çalışma sesini dinledim sanki bir miktar metal sürtünme sesigeliyor  yada ben çok pinpiriklendim ondan bana öyle geliyor. Bir  :-\YARDIMCI olursanız sevinirim zira ustalara çok bağımlı olmak istemiyorum. Araçla 4. Viteste 3000dd 90~95 yapıyorum . aynı model ladayla arkadaş4. Vites te 140 :DUR: yapıyor şaşırdım.   Video yüklemeye çalışıyorum bu durumu daha iyi anlatır umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
Arabanın motor etiketi resimdeki gibi orada 1.6 olduğu açıkça yazıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
97ler 105 hb, Ömer beyin arabası 96 model. Çok ahım şahım fark yok 3000dvr 102 km yapıyor(114) ,100km yapıyor (105)
9 hb yüzünden klimalı aracımı sattım. yeni aldığımda klima yok, ama olsun bundada orjinal olmasıyla avunuyoruz.  :)  rampada 110 km hızla çıktığım yeri, şimdi çok rahat 150 km hızla çıkıyorum.  ;) sence fark varmı? 3000 devirde denemiştim farkıda görememiştim. ama belirtiğin fark çok az , olabilir, bunda iddaa etmem.

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
9 hb yüzünden klimalı aracımı sattım. yeni aldığımda klima yok, ama olsun bundada orjinal olmasıyla avunuyoruz.  :)  rampada 110 km hızla çıktığım yeri, ş. di ço.rahat 150 km hızla çıkıyorum.  ;) sence fark varmı? 3000 devirde denemiştim farkıda görememiştim. ama belirtiğin fark çok az , olabilir, bunda iddaa etmem.
Güven bey teşekkür. Ama benim derdim çok hızlı kullanmak değil araçta taki bir sorun nedeniyle çekişten düştüğünü düşünmem . Burada bunun cevabını bulmaya çalışıyorum . Burada söylediğim sıkıntıları sanayide bir ustaya söylesem şimdiye motoru söküp  Eline  almıştı
 Aracı tanımak böyle bir şey ki ondan ne beklemeniz  gerektiğini anlıyorsunuz .
Not. Corollanın frenleme mesafesi çok iyi değil fazla hız yapmamanızı tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
bence siz bilmeden iddiaa ediyorsunuz, 96 lar 105 hb. aradaki farkıda, dediğim gibi, rampada farkediyorsunuz.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 16:07:58
video nerede göremedik?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
bence siz bilmeden iddiaa ediyorsunuz, 96 lar 105 hb. aradaki farkıda, dediğim gibi, rampada farkediyorsunuz.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2014, 19:07:58
video nerede göremedik?
Benim iddia ettiğim yok  her rampayı çıkan bilir kişimi oluyor????. Oraya yazmışssınız 110la çıktığım yere 150la çıkıyorum diye 9 byr rampada 40km fark atmaz sizin arabanızın çekiçi açıktır o yüzden rampada bayılmaz arabanız. formdan araştırmalarımla ilgili konuşuyorum bi sorgulayın 9hp fark katalitik konvertör farkından dolayı ortaya çıkıyor bu yıllar içinde katalitik konvertör işlevini yitirir ve ahım şahım fark kalmaz.. iptal ettirenler sitede  var bi formumda aratın 105hp114hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Üstatlarım 3 gün önce uzun yolda iken aracı boşa aldığım zaman sanki gaza basıyormuşum gibi ses geldiğini fark ettim. Acaba egzozumu deldim diye düşünüyorum. Ne olduysa yolda oldu. Aklıma gelen iki ihtimal var; Belli aralıklarda bir kaç kez sollama yaptım biraz devirli kullandım o yüzden mi oldu acaba bir de feribottan inerken altı sürttü. Ses önceden yoktu Gelibolu da fark ettim. Aracı boşa aldığım zaman eğimli yolda ses gelmezdi normalde şu an sanki gaza basıyormuşum gibi ses geliyor. Onun dışında aracın çekişinde vs farklı bir durum yok.
Aracım 2005 Corolla terra hb lpg li

Burada Keşan sanayide baktırmam gerekir mi? Sizce basit bir şey midir? Yoksa İstanbul a kadar beklesem mi? Bayramdan sonra İstanbul a geçeceğim.
Keşan sanayide iyi bir usta önerebilir misiniz?

--------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
Egzoscu baktı egzos da sıkıntı olmadığını söyledi bilyelerde sıkıntı olabilir bayram sonrası anca detaylı bakabiliriz dedi. Durum canımı sıkmaya başladı baya baya ses geliyor sanki beni arkadan motor lu bir grup takip ediyor ya da tek motorlu küçük uçak sesi gibi bir ses gaza basıp giderken de geliyor gazı kesip vitesi boşa atınca da geliyor araç yavaşladıkça ses de azalıyor acil durumdan bilgisi olan başına gelen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
Benim iddia ettiğim yok  her rampayı çıkan bilir kişimi oluyor????. Oraya yazmışssınız 110la çıktığım yere 150la çıkıyorum diye 9 byr rampada 40km fark atmaz sizin arabanızın çekiçi açıktır o yüzden rampada bayılmaz arabanız. formdan araştırmalarımla ilgili konuşuyorum bi sorgulayın 9hp fark katalitik konvertör farkından dolayı ortaya çıkıyor bu yıllar içinde katalitik konvertör işlevini yitirir ve ahım şahım fark kalmaz.. iptal ettirenler sitede  var bi formumda aratın 105hp114hp
kataliği değilde, egzostu komple çıkarsan, o aradaki fark yine kapanmaz. çünkü yazılımlar farklı. bilirkişi olmama gerek yok,  tecrübe dersek yerin de olur, ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
arada 9 hp ve 5 nm tork farkı var denildiği gibi katalizörle kapatılacak bi fark değil ama arada fark var teknik veride 114 lükler 0-100 ü 10 sn iken 105 likler 10,4 sn ama ucuk bi fark yok buda 1-2 metre onde  götürüyo demek oluyo yani yol uzadıkçada 114 lükler hp farkından dolayı önde olması kaçınılmaz.katalizör olayıda tıkandıkça performans artmaz aksine azalır.bide sunu belirtim 98 den sonrakiler tamemen farklı hem kat var hem 114 hp yani ustaylada konuştugumda 94-97 arasının parçaları 98 den farklı olduğunu söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
yahu 9 tane beygirin lafını mı yapıyosunuz :) sanki sıralı ile v motor farkı varmış gibi :)  90 beygircik motoru olan araba bana yetiyor, forumlara bakıyorum adamlar chip falan uğraşıyor.
istersen motorun üzerine motor kadar şarj koy ,turbo koy ama yine sabit 110 la gideceksin :) hadi kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Her Toyota bir Aşk..!
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '93
  • 6 kere teşekkür etti
Ynt: sorun ne olabilir...motor sesi arttı, kalkışlarda çekiş azaldı...
« Yanıtla #77 : Ağustos 01, 2014, 13:45:17 »
Ben daha 1 hafta önce aldım efsane kasa yı. 93 model xl araçta sanki ilk kalkışta titreme ve homurdanma sesi yüksek gibi geldi. motor pistonları vurmaya başlar başlamaz sanki her yerinde hissediyorsunuz bunu. hele debriyaja basınca acayip hissediyorum mükemmel bi sarsıntı var neden olabilir acaba? arabanın motorunu geçen sene 3 bin tl masraf ederek sıfırdan yapmışlar. sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? ? ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ağustos 09, 2014, 20:13:48 »
Kayışlarín gergin olması çekişi etkiler mi gecen usta devir daim kayışını değiştirdi bir ufak ses geliyor diyebbiraz abandı germeye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ağustos 09, 2014, 21:05:51 »
Kayışlarín gergin olması çekişi etkiler mi gecen usta devir daim kayışını değiştirdi bir ufak ses geliyor diyebbiraz abandı germeye
şaşırıyorum 80binde efsane böyle sıkıntılar veriyor 1milyonluk motor. Motor mu sıfırladınız????
Kayışların germe olayı sente ayarı diye biliyorum onu yapmıştır çekic düşük olduğu için usta ilk onu denedi sente ayarı tam çıktı tekerlekle ayarlıyor öyle mi yaptı sonuç noldu ömer bey???