Gönderen Konu: sorun ne olabilir...motor sesi arttı, kalkışlarda çekiş azaldı...  (Okunma sayısı 44944 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Acilen kompresyon testi yaptırın.
15 dakikalık masrafı olmayan bir test.

Sonuçlarına göre yönlendirmeye devam ederiz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
şu videoda biraz önce çektiğim benim arabanın eksoz videosu... sıradışı pek bir duman görünmüyor sanırım... videoyu HD seçeneğinde izlerseniz eksozda oluşan su birikintisinin zerre zerre oluşumunu görebilirsiniz...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2014, 16:51:44
yarın sabah bakayım o halde... ehil bir usta bulsak koşa koşa gideceğiz yanına zaten... sıkıntımız da o ustayı bir türlü bulamamak  :D :D
ben üzülerek söylüyorum, büyük ihtimal  conta yanık, yakıtında artması lazım.  ya arkadaş sizin orada  servis yokmu, gidip bir göster arabayı, belki onlar, nokta atışı yapar. bence senin usta boşuna avans ayarı yapmış.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ahmet Güve arkadaşımıza katılıyorum, kompresyon testi iyi olur.

Egzoz, özellikle susturucular, ısınıp soğumalar ile içinde su barındırabilir ve bu belli ölçüde normaldir ve egzoz gazının basıncıyla dışarı atılır. Atılan sıvı kokulu ise yakıt çiğ yanıyordur.

Aracınız ısınmış motor rölantisinde kaç devirde oluyor?

Bu arada bölgeniz için usta tavsiyeleri de gelir umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
İlk önce bir efsane kasa bulup sürecen üstad.sizin ilk arabanız ve aldığınızdan beri bu ses varsa  başka bir efsaneye binmeden olmaz.benim motor da bağırıyor. Manifod contası yanmıs ve baskı balata eski ama bende efsaneye binmedim sıkıntı o.
Motor sesi deyince Ustan avans ayarı yapıp yollamış o usta değilmiş zaten. Ustanı değiştirmen lazım sanayiye araba birakmayın yada siz müsaitken gidin anlatın sorun işçiliği görün aynı tokatı bende yedim ama izah etmeniz gerekiyor motor bağırıyor demekle olmaz ciğ yakıtı ve su eksiltmesini bi anlatın  saglam bi usta bul işçiliği ustalığı tam olsun...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
şu videoda biraz önce çektiğim benim arabanın eksoz videosu... sıradışı pek bir duman görünmüyor sanırım... videoyu HD seçeneğinde izlerseniz eksozda oluşan su birikintisinin zerre zerre oluşumunu görebilirsiniz...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2014, 16:51:44
yarın sabah bakayım o halde... ehil bir usta bulsak koşa koşa gideceğiz yanına zaten... sıkıntımız da o ustayı bir türlü bulamamak  :D :D
videoyu 720 değilde 360 da izleyin, duman değil, bence buhar atıyor. bu olay contayı işret ediyor. 22 , 23 saniyede, bariz buhar var. bu sıcaklarda, buhar çıkması normal değil. yanılıyor olabilirimde, ama bir tane motor ustasın dan da yorum alamadık.  !!!

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Egzozunun sesine kurban olduğum  bayılıyorum bu orjinal efsane egzoz sesine  :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
videoyu 720 değilde 360 da izleyin, duman değil, bence buhar atıyor. bu olay contayı işret ediyor. 22 , 23 saniyede, bariz buhar var. bu sıcaklarda, buhar çıkması normal değil. yanılıyor olabilirimde, ama bir tane motor ustasın dan da yorum alamadık.  !!!

Güven Bey şayet eksozdan buhar çıkıyorsa piston (yanma odası) içerisine sıvı karışacağından mutlaka yağa da sıvı karışacaktır. Yukarıda Ahmet Beye sorduğumda yağın durumunun normal olduğunu belirtiyor. Dolayısı ile burada su eksiltmesinin nelerden kaynaklanabileceğini genel olarak arkadaşlarımız belirtti. Ancak maalesef bu iş sadece uzaktan izlenimler ile olmayabiliyor. Aracın içine girip sürüş testi yapmadan, motorun durumunu yakından görmeden, kompresyon testinde aracı yüke bindirip ölçümlerini almadan, yağı bizzat gözlemlemeden şurda şu sorun var demek yanıltıcı olabilir. Belkide gerçekten contada problem vardır ya da çok basit bir hava filtresi olayıdır, ya da ateşleme sistemi. Zaten Ahmet Bey aracın altını kontrol edecekti, kendisi bilgilerini bir paylaşsın bir çözüm önerisi elbette olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Acilen kompresyon testi yaptırın.
15 dakikalık masrafı olmayan bir test.

Sonuçlarına göre yönlendirmeye devam ederiz.

ahmet bey... kompresyon testi yapan servis aramaya başladım bile... bulup yaptırdığımda sonucu size aktarıcam...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 09:21:23
ben üzülerek söylüyorum, büyük ihtimal  conta yanık, yakıtında artması lazım.  ya arkadaş sizin orada  servis yokmu, gidip bir göster arabayı, belki onlar, nokta atışı yapar. bence senin usta boşuna avans ayarı yapmış.

avans ayarını yapıpı yapmadığından bile şüphelenmeye başladım... acaba diyorum, sadece gaz ayarını yükseltip aracın performansının artmasını öylemi sağladı...
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
ahmet bey... kompresyon testi yapan servis aramaya başladım bile... bulup yaptırdığımda sonucu size aktarıcam...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 09:21:23
avans ayarını yapıpı yapmadığından bile şüphelenmeye başladım... acaba diyorum, sadece gaz ayarını yükseltip aracın performansının artmasını öylemi sağladı...

Samsun'da oto ekspertiz hizmeti veren yerlerde bu testi yaptırabilirsiniz, başka markaların servislerinde de yapılabiliyor olması lazım.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
Ahmet Güve arkadaşımıza katılıyorum, kompresyon testi iyi olur.

Egzoz, özellikle susturucular, ısınıp soğumalar ile içinde su barındırabilir ve bu belli ölçüde normaldir ve egzoz gazının basıncıyla dışarı atılır. Atılan sıvı kokulu ise yakıt çiğ yanıyordur.

Aracınız ısınmış motor rölantisinde kaç devirde oluyor?

Bu arada bölgeniz için usta tavsiyeleri de gelir umarım.

hakan bey, yukarıda da yazdım... atılan sıvıyı elimle inceledim, kokladım çok çok dikkatimi vererek... kesinlikle ne bir kayganlık, ne bir renk, ne de bir koku var. bildiğin su gibi...
motor ilk çalıştığında 1200-1300 civarlarında rölantide.... ısınmış rölantide motor 900-1000 devir civarında geziniyor, sanırım yakıt durumuna bağlı olarak...
vallahi şöyle iyi bir usta bulsam, daha da yakasını bırakmam... beni söğüşlemeyecek, hakkı neyse eksiğini de fazlasını da istemeycek... en önemlisi de anlattığımı dinleyecek ve anlayacak, ben de onun anlattığını anlayacağım...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 09:45:21
İlk önce bir efsane kasa bulup sürecen üstad.sizin ilk arabanız ve aldığınızdan beri bu ses varsa  başka bir efsaneye binmeden olmaz.benim motor da bağırıyor. Manifod contası yanmıs ve baskı balata eski ama bende efsaneye binmedim sıkıntı o.
Motor sesi deyince Ustan avans ayarı yapıp yollamış o usta değilmiş zaten. Ustanı değiştirmen lazım sanayiye araba birakmayın yada siz müsaitken gidin anlatın sorun işçiliği görün aynı tokatı bende yedim ama izah etmeniz gerekiyor motor bağırıyor demekle olmaz ciğ yakıtı ve su eksiltmesini bi anlatın  saglam bi usta bul işçiliği ustalığı tam olsun...

arabayı ilk aldığımdan beri bu ses yok... yukarıda da yazdığım gibi son 1 ay içinde başladı....sorun da orada zaten... motorun sessizliğine o kadar alışmışım ki, bu yaşta bir arabaya göre normal sayılabilecek bu ses beni o nedenle rahatsız ediyor...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 09:53:58

üstâdım... conta yanık olsa hararet yapmaz mı? hararette en ufak bir yükselme dahi olmuyor... ayrıca aracın yakıtında hiç artış yok... şehiriçi trafiğinde 28-30 kr, şehirdışı ise 22-25 kuruş arası yakıuyor şu anda... bu sorun başlamadan önce de böyleydi... servis tabii ki var üstâdım... ama benim güven sorunum var...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 10:07:02
Güven Bey şayet eksozdan buhar çıkıyorsa piston (yanma odası) içerisine sıvı karışacağından mutlaka yağa da sıvı karışacaktır. Yukarıda Ahmet Beye sorduğumda yağın durumunun normal olduğunu belirtiyor. Dolayısı ile burada su eksiltmesinin nelerden kaynaklanabileceğini genel olarak arkadaşlarımız belirtti. Ancak maalesef bu iş sadece uzaktan izlenimler ile olmayabiliyor. Aracın içine girip sürüş testi yapmadan, motorun durumunu yakından görmeden, kompresyon testinde aracı yüke bindirip ölçümlerini almadan, yağı bizzat gözlemlemeden şurda şu sorun var demek yanıltıcı olabilir. Belkide gerçekten contada problem vardır ya da çok basit bir hava filtresi olayıdır, ya da ateşleme sistemi. Zaten Ahmet Bey aracın altını kontrol edecekti, kendisi bilgilerini bir paylaşsın bir çözüm önerisi elbette olacaktır.

videoyu 360p de ve 720 p de defalarca izledim... buhar çıkışını bir türlü göremedim. tam ayağımı gazdan aldığım esnada çıkan gaz hüzmesi tazyiki düştüğünden dolayı biraz yukarı doğru ivmeleniyor... bu sanırım Güven Bey'de buhar izlenimi bıraktı... geçen hafta ustayla beraber eksozcuya götürdüğümüzde arbanın altından da eksozun çıkışından da uzun uzun gaza bastırarak gözlemledi... buhar gibi bir olaydan hiç bahsetmemişti... sadece çiğ yakıt atıyor demişti... eksozcu çiğ yakıt dedikten sonra zaten bizim usta avans ayarından şüphelendi...
evet mustafa bey... motor yağını bu sabah ta kontrol ettim... hiçbir değişim ya da eksilme yok... akışkanlığı da gayet normal...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 11:03:03

ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
contanın yanması için, hararet yaptırmana gerek yokki,onunda sonuçta bir ömrü var, bu sıcaklarda nekadar buhar olabilirki, hava soğuk  olsa daha fazla ,buharı görme şansımız olacak. bende usta oldum çıktım başına  :) siz  birde motorun sesini çekin videoya. rölantiyi yani göstergeyi çekin. arkadaşlar birde bunu dinlesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
contanın yanması için, hararet yaptırmana gerek yokki,onunda sonuçta bir ömrü var, bu sıcaklarda nekadar buhar olabilirki, hava soğuk  olsa daha fazla ,buharı görme şansımız olacak. bende usta oldum çıktım başına  :) siz  birde motorun sesini çekin videoya. rölantiyi yani göstergeyi çekin. arkadaşlar birde bunu dinlesin.

rölantiyi tamam çekerim yüklerim de, motor sesini benim çektiğim videoya göre değerlendirmek pek sağlıklı olmaz sanırım... kameranın ses alış düzeyi fazla olabilir, az olabilir felan... canlı dinlemek lazım bence...

rölanti videosu...
rölanti ve motor sesi

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2014, 16:02:25
bu da motorun görüntüsü ve sesi

motor görüntü ve sesi
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
corolla rölanti buda benim aracın rölantisi, benim rölanti  biraz düşük herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
Bende 96 xei 1.6 var hemen hemen aynı sorun var bende bir zamandır baskı balatadan şüpheleniyorum. Ama aracı kendimce test ediyorum bir şey yok devirle hız orantılı artıyor. 4.viteste 100Km/h hızdan sonra araba beni birak ben daha gitmem diyor resmen sonra tabi 5. vites oda 120 km gelince devir yükselmesi baya ağırlaşıyor. Geçenlerde bujileri değiştirdim ama pek bir şey değişmedi . ateşleme elemanları kontrol ettirmeyi düşünüyorum. bir de egzost ta da baktırırım gitmişken ama bence motor la alakalı gibi geliyor bu sorun .Çünkü ben hızlan mada ve kalkışta hiç problem yaşamıyorum. ok gibi fırlıyor yerinden .belli viteslerde belli devirler gelince artık gitmicem diyor resmen ... iyi düşünmek lazım bu konuda ...
Subab ayarı gelmiş arabanızın aynı sorunlar bende de vardı. Sibob ayarından sonra ok gibi oldu. 120yi geçemedi araba motorda  bağırıyor . Performans yükseldi. Size tavsiye ediyorum efsanede subablar kronik...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 01:35:24
Ahmet bey ve cevdet beyın videolarını izledım ama ses alımı telefona görw değişir. Cevdet beyin motorda ses yok telefonla alakası olabilir.  Bazı teller cok ses almıyor... ama ahmet beyin motor sesi normal değil olay motor sorunu gibi çalışması normal değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
Subab ayarı gelmiş arabanızın aynı sorunlar bende de vardı. Sibob ayarından sonra ok gibi oldu. 120yi geçemedi araba motorda  bağırıyor . Performans yükseldi. Size tavsiye ediyorum efsanede subablar kronik...

Ahmet bey ve cevdet beyın videolarını izledım ama ses alımı telefona görw değişir. Cevdet beyin motorda ses yok telefonla alakası olabilir.  Bazı teller cok ses almıyor... ama ahmet beyin motor sesi normal değil olay motor sorunu gibi çalışması normal değil...
şu cevdet beyin videosu nerede ben göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi

Subap ayarı sıkıntılı bir konumudur. her ustayım diyen adam yapabilir mi ki bu ayarı, Benim ustalardan yana pek şansım yok. nasıl yapıldığını bilsem Ustaya tarif ederdim sıkıntılı ise. Geçenlerde aks körüğü değiştirdim evelere şenlik usta 1 tl lık metal kelepçe yerine bir şey olmaz ben hep böyle yapıyorum diye plastik kelepçe sıktı 3 gün sonra yağ kaçırmaya başladı....
FOREVER.  Corolla XEI 96     km.88000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
şu cevdet beyin videosu nerede ben göremedim.

Yanlış yazmısım  cevdet dediğim güven bey sizin video

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
efsane kasanın mekanik anlamda kronik sorunu yok sizden önce nasıl kullandılar kim bilir  usta tercihinde daha titiz olun ayrıca sizin aracın şimlerinde sorun var gibi
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
öncelikle ilgilenen ve cevap yazma zahmetinde bulunan tüm efsanecilere teşekkür ederim...
efendim, dayanamayıp dün götürdüm arabayı sanayiye. daha önce de hizmet aldığım ve çok memnun kaldığım bir tamirhane var. oraya götürdüm... sanırım herkes memnun ki diğer bazı iş yerleri oturmuş sinek avlarken, bunların dükkanı her zaman dolu ve sıra oluyor...
+++

ustaya bütün sıkıntılarımı hissettiklerimi anlattım, baskıdan şüpheleniyorum felan dedim... hemen bir test sürüşü yapalım dedi. çıktık biraz dolaştık, 10-15 dakika kadar kullandı arabayı... o kullanırken ben bir taraftan anlatıyorum... araba işlerinden pek anlamadığım için dolaylı dolaylı anlatıyorum tabi...
+++
sonra geldik gene işyerine... görebildiğim kadarıyla balatanda sıkıntı yok dedi... ama araba gaza çok geç tepki veriyor, geç topluyor kendini dedi. gaza yüklenince ileri atması lazım kendini ded... sorun motordan bence dedi... önce hava filtrelere, eksoza bakalım dedi, ama bence bunda sente atlaması var dedi. avansına da bakalım dedi. kelebek ayarına da bakmamız lazım özellikle dedi...
+++
hava filtresine baktı, tertemiz dedi. sonra beraber eksozcuya gittik... eksozcuda baktı etti, çalıştırdı gaza bastı altına girdi felan... abi eksozda hiç sıkıntı yok, tıkanma yok dedi. ama araba çiğ yakıt atıyor dedi.
bunun üzerine sen sabah gel arabayı bırak dedi. motoru soğutup önce bujileri denemeyle işlemlere başlarız dedi. sonra sentesine, avansına, kelebeğine bakarız dedi... sonrası Allah Kerim...
gün içinde gelişmeleri size aktarmaya devam edicem.

Kardeşim bende de benzer sorun oldu. Önce sesli çalışıyordu. Araç güçten düştü. Pikniğe gittim yokuşlu bi yerdi araba zor çıktı. Ses arttı iyice. Götürdüm sanayiye. Kapak contası 3-4 silindirin arası kopmuş. 2 silindir kompresör yapmadığından hem sesli hemde güçten düşürmüş aracı. Egzozdan çiğ yakıt geliyorsa biyik ihtimal ya bujilerde yada conta da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
efsane kasanın mekanik anlamda kronik sorunu yok sizden önce nasıl kullandılar kim bilir  usta tercihinde daha titiz olun ayrıca sizin aracın şimlerinde sorun var gibi

şimlerinde derken ne demek istediniz üstad... araştırdım, şim ya da şimler diye bir şey bulamadım internette....
ahmet - 1980 / samsun
Arh+