Gönderen Konu: Binanın otoparkına giriş sorunu  (Okunma sayısı 8892 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
Binanın otoparkına giriş sorunu
« : Temmuz 15, 2014, 19:09:51 »
Arkadaşlar binamızın otoparkına giriş kısmı çok saçma sapan yapıldığından dolayı aracın altı sürtüyor. Bu öyle bir sürtmeki arabayı aldığım gün egzozu bırakmak zorunda kaldığım lanet bir günü hatırlatıyor her seferinde...

Geçen gün milim milim yaptığım testte 2 cm lik bir yükseklikle bu otoparka giriş biletimi alabileceğimi düşünüyorum. Aracı yükseltmek çok doğru değil biliyorum ama misal 16 inç bir lastiğe geçiş yapsam bu bana 1.5 - 2 cm gibi bir yükseklik kazandırır mı? Kazandırsa bile aero dinamiği çok etkiler mi?

"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Toyota Club Türkiye

Binanın otoparkına giriş sorunu
« : Temmuz 15, 2014, 19:09:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Binanın otoparkına giriş sorunu
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2014, 19:20:51 »
Giriş degilde çıkışta problem yaşıyorsunuz gibime geldi. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2014, 19:21:47 »
Gördüğüm en saçma kapıya sahip binalardan birinde oturduğunuzu söylesem? [emoji2]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2014, 19:22:39 »
Giriş degilde çıkışta problem yaşıyorsunuz gibime geldi. :)

Aynen girişte biraz sürtüyor sadece ama çıkışta dediğim gibi egzozu ilk günden bırakmıştım... Dikkat ederseniz demir sürgülü kapının beton üstündeki çıkıntısı en fazla işi bozan kısım...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 15, 2014, 19:23:52
Gördüğüm en saçma kapıya sahip binalardan birinde oturduğunuzu söylesem? [emoji2]

Doğru söze ne hacet...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2014, 19:42:33 »
Hocam bence site yonetimini toplayin, girişe beton dökülmesi için destek alın komşulardan. Biraz beton dökülse yeter gibi geldi bana.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2014, 19:51:39 »
Bizim binadada ayni şekildeki gibiydi demir rayin etrafi betondu ben altini sürtmüyodum ama beliki sürten varmiş yaptilar beton döktüler bence yöntimle konuşuyon bunun haricinde çapraz şekilde giremeyi deniyebilirsiniz veya geri geri şekilde  tabi itina sabir ister eşiniz kullaniyosa aracinizi yapamiyabilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2014, 19:55:19 »
 En mantıklısı o. Betonu kırıp daha engin bir beton hatta çukurda bile olabilir o şekilde yapıp kapıyı indirirseniz çok daha iyi olur...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2014, 20:02:54 »
arkadaşlar evet bence de beton dökmek en doğrusu... Şu an otoparka bir tane mini cooper ile ford fusion girebiliyor. Mini ufak olduğu için sürtmüyor kurtarıyor fordun da altı yüksek deli gibi... Çapraz girilebilecek bir pay ne yazık ki yok... Çok denedim... :/

Fordun sahibi apartman yöneticisi, dediği şu; zaten otopark küçük, eğer yaparsak herkes girmeye çalışacak, o da apayrı bir dert olacak, giriş çıkışlar vs...

O yüzden ben 15'ten 16 inç lastiklere geçersem araç kurtarır mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2014, 20:04:19 »
En mantıklısı kaldırım tarafına birazcık beton dökmek.
Apartman yönetimi ne kadar sıcak bakar bilinmez tabii ki...

Sizin yönetici de Fusion değilde Yaris olmuş  olsaydı bu kadar rahat konuşamazdı.Bence bu konuda ısrarcı olun.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2014, 20:12:02 »
Yönetici yaptırmıyorsa İBB'ye başvurun. Kaldırım kısmı onlara ait. Belki onlar bir çözüm bulabilir. Malum önümüzde bir seçim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2014, 20:19:15 »
Yönetici yaptırmıyorsa İBB'ye başvurun. Kaldırım kısmı onlara ait. Belki onlar bir çözüm bulabilir. Malum önümüzde bir seçim var.
Bu da güzel bir fikir.Neden olmasın?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2014, 20:32:02 »
Yöneticiye bak  be adamin düşündügüne bak sen orayi yaptirmakla yükümlüsün belki başka yollar üretebiliriz ora için burda ne biliyim tahta koyup lastiklerin gecicegi yerleri hafif yükseltebiliriz olamaz mi acaba
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2014, 20:51:22 »
Yöneticiye bak  be adamin düşündügüne bak sen orayi yaptirmakla yükümlüsün belki başka yollar üretebiliriz ora için burda ne biliyim tahta koyup lastiklerin gecicegi yerleri hafif yükseltebiliriz olamaz mi acaba
Bence kapının rayının olduğu yer ya komple sökülecek ya da oraya dolgu yapılacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2014, 21:07:51 »
Arkadaşlar herkese teşekkürler, sizlerinde belirttigi gibi beton dolgu vs en dogru çözüm ama onu yapamıyorum. O yuzden konu başında da belirttigim gibi 15 incten 16 ince geçmek cozum saglar mı onun hakkında bilginiz varsa lutfen yazmaktan çekinmeyin diyeyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2014, 21:13:50 »
Demir sürme kapıyı yerden değilde tepeden sürme şekilde modifiye ettirip alttaki rayı kaldırtabilirsiniz. :tamam:

Üstteki mesajınızı görmemişim. Peki ya 16 inch oluncada olmaz ise? Lastik yanak yüksekliğini arrtırmak fayda sağlamaz mı? jant değiştirmektense?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2014, 21:26:25 »
Demir sürme kapıyı yerden değilde tepeden sürme şekilde modifiye ettirip alttaki rayı kaldırtabilirsiniz. :tamam:

Üstteki mesajınızı görmemişim. Peki ya 16 inch oluncada olmaz ise? Lastik yanak yüksekliğini arrtırmak fayda sağlamaz mı? jant değiştirmektense?

Murat Hocam işte nasıl olur vs tam bilmediğimden... İnşallah konu hakkında deneyimli bir arkadaş sorunu görür de bir yol gösterir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2014, 21:43:20 »
 Aracı yükseltmeyi unutun diğer arkadaşlarda demişler zaten. Kaldırama dokunamazsınız bunu unutun B.B. buna izin vermez. Yapacağınız şey kapı demirinden başlayarak park alanına doğru 1cm den başlayıp artarak 25-30 cm yüksekliğinde beton dökün. Yani girerken sol tarafınızda 2 farklı yükseklikte beton var. Bunların birleşme yeri olan bir 30 cm lik yer görüyorum, orayı 0 kotu alarak geçmeniz lazımki araç çıkış kapısına yaklaştığında arka lastikler gerekli yüksekliği kazanmış olsun. Bu noktanın arkasında ki boşluğuda uygun kotta hatta eğimi bozmadan tamamlarsınız. Tahminen bir mikser betonla iş çözülür.

Saygılar.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2014, 21:45:01 »
Çağatay bey yanak yüksekliğini arttırmak  konforu arttırır fakat aracın yol tutuşuna negatif yönde etkisi olur . Sorununuza çözüm olur mu derseniz onu resimlerle anlamak çok zor iyi ölçüp biçmek lazım . Benimde tavsiyem aracı yükseltmek yerine apartman girişine bir çözüm bulmak . Bu arada bizim yazlıktaki site yöneticisinden de şerefsizi varmış . Ne demek yaptırırsak herkes girer sonra ben park edemem sen ne diye o apartmanın yöneticisi olmuşsun herkes aidatını ödüyorsa o otoparka herkesin girme hakkı var ve bunu sağlamak yöneticinin görevi . Böyle sadece kendini düşünenlere çok gıcık oluyorum inşallah olmazda olur da bu şahısla kavga ederseniz sizden ricam benim yerime de bir yumruk atmanız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2014, 21:51:14 »
Çağatay bey yanak yüksekliğini arttırmak  konforu arttırır fakat aracın yol tutuşuna negatif yönde etkisi olur . Sorununuza çözüm olur mu derseniz onu resimlerle anlamak çok zor iyi ölçüp biçmek lazım . Benimde tavsiyem aracı yükseltmek yerine apartman girişine bir çözüm bulmak . Bu arada bizim yazlıktaki site yöneticisinden de şerefsizi varmış . Ne demek yaptırırsak herkes girer sonra ben park edemem sen ne diye o apartmanın yöneticisi olmuşsun herkes aidatını ödüyorsa o otoparka herkesin girme hakkı var ve bunu sağlamak yöneticinin görevi . Böyle sadece kendini düşünenlere çok gıcık oluyorum inşallah olmazda olur da bu şahısla kavga ederseniz sizden ricam benim yerime de bir yumruk atmanız .

Aracı yükseltmeyi unutun diğer arkadaşlarda demişler zaten. Kaldırama dokunamazsınız bunu unutun B.B. buna izin vermez. Yapacağınız şey kapı demirinden başlayarak park alanına doğru 1cm den başlayıp artarak 25-30 cm yüksekliğinde beton dökün. Yani girerken sol tarafınızda 2 farklı yükseklikte beton var. Bunların birleşme yeri olan bir 30 cm lik yer görüyorum, orayı 0 kotu alarak geçmeniz lazımki araç çıkış kapısına yaklaştığında arka lastikler gerekli yüksekliği kazanmış olsun. Bu noktanın arkasında ki boşluğuda uygun kotta hatta eğimi bozmadan tamamlarsınız. Tahminen bir mikser betonla iş çözülür.

Saygılar.

Gökhan Bey çok güzel, net bir şekilde anlatmışsınız olayı... Bunu yöneticinin suratına yapıştırıp oku demem lazım.!

Anlaşıldı... Bu iş lastikle filan olmayacak :/ Valla işin sonu kavga olacak gibi de... Kendimi frenliyorum... Kiracı değilim, kiracı olsam da hakkım ama hem ev sahibiyim hem aracımı otoparka sokamıyorum... Yarım saat önce bir misafir aracı giriş yaptı Opel, iyice sinir oldum :) Şaka gibi... Konu dursun şimdilik, gelişmelerle karşınızda olacağım... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2014, 21:53:30 »
Benim babamda yoneticilik yapiyor sitede. Ama bir sikayet vs sitede bir duzen bozuklugu gorsun hemen halleder veya halletmeye calisir. Cunku hersey kagit uzerine bir bir isleniyor rapor olarak. Belediyeye sikayet edebilirsiniz cok rahat abi. Fen islerine...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...