0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınızın radyatör suyu aldığınızdan beri antifrizli ise ve bu antifriz değeri normal ise bence içini kimyasal ile temizletmenize gerek yok. Hava geçişini engelleyen bir materyal yoksa sadece hava ile iyi basınçlı bir hava ile sadece hava tutsanız yeterli. Eski aracımda hiç olmadık bir zamanda hararet yapmaya başlamıştı tamirciye gittim adam ön taraftan gazete kağıdı çıkardı meğersem babam tampona boya yaptırırken boyacı gazete kağıdı kapamış
Murat bey'in belirttiği gibi her 80.000km'de orjinal antifriz konmuşsa içerde sorun yoktur ama termostadıda kontrol etmekte fayda vardır.Klima Radyatörü en önde olduğu için, ince ve sivri bir metal ile içine giren küçük taşlardan arındırılıp eğilen yerleri düzeltildikten sonra, kaliper temizleyici sprey sıkıp yıkamacılardaki tazikli su ile durulanmalıdır. Bunların haricinde hava filtresi üzerindeki sensöründe temizlenmesi sistemin daha düzgün çalışmasına yardımcı olacaktır.
Radyatörle başbaşa güzel bir vakit geçirmekten başka bir şey kalmamış..
Yüksel hocam bu aralar boş kaldın herhalde Maaşallahın var, el atmadık yer kalmadı, bol fotolu temizleme konusu bizleri bekliyor anlaşılan
Yücel senin şanzımanın balataları ne durumda bi tamir kiti siparişi verde elin değmişken .
yüksel benimde 3-4 bin liram olaydı iyidi çıkma temiz bir şanzıman birde direksiyon kolonu alırdım bir yerlerden bütçe de bulaydık iyidi
Ben boşuna "Kafalar aynı" demiyorum yahu ! Üstad, senin fan hangi sıklıkla devreye giriyor ? Hiç dikkat ediyor musun ? Direksiyon kolonunda ne gibi bir sıkıntı var ki ? Eğer ses falansa, kaliperlere baktırmanda fayda var.Bugün boştaydım TÜV işlerini hallettim ve Muharrem ustamın yanına gittim. Sol ön tekerleği söküp, kaliper pimlerini uzun ömürlü mavi gresle, kaliperin üzerindeki iki zamazingoyu da pembe TOYOTA gresiyle yağladık. Direksiyondan geldiğini zannettiğim tıkırtılar kaliper pimlerinden geliyormuş. Eğer kesin teşhis koymadıysan, bir baktırmanda fayda var.
müdür fan senin de dediğin gibi bende rolantide farkediyorum genelde hızlıysan rüzgar vurdugundan pekk girmez devreye tabi rampa yukarı değilse ama bence senin aracında herhangi bir problem yok ama radyatörü keyfi açıp temizletebilirsin ben her kış bakımda temizletirim antifirizi boşaltıp yıkatırım su ile yenisiyle değiştiririm tabi müsrüflük ama benim aracın kolonu vasat çok problemli kaliperide yaptırdım fayda etmedi o kessin değişecek
radyatörü keyfi açıp temizletebilirsin ben her kış bakımda temizletirim antifirizi boşaltıp yıkatırım su ile yenisiyle değiştiririm tabi müsrüflük ama
Böyle yapmak sudaki oksijeni arttırır.
üstad ben aracı ilk aldığımda digital klima bölmesini açtım temizledim ama takmadım ertesi günü 100 km'lik yola gittim gelişiyle 200 km etti ağustos ayı neyse merkeze geldim rampa çıktım 3 km evin önüne varmadan hararet tavan yaptı bekledim soğudu motor sanayiye gittim götürmedik usta bırakmadım hiç biri anlamadı fan müşürü hararet müşürü derken evin yolunu tuttum klima ünütesini bir taktım fan girdi devreye bu ek bir bilgi olsun diye söyledim kısacası 200 km yol yaptım hararet ortayı geçmedi 3 km rampaya vurunca hemen hararet kalktı yüksel benim aracın kolonu sadece ses problemi yok sağ tarafa hala sert