0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kalorifere giden hortumlardan biri çıkmış araba ordan su atıyor ben 1000 km uzun yol yaptım memlekete gelince ustam gaz ayarı yaparken gördü.. (bi güzel sektirdi seni nasıl yolluyorlar böyle diye her göz göremiyor) hortumu tamir etti malum radyayörden su takviye edecez malum kalitesiz antifiriz ve su kullanmaktan içi paşlanmiş kurum bağlamış biz önce sabunlu suyla doldur boşalt yaptık suyun rengi bembeyaz oldu... şimdi eski günlerine geri dönmüş... halil amca mahalleden yaklaştı eskinin kamyon şöförü buna 1 şişe maden suyu doldur alttab boşalt hiçbir şey bırakmaz tecrübeyle sabit dedi. Radyatörü deler diye de cesaret edemiyorum da. Halil amcaya da o kadar güvenim tam. Ne yapsak ki radyatörü deler mi?
Halil Amcaya sor bakalım gazlı maden suyumu gazsız maden suyumu ? Maden suyu porçöz gibi değildir
Ya işte bildiğimz maden suyu sade olan:-) 200ml al bir tane boşalt dedi:-)
Şundan sordum gazlı olan Karbondioksit basılmıştır ve porçöz gibi etki yapar. Diğer gazı gitmiş olan aksine kireçlendirir Daha çok tıkar.Uzun süre Antifriz görmemiş araca antifriz koyarsan kireç tarafından tıkanmış delik vb yerler varsa açar ve delinmiş olur
Abim ben çok bilgili değilim araçlar konusunda ama oksijeni arttırılmış su yani yeni su içindeki minerallar (kireçlenme gibi) ve oksidasyon gibi problemlere yol açar kalorifer sistemlerinde ( Araç değil ev tipi kalorifer ) Bu yüzdende su boşlatması yenilenmesi yapılması tercih edilmez kullanılmış eski su her daim iyidir. Tazyikli suyu neresinden nasıl basıyorsun bilmiyorum ama mantıken konuşuyorum gene araç bilgisinden değil, normal devir yönünün tersine bir basınç yaptığından içersindeki motor pompa varsa onda sıkıntı yaptırabilirsin diye düşünüyorum. Ayrıca sistem eğer ki atıyorum ince borudan kalın boruya gidiyor ise sen tersten basarak pislikleri ince boruda tıkatabilirsin.Tüm bu yazdıklarım sadece mantık yürütmesi araç bilgim yok Araya başka mesaj girmiş Zeki Keskine cevaben yazmıştım
İşte böyle tecrübe oluyor bazı şeyler. Üniteyi takınca fanın çalışması esnasında yaşanan mutluluğu tahmin edebiliyorum.İşin aslı gördüğüm, burada okuduğum şeylere dayanarak bizim araçlarda her an sürpriz çıkartabilecek şeyleri sıralamak gerekirse bunların başında direksiyon sistemi ve teyp(yol bilgisayarı(!) mı desem ?) geliyor. Kaliper pimlerinin ses yapmasını, cam fitillerinin zamanla kırılması olaylarını falan geçtim... Buna şükür.
öğrendiğime göre önceki sahibi por çöz koyup aracı suyla karısık bir müddet kullanmış kalorifer tıkanıklığı için ve dediğim gibi bir kaç kez tekrarladıktan sonra düzeldi içim rahat olsun diye hep yaptırırım arada
Porçözü tavsiye ediyorsunuz yani petek tıkalı malrsef değiştirmeyi düşünüyorum. Malum toplam maliyet 250-300. Porçöz neyi parçalıyacak aranın orası da ayrı bir soru? Ne diyorsunz simdi?
Yüksel haklısın.Bayram yaklaşıyor diye her gece araba var. Garajda çalışıyorum.