0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2009 model verso premium aracım var. Sorun tavan lambasıyla ilgili. Tavan lambasının açma kapa düğmesinde bir temassızlık oluştu. Bu temassızlık olayından sonra, daha önce arabaya yanaştığımda ya da kapıları açtığımda yanan tavan aydınlatması yanmaz oldu. Servis bana ortadaki switchin değişmesi gerektiğini, Türkiyede bulunmadığını, siparişle yurt dışından getirilmesi gerektiğini, fiaytının 150 TL olduğunu ve gelmesinin de bir ay süreceğini söyledi. Küçücük bir switch için 150 TL. çok pahalı geldi. Ayrıca evime 80 km mesafede üretilen bir aracın tavan lambasının Türkiye'de bulunamıyor olması son derece saçma. Benim kişisel görüşüm arızanın sigorta kutusu ile ilgili olduğu. Ancak servis switchden olduğu konusunda iddalı. Bu parçayı bulmamız mümkün mü ?
Ya abi bizim e12 lerdeki gibimi sizdeki tavan lambası? Eğer öyleyse onun bozulcak neyi varya. İçinde mekanik düzlem var başka birşey yok bizzat kendim parçaladım. İçinde bir tane top(bilya) var siz işte hangi konuma getirirseniz o top kayıyor.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2014, 16:13:57http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57819.0Sizdede bu veya buna benzer parça gitmiş olabilirmi?
Hakan bey merhabalar.Eğer sorunun gerçekten swich ten kaynaklandığını düşünüyorsanız ebay da biraz parçayı araştırmanızı öneririm. Benim avensisin elektirikli aynaları aşağıya inmiyor malesef kontrol sorunda ayar düğmesinde ebayda buldum 30 tl civarında fiyatı var.Türkiye de bulunur belki çıkma falan ama iyi para isteyeceklerinden eminim.Bu yüzden ebaydan alacağım büyük ihtimalle. Saygılarımla...
Tavan lambasının fotoğrafını koyacağım ama mesaj sayım az olduğundan dolayı yükleyemiyorum. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2014, 16:32:44İlke Bey selamlar. Sanırım burada bahsi geçen sorunla aynı sorun. Verdiğiniz linkteki fotoğraflar açılmıyor. Ayrıca bahsi geçen mofseti Düzcede bulabileceğimi düşünmüyorum. Çok kişinin karşılaştığı böyle bir probleme Toyota'nın parça desteği vermiyor olması çok garipMesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2014, 17:04:43Ebay'ı ve diğer siteleri araştırdım. Maalesef bu parça görünmüyor. Aslında durum kafa karıştırıcı. Sanırım bu switchin yapmış olduğu kısa devre kontrol kartında bir parçayı yakıyor. Bu parçayı nasıl bulup değiştiririm hiç bir fikrim yok. Kaldı ki değiştirsem bile anlaşılan tavan lambası swichindeki kısa devre giderilmedikçe sorun devam edecek. Şu düştüğümüz duruma bak. Toyata servisine gidiyoruz adamlar bizi kaderimizle baş başa bırakıyor.
Abi aslında voltaj varmı yokmu diye kapı modunu ölçebilirsiniz;)
Çıkmacılara bir sorsanız belki şansınıza denk gelir komple değiştirsiniz.http://www.otoyedek.org/toyota-verso-cikma-tavan-lambasi.htm
Orada voltaj yok ki.Şase hattını body ecuya tetikliyor.
İnanın sabahtan beri bakmadığım internet sitesi çıkmacı filan kalmadı. Aslında bu parçaları bulmaktan yana ümidimi yitirdim. Sorunun komple switch artı buna bağlı olarak ta mofset yanması şeklinde olduğunu düşünüyorum. Bir çözüm görünmüyor. Kısa devre yapan bir switchin böyle komplike bir arızaya sebebiyet vermesi kötü. Çünkü switchler zaman içerisinde ark, kısa devre veya temassızlık yapmaya çok müsait. En iyisi ilke'nin yanına gidip bu işin nasıl tamir edildiğini öğrenmek. Zira ileride de başımıza gelecek gibi görünüyor. Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2014, 17:35:21Bu arada tavan lambasının resmi bu. Suçlu olduğu idda edilen switch te kırmızıyla işaretli.http://hizliresim.com/jzYBbD
Aracın kapılarından herhangi birini açın lamba kapı modunda iken tavan lamba düğmesini sağa sola oynatarak deneyin içeriden on konumuna getirip denedinizmi?
Bende takıp edeyım.Abıme yenı aldıgımız 2010 premıum verso dada aynı sorun var.Kapıyı actıgınızda ne on nede arka. Tavan lambaları calısmıyor.Kapıyı actıgında aynalar ayak ucu.aydınlatma kapı ıcı her tarafın lambası yanıyor.Ama manuel olarak ön okuma lambalarına bastıgınız zaman lambalar.calısıyor.Sıgorta mı baska bır seymı bılmıyorum.Bır turlu gostermedı.
Belkıde. Sotun kucuktur.Swııtchı sokturmeden anlayamazsınız.Ankarada ısenız dortnal toyota var ugrayın.
Daha önce defalarca kurcalamış olmama rağmen bu mesajın içime kurt düşmesine sebep oldu. Geçen akşam tavsiyeni bir kez daha denedim. İlginçtir switchi sağa sola oynatıp biraz tıklayınca aydınlatma çalıştı. Demekki switch değişince sorun ortadan kalkacak. Buna sevindim çünkü diğer arkadaşların bahsettiği mofset arızası benim üzerinden gelebileceğim birşey değil. Ancak yine de bu switchin yenisi 150 tl ve yurt dışından 1 ayda geliyor. Çıkmacılarda da bulamıyorum. Belki Ankarada filan aramak gerek. Yardımın için teşekkürler.