Gönderen Konu: Tavan lambası sorunsalı  (Okunma sayısı 5089 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavan lambası sorunsalı
« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2014, 11:29:29 »
Merhaba
Konuyu tesadufen gördüm..
Mosfet dediginiz parçayı ben de hemen hemen aydınlatmaya yönelik bütün ürünlerimde kullanıyorum.Ve büyükşehirlerde bolca bulunan bir malzemedir.Ve genelde aydınlatma ışık kontrolü yapan cihazların çıkışında bulunur.Bu nedenle kısa devre gibi durumlarda bozulma yanma ihtimali vardır.
Eger tavan lambanızı söküp resim koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2014, 11:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 53000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Temmuz 24, 2014, 10:41:29 »
Merhaba ben kendim tamir ettim benimkide içerden yakarken aynı sorun vardı büyük ihtimal oksit vardır okey kendin yap bölümünde paylaştım orya bi bakın isterseniz
Eyvallah Sağolun. Haftasonu sökmeye çalışıcam.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2014, 10:47:12
Merhaba
Konuyu tesadufen gördüm..
Mosfet dediginiz parçayı ben de hemen hemen aydınlatmaya yönelik bütün ürünlerimde kullanıyorum.Ve büyükşehirlerde bolca bulunan bir malzemedir.Ve genelde aydınlatma ışık kontrolü yapan cihazların çıkışında bulunur.Bu nedenle kısa devre gibi durumlarda bozulma yanma ihtimali vardır.
Eger tavan lambanızı söküp resim koyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Hafta sonu sökmeyi becerebilirsem resimleri koyarım. Ancak temassızlığın switchte olduğu kesinleşti. Allahtan mofset değil. Zira elektronikten hiç anlamıyorum ve bazı arkadaşlara çok kolay gelen şeyler bana imkansız görünüyor. Elbette iş daha kompleks hale gelirse iyi bir elektrikçiye gidebilirim. Ama yetkili servise değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 53000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Aralık 22, 2014, 10:39:27 »
Selamlar. Arkadaşlar bazı sebeplerden dolayı bir süredir foruma giremiyordum. Daha önce tavan lambası ile ilgili sorunumu burada paylaşmıştım. Sağolsun bazı arkadaşlar değişik fikirler verdi. Bu sorunu iyi bir elektrikçi yardımıyla çözdüm ve belki faydası olur diye sizinle paylaşmak istedim. Elektrikçi iki sorun tespit etti. Birincisi switchte bir temassızlık vardı. Bunu temas edilen metal ayakları hafifçe bükerek halletti. Bir diğer sorun ise kart üzerindeki ayaklardan birisinde kavrulma görünüyordu. İddasasına göre toyotanın kullandığı iç aydınlatma ampulleri kartın taşıyabileceğinden fazla amper çekiyor ve açık unutma gibi uzun süreli kullanımlarda ayakları aşırı ısıtıyor. Bence bu ısınma soketlerin gevşek olmasından da kaynaklanabilir. Ampulleri led ampuller ile değiştirdik. Beyaz oldu. Ama sorunsuz çalışıyor ve az enerji harcıyor. Artık sabaha kadar yanık kalsa bile soketleri kavurma veya aküyü bitirme durumu olmayacak. Resimleri paylaşıyorum. Saygılar.