0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu app plâkalar gerçekten çok şık... 70 bin TL'lik Auris'imde şoförler odasından aldığım plâka epey sırıtıyor. Ama (forumun ilgili sayfalarından öğrendim) yasal önlemler yüzünden yaptırmaya da çekiniyorum...
Artık trafik izin veriyormuş diye duydum, ama teyit etmek lazım tabi.
İnşallah izin verilmiştir... Kısıtlamalar, yasaklamalar ülkesi olan memleketimizde bir çığır açılmış olur hem...
Başka formlarda mühürlü mühürsüz ceza yiyen çok. Yani polisten polise değişiyor diyorlar. Başka bir forumda bir arkadaş aynen şöyle yazmış.''Plakam kayboldu yada kazada kırıldı yamuldu vs diyerek yeni plaka çıkartın trafikten Yeni plakalarınızı genelde kaplama yada araç reklam yapan yerler yapıyo onlara götürün Tinerle silip istediğiniz şekilde Sticker ile plaka yaptırmış olursunuz Kesik kalın veya çerçevesine siz karar verirsiniz mühürünüzde üstünde kalacağından sorun olmaz. Bana bir kere sordu Polis bende kazada çizilmişti böyle arkadaşım reklamcı ona böyle yaptırdım dedim geçtim ne ceza yedim 3 senedir ne de sökmem istendi araç sport zaten çevirmeden geçebilmem için polislerin başkalarıyla çok yoğun olması falan gerekiyo yani ayda en az 5 çevirme yaşıyorum ) ''Ben de tinerle çevresindeki çizgiyi silip CD kalemiyle kalınlaştırdım. Riske girmeyip böyle yapmanızı öneririm.Saygılar...
Bu aralar İstanbul'da kontroller çok sıklaşmış. Özellikle modifiyeli araçları hiç affetmiyormuş polisler, bir arkadaşa aynası plasti-dip diye bile takmışlar.
Orijinal plakayla caza yiyen duymadım Okan abi. Bence aynı değil.Saygılar.
Şimdi okan abi diyelim ki mühürlü app plaka yaptırdın elinde 4tane plakan oluyor. Ve bu demek oluyorki kötü niyetli kişiler 1plakayı 2 arçta kullanıyor. Ee devlet de bunu düşünmüş ve app plakayı yasaklamış. Eğer bir araştırma yaparsan orijinal plakanın okunurlu önemlidir ve polisler sadece okunurluğu olmayan silik plakaya ceza yazabiliyor. Bu nedenle orijinal plakanın yazılarıyla oynamadğın sürece sıkınti yok. Ama polisler ceza yazmak istiyorsa setir halinde araba kullanmaktan ceza yazabiliyor. Bilmiyorum hiç takip ediyor musunuz facebooku. Olay böyle.Saygılar.