0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar cümleten selamlar, bu yağ eksiltme konusu ile ilgili bir sorum olacak. Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim. Aracımız yağ eksilttiğinde yağ ekleyip devam etsek bakımda yağını değiştirsek ,yağ lambasını yakmadan eksiltme olduğunda yağ seviyesine göre ekleme yapsak, motora veya diğer parçalara bir zararı olur mu? saygılar.Mesaj Birleştirildi: Kasım 18, 2014, 20:49:08 Bilgisi veya fikri olan yok mu?
Mümin bey bence hiç bir sıkıntı olmaz zaten servislerde geçiştirmek için aynı uygulamayı yapıyorda benim anlamadığım affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum. Motorunuz yağ yakıyor ise servisle görüştünüz mü motor değişimi hakkında neden talep etmiyorsunuz?
Aynen abi bende her gittiğimde sarf malzemesi kullanmasınlar diye uyarıyorum .
mahmutcuğumben yetkili serviste benim müşteri bölümüne bana hiç bir zaman sarf malzeme kullanılmasın diye not ettirdim. artık hiç kullanımıyorlar bunda servisten bir arkadaşım söylemişti.
Servisle görüştüm, gayet ilgiliydiler ,ilk etapta motor revizyonu yapabileceklerini söylediler. Hiçbir mağduriyet yaşatmayacaklarını bildirdiler. Bu açıdan servisle ilgili oyalama veya geçiştirme gibi bir durum yok. Yalnız motor blok değişimi vs. yaşayan arkadaşların çekişten düşme, fazla yakıt tüketme vb. şikayetleri bu soruyu aklıma getirdi. Motor mekanik bilgisi olanlara danışmak istedim.
Anladım Mümin bey, kendimden örnek verirsem benim araçta yakıt tüketimi artmadı, çekişten düşme gibi bir sıkıntıda yok şükür ki ( birde onlarla uğraşmıyorum) , lakin revizyona rağmen yağ eksiltmeye devam ediyor. Bıyıkla sakalın hikayesi anlayacağınız. hayırlısı olsun bence dediğiniz şekilde motora ve diğer aksamlara bir zararı olmaz.
Gökhan Bey teşekkürler, bir sorum daha olacak, ilerleyen km'lerde bu yağ eksiltmenin motor belli bir km'ye gelince düzelme durumu olabilir mi?
Arkadaşlar merhaba, aracım 34500 km'de düşük yağ uyarısı verdi, daha önce servis tarafından izlemeye alındığından bu gidişimde motorun yarım blok değişimi olacağı söylendi, galiba ruhsat vs. de değişecekmiş. Bu süreç hakkında tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmak isterim, saygılar.
bu yağ yakma olayı ne kadar can sıkıcı bişey yaa. 2 yaşındaki bir araba yağ eksiltiyor. Gerçekten üzücü bir durum. Arnavutluk ve Türkiye hariç diğer ülkelerde araçları değiştirmişler sanırım. Türkiye'de kanunlardaki boşluktan mıdır nedir revizyona gidiyorlar.Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2014, 19:40:01Yeni corolla'da böyle bişey duyulmadı daha sanırım. Bir de yenilerde olursa bak sen olaya artık.
Merhabalar, biliyorsunuz ki kısa süre önce sattığım aracımda (2011 comf.extra dizel 62000 km) yağ eksiltme sıkıntısı yoktu, yani aldığım 2013 çıkışlı dizel aracımıda almadan önce çok araştırdım böyle bir sorundan servise gitmemiş, en son 30 bin km.de bakıma girmiş haftasonu yaptığım 1400 km sonrasında yağı kontrol ettiğimde, yağ seviyesi min.sınırın biraz üstünde idi, acaba yağ yakma sorunu olabilrmi aracımda yoksa 12000 km de bu kadar eksiltmesi normal mi , teşekkürler.
Mümin bey tekrar merhaba, Aramıza katılıdığınız için üzüldüğümü bildirmek isterim. Öncelikle motor revizyonu yaşamış VE PROBLEMİ HALEN ARTARAK DEVAM EDEN bir TOYOTA kullanıcısı olarak sadece motor bloğunun değişmesi çözüm olmadığını yanında kesinlikle vakum pompası ve turbonun da değişmesi gerektiğini bildirmek isterim. Hatta yayımlanan TSB nin İNGİLİZCE versiyonunda bildiğim kadarı ile SANDIK MOTOR DEĞİŞİMİ önerildiğini ( maalesef biz 5 dünya ülkesi olduğumuz için bize o kadar değer verilmiyor ) bilmenizi isterim. Aksi halde fazla sevinmemenizi üzülerek sorunu halen yaşayan bir kişi olarak önemle bildiririm. Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2014, 10:56:03Salih bey aracın yaşı hiç önemli değil malesef çünkü araçlar bantlardan çıkmadan yağ eksiltme sorunu ile kullanıcıya veriliyor. Türkiye'de de bir çok emsal karar var iade kararları var ve bir sonra ki adım toplatılma kararıdır ki bu süreç çok daha zor ve meşakatli. Bu arada 2012 ve 2013 modellerde de aynı problemi veren araçlar çıkmaya başladı forumları takip ederseniz. Hakkınızı aramaktan çekinmeyin ayıp TOYOTANIN AYIBIDIR BAŞKA HİÇ KİMSENİN DEĞİL .
Gökhan bey, ilginize çok teşekkür ederim. Benim aracımda yağ eksiltme sorunu yok. Benim aracım yeni corolla. Ben aracı aldıktan sonra dizel corollaların yağ yaktığını öğrenmiştim. Hatta yeni corolla da yağ yakacak mı diye bir başlık açmıştım forumda. Ben bu 2010,11,12 corollalarda yağ yakma olayını öğrendikten sonra , kendim aracımın her 1000 kmde bir yağını kontrol ettim. Aracım şu anda bir yıllık ve 6200kmde. Çok şükür yağında her hangi bir eksilme falan olmadı.Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2014, 15:58:48Ama sorun ne olursa olsun iyi bişey değil tabi. Sonuçta belli paralar ödeyerek alıyoruz bu araçları. Böyle şeyler olunca insanın çok canı sıkılıyor. Enerjisini çalıyor insanın.
Gökhan Bey bilgi için teşekkürler, yarım blok değişiminde vakum pompası ve turbo değişmiyor mu?
Gökhan Bey merhaba, bugün servis yarım motor blok parçalarını istemiş, vakum pompasının da değiştirilebileceğini ama turboda sıkıntı olmadığı için turbonun değişmeyeceğini söylediler. Bu işlemi daha öne de bu şekilde yaptıklarını ve sorunu çözdüklerini söylediler. Sizlerin de tecrübesiyle eğer sorun çözülmezse nasıl bir yol izleriz dediğimde ise bu parçalar değiştikten sonra sıkıntı ortadan kalkar inşallah diyerek konuyu kapattı. Gelişmeler konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum, selamlar.
Aydın bey bakıma gittiğinizde kartelde kalan yağın ölçülmesini talep edin ve ustalara eşlik edin ! sonucu yazarsınız takipteyim. Bu arada motor kaç yaşında olursa olsun sınır değerlere yaklaşması normal değildir. Evet dizel motorlar bir miktar yağ eksiltebilir fakat bu miktar her motora göre değişkenlik gösteriyor. Kullanıcı kitaplarını baz alırsak 1000 km de 1 lt eksiltmesi olağandır yazar buda demek olur ki 6000 km hiç yağ eklemeden çalışan motorlara sahibiz. Ne kadar şanslıyız değil mi?