0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2007-2010 arasında sorun yok yücel'cim, öyle biliyorum. Benim Auris 2009 şükür bir sorun yok fakat 2010-2012 arası bazıları kahırlık Allah çattırmasın diyeyim çünkü arabadan soğutur insanı
ben bu yıllar arasında sorun var diye biliyorum. hatta Özer bey vardı aracını mahkeme yoluyla iade edip parasını geri almıştı. iyice araştırın derim.
Abi sorun ilk 205 nm lik motorlarda bu motorlarda 2010 yılında çıktı . Eskiden ise tork 190 nm idi 15 nm için çektiğimiz kahra bak keşke hiç değişiklik yapmasalarmış .
hımmm anladım kardeşim demek ki yanlış kalmış aklımda. evet sana sonuna kadar katılıyorum. keşke o 15 olmasaydı aklımızda da bu soru işaretleri
kitapçığında değişim zamanına kadar bir miktar eksiltebileceği yazıyor bunun gerçeklik payı nedir ?
Hocam 2009 model corollamda bu sorun çıktı. 2009larda bir sürü bu tarz sorun okudum. Ben de corolla mı Plazaya verip avensis benzinli aldım. Aman dikkat edin. 2009 corollamda bu sorun çıktı. Ve servisten aldığım bilgi şu: 2009larda da çok sorun varmış...
2009 yılı son seri üretimlerde de olabilir doğrudur . Çünkü bu motor corollaya makyaj yemeden önce geldi yani makyajsız kasa son serilerde de bildiğim kadarıyla 205 nm ve 6 ileri şanzıman kullandılar hatta dizellerde bej döşeme rengi seçeneği de sunmaya bşladılar .
Evet mahmut aynen öyle kardeşim. 2009 Hazirandan sonraki modellerde 6 ileri şanzıman kullanıldı ve 205nm'li.. Benim araba nisan çıkışlı ve 5 ileri 190nm..Bu yüzden sorun yok çok şükür
Abi ucuz kurtulmuşsun.
Ben aracımı 21 Mayıs 2009 da teslim aldım ve 5 ileri vitesli idi. Bence tüm corolla dizellerde bu sıkıntı var. İlla hepsinde nüksedecek diye bir şey yok bazılarında ortaya çıkıyor. Benim aracımın olduğu seriye de toyota servislerince bir sıkıntı olmadığı söyleniyordu. Ama yağ Yakınca "bu seride zaten sıkıntı var" demeye başladılar. Nacizane tavsiyem, aracımda hata yok deyip kendi kendinizi kaldırmayın sürekli kontrol edin yağ seviyesini...
Teşekkürler Mahmut bey.Valla bilmiyorum çok üzüldüm. Sattım gitti. Çok temiz kullanmıştım. Çünkü uzun süre binmeyi düşünüyordum. Kısmet işte. Dizele komple soğudum bu yüzden...Sattım derken şahıslara satmadım toyota plazaya takasa verdim. Onlar da aynı gün birine satmışlar. inşallah alan kişi toyotaya götürür motor yaptırmak için. Yoksa haberi olmaz da dışarıda yaptırırsa yazık olur. Çünkü toyota motoru yapar da satar diye onlara verdim. Araç o kadar temizdi ki (motor hariç) demek hemen sattılar. Hocam d4d motorların tümünde bu tür şikayetler çok fazla duydum. Benim aracımla aynı üretim tarihli bir araç için dava açıldığını biliyorum. Bence toyota bu dizel işini beceremedi. Ya da bu hatalı ürünleri hep bize gönderdi.
Mahmut bey insanın başına gelmeyinceye kadar arabasına toz kondurmak istemiyor. Ben yağ eksiltme ile ilgili birsey duyunca bakmazdım bile çünkü benim ki 2009 modeldi ve bu modellerde bu sorunun olmadığını ben duymuştum ya da buna inanmak istiyordum. Ben karşılaştığım en az 4 örnek biliyorum. Ikisi Adanada biri Vanda birisi de benim ki... Mesela Servisteki eleman bana en son ne demişti Biliyormusunuz? Keşke aracınızın motorunu revize etseydik. Ben de dedim sizin baş ustanızın namıdiğer formeniniz Corolların yağ yakma sorununa ilişkin toyota bülteninden haberinin bile olmadığını söyledim. Olur mu dedi onlar müşteriye bu konuda bilgi veremediklerinden öyle demiştir. Peki 2009 modelde bu tarz sorun olmuyormuş dedim. Hayır 2009 modellerde de motor revizyonunu 7 yaşına kadar olanları bedava yapıyoruz dedi. Anlayacağınız d4d motor verimli bir tarladır ama mayın da çıkabilir. Şansınıza... bir arkadaşın dediği gibi ne olursa olsun toyotalar para ediyor işte... ben bu sorunlara rağmen yine toyota aldım. Benzinli avensis aldım. Arkadaşlar mesela toyota plazalarda alıcı olarak deyin ki sizin dizeller yağ eksiltiyor almak istemiyorum deyin size hemen şunu diyeceklerdir "Verso 1.6 dizel verelim bunlarda bmw motoru var. Bunlar yağ eksiltmiyor" derler. Kısaca onlar da kabullenmişler bu durumu.
son cümlenizin aynısını yetkili servis satıcısından duydum
Nizam bey toyota 1.4 dizel konusunda yapamadı doğru ama 2009 ve öncesi modellerde yani 5 ileri modellerde herhangi bir sıkıntı ben daha önce duymadım . 2010 a kadar 1.4 dizelle ilgili forumda yağ yakma konusunda tek bir konu yok varsa da o motor en az 350000 km de olan bir motor .
Aynen Mahmut, corolla ve auris'lerde 6 ileri vitese geçince ve DPF eklenince sorun başlıyor.. 2009 öncesi ben kimseden sorun duymadım..