0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Renault -Hem Renault hem Clio ---Dizel modelde 1 depoyla 1500 km civarı yol gitmesi (doğruysa ki inanmıyorum) +++++
yaris te gider, 70i geçmedem uzun yolculuk yapın, çok mataf değil
Utku haklısın ama şöyle bi durum var bu değerler benim bildiğim 90-100 km sabit hız için verilen değerler. 70 km ile uzun yol yapmak ise ayrı bi işkence bana göre. Benim araç (1.6 auris) 70 km de hızı sabitleyince 3,5 lt gibi değer gösteriyor fakat o hızla yola devam etmem en fazla 15 dk sürüyor. yine 110-120 çıkıyorum yani. Ki dediğim gibi bu değerlerin 90-100 Km gibi hızlar için verildiğini biliyorum. Ben 3 sene önce dizel fiesta aldığımda da 1 depoyla en az 900 km gider demişlerdi ama 780 i geçemedim ne kadar denesemde. Ama inşallah ben yanlış düşünüyorumdur da gerçekten 1 depoyla bu kadar yol giden araçtır, ki ülkemiz şartlarında da en çok gereken şey de bu ztn.
şimdi elma ile armutu karşılaştırmamakta fayda var.
Bir kere Clio,Symbol,Megane ve Focusun çok satmasında,Rentacar ve filo kiralama şirketlerinin büyük bir etkisi var...Çok satıyor diye iyi olacak gibi bir zorunluluk yoktur. Sektörde oldugumdan biliyorum 1,2 motorun 100 km de 5,9 yakması mümkün değildir ki broşürlerin altında küçücük puntolarla "müşteriyi aldatmaya yönelik özellik" suçunu işlememk için yazarlar.Şöyle ki: Zamanında sattıgım Albea 1,2 şehir içinde 100 km de 8,5 litre yakıyorken,Clio 8,9 Honda Accord 2,4 motor ise 12 litre yakıyordu...Buyrun sizlere çelişkiler listesi....Küçük motor az yakar diye bir şey yoktur.Kanmayalım arkadaşlar....