Dava açamamasının sebebini söyleyim çünkü firmalar bu gibi belirtmelerle kendilerini garantiye alıyorlar. Bu değerler kesin değildir vs vs gibi.
Ben özellikle şunu belirtmek isterim benim kesinlikle karşı olduğum konu anlık yakıt tüketimi değildir 1 depoyla gidilecek max mesafedir. Anlık tüketimi yavaş kullanarak gaza çok nazik dokunarak 100-150 km boyunca BELKİ yakalanabilir. Şimdi bazı arkadaşlar 70i geçme 80 i geçme olur zor değil dicekler onlara şimdiden soruyorum uzun yola gittiklerinde kaç kere 70 i geçmeden yolculuk yaptılar? Ki şu da var hız testleri de ztn o kilometrelerde yapılmıo ve ayrıca gördüğün gibi direk lab. ortamını eklemişler. Laboratuar da yaşamadımıza göre gerçekçi olmakta fayda var diye düşünüyorum. Şu an bindiğim 4. arabam. bundan öncekiler ve bu da dahil olmak üzere hiçbirinde yakıt tüketimi ve max km olayı tutmamıştır. Auris için ortalama yakıt tüketimi 7,1 veriliyor ama yol bilgisayarında şu an bende gözüken 8,2 ki ne şehir içi ne de şehir dışı hız yapmadım. Özetle o verilen değerler % 100 doğru değildir siz en iisi mi 5,9 diyorsa ona kafadan 7 gözüyle bakın.
Saygılar...