Gönderen Konu: 2014 opel astra J kasa 1.6 115 hp lpg uyumu  (Okunma sayısı 48384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 opel astra J kasa 1.6 115 hp lpg uyumu
« Yanıtla #20 : Temmuz 07, 2014, 01:36:44 »
2008 auristen sonra 0 km 2012 makyajli astra edition hb alip 4 ay önce sattim ev almak icin. 39a alıp 40250ye satmıştım. Size soyleyecegim tek sey; cok iyi bir karar vermissiniz. Astra'nın yolda verdigi güven, yan ruzgarlardan etkilenmeyisi, virajlarda resmen yola yapışması beni benden almıştı resmen Auris'ten sonra. Hem dış hem iç tasarımı zaten benim zevkime göre rakiplerinin en iyisi. Lpg ile bir sıkıntı da yasayacagınızı dusunmuyorum cunku üyesi olduğum Astra j forumunda bir çok arkadaş bu motorla lpg kullanıyor. Ben 1,5 yıl benzinli kullandım, ortalama tüketim 8-9 litre arasında değişti,üzerine çıkmadı. Insallah renginiz neptün mavidir:) müthiş bir renk cünkü:) Insanların bakışlarına hazır olun:) insallah 1-2 yıla gücüm olursa alacağım tek araba yeni 1.6 dizel 136 hp bir Astradır... gule gule kullanın...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 07, 2014, 01:36:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Temmuz 07, 2014, 01:49:51 »
Teşekkür ederim. 1.6 cdti 136 hp beni benden aldı desem inanin.  Ama sport paketine 73.000 dediler. Benim araçla arasında 20000 tl fark vardı. Ben de üzülerek vazgeçtim.  Ama ilerde aracımı değiştirecek olursam kesin onu alırım. Bu arada rengim beyaz:)
Şu fani dünyaya geldin gidiyon,
Sıkı tut bir yarin elinden gönül.
Yarinen yar isen daha ne diyon,
Anca yarin anlar halinden gönül...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 07, 2014, 09:18:06 »
Bacanağım ve bir akrabam aynı anlarda 2006 yılıydı sanırım,biri sıfır vectra diğeride astra almıştı.Garantisi dolana kadar sayısını hatırlamıyorum.Arabaları defalarca serviste kaldılar.Bacanağım opel hastasıydı katlanarak bindi.Diğeri garantisi dolunca hemen sattı.Yine geçenlerde amcamın oğlu sıfır aldığı astra clasic bayiden çıkıp eve giderken sanırım araba dediğine göre sadece 10 km'de imiş o da arıza yaptı.Araba serviste kaldı.(1 günlük araba) Bunlar şans tabiki bir şey demiyorum.Ama şunu kabul etmek gerekir ki opeller  kaporta olarak sağlam arabalar ama gel gelelim problem çıkarma konusuna gelince ilk sıralardalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 07, 2014, 09:20:31 »
Arkadaşlar Merhaba.  98 corolla mi satıp 2014 opel astra sedan 1.6 115 hp araç aldım. Aracı daha teslim almadim. Serviste lpg montajı yapılıp ruhsat islenip bana teslim edilecek. LPG landirenzo Evo kit mis. Garanti ölmüyor. Aracım edition modeli. Araç fiyati 49.500 tl +lpg ve işleme masrafı 2200 tl. 51.700 tl ye mal oluyor. Acaba aracın lpg uyumu nasıldır.  Opel garanti veriyor sıkıntı olmaz diyor. Aynı arabanın dizel modeli arasındaki fark yaklaşık 15.000 tl idi. Bazı internet forumlarında opel de lpg de subap eritme sorunu oluyor diyenler var. Bilgisi olan arkadaşlar bi şeyler paylasirsa sevinirim. Teşekkürler

Hayırlı olsun, astra mantıklı bir tercih. Lpg kiti içinse şayet bayide aracın subapları lpg uyumlu subaplar ile değiştirilmediyse muhtemelen sorun çıkartabilir. Ancak garanti unsuru olduğu için bozulduğunda güçlendirilmiş subaplar ile değişim yapabilirler. Örneğin Honda'da ise lpg kitli araç satacağı zaman bildiğim kadarıyla 24 ayrı motor aksamında değişiklik yapıp motoru uyumlu hale getirmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 07, 2014, 09:27:51 »
Bacanağım ve bir akrabam aynı anlarda 2006 yılıydı sanırım,biri sıfır vectra diğeride astra almıştı.Garantisi dolana kadar sayısını hatırlamıyorum.Arabaları defalarca serviste kaldılar.Bacanağım opel hastasıydı katlanarak bindi.Diğeri garantisi dolunca hemen sattı.Yine geçenlerde amcamın oğlu sıfır aldığı astra clasic bayiden çıkıp eve giderken sanırım araba dediğine göre sadece 10 km'de imiş o da arıza yaptı.Araba serviste kaldı.(1 günlük araba) Bunlar şans tabiki bir şey demiyorum.Ama şunu kabul etmek gerekir ki opeller  kaporta olarak sağlam arabalar ama gel gelelim problem çıkarma konusuna gelince ilk sıralardalar.
Birisi Opel alınca yazılan her zamanki kopyala-yapıştır sözleri bekliyordum bende:) Astra j sahipleri gülüyor bunlara her yerde:) Mustafa Bey siz aldığınız güzel aracın keyfine bakın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 07, 2014, 09:56:13 »
Kopyala yapıştırma yapmadım.Burda gülünecek bir durum da yok.Arkadaşa tabiki hayırlı olsun.Opeli'de kötülemedim.Dikkat ederseniz yazıda bunu da belirttim.Sadece bir olaydan bahsettim.Bunlar  her arabada olur bunu kabul etmek lazım.Ama malumlarınız olduğu üzere Toyota formunda başka arabalardan  bahsedilirse bu tür söylemlerin olması aşikardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Temmuz 07, 2014, 10:02:21 »
Kopyala yapıştırma yapmadım.Burda gülünecek bir durum da yok.Arkadaşa tabiki hayırlı olsun.Opeli'de kötülemedim.Dikkat ederseniz yazıda bunu da belirttim.Sadece bir olaydan bahsettim.Bunlar  her arabada olur bunu kabul etmek lazım.Ama malumlarınız olduğu üzere Toyota formunda başka arabalardan  bahsedilirse bu tür söylemlerin olması aşikardır.
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 07, 2014, 10:02:37 »
hayırlı uğurlu olsun. sıfır olsun opel olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 07, 2014, 10:05:44 »
Yıkın artık tabularınızı . Opel sorunluymuş sorun çıkartırmış geçin kardeşim adamlar adam gibi araba yapıyorlar . Kullanmamış olsam konuşmam ama kullandım resmen kendi aracımdan soğuttu beni . Biz burada hala sorunluymuş sağlam değilmiş tartışıyoruz toyota aldım da ne oldu 30000 de motor indirdiler . Mustafa beye tekrardan hayırlı olsun bence en mantıklısını yapmış kazasız belasız güzel günlerde kullansın toyota artık eski toyota değil herkes kabullendin artık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 07, 2014, 10:06:37 »
Yıkın artık tabularınızı . Opel sorunluymuş sorun çıkartırmış geçin kardeşim adamlar adam gibi araba yapıyorlar . Kullanmamış olsam konuşmam ama kullandım resmen kendi aracımdan soğuttu beni . Biz burada hala sorunluymuş sağlam değilmiş tartışıyoruz toyota aldım da ne oldu 30000 de motor indirdiler . Mustafa beye tekrardan hayırlı olsun bence en mantıklısını yapmış kazasız belasız güzel günlerde kullansın toyota artık eski toyota değil herkes kabullendin artık .

Ne de olsa Alman diyorsun yani Mahmut. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 07, 2014, 10:09:30 »
Ne de olsa Alman diyorsun yani Mahmut. :)

Çakmada olsa Alman . :) Abi eğri oturup doğru konuşursak bende bundan önce toyotadan başka araca para vermem diyordum ama yaşadığım sorundan sonra ve kullandığım bir astra j ile fikrim değişti . Abi inanın çok fark var tamam belki bir toyota kadar sorunsuz değil ama abartıldığı gibi sorun yumağı olduğunu da sanmıyorum . Ben gelecek sene  aracı değiştirmeyi düşünüyorum kesinlikle Alman bir araç alacağım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 07, 2014, 10:59:28 »
astra'nın kapılarının kapanışı bile başka. hayırlı olsun.

bu arada ilk 5 bin kilometredeki yakıt deneyimlerinizi bizimle paylaşabilirseniz sevinirim. bayide 2013 yılından sonra üretilen 1.6 lt motorlarda iyileştirme yapıldığını ve yakıt tüketiminin düştüğünü söylemişlerdi. ne kadar doğru bilemem. test aracı da bulamadığımız için ancak kullananlardan gelen yorumlar ile bir fikre sahip olabiliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 07, 2014, 12:20:20 »
opel opeldir. senelerce bin salmaz kendini öyle. kemikli arabadır. yola yapışır. çizgisinden çıkartmak için sağlam acemi olmak lazım. donanımı doldururlar. 1.6 115 bg versiyonu uçmaz kaçmaz ama iyidir. alt devirlerde isteksizdir. 3000 devirden sonra çıldırır. bir 3.vitesi vardır türkiye turu yap up uzundur. bence hiçbir corolla astradan iyi olmadı. toyotanında böyle bir amacı yok sanırım türkiyede...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 07, 2014, 12:29:49 »
Kimisi OPEL'in saçma sapan elektronik aksam sorunlarından lanet ediyor, kimisi ise tabir-i caizse tapıyor.

Halk arasında "Alman araçlarının yüz karası" diye tabir edilen bir markanın aracını almazdım sanırım.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 07, 2014, 12:40:36 »
Arkadaşlar araci kullanmaya başlarsam deneyimlerimi ve görselleri sizinle paylaşacağım. Yani bende çok düşündüm.  Toyota mi alsam Opel mi diye. Opel in sağlam duruşu, kapıların kapanırken verdiği o sağlamlık hissi, kabin içi sessizliği ve daha uygun fiyata donanım fazlalığı Opel deneme sebep oldu. Bütün bu opel in artılarının yanında Toyota nin tek ve güçlü artışı sorunsuzluğu idi. Fakat diğer artılarının beni daha çok çekti sanırım. Allah herkese kazasız belasiz sürüşler nasip etsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 07, 2014, 12:50:27 »
İyi günlerde kullanın doğru tercih yapmışsınız. Yedi sene astra g kullandım bir defa gece yolda kaldım(şarjı kesti) oda şarj dinoması kaynaklı idi başkada normal bakımları haricinde problem yaşamadım.Halende aynı araçtan gördüğümde dönüp bakıyorum.kalkışlarda biraz hantaldır fakat devrini buldumu yardırır maşallah.yeni kasayı hiç test etmedim fakat arkadaşımda 1.4 turbosu vardı çok iyi diyordu emsallerine görede donanımı bayağı zengindir. ;)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Temmuz 07, 2014, 15:11:41 »
Önceki kasaların ve özellikle vectraların elektronik problemi varmış buna kimsenin itirazı yok...Toyotanın arabalar opel kadar donanımlı olmadığı için elektronik problemi olmuyor. Ama astra corsa g kasa j kasa insignia serilerinde elektronik problem şikayeti duymuyoruz satışlar ve 2. El piyasası çok iyi...su an arkadas 49a astra j sedan kasa almış 100bine kadar sorun çıkmaz fiyat güzel donanım cidden şahane. Yalıtım yol tutuş güvenlik ve teknoloji yerinde sıfır alırken bir gezin opel plazaları...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 07, 2014, 17:35:06 »
Kimisi OPEL'in saçma sapan elektronik aksam sorunlarından lanet ediyor, kimisi ise tabir-i caizse tapıyor.

Halk arasında "Alman araçlarının yüz karası" diye tabir edilen bir markanın aracını almazdım sanırım.
yüz karası değilde alman tofaşı derler.
ama o alman tofaşıın direksiyonuna oturup bir uzun yol yapmanızı tavsiye ederim. tek elle araç kullanımını yüksek hızda rüzgar etkilememesi sizide opelci yapabilir dikkat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 07, 2014, 18:36:21 »
yüz karası değilde alman tofaşı derler.
ama o alman tofaşıın direksiyonuna oturup bir uzun yol yapmanızı tavsiye ederim. tek elle araç kullanımını yüksek hızda rüzgar etkilememesi sizide opelci yapabilir dikkat
Bizim Corolla'lardan oturaklı bir araç olduğundan şüphe yok gerçekten. Tokluk ve güven hissi veriyor.
Bu arada Alman Tofaş'ı tabirini ilk defa sizden duydum.  :)
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 07, 2014, 20:01:41 »
Olay gene Toyota Opel kavgasına doğru gidiyor sanki....

Dur ben ogünü de çağırayım, hem LPG'yi hem Toyota'cı :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...