Gönderen Konu: Sebebi zor bulunan seslerden biri daha bulundu  (Okunma sayısı 12198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: Sebebi zor bulunan seslerden biri daha bulundu
« Yanıtla #40 : Temmuz 30, 2014, 10:14:31 »
CÜMLETEN HAYIRLI BAYRAMLAR

Ufuk bey malzeme geldi. Cuma günü fırsat bulamadık. Cumartesi günü giriştik.

Triger baya yıpranmış Yani değiştirmeseydik risk büyüktü. Rulmanlar yeni gibi sorunsuzdu. Gergi pistonu hakkında da usta da benim gibi düşündüğünü tekrarladı. Piston çok sertti zaten. Mengene de sıkabildik.

Devirdaimi sökmek için mazot pompasından ayırdık önce.

Devirdaimi de söktük. Orijinal Toyota devirdaimi varmış üzerinde. Baya test ettik.

Ses vs olmadığı gibi sızıntı zaten yoktu. Sessiz bir mekanda ben kendim ayrıca devirdaimi inceledim. Bidaha sökmek zorunda kalmayalım diye. Ancak devirdaim % 100 sağlam izlenimi verdi.

Ustayla istişare ettik. Seslerin rulmanlardan gelebileceğini rulmanları dinleterek bana gösterdi. Tamam o zaman orijinal devirdaimi geri takalım dedik. Herşeyi monte edip çalıştırdık. Niye devirdaim aldırdın usta dedim şakadan tabii ben de biliyorum bu işler sökmeyince belli olmaz. Hatta bazen söksen de belli olmaz. Usta dedi ki ya bozuk çıksaydı dedi sırıtaraktan. Ben de bişey demedim.

Hıyırtı tarzındaki ses gelmiyordu artık. Ancak sesler iyice azalınca klima kompresörünün sesi bariz ben burdayım dedi.

İşyeri de çok kalabalıktı. 4 tane arabanın kapağı toplandı. Envai çeşit yolda kalan geldi bayram arefesi olduğu için ustanın başı dönüyordu. Klima kompresörünün kayışını çıkarıp biraz denemekte fayda vardı.

O seslerin klima kompresöründen geldiğinden eminim ama denemek iyidir.

Sonra geldim eve. Evin önünde camları açıp klimayı falan kapatıp sessizlikte motoru dinledim.

Hıyırtı sesi gene var.

Neyse tehlikeli bişey kalmadı motor sabaha kadar soğusun sabah bidaha dinleriz dedim.

Sabah tekrar dinledim hıyırtı sesi yok. Klima kompresörünün sesi var.

Köylerde gezerken dinliyorum hıyırtı sesi var. Anladığım kadarı ile motor ısınınca ses yapıyor. Yada biraz çalışınca.

Bayram ziyaretlerini bitirelim. Klima kompresörünün kayışını çıkarıp 1-2 gün öyle dolaşıp sesi net test edeceğim.

Hıyırtı sesi de klima kompresöründen geliyorsa devirdaimi fazladan aldık demektir.

Sorun çıkarmayacak bir şey olduğunu bildikten sonra ses çıkarması da önemli değil benim için.

Ses var diye üzerine durmasak arabanın kayışlı trigerli olduğunu bilemeyip motoru kravat yapabilirdik.

Klimada kompresör dağılabilir. Çok da pahalıdır. Bayrmam dan sonra net durumu anlayıp ne yapacağıma karar vereceğim.

Ses kopresörden se Eylül sonunda kompresörü söküp komple bakıma göndereyim diye düşünüyorum. Yaz mevsiminde klimasız 1 hafta bile olmaz.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 30, 2014, 10:14:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Ağustos 01, 2014, 13:48:02 »
2 gündür dikkat ediyorum bizim sesler motor soğukken de aynı şiddetde geliyor.

Sabah sanayiye gidip klima kayışını çıkarayım 1-2 gün öyle gezeyim dedim.

Baktıkki klima kayışı direksiyon pompasına da hareket veriyor.

1-2 gün deneyemem bu şartlarda. kayışı çıkarıp denedik. Araç dururken.

Klima işi yapan ustanın görüşüne göre kompresörün sökülüp revizyon edilmesi gerekli imiş.

Hakkaten klima devrede değilken ayrı sesler çıkarıyor klima devreye alınınca vuuu dye ses üzerine eklenip daha da tuhaf sesler çıkarıyor.

Baştan beri klima sesini biliyorduk ama sıra oraya yeni geldi.

Devirdaime ihtiyaç olmadığından parçayı Ufuk Beye Kargoladım.

Bayramdan dönmemiş herhalde iş yerinde telefonu açan yok. İade kabül etmezlerse artık geri gelir

Klimanın vuu laması önceki aracımda da vardı. Hatta ben motoru çok kasıyor diye biraz klima gazını azaltmıştım. O zaman vuu laması gitmişti. Motora da daha az biniyordu. Ama soğutması azaldı ama yetiyordu.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2014, 13:54:02
İşin kötü tarafı klima kompresörünü söküp tamire yollama şansımız yok. 3-5 gün klimasız dururuz ama kompresörü sökünce kayış uzun gelir. Keşke kayışı ayrı olsaydı.
 Klimacıya gidip akşama kadar asker olacağız anlaşılan.  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ağustos 04, 2014, 16:30:12 »
Devirdaime ihtiyaç olmadığından parçayı Ufuk Beye Kargoladım.

Bayramdan dönmemiş herhalde iş yerinde telefonu açan yok. İade kabül etmezlerse artık geri gelir

Bugün işbaşı yaptık Tevfik bey, bize ulaşan herhangi bir parça yok kargo firması ile görüşün dilerseniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ağustos 05, 2014, 19:24:40 »
Bugün işbaşı yaptık Tevfik bey, bize ulaşan herhangi bir parça yok kargo firması ile görüşün dilerseniz ?

Sorun diil Ufuk bey. Bu gün buldular kargoyu. Alışkınlar zaten illaki dönüp gelir o bana

Bu gün arayıp bilgi verdiler. Sizin komşuya vermişler. O da size verecek olmuş. Bu gün alıp, bana geri ulaştıracaklar.

:tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ağustos 05, 2014, 19:27:23 »
Sorun diil Ufuk bey. Bu gün buldular kargoyu. Alışkınlar zaten illaki dönüp gelir o bana

Bu gün arayıp bilgi verdiler. Sizin komşuya vermişler. O da size verecek olmuş. Bu gün alıp, bana geri ulaştıracaklar.

Onlar bulmadı Tevfik bey, ben sokağı tarattım yıkamacıya bırakmışlar, bıraktıkları kişide izindeymiş tesadüfen bulup şubeye gönderdik paketi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ağustos 05, 2014, 19:59:53 »
 :D

Biz bulduk diyecekler tabii.

Kargocular ya. Biz bulamadık paket bize ulaştırıldı derlermi hiç  :P

İlginize teşekkürler Ufuk Bey  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ağustos 13, 2014, 20:12:20 »
Aynı hırıltı bizim arabandan da geliyor. Üç farklı ustaya gittik hepside farklı bir şey söyledi. Araba belli bi devirden sonra hırlama yapıyor.. Ustalardan biri baya masraflı bi reçete yazdı diğeri de sesi fark etti ama devam edebilirsiniz sorun olmaz dedi.. Ekstra bi sıkıntı yapar diye korkuyorum.. Sabit gittiğimiz bi ustamız yok maalesef.. Foruma biraz göz attım da genelde belli başlı sorunlar hep.. Far sıkıntısı da var arabada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ağustos 16, 2014, 08:38:22 »
Aynı hırıltı bizim arabandan da geliyor. Üç farklı ustaya gittik hepside farklı bir şey söyledi. Araba belli bi devirden sonra hırlama yapıyor.. Ustalardan biri baya masraflı bi reçete yazdı diğeri de sesi fark etti ama devam edebilirsiniz sorun olmaz dedi.. Ekstra bi sıkıntı yapar diye korkuyorum.. Sabit gittiğimiz bi ustamız yok maalesef.. Foruma biraz göz attım da genelde belli başlı sorunlar hep.. Far sıkıntısı da var arabada

Memleket neresi ona göre aracı bilen usta tavsiye eden olur. Düzce ise Bayram usta halleder. Yolun düşerse bu tarafa bayram ustaya uğra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ağustos 17, 2014, 12:58:57 »
Memleket neresi ona göre aracı bilen usta tavsiye eden olur. Düzce ise Bayram usta halleder. Yolun düşerse bu tarafa bayram ustaya uğra
Ankara'da ikamet ediyoruz usta tavsiye eden olursa çok iyi olur ama burda halledemessek orayada gelebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 17, 2014, 22:13:02 »
Kardes forumdan.cogu arkadasımızın gıttıgı gerek ınsanlıgı esnaflıgı ve ustalıgı ıle sadık usta ve dortnal toyota var.Sasmazda.Gonul rahatlıgı ıle gıdebılırsın.Ben kendın ankaraya yolum  duserse.mutlaka ugrayıp aracı gosterıyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ağustos 20, 2014, 19:37:14 »
Kardes forumdan.cogu arkadasımızın gıttıgı gerek ınsanlıgı esnaflıgı ve ustalıgı ıle sadık usta ve dortnal toyota var.Sasmazda.Gonul rahatlıgı ıle gıdebılırsın.Ben kendın ankaraya yolum  duserse.mutlaka ugrayıp aracı gosterıyorum
Teşekkürler Tuncay bey söylediğiniz yeri araştırdım bende çoğu kişinini önerdiği usta. Oraya da götürcez arabayı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Eylül 07, 2014, 12:55:29 »
Dün Düzcede işlerim vardı. Onları hallettim. Saat 2:30 falan, Akçakocaya dönmeden şu sesi halledebilirmiyim diye yeni sanayide Ar Oto klimaya gittim.

Aracımda yerini net olarak tespit edemediğimiz bu yüzden 280 TL ye devirdaim bile aldım. Hatta bu ses sayesinde aracımın zincirli değil kayışlı olduğunu da Ufuk SÖNMEZ bey sayesinde öğrendim. Devirdaimle kayışı değiştirecektik. Devirdaim sağlam çıktı değiştirmedik. Şu an bende duruyor.

Başka gergi rulmanları değiştirdik. Alternatörü kontrol ettik. çeyrek bilgili klimacı uzman oto elektrikçi Akçakocada Ethem ustayla klima kasnağının bilyasından ses geldiğine karar verdik. Motorcu arkadaşlar da baktı bu motorun sesi diyenler oldu bunlar böyle diyenler oldu ama ben biliyorum ki bu motorun sesi değil.

Düzcede klimaıyla dinledik. O da ses heryerden geliyor bilya değişince ses kesilmeyebilir dedi. Ben de bu kompresöre bağlı olan borular sesi taşıyor. Ses o yüzden heryerde. Olsun varsın biz yapalım olmazssa canın sağ olsun kaç para dedim. 100 TL dedi. Yapalım dedim.

Bilyayı söktük aman Allahım nasıl bozuk dönme dönmüyor. İş bittiğinde arabadan ses çıkmaz oldu. Motordan fazla ses çıkartıyormuş meğer. Bir bilyadan bu kadar ses gelebilirmi ilginç yani.

Şu an motor haznesinden motorun sesi dışında ses gelmiyor.

Sırada fren sisteminin kaliper sesi var. Balatalar bitince ona da bakacağım.