Müşteri hizmetlerini aradım. Onu söyleyemeyiz onu diyemeyiz onu bilmeyiz deyip duruyorlar. Yetkili servisten öyle dedilerse doğrudur diyor. Tamam dedim hadi ustanın dalgınlığına geldi hatalı bilgi verdi. Hoş adam da makine değil ya insan hata yapabilir. Ortaya çıkacak zararı ödeyecekmisiniz diyorum kıvırıyor.
Aracın bilgilerine göre hangi motor var araçta diyorum biz göremiyoruz diyor.
Neyse ben aracın bakımlarını yapan servisi bi arayayım.
Mesaj Birleştirildi: Temmuz 21, 2014, 16:38:11
Abi bu Toyota şöyle iyi vs deniyor da servis işi bence rezalet.
UFUK BEY OLMASA MOTORU KRAVAT YAPACAKMIŞIZ
Aracın eski sahibini aradım sıkıntıyı anlattım. Tamam dedi servisi ararım ben söylerim sorduklarını söylerler söylemezlerse beni ara dedi. Adam okkalı adamdı biliyoz zaten.
Arabanın bakımlarını yapan servisi aradım.
Aracın eski sahibini söyledim tanıdılar. Hep buraya gelir çok km yapar dediler. Aracı ben aldım. Burada servis zincirli diyor dedim. Sordular ustalarına model yılıyla, usta zincirli dedi ağız birliği ile bi kaç kişi zincirli dediler.
Tabi bize kurt düştü ya işlem kayıtlarına ulaşmadan rahat edemeyecez. Aracın kritik bakımları belli km lerde yapılması gerekenler var hidrolik yağı atf şanzıman yağı vs bunlar zamanında değişmiş mi değişmedi ise hepsini değişmem lazım bunu öğrenmek için aradım vs dedim. Buradaki servis göremiyorum dedi, müşteri hizmetleri veremiyoruz dedi, bir sürü arıza çıkardılar dedim. Ben sizi servise bağlayacam dedi bayan. Töbee ne diye konuşturuyon servis değilmisin zaten diyecektim neyse son anda tuttum kendimi. Bağladığı yerdeki son bakımlarını söyledi. Triger durumunu anlattım. Geçmişte peryodik olarak triger değişimi varsa kayışlıdır yoksa zincirlidir baksak felan dedim. Doğru dedi.
Ve aranan bulundu 2009 yılında 83 bin küsürde yarım motor yapılmış hidrolik dreksiyon yağı, fren yağı felan değişmiş. 85 binde debriyaj seti ve TRİGER SETİ değişmiş. 100 binde bir olması lazım dedim 170 den sonrasına bakalım dedim. 176 binde blok ve bir sürü parça değişmiş. Ve 2011 in sonlarında 200 binde TRİGER SETİ değişmiş sonrasında bir milyon işlem var. Ama yarım motor vs gibi işlemler yokmuş. O kadar çok kayıt varmış ki anlatmakla bitmez miş. Özel sorduğunuz bişey varsa ona bakalım dedi. Yok dedim
Şu an araç 332 binde ve triger en son 200 binde değişmiş. Değişeli 5 yıl olmamış ama 132 bin km olmuş. 5 yıl sınırı var kayışlarda ama km de 132 bin çok yani. En fazla 60 bin benim bildiğim hadi olsun 100 bin gider. Yani değişmesi gerekli demekki.
Eee öyle her gören zincir buna bişey olmaz diyodu töbee.
Mesaj Birleştirildi: Temmuz 22, 2014, 09:42:22
Yok kardeşim bu toyotanın servislerinden bi cacık olmaz cidden

Ereğlideki servisi aradım dün akşam beşbucukta. İlgili formene bağlattırdım bağladılar. Durumu anlattım. Plakayı not etti yarın seni arayacam dedi.
Adamın işi çok unutur diye az önce de servis görevlisine plakayı verip hatırlatıver dedim. Bi de fırça attım veremeyiz söylemeyiz diyip duruyosun motoru bedava toplayacakmısın dedim. EMir öyle vırt zırt diyor. Sonra kendisi de baktı kayıtlara 85 binde triger kayışı değişmiş diyor sonra 200 binde zincir gergi rulmanı değişmiş diyor
Zincirde gergi rulmanı yok bildiğim tansiyoner mi nedir piston gibi bişy olması lazım. Hadi var diyelim arabada zincir mi var kayışmı diyorum valla bilemedim dedi.
Formene soracak.