Gönderen Konu: Toyota fiyat politikası .....  (Okunma sayısı 4083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Toyota fiyat politikası .....
« : Temmuz 05, 2014, 17:41:55 »
Merhaba arkadaşlar.Sizlerinde fikrini almak istedim,Mayıs ayında 48000 tl verip yeni kasa Auris aldım.Haziran itibarıyla fiyatı 46000 tl oldu (45000tl yede alınabilir pazarlık v.s.) İnternet sitelerinde yapılan ,eleştirilerde yok kasa motora ağır geliyor,yokuşta çekmiyor,çok yakıyor,v.s. gibi eleştirilerin dikkate alınıp fiyatta indirime gidildiğini sanıyorum.Corollada herhangi bir fiyat değişikliği yok.Tahminimce araç pek fazla satmadı yada araçdan çok fazla şikayet alındı yokuşta kalkmıyor v.s. gibi.Daha önce wolksvagen aracım vardı 2012 model polo comfortlıne aldığım fiyatın 500 tl üstüne sattım.Ben ve benim gibi auris sahipleri zararda ,sizce neden aracın fiyatı düştü?Toyota fiyat politikası doğrumu ?Auris yeni kasa kullananlar bu işe ne der acaba?Değerli görüşlerinizi beklerim.Saygılar.

Toyota Club Türkiye

Toyota fiyat politikası .....
« : Temmuz 05, 2014, 17:41:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota fiyat politikası .....
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2014, 18:13:24 »
araç motoru çekmiyor diye indirim yapılmaz, aynı motor corolla'yı götürüyorsa auris'i de götürür. indirimin birçok nedeni olabilir, bunlardan biri satış rakamları olabilir. kampanya yaparken üreticiler kamu oyu yoklaması yapmaz. genellikle satış grafikleri ve üretimdeki değişiklikler (yeni motor, makyaj veya sonlandırma) bu tür durumlarda etkili olur.

toyota markasına sahip son yıllarda alınmış bir araçtan ikinci el piyasasında 2-3 yaşında iken kâr etmeyi beklemeyin. ancak zaman geçtikçe, araç yaşı yükseldikçe toplum arasındaki tutuma bağlı olarak satış zamanı geldiğinde dengi olan vw araçlara göre daha az kayıp yaşatma olasılığı da yüksektir.

öte yandan, tutulmamış olması görüşünüze katılıyorum. 2014 yılında arka camı manuel olan araç bu sınıfta kaldı mı bilmiyorum. sizin yapacağınız tek şey geri kalan süreçte aracınızdan keyif almanız olacaktır. nasıl olsa türkiye'de yaşadığımız için birkaç yıla elinizdeki aracın değeri yükselecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2014, 18:59:01 »
Hakan bey ilginize teşekkürler.Bildiğim kadarıyla corolla ve aurisin motorları farklı.Arka camlar auriste manuel,corollada elektirikli,auriste klima otomatık corollada manuel arada 1000 tl fiyat farkı vardı.Corolla kasa büyük geldi gözüme auris aldım ayrıca ingiliz üretimi olması kararımı etkiledi,ama şu an keşke demiyor değilim:) Yeni kasa kullanan arkadaşlarda fikirlerini yazarlarsa ,sevinirim ayrıca merak ediyorum şikayetleri neler?Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2014, 20:00:03 »
Hakan bey ilginize teşekkürler.Bildiğim kadarıyla corolla ve aurisin motorları farklı.Arka camlar auriste manuel,corollada elektirikli,auriste klima otomatık corollada manuel arada 1000 tl fiyat farkı vardı.Corolla kasa büyük geldi gözüme auris aldım ayrıca ingiliz üretimi olması kararımı etkiledi,ama şu an keşke demiyor değilim:) Yeni kasa kullanan arkadaşlarda fikirlerini yazarlarsa ,sevinirim ayrıca merak ediyorum şikayetleri neler?Saygılar.

motorlar tamamen aynı. sizde tahminimce 1.33 lt vvt-i var. donanımlar hedeflenen pazarların ihtiyacına göre belirleniyor. bu yüzden ingiltere'de üretilen auris ile türkiye'de üretilen corolla'da farklılıklar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2014, 22:57:48 »
Merhaba arkadaşlar.Sizlerinde fikrini almak istedim,Mayıs ayında 48000 tl verip yeni kasa Auris aldım.Haziran itibarıyla fiyatı 46000 tl oldu (45000tl yede alınabilir pazarlık v.s.) İnternet sitelerinde yapılan ,eleştirilerde yok kasa motora ağır geliyor,yokuşta çekmiyor,çok yakıyor,v.s. gibi eleştirilerin dikkate alınıp fiyatta indirime gidildiğini sanıyorum.Corollada herhangi bir fiyat değişikliği yok.Tahminimce araç pek fazla satmadı yada araçdan çok fazla şikayet alındı yokuşta kalkmıyor v.s. gibi.Daha önce wolksvagen aracım vardı 2012 model polo comfortlıne aldığım fiyatın 500 tl üstüne sattım.Ben ve benim gibi auris sahipleri zararda ,sizce neden aracın fiyatı düştü?Toyota fiyat politikası doğrumu ?Auris yeni kasa kullananlar bu işe ne der acaba?Değerli görüşlerinizi beklerim.Saygılar.

Auris 1.33 ile corolla 1.33 motorları aynı fiyat farkı kasa ve donanımdan fark eder. Aynı araçtan bende var, piyasada söylenenlerin çoğu doğruyu yansıtmıyor ben 1 yıldır kullanıyorum memnunum, fiyat düşüşleri bu zamanlarda normal satışlar düştü piyasa daraldı. Diğer markalarda da aynı dürüm söz konusu uzun vadede 2. elde çok büyük fark olacağını düşünmüyorum, keyifli sürüşler.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2014, 23:17:36 »

Yucel hocam, donanım farklılığından gelen fiyat farkı normal bence. Ama corolla ile auris farkına gelirsek ülkemizde halen sedan kullanımı üst seviyede ve eski alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor. Eski yazılarımda da bahsetmiştim sanılanın aksine günümüz hb lerinin iç mekan genişliği istendiği taktirde arka koltukların yatırılması ile sedanlardan çok daha fazla oluyor. ( ki 1,85 m uzunluğunda bir demonte ürünü aurisle çok kolay taşıdım ve ben bile hayret ettim.sedanlarda böyle bir imkan malesef yok ) Satışlarda aurisin geri kalması fiyat indirimine gidilmesi olarak yorumluyorum. Ve 1,33 vvti deneme fırsatım olmadı ama 1.4 d kullanıcısı olarak içiniz rahat etsin diye söyliyeyim orta-sert yokuşlarda (bildiğim kadarıyla turbonun geç devreye girmesi nedeniyle)  bizimkilerde kalkışta zorlanıyor.Bu yüzden bence TOYOTA'da HSA şart.

Hayırlı olsun dilerim, Rab'bim kazasız binmenizi nasip etsin inşallah.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2014, 00:52:26 »
Yahu öyle şey mi olur...
Siz çok yanlış dönemde almışsınız aracınızı...
Mesela biz 2013 model 62000 tl'ye aldık, şimdi 2014 modeli 73.000 tl...
 Belli dönemlerde araçlarda indirim olur, belli dönemlerde olmaz...
Özellikle en baz modelin fiyatı çok değişir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2014, 01:00:33 »
Yahu öyle şey mi olur...
Siz çok yanlış dönemde almışsınız aracınızı...
Mesela biz 2013 model 62000 tl'ye aldık, şimdi 2014 modeli 73.000 tl...
 Belli dönemlerde araçlarda indirim olur, belli dönemlerde olmaz...
Özellikle en baz modelin fiyatı çok değişir...

1.33 lt motorlu corolla ve auris'e fazla zam gelmedi takip ediyorum çıktığından beri. bir ara 50 bin tl'yi gördüler sonra kampanyalarla düşüşe geçtiler. bunun aksine 1.6 lt motorlu araçların fiyatı muazzam yükseldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2014, 01:43:24 »
1.33 lt motorlu corolla ve auris'e fazla zam gelmedi takip ediyorum çıktığından beri. bir ara 50 bin tl'yi gördüler sonra kampanyalarla düşüşe geçtiler. bunun aksine 1.6 lt motorlu araçların fiyatı muazzam yükseldi.
Sonuçta her marka aracının başlangıç fiyatını düşük tutmak ister...
Zira müşteriyi dükkana ilk çeken şey budur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2014, 11:36:42 »
Arkadaşlar ilginizden ve alakanızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 06, 2014, 13:28:41 »
bizim bi akrabada aldı 2 gün önce muazzam bir pazarlıkla 44.000 e almış şuan alacak olan varsa iyi pazarlık yapsın çünkü 1.33 satışları durma noktasına gelmiş adamlar satmak için çok uğraşıyorlar
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2014, 14:29:47 »
Desenize şimdiden 4000 tl zarardayız. :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2014, 15:27:18 »
Bizim 2 el piyasasında sıfır parasına satma politikası var :-):-) zararınız olmaz:-):-):-)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2014, 15:45:59 »
Wolksvagen de böyle bir şeye ,şahit olmadım.Toyota ayıp etti,o zaman corollayla fiyatı neredeyse aynı tutmayacaksın,arada 6.yada 7 bintl fark bırakta  sonradan indirim yapma. Acayip sinir oldum.Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2014, 02:31:53 »
Merhaba,  bende pazartesi günü 1.33 life için peşinat verecektim fakat yaklaşık 2 saat önce vazgeçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 13, 2014, 02:58:26 »
Merhaba,  bende pazartesi günü 1.33 life için peşinat verecektim fakat yaklaşık 2 saat önce vazgeçtim.
Yaklaşık 2 saat önce, yani Cumartesi'yi pazara bağlayan gece saat 00.30'da vazgeçebiliyorsanız bu bile güzel birşeydir bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 13, 2014, 03:13:38 »
herkes ihtiyaçları doğrultusunda araç alır.Ama 1.33 motor bir araç alıp bir üst dilimden vergi ödeyip bir alt diimin performansını almak bana pek mantıklı gelmiyor hele birde c sınıfı için hiç mantıklı gelmiyor.Ama şu konuda kafanız rahat olsun 3 5 sene aracınıza bindikten sonra Toyota bu arbanın içinde su motoruda olsa Türkiye de her zaman satar sizde fazla zarar etmeden müşteri bulursunuz.

Not:otomobil bir yatırım aracı değildir ihtiyaçtır daha içine binmeden ben bunu kaça satarım kar zarar hesabı yaparsanız o araca binmek eziyetten başka bir şey olmaz  sıfır araba almışınız sevmişiniz kafanızada yatmış keyfini çıkarın.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 13, 2014, 20:50:30 »
Golf ile Auris arasında düşünüyorum.  Golf 1.2 BMT manuel benzinli,  Auris 1.6 touch benzinli otomatik. İki si de 58.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 13, 2014, 20:53:49 »
bizim bi akrabada aldı 2 gün önce muazzam bir pazarlıkla 44.000 e almış şuan alacak olan varsa iyi pazarlık yapsın çünkü 1.33 satışları durma noktasına gelmiş adamlar satmak için çok uğraşıyorlar
Hakan bey, sizin yorumunuz üzere almaktan vazgeçtim.  Birde arabalar.gen.tr' de de aracı satış dışı olarak göstermeleri beni düşün duruyor du(?)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 13, 2014, 21:53:23 »
Hakan bey, sizin yorumunuz üzere almaktan vazgeçtim.  Birde arabalar.gen.tr' de de aracı satış dışı olarak göstermeleri beni düşün duruyor du(?)

Bütçe ne bilmiyorum ama toyota dan vazgeçecekseniz KİA öneririm. segmentine göre ceed yada rio  :tamam:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!