Gönderen Konu: Toyota fiyat politikası .....  (Okunma sayısı 4085 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota fiyat politikası .....
« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2014, 21:53:48 »
aceleniz yoksa şubat ayını bekleyin, arkanıza yaslanıp kampanyalardan kampanya beğenin (2014 model).

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 13, 2014, 21:53:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 14, 2014, 09:51:54 »
Hakan bey, sizin yorumunuz üzere almaktan vazgeçtim.  Birde arabalar.gen.tr' de de aracı satış dışı olarak göstermeleri beni düşün duruyor du(?)

Hangi aracı satış dışı gösteriyorlar? beğenilmeyen 1.33 motor kaç kasa değiştirdi? biliyor musunuz?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '14
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Temmuz 14, 2014, 09:57:20 »
Yeni kasa 1.33 Life. Link' ten de bakabilirsiniz.

http://www.arabalar.gen.tr/toyota-corolla-1-33-life-i3909.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #23 : Temmuz 14, 2014, 10:04:15 »
Yeni kasa 1.33 Life. Link' ten de bakabilirsiniz.

"Kare" işareti, sadece kampanya olduğu için fiyatında artış olmadığı anlamına geliyor.

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Temmuz 14, 2014, 10:09:15 »
"Kare" işareti, sadece kampanya olduğu için fiyatında artış olmadığı anlamına geliyor.

http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

Satış dışı otomobillerde, eski kasa olanlarda aynı işaret olduğu için öyle düşündüm, açıkcası. Peşinatı geri çektim biraz daha beklemeyi düşünüyorum açıkcası.

Teşekkür Ederim.

Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #25 : Temmuz 14, 2014, 10:12:50 »
Satış dışı otomobillerde, eski kasa olanlarda aynı işaret olduğu için öyle düşündüm, açıkcası. Peşinatı geri çektim biraz daha beklemeyi düşünüyorum açıkcası.

Teşekkür Ederim.

Selamlar.

Satışlarda genel bir daralma olduğu için bu aralar kampanyalar çoğunlukta satışlar artar ise yıl sonunu beklemeniz avantajlı. 1.33 için de şunu diyeyim; kalabalık değilseniz ve yaşadığınız bölgeler aşırı rampalı değilse beklentinizi karşılayabilir, sonuçta fiyat avantajı da var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 14, 2014, 10:14:38 »
Auris'teki indirim Auris'in Türkiye kotasını artırmaya yönelik olduğunu düşünüyorum.
Corolla zaten her türlü satılıyor, şirketler, filo vs.
Ama Toyota Türkiye için 8000 araçlık bir kota ayırmış Auris için diye biliyorum. Ya bu kotayı dolduramadılar ya da kotayı artırmak istiyorlar başka açıklaması yok. Türk ingiliz üretiminde öyle ciddi farklar falan yok bu arada. İngiliz üretiminde de türk parçaları kullanılıyor. Mesele işçilik ise bizim işçiliğimiz de onlarınkinden geri kalır durumda değil.

1.33 motorun güçsüzlüğü yorumuna gelince. Biraz insaf  diyorum. Millete yıllarca vw 1.6 FSI  GM (opel,chevi) 1.6 100 hp , Ford 1.6 100 hp , Fiat 1.6 103 hp ,renault 1.4 98 hp , motorlarını iteleyip durdular. Bunlar arasında bir tek renault 1.4 moturu ayrı tutarım. Diğerleri verimsiz en berbat benzinli motorlar bence. Bu motorları kabul edip yıllarca kapış kapış almış bir vatandaş kitlesinin  1.33 vvt-i motora güçsüz vs. demesi komik bence. Aracını çok yoğun kullanmayanlar için bence 1.33 motor gayet kabul edilebilir. Uzun yola fazla giden, şehir içinde sürekli hergün araç kullananlara tavsiye etmem. Ama yine yukarıda saydığım motorlardan iyidir. Güvenilirdir, sağlamdır. Ekonomisi makuldür.

Araç fiyatlarına gelince. Euro arttığından beri 2010 yılında aldığım aurisimi daha uzun yıllar kullanmak adına kendimi motive ettim. Kesinlikle araç fiyatları şuan makul seviyede değil. Hem aşırı  saçma sapan vergiler alınıyor, hem de 2. el piyasasında araçlar çok değer kaybediyor artık.
Size de tasiyem aracı aldıysanız,  indirimine vs. sine bakmayın artık. Uzun süre binin güzel güzel.
100 bin, 120 binleri görün. Arabanızla yaşlanın. Bu saçma sapan piyasada otomotiv firmalarını da çok eleştiremiyorum. Ödediğimiz vergiler ahmakça.

Son bakıma gittiğimde değiştirsem ne alırım dediğimde 1.6 valvematiclerin fiyatını görünce. 1.33 lere gözüm gitti. Neden almayım ki . Çok fazla kullanmıyoruz, zaten heryer radar hızlı da gidemiyoruz. 1.33 99 hp motor neden tercih edilmesin. Hala 1.6 105 hp motorlu araçla gezen vw , Ford Fiat kullanıcıları var.
Corolla ve Auris arasında 1000 tl fark varken Corolla çekici gelmişti bana, ama 4000 tl fark varken tabi Auris alırım. Yani corolla müşterisini Auris'e çekmek için yapılmış bı taktik bu.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 14, 2014, 15:49:12 »
Bütçe ne bilmiyorum ama toyota dan vazgeçecekseniz KİA öneririm. segmentine göre ceed yada rio  :tamam:
Erkan bey arabalar gen. tr de, araç satış dışı görünmüyor.Nasıl gördünüz satış dışı diye merak ettim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Temmuz 14, 2014, 16:01:41 »
Erkan bey arabalar gen. tr de, araç satış dışı görünmüyor.Nasıl gördünüz satış dışı diye merak ettim?

Satış dışı otomobillerde, eski kasa olanlarda aynı işaret olduğu için öyle düşündüm, açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mart 10, 2015, 22:30:45 »
Hakan bey, sizin yorumunuz üzere almaktan vazgeçtim.  Birde arabalar.gen.tr' de de aracı satış dışı olarak göstermeleri beni düşün duruyor du(?)

evet 1,33 Corolla satış dışı görünüyor artık 1.33 motora yavaş yavaş elveda diyoruz sanırım

Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #30 : Mart 10, 2015, 22:44:55 »
evet 1,33 Corolla satış dışı görünüyor artık 1.33 motora yavaş yavaş elveda diyoruz sanırım

Resmi sitede böyle bir bilgi yok, reklamları da devam ediyor bu bilgiyi nereden almış acaba arabalar.gen.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Toyota fiyat politikası .....
« Yanıtla #31 : Mart 11, 2015, 00:13:28 »
Yaklaşık 5-6 sene önce auris 1.33 lt benzinli manuel araç almıştık kardeşimle. Aracın tasarımı harika konfor ve malzeme kalitesi de çok iyiydi ancak en ufak rampalarda bile devir çok çabuk düşüyordu ve geç hızlanıyordu 1 sene falan katlanabildik açıkçası. Ama aile için bence çok iyi bir alternatif olabilir. 1.6 lt lik motor seçeneği şehir içi için daha uygun diye düşünüyorum. (Şahsi görüşümdür)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #32 : Mart 13, 2015, 15:02:51 »

Site yanlışından dönmüş.
http://www.arabalar.gen.tr/toyota-corolla-fiyatlari-c344.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 25, 2015, 23:58:44 »
Ülkemizde düşük km deki fiyatı sıfırına denk olan araç wv in dizelinde var. Diğer markalarda böyle bir durum söz konusu değil. 
wv dizelde bu durumun olması da  talebin yüksek oluşundan kaynaklanıyor.
Şimdi siz sıfır bir araç alacak olsanız, aynı aracın az kullanılanını sıfır fiyatına alırmısınız? Tabiki almazsınız.
Ama wv sıfır araçlar istenildiği anda sıfırı bulunamadığı için. Düşük km dekilerde değerini koruyor.

Dolayısıyla diğer markalarda plakayı taktığın anda 3-5 bin liralık kayıp normaldir. Siz aracı aldıktan sonra yapılan indirim ise aracınızın ikinci el değerini fazla etkilemez. Yani sizden bir kaç ay sonra indirimli araç alan birisinin ikinci el değeri ne ise sizinkide o civardadır.

Burada  1.33 Corolla  yerine 1.6 almaya çalışın denildiği zaman karşı çıkanlar oluyor. Ancak biz ne söylersek söyleyelim piyasayı vatandaş belirler.  Vatandaş wv i tutuyor. 1.33 Corollayı o kadar tutmuyor.

Aracınızı sıfır aldığınıza göre, ve yarışa çıkmayacağınıza göre güzelce binin.  Yeni bir araç ve 1.33 hacimli olsada gücü fena değil.