Gönderen Konu: LPG enjektör temizliği  (Okunma sayısı 14315 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG enjektör temizliği
« Yanıtla #40 : Temmuz 05, 2014, 00:20:09 »
Arkadaşlar, size müjdeyi vereyim, geç çalışma sorununu geride bıraktık. 

Sabah deneme amacıyla marşa bastım, bir problem olmadan çalıştı ve aracı hareket ettirmeden kontağı kapattım.
10 DK önce işten çıkınca  tamamen emin olmak için tekrar marşa bastım ve yine problemsiz, sıcak motormuş gibi çalıştı arabayı aldığımdan beri ilk defa.

Demek ki sorun enjektörler pistonlarındaymış.
Her şeyde bir hayır var derler ya, ben "aracın düzenini bozduk ve düzeltmek için  150,00 TL verdik" diye üzülürken, bilmeden geç çalışma sorununu halletmiş bulunduk.
Aslında dün aracı yaptırırkenki düşüncem arabanın eski düzenine dönmesiydi, aklımda geç çalışma sorunu bile yoktu.

Aşağıdaki sitede de enjektör arızalarının geç çalışmaya mahal vereceğini söylüyor.

http://www.otogazburada.com/zavoli-pan-enjektor-pmu21
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Temmuz 05, 2014, 00:20:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Temmuz 05, 2014, 00:26:06 »
Kazasız belasız hayırlı kullanmalar hocam  :tamam:

Sizin konuları bir yerde toplasanız herhalde kimse sanayiye gitmez, gitsede eliyle koymuş gibi bulur sorunların çözümlerini. Maşallah her türlü konuda fotolu destekli güzel konularınız var.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Temmuz 05, 2014, 00:30:25 »
Arkadaşlar, size müjdeyi vereyim, geç çalışma sorununu geride bıraktık. 

Sabah deneme amacıyla marşa bastım, bir problem olmadan çalıştı ve aracı hareket ettirmeden kontağı kapattım.
10 DK önce işten çıkınca  tamamen emin olmak için tekrar marşa bastım ve yine problemsiz, sıcak motormuş gibi çalıştı arabaaldığımdan beri ilk defa.

Demek ki sorun enjektörler pistonlarındaymış.
Her şeyde bir hayır var derler ya, ben 150,00 TL'ye üzülüp, aracın düzenini bozduk derken bilmeden geç çalışma sorununu halletmiş bulunduk.
Aslında dün aracı yaptırırkenki düşüncem arabanın eski düzenine dönmesiydi, aklımda geç çalışma sorunu bile yoktu.

Aşağıdaki sitede de enjektör arızalarının geç çalışmaya mahal vereceğini söylüyor.

http://www.otogazburada.com/zavoli-pan-enjektor-pmu21

Sitede geç çalışma olayıyla ilgili çok yazı var enjektör olayıyla ilgili bir yorum hatırlamıyorum enjektörlerin çalışmaya etkilemesi malum ortada sizde kurtarmışssınız hayırlı olsun.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Temmuz 05, 2014, 00:34:33 »
Kazasız belasız hayırlı kullanmalar hocam  :tamam:

Sizin konuları bir yerde toplasanız herhalde kimse sanayiye gitmez, gitsede eliyle koymuş gibi bulur sorunların çözümlerini. Maşallah her türlü konuda fotolu destekli güzel konularınız var.
Çok teşekkür ederim hocam.

Şurada devamlı vakit geçiren 3-5 kişiyiz zaten. Bugün başıma gelen saçma sapan bir şey, yarın size de musallat olabilir. Kabuğuma kapansam ve buradan önerileri alıp sorunumu halletsem ve geri dönüş yapmasam kimseye faydam olmaz, nankörlük olarak görürüm.

Onun için paylaşıma devam.  :)

Sitede geç çalışma olayıyla ilgili çok yazı var enjektör olayıyla ilgili bir yorum hatırlamıyorum enjektörlerin çalışmaya etkilemesi malum ortada sizde kurtarmışssınız hayırlı olsun.
Hocam, tecrübe tecrübedir.
Ben ilk zamanlarda benzin filtresine ve sistemine suç buluyordum fakat Ahmet (GÜVE) abinin yönlendirmesiyle LPG sistemine yoğunlaştım mesela.
Araç sıralı olduğu için sabahları benzinle çalışıyor, sorun aracın orjinal yakıt sistemindedir diye düşünmüştüm ama akıl akıldan üstün işte. Ahmet abiden Allah razı olsun.

Çok teşekkür ederim.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Temmuz 10, 2014, 15:53:16 »
5 gün sonra tekrar gelişmeyi paylaşayım.

Enjektör pistonlarını yenileyeli 1 hafta oldu ve o tarihten bu yana geç çalışma olayı yok.
Marşa bastığım gibi hemen alıyor, araç kaç saat beklerse beklesin.

Başlığın, aynı sorunu yaşayan arkadaşlara faydalı olması dileğiyle.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Temmuz 10, 2014, 16:01:22 »
Bana da aynısı olmuştu, o yüzden önceki mesajımda "enjektörler kapatmıyor" demiştim.

Eskiyince tam kapatmıyorlar ve manifolda hortumlarda kalan gaz sızıyor, sonra bir de benzin eklenince zor çalışır hale geliyor araç.

Ben de enjektörleri değiştirmiştim, yeni gelen enjektörler ayrıyeten çok daha sessiz çalışmaya başladılar. Sistemim Atiker.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Temmuz 10, 2014, 16:01:53 »
Güle güle kullan Yüksel.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Temmuz 11, 2014, 10:31:46 »
Bana da aynısı olmuştu, o yüzden önceki mesajımda "enjektörler kapatmıyor" demiştim.

Eskiyince tam kapatmıyorlar ve manifolda hortumlarda kalan gaz sızıyor, sonra bir de benzin eklenince zor çalışır hale geliyor araç.

Ben de enjektörleri değiştirmiştim, yeni gelen enjektörler ayrıyeten çok daha sessiz çalışmaya başladılar. Sistemim Atiker.
Evet, nokta atışı yaptınız diyebiliriz.

Tecrübe tecrübedir işte.

Güle güle kullan Yüksel.
Çok teşekkür ederim Ahmet abi.
Bu arızayı bulmama sen sebep oldun, yoksa ben kafayı yiyip duracaktım "Acaba nereden ?" diye diye.  :)
Allah razı olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ağustos 29, 2018, 00:30:22 »
Ankara da brc enjektorleri makinaya baglayip temizletebilecegimiz bir yer var mi . Ya da baska bir tavsiyeniz var mi?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ağustos 29, 2018, 01:54:59 »
Ankara da brc enjektorleri makinaya baglayip temizletebilecegimiz bir yer var mi . Ya da baska bir tavsiyeniz var mi?
LPG enjektörleri benzin veya dizel enjektörleri gibi temizlik istemez içinde valf ve piston var ve yay var zamanla o yay işlevini yitiriyor eğer sorun varsa değişim yapmanız lazım sorun nedir ne gibi sıkıntı yaşıyorsunuz
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ağustos 29, 2018, 09:27:37 »
gerçekten bilmediğim için soruyorum tam olarak bu ne işe yarıyor...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ağustos 30, 2018, 00:35:18 »
Herhangi bir sorun yok. Okudugum yorumlarda vs 30.000 50.000 km lerde lpg enjektor temizligi tavsiye ediliyor. Bi kac video izledim bi makinaya baglayip ilac veriyorlar. Lpg nin filtrede biraktigi tortu gibi kalintilar varsa temizlenmis olur diye dusundum.
 Bu gun ivedik ve ostim de 7-8 lpg ciye sordum kimsenin dunyadan haberi yok. Lpg taktirdigim yere gittim, brc ler temizlenmiyor, pres baski urun acilmiyor dedi. Acmadan yapiyorlar dedim. Yok abi brc de 200.000 km ye kadar gider dedi. Bende yedim.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ağustos 30, 2018, 07:59:01 »
Herhangi bir sorun yok. Okudugum yorumlarda vs 30.000 50.000 km lerde lpg enjektor temizligi tavsiye ediliyor. Bi kac video izledim bi makinaya baglayip ilac veriyorlar. Lpg nin filtrede biraktigi tortu gibi kalintilar varsa temizlenmis olur diye dusundum.
 Bu gun ivedik ve ostim de 7-8 lpg ciye sordum kimsenin dunyadan haberi yok. Lpg taktirdigim yere gittim, brc ler temizlenmiyor, pres baski urun acilmiyor dedi. Acmadan yapiyorlar dedim. Yok abi brc de 200.000 km ye kadar gider dedi. Bende yedim.
hocam işin gerçeği lpg çıktığından beri lpgli araç kullanırım böyle birşeyi bende duymadım zaten lpg filtresi bunun için var flitreyi zamanında düzenli değiştirirseniz sıkıntı yaşamazsınız lpgde dizel enjektör gibi pislik birikmez sonra temizlik olayı bana göre de tamamen para tuzağı ilaçla yıkamak için sökecek sökerken yerini bozacak falan filan al başına derdi
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ağustos 30, 2018, 16:48:30 »
Atikeri seviyorum enjektör kütüğü regületör filitreler gaz kesici dahil hortumlar 250 TL ye almıştım geçen yıl bende de sabhaları geç çalışma sorunu vardı.