0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Temizliği kim yaptı?
tam kapatmıyor gibi enjektörler,bir de müdahale sonrası kalibrasyon gerekir diye düşünüyorum.
onun özel anahtarı var. piston ve yay çıkarılır. yay yuvası temizlenir. piston ve yay temizlenir. yağsız balata spreyi ile. sonra toplanılır. akabinde enjektör makinesine bağlanılır ve debi ayarları yapılır. debi ayarları en önemli olan husus. yayın pistonu ms bazında açma şiddeditini ayarlar. yani enjektör püskürtme aralağını ayarlar. enjektöre zarar verdiğinizi sanmıyorum. eğer herhangi bir parçayla oynamadıysanız yada contalarını değiştirmeye kalkmadıysanız.
Yüksel;LPGcinin dedigi doğru.Ancak siz ayar bölümüne müdahale etmemişsiniz ki. Sadece hazne bölümünü sökmüşsünüz.O nedenlede bahsedilen sorunun olacagını düşünmüyorum.
Ayar bölüğü enjektör kütüğünün içerisinde mi abi ?
Söktügünüz parçaların içinde, ancak modelden modele değişir. Mesela Atikerin kullanıdıgı modellerde bobinin üzerindeki 4 alyan ile ayarlanıyor.
Yine de çok pahalıya mal olmamış Yüksel, buna da şükür.
Öyle Aytaç abi, hem yenilendi hem de tecrübe oldu.En azından sabah geç marş alma sorununun ilk aşamasını atlattık. Ahmet abi ile ben enjektörden ve regülatörden şüpheleniyorduk. Enjektör ihtimalini aradan çıkardık, eğer devam ederse regülatöre yoğunlaşacağız.
YükselZaten %90 regülatör diye konuşmuştuk.
Ben de bu işlemi yapmayı düşünüyorum. Rölantide çok sarsıntılı çalışıyo araç. Atiker marka lpg kiti var araçta. 2009da takılmış. (2005 vtec LS) Enjektörlerin temizlik işi kolay fakat sök tak yapıldığında ekstra bi ayar gerekir mi onu öğrenmem gerekiyor. Bu konuda kesin bir bilgisi olan var mı?
Tavsiyem, LPG bayileri 50,00 TL karşılığında enjektör temizliği yapıyor, onlara götürüp temizletmendir.Ben 50,00 TL'den kaçarken 150,00 TL kaçtı bir tarafıma. Ki enjektörden de olduğu kesin değil. Araca tanı koyulmalı.
Sırada nereyi kurcalayacan abi
YükselYazından daha çok sökme kaynaklı bir arızadan ziyade kullanım sonucu oluşan bir sorun var gibi algıladım.
Böyle pahalı sürprizleri sevmiyorum İLKE, biraz durulmaya karar verdim.