Gönderen Konu: Gürcistan Araç - Araç Parça Getirme Detay  (Okunma sayısı 155381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Gürcistan Araç - Araç Parça Getirme Detay
« Yanıtla #300 : Eylül 22, 2014, 11:28:06 »
İbrahim Bey,

Yabancı ülke vatandaşı ile evlilik durumunda, çeyiz olarak araç getirilebiliyor diye biliyorum. (Değer olarak bir üst sınır var mı bilmiyorum) Bu durumda "M" plaka ile uğraşmanıza da gerek kalmıyor. Doğrudan Türk plakası alabiliyorsunuz.

Bence bu konuyu bi araştırın. Ben de evlendiğimde eşimin adına araba getirebiliyordum ama düğün, ev vb masraflar nedeni ile o işe pek para ayıramamıştım o zamanlar.
ceyiz isi 1999 da kalkti. Kendi adiniza getirebilirsiniz. Kendi adiniza getirirseniz 10% ithalat vergisinden kurtulursunuz ama OTV ve KDV odersiniz.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Eylül 22, 2014, 11:28:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #301 : Eylül 22, 2014, 11:29:50 »
İbrahim Bey,

Yabancı ülke vatandaşı ile evlilik durumunda, çeyiz olarak araç getirilebiliyor diye biliyorum. (Değer olarak bir üst sınır var mı bilmiyorum) Bu durumda "M" plaka ile uğraşmanıza da gerek kalmıyor. Doğrudan Türk plakası alabiliyorsunuz.

Bence bu konuyu bi araştırın. Ben de evlendiğimde eşimin adına araba getirebiliyordum ama düğün, ev vb masraflar nedeni ile o işe pek para ayıramamıştım o zamanlar.

o uygulama çok eskidendi. suistimal edilince kaldırdılar. yukarı da yazdığımdan harici bir yol yok son tahlilde... o yolda lüks sınıf arabada cazip orta ve alt segment araç için çok cazip değil. uğraştığımıza değmeyecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '92
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Eylül 22, 2014, 13:13:57 »
Emrullah bey öncelikle elinize ayağınıza yazan parmaklarınıza ama en önemlisi bunu düşünen aklınıza sağlık. bir klasik hastası olarak yurtdışındaki fiyatları her gördüğümde bir gazla internette yurtdışından araba getirme diye aratıyordum. ama sonuç hep hüsran. ya konu hakkında yetersiz ve eksik bilgilerle ya da bu işi komisyon karşılığında yapan ya da anlatan kişi ve sözüm ona kurumlarla karşılaşıyordum. ve bulabildiğim en sağlıklı bilgiler -mışlı-mişli bilgilerden yani duyumlardan öteye gitmiyordu. yani anlayacağınız bu konu şehir efsanesine dönüşmüştü. sizin sayenizde bu şehir efsanesine bir son vermiş bulunduk. itiraf etmeliyim ki konunun başını okudugumda bir heyecan ve gazla arabamı satıp oradan alırım falan diyordum ama tecrübeleriniz sayesinde bu konunun mümkün olmadığını öğrenmiş bulunduk. :(
Yazın karadeniz gezim kapsamında bende 3 gün batuma kaçmıştım. öncelikle orada kalmış biri olarak dil sorunu çekme gibi bir durumunuz yok. herkes türkçe biliyor. bunda sıkıntı yok. gece hayatı güzeldir ve genelde türklerin elindedir. yani açıkcası vur patlasın çal oynasın bir 3 gün geçirmiştik. yani hem tatil hem iş şeklinde kesinlikle gidilebiliri. Emrullah beye katılıyorum kışın yarı yarıya ucuz oluyor herşey. yani kışın gitmeyi tavsiye ederim hatta ben ara tatilde tekrar gitmeyi planlıyorum açıkcası. araba hayalimiz suya düştü ama aracımda sağlam bir tamirata girmeyi düşünüyordum şimdi vazgeçtim gibi ara tatile kadar para biriktirip gürcüye kaçabilir. böyle bir planı olanı da beklerim beraber konvoy yapıp gidebiliriz :D
Edit: gidince artistik yapmak için bi kaç tane gürcüce kelime özellikle kadınlarda kullanmak için  8-)
lamazi gogo: güzel kız tarzı bisi demek  :lol: bi kaçtane daha vardı da unuttum açıkcası  :) Emrullah hocam pm den yazıorum bu arada okursanız sevınırım  ;)
VAZGEÇMEDİĞİN SÜRECE YENİLMİŞ SAYILMAZSIN !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '98
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Eylül 23, 2014, 02:39:44 »
Teşekkür Mesajı

Buradaki Yazımı okuyup ismimi öğrenen bir çok kişi Facebook üzerinden ulaştılar ve teşekkür mesajı attılar ayrıyeten buradanda teşekkür edenler bir hayli fazla ve diğer tarafdan Facebook üzerinden Komisyoncular dan bir kaç küfür içerikli mesajda aldım. " Ortalığı neden Karıştırıyorsun yanlış öğrenmişsin yanlış duymuşsun işine bak " Şeklinde.. Ben ulaşıp teşekkür edenler ve buradan teşekkür edenlere Gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum arkadaşlar..
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Eylül 23, 2014, 06:34:08 »
Ortada onca emek harcanan zaman ve para var. Asıl önemli olan ise neticenin en kesin dille anlatılması. Kötü söz her daim sahibinindir. Tehdit edenlerde ürümeye devam etsinler. Bizim kervanımız doğru yoldan ayrılmayacak nasıl olsa. Size tekrar tekrar teşekkür ederim bu değerli bilgilerle bizi aydınlatıp umut tacirlerinin elinden kurtardığınız için ;)
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #305 : Eylül 23, 2014, 15:03:33 »
evet umut tacirleri ticaretciler bu işten para kazanacak olan bir çok kişi hala şunu söylemek'te böyle bir şey yok yanlış öğrenmişsin ortalığı karıştırmışsın. Vekalet ile araç getirilip ülkemizde kullanılıyor.
böyle bir şey kesinlikle yok bu açıklamayı neden yapıyorum insanlar Google üzerinden aradıkları zaman direk bizim forum sitemize gelip bunu öğreniyorlar bu hoş birşey kesinlikle bu bilgiler hiç bir yerde yok eski üyelerimiz ve tekrar üye olacak lar için tekrar ediyorum diyorumki;

Arkadaşlar böyle bir olay kesinlikle yok Gürcistanda Türkiye yetlileri Gümrük ve Gürcistan yetkilileri ile de görüştük Gürcistanı bağlayan bir durum olmadığı için onlar izin veriyor ama bizim ülkemiz kesinlikle diyorki velaket ile araç kullandığını anlarsam yakalarsam şikayet gelirse bağlarım tasişde paşa paşa aracını satarım. Böyle bir izin yok ona göre değerlendirin. En güzel olay şu alın şase sağlam yürür bir araba ben tekrar gideceğim ister ben le isterseniz yollarını yazdım gidin yaptırın çok komik rakamlara binin. Adamlarda vergi olmadığı için dolar onlara göre çok büyük para olduğu için rakamlar bize komik geliyor. Bu yolları deneyin arkadaşlar
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #306 : Eylül 23, 2014, 20:36:50 »
evet umut tacirleri ticaretciler bu işten para kazanacak olan bir çok kişi hala şunu söylemek'te böyle bir şey yok yanlış öğrenmişsin ortalığı karıştırmışsın. Vekalet ile araç getirilip ülkemizde kullanılıyor.
böyle bir şey kesinlikle yok bu açıklamayı neden yapıyorum insanlar Google üzerinden aradıkları zaman direk bizim forum sitemize gelip bunu öğreniyorlar bu hoş birşey kesinlikle bu bilgiler hiç bir yerde yok eski üyelerimiz ve tekrar üye olacak lar için tekrar ediyorum diyorumki;

Arkadaşlar böyle bir olay kesinlikle yok Gürcistanda Türkiye yetlileri Gümrük ve Gürcistan yetkilileri ile de görüştük Gürcistanı bağlayan bir durum olmadığı için onlar izin veriyor ama bizim ülkemiz kesinlikle diyorki velaket ile araç kullandığını anlarsam yakalarsam şikayet gelirse bağlarım tasişde paşa paşa aracını satarım. Böyle bir izin yok ona göre değerlendirin. En güzel olay şu alın şase sağlam yürür bir araba ben tekrar gideceğim ister ben le isterseniz yollarını yazdım gidin yaptırın çok komik rakamlara binin. Adamlarda vergi olmadığı için dolar onlara göre çok büyük para olduğu için rakamlar bize komik geliyor. Bu yolları deneyin arkadaşlar
Abi sen kesinlikle en doğrusunu yaptın.. İnsan ister istemez bunları duyunca acaba ne kadar doğrudur nedir ne değildir öğrenmek istiyor, bu konuda işallah google da en üste çıkarda aratanlarda direk buraya ulaşır , öğrenirler gerçeği. Bunu bile bile araç getirenlerde arabayı yakalatsınlar tasişe bağlatsınlar, e-ihale den seve seve alırız o arabaları :) iyi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Eylül 23, 2014, 20:38:27 »

Bunu bile bile araç getirenlerde arabayı yakalatsınlar tasişe bağlatsınlar, e-ihale den seve seve alırız o arabaları :) iyi olur :)
:rofl: :rofl:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Eylül 24, 2014, 12:05:41 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2007-bmw-650i-50000-tl-170836276/detay

Bukadar açıklamanın üstüne hala buna inanan varsa ne diyeyim artık.
İlan sahibi çok açıklayıcı yazmış T.C vatandaşı alabilir cebinde 50.000tl olan ve 6 ayda bir 2000usd harcayacak adam arasın diye :rofl: :rofl: :rofl:

Zaten 2000 usd harcayabilsem burda bir jip alır yakıtına veririm daha iyi en azından 6 ayda bir depo fulleriz :rofl: :rofl:
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Celica
  • Model Yılı: '92
  • 21 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #310 : Eylül 24, 2014, 14:47:41 »
Arkadaşlar ben özelden emrullah beyle dekonuştum eğer kendisi ara tatilde müsait olursa şahsen ben tekrardan gürcüye gitmek isterim. daha önce eglence icin gitmiştim simdi ise iş icin gitmek istiyorum  :D 

bende 92 celica var. malum yaş itibariyle ilgi alaka bekleyen bir araba ve benimde araç üzerine planlarımda var. ara tatile kadar yeteri kadar para biriktirebilirsem ben bu araç tamiri olayı için gitmek istiyorum. özellikle emrullah beyin de durumu uyarsa böyle bir düsüncesi olan arkdaslarda varsa konvoy yapıp gidebiliriz.  :alkis:
VAZGEÇMEDİĞİN SÜRECE YENİLMİŞ SAYILMAZSIN !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #311 : Eylül 24, 2014, 18:13:12 »
özellikle emrullah beyin de durumu uyarsa böyle bir düsüncesi olan arkdaslarda varsa konvoy yapıp gidebiliriz.  :alkis:

Katılıyorum

Mesaj Birleştirildi: Eylül 24, 2014, 18:16:36
ayrıyeten vatandaş ilanda demiş ya 1000 usd giriş 1000 usd çıkış dediği masraf orada aracı üstünüze aldığınız kişilere verilen komisyon ve evrak masrafları yani şöyle bir şey yok mesela benim adım ne Emrullah serdar kaya
aracın ruhsatında böyle bir isim yok yazmıyyorda arabayı alan biz değiliz.
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #312 : Kasım 06, 2014, 22:25:56 »
Bu konuyu ilgilendiren bir haber . Aslında işin sonunun böyle olacağı belliydi .

http://www.cukurovaexpres.com/mersin/usulsuz-kullanilan-araclar-trafikten-men-edildi-h41451.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Rav 4
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #313 : Kasım 06, 2014, 23:25:07 »
Selamun Aleykum Arkadaşlar. Bir rav4 sahibi arkadaşımızın şanzıman arızası nedeni ile ona yardımcı olduk bu sırada konunuz gözüme çarptı inanın Emrullah bey doğru söylüyor.
Benm RAV4 arızasını batumda yaptırdım.bu esnada bende ordan araç almayı istiyordum ve orada çok samimi bir arkadaşımız vardı ailecek tanışıyoruz. Araç almak için gürcü vatandaşlığına başvurup gerekli kriterleri yerine getirmeniz halinde araç getirebilirsiniz. Vekalet olayı gürcü gümrüğünden adınıza çıkarırsınız ama türk gümrüğünden gürcü birine vekalet vereceksiniz çıkaracak. 6 ayda bir adamı ara bul gelip seni gümrükten geçirsin hadi adam öldü sonraa??::)) yani iş hikaye. Emrullah beyin dediği gibi türkiyede yüksek masraflı yürüyebilen araçlarınızı götürüp yaptırabilirsiniz 3 te 1, 4 te bir fiyatına yalnız yanınızda samimi olduğunuz gürcü pazarlık yapsın türk olduğunuzu anlarlarsa yüksek fiyat çekiyorlar. (Ben RAV4 ü çekici ile kapıyta kadar götürdüm 2. vitesten 3 e geçmiyordu 2.vitesle kapıyı geçtim şanzımancıyı daha önce ayarladık çekici+şanzıman parçaları+işçilik+ şanzıman beyni formatı+ otel masrafı+gidiş geliş masrafı= 4.000tl ye çıktı türkiyede ise şanzımana bakmadan 10.000 tlden başlar 15-16 yı bulabilir demişlerdi kıyaslamayı siz yapın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #314 : Kasım 20, 2014, 12:50:33 »
Emrullah bey yazınızı bir solukta okudum gerçekten güzel bir paylaşım olmuş bilgilendirme için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #315 : Kasım 21, 2014, 00:19:38 »
ben bu araştırmayı yapıp bir tek de bizim forum sayfamızda yayınlayarak gerçekten büyük bir hizmet yaptığımı düşünüyorum. Forum sayfamız bir çok üye kazanmasının yanı sıra facebook üzerinden bir çok arkadaşım da oldu tehdit eden düşmanlarımda oldu ama anlamadığım şu çok abartılı bir süre bu araştırma yapıldı belli bir emek sarfedilip buraya bu yazıldı hala pm ve facebook üzerinden anlatırmısın nasıl oluyor ne yapmamız gerekiyor diye soranlar var okumadınmı diyorum siteyi çok uzun du diyor kaçırdım diyor vs vs diyor arkadaşlar biraz emeğe saygı lütfen okuyanlar için teşekkür ederim ama okumadan beni facebook dan ekleyip nasıl oluyor diyen olursa terslerim. iyi forumlar.
Carina E 2.0 GLİ A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Aralık 22, 2014, 16:48:02 »
Yabancı plakalı lüks otoda kayıt dışı pazar iddiası

Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelerin vatandaşları üzerinden yüzde 50-60 düşük fiyata Türkiye'deki müşterilerine vekaletle satılan yabancı plakalı ikinci el lüks araçların, kayıt dışı bir pazar yaratmaya başladığı iddia edildi.

Oto galericileri, yabancı ülkelerde yaşayan kişiler üzerine kaydı yapılan, Türkiye'deki müşterisine ise vekaletle kullanım hakkı verilen satış yönteminin, devleti büyük ekonomik kayba uğrattığı, vatandaşlar arasında ise mağduriyetlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kayıt dışı ticaret, Türkiye'ye komşu Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'da bu işi yapanlar ve onların İstanbul'daki aracılarıyla telefon veya internet üzerinden kurulan bağlantıyla başlıyor. Aracılara, satın almak istediği özellikleri taşıyan ikinci el lüks araç talebini ileten müşteri, bu ülkelerden Türkiye'deki muadillerine göre yüzde 50-60 düşük fiyata temin edilen araç için bir miktar ödeme yapıyor, kalan borcu ise araç kendisine teslim edildikten sonra kapatıyor. Bu arada, aracılar satışını yaptıkları lüks araçları, söz konusu ülkelerde yaşayan kişilerin üzerine kayıt yaptırıyor, Türkiye'deki müşterilerine ise vekaletle kullanım hakkı sağlıyorlar. Alanın da satanın da memnun gibi göründüğü ticaretin kaybedeninin ise devlet ve vatandaş olduğunu söyleyen oto galericileri, bu tür satışlara "dur" denilmemesi halinde ciddi mağduriyetler yaratabileceği uyarısında bulunuyor.

"Çok ciddi bir sektör olmaya başladı"

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni ama kayıt dışı bir sektör oluşmaya başladığını söyledi. Yanık, Türkiye'nin komşu ülkelerinden, özellikle Bulgaristan, Romanya, Gürcistan üzerinden vekalet yoluyla Türkiye'ye araç satışları başladığını ifade ederek, "Türkiye'de de bu çok ciddi bir sektör olmaya başladı, ileride ciddi anlamda da hem ekonomik kayba yol açacak hem de vatandaşlarımızı mağdur bırakacak" dedi. Sistemin nasıl işlediğine değinen Yanık, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'dan, Gürcistan'dan, Romanya'dan modelli, lüks araçlar, oranın vatandaşları üzerine satış yapılıyor ve Türkiye fiyatına baktığınız zaman 100 bin liralık bir aracı yüzde 50-60 düşük fiyatla oradan satın alabiliyorsunuz. O ülkelerin vatandaşlarına bu araçlar satılıyor, aracı alan Gürcistan, Bulgaristan ya da Romanya vatandaşı, Türkiye'de talepte bulunan şahısa Türkiye'de kullanılmak üzere 3 isime kadar vekalet veriyor. Gümrükte bu arabayla vekalet size teslim ediliyor ve siz Türkiye'de bunu çok rahat kullanabiliyorsunuz. Müşteriden sadece arabanın sigortasının yapılması isteniyor."

"Telafisi mümkün olmayacak sorunlar ortaya çıkacak"

Türkiye'de işin boyutlarının büyümeye başladığına dikkati çeken Yanık, "Şu anda Türkiye'de bu şekilde çok ciddi satışlar var. Ekonomik olarak çok ciddi kayıp, devletimiz, milletimiz zarara uğratılmakta ve eğer birisi bu işe 'dur' demezse ileride de telafisi mümkün olmayacak sorunlar ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı. Yanık, Türkiye'deki müşterilerin parasını ödemelerine rağmen aracın sahibinin söz konusu ülkelerde göründüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu yabancı plakalı arabalara Türkiye'de sahip olma şansınız yok, ruhsat sahibi x kişi, kullanma hakkı sizde. Yarın bir gün bu ticaret pazarı bozulursa, bu arabalar elde kalacak ve buraya yatırılan paralar hiçbir şekilde temin edilemeyecek. Yani bir şekilde dolandırıcılık olacak. Siz de bu işe ortak olarak yapılan dolandırıcılığa ortak olmuş olacaksınız. Yasal bir güvencesi yok. Hiçbir şekilde sizin yurt dışından getirilen yabancı plakalı araçlara, Türk plakası takma şansınız yok. Sadece oradaki kişinin vermiş olduğu vekaletle siz bu arabayı burada istediğiniz gibi kullanıyorsunuz."

Bu tür satın almaların, "lüks bir araca kolayca sahip olmak" dürtüsüyle yapıldığını ifade eden Yanık, Türkiye'de milyarlarla ifade edilen araçlara, yurt dışında üçte bire varan düşük fiyatla sahip olunduğunu vurguladı.

"Plakalara yazılan cezaları bile ödemiyorsunuz"

Yanık, bu araçların belirli periyotlarla yurda giriş çıkış yapması şeklinde zorunluluğunun olmadığını, vekalet bulunduğu müddetçe rahatça kullanıldığını belirterek, "Hatta aracılar, 'Yediğiniz cezaları bile ödemeyin' diyorlar. 'Kameralardan, OGS ve KGS'den Kaçak bile geçseniz, bu cezalar plakaya yazılacağından dolayı siz bu cezalardan bile muafsınız' diyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de, plakalarına ceza yazılan yabancı ülkelere ait tırlardan, gümrük kapılarında entegre sistem olmadığı için bu cezaların tahsil edilemediğini hatırlatan Yanık, söz konusu yabancı plakalı lüks araçların da bu boşluktan yararlandığını sözlerine ekledi.

http://www.milliyet.com.tr/yabanci-plakali-luks-otoda-kayit/ekonomi/detay/1988228/default.htm

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #317 : Aralık 22, 2014, 18:15:16 »

Yabancı plakalı lüks otoda kayıt dışı pazar iddiası

Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelerin vatandaşları üzerinden yüzde 50-60 düşük fiyata Türkiye'deki müşterilerine vekaletle satılan yabancı plakalı ikinci el lüks araçların, kayıt dışı bir pazar yaratmaya başladığı iddia edildi.

Oto galericileri, yabancı ülkelerde yaşayan kişiler üzerine kaydı yapılan, Türkiye'deki müşterisine ise vekaletle kullanım hakkı verilen satış yönteminin, devleti büyük ekonomik kayba uğrattığı, vatandaşlar arasında ise mağduriyetlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kayıt dışı ticaret, Türkiye'ye komşu Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'da bu işi yapanlar ve onların İstanbul'daki aracılarıyla telefon veya internet üzerinden kurulan bağlantıyla başlıyor. Aracılara, satın almak istediği özellikleri taşıyan ikinci el lüks araç talebini ileten müşteri, bu ülkelerden Türkiye'deki muadillerine göre yüzde 50-60 düşük fiyata temin edilen araç için bir miktar ödeme yapıyor, kalan borcu ise araç kendisine teslim edildikten sonra kapatıyor. Bu arada, aracılar satışını yaptıkları lüks araçları, söz konusu ülkelerde yaşayan kişilerin üzerine kayıt yaptırıyor, Türkiye'deki müşterilerine ise vekaletle kullanım hakkı sağlıyorlar. Alanın da satanın da memnun gibi göründüğü ticaretin kaybedeninin ise devlet ve vatandaş olduğunu söyleyen oto galericileri, bu tür satışlara "dur" denilmemesi halinde ciddi mağduriyetler yaratabileceği uyarısında bulunuyor.

"Çok ciddi bir sektör olmaya başladı"

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yeni ama kayıt dışı bir sektör oluşmaya başladığını söyledi. Yanık, Türkiye'nin komşu ülkelerinden, özellikle Bulgaristan, Romanya, Gürcistan üzerinden vekalet yoluyla Türkiye'ye araç satışları başladığını ifade ederek, "Türkiye'de de bu çok ciddi bir sektör olmaya başladı, ileride ciddi anlamda da hem ekonomik kayba yol açacak hem de vatandaşlarımızı mağdur bırakacak" dedi. Sistemin nasıl işlediğine değinen Yanık, şöyle konuştu:

"Bulgaristan'dan, Gürcistan'dan, Romanya'dan modelli, lüks araçlar, oranın vatandaşları üzerine satış yapılıyor ve Türkiye fiyatına baktığınız zaman 100 bin liralık bir aracı yüzde 50-60 düşük fiyatla oradan satın alabiliyorsunuz. O ülkelerin vatandaşlarına bu araçlar satılıyor, aracı alan Gürcistan, Bulgaristan ya da Romanya vatandaşı, Türkiye'de talepte bulunan şahısa Türkiye'de kullanılmak üzere 3 isime kadar vekalet veriyor. Gümrükte bu arabayla vekalet size teslim ediliyor ve siz Türkiye'de bunu çok rahat kullanabiliyorsunuz. Müşteriden sadece arabanın sigortasının yapılması isteniyor."

"Telafisi mümkün olmayacak sorunlar ortaya çıkacak"

Türkiye'de işin boyutlarının büyümeye başladığına dikkati çeken Yanık, "Şu anda Türkiye'de bu şekilde çok ciddi satışlar var. Ekonomik olarak çok ciddi kayıp, devletimiz, milletimiz zarara uğratılmakta ve eğer birisi bu işe 'dur' demezse ileride de telafisi mümkün olmayacak sorunlar ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı. Yanık, Türkiye'deki müşterilerin parasını ödemelerine rağmen aracın sahibinin söz konusu ülkelerde göründüğünü hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu yabancı plakalı arabalara Türkiye'de sahip olma şansınız yok, ruhsat sahibi x kişi, kullanma hakkı sizde. Yarın bir gün bu ticaret pazarı bozulursa, bu arabalar elde kalacak ve buraya yatırılan paralar hiçbir şekilde temin edilemeyecek. Yani bir şekilde dolandırıcılık olacak. Siz de bu işe ortak olarak yapılan dolandırıcılığa ortak olmuş olacaksınız. Yasal bir güvencesi yok. Hiçbir şekilde sizin yurt dışından getirilen yabancı plakalı araçlara, Türk plakası takma şansınız yok. Sadece oradaki kişinin vermiş olduğu vekaletle siz bu arabayı burada istediğiniz gibi kullanıyorsunuz."

Bu tür satın almaların, "lüks bir araca kolayca sahip olmak" dürtüsüyle yapıldığını ifade eden Yanık, Türkiye'de milyarlarla ifade edilen araçlara, yurt dışında üçte bire varan düşük fiyatla sahip olunduğunu vurguladı.

"Plakalara yazılan cezaları bile ödemiyorsunuz"

Yanık, bu araçların belirli periyotlarla yurda giriş çıkış yapması şeklinde zorunluluğunun olmadığını, vekalet bulunduğu müddetçe rahatça kullanıldığını belirterek, "Hatta aracılar, 'Yediğiniz cezaları bile ödemeyin' diyorlar. 'Kameralardan, OGS ve KGS'den Kaçak bile geçseniz, bu cezalar plakaya yazılacağından dolayı siz bu cezalardan bile muafsınız' diyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de, plakalarına ceza yazılan yabancı ülkelere ait tırlardan, gümrük kapılarında entegre sistem olmadığı için bu cezaların tahsil edilemediğini hatırlatan Yanık, söz konusu yabancı plakalı lüks araçların da bu boşluktan yararlandığını sözlerine ekledi.

http://www.milliyet.com.tr/yabanci-plakali-luks-otoda-kayit/ekonomi/detay/1988228/default.htm
sanki araç fiyatlarını attıranlar vatandaşlar ! Araç fiyatların düşsün insanlar böyle şeyler düşünüp işe yapmasınlar.laf sanki ..
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #318 : Aralık 23, 2014, 22:52:56 »
Bu akşam Atv ana haber bülteninde bu konuya değindiler.Rize,Trabzon ve Artvin illerinde esnaf kan ağlıyormuş.Görüntüde de sürekli JJJ494 plakalı bir Mercedes.Bu konu haberlerde de çıktığına göre bu tarz araç alan kişilerin hepsinin elinde patlayacak arabaları.Tasiş'e araba yağacak mübarek;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Aralık 24, 2014, 10:39:43 »
Bu akşam Atv ana haber bülteninde bu konuya değindiler.Rize,Trabzon ve Artvin illerinde esnaf kan ağlıyormuş.Görüntüde de sürekli JJJ494 plakalı bir Mercedes.Bu konu haberlerde de çıktığına göre bu tarz araç alan kişilerin hepsinin elinde patlayacak arabaları.Tasiş'e araba yağacak mübarek;)
Bizde tasişten aldıkmı ohhh misss :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...