Gönderen Konu: Trafikte makas atana hapis geliyor.  (Okunma sayısı 4996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte makas atana hapis geliyor.
« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2014, 15:14:11 »
acemiyse sol şeritte olması başlı başına hata degilmi.eger okadar panik yapıcaksan daha ısınmadıysa niye yola çıkıyorsun bu da başka bir hata degil mi.gene acemi oldugu varsaycak olursak zaten o yolu kullanan uzun yolculuk yapan herkes için bir tehlike degilmidir aslında herkesin hayatını kendiside tehlikeye atmıyormu.acemilerin uzun yolculuklarda olması dogrumu?olay bir tek sıkıştıran açısından düşünülmemeli.yersiz sıkıştıranlar var dogru ama bazıları hakediyor gerçekten ve benim hiç umrumda olmaz açıkcası.kendini düşünmeyip bu haraketi yapıyorsa ben onu hiç düşünmem.

Ogün kardeşim senin veya başka birinin trafikte birisini bilerek sıkıştırması doğru değil özellikle uzun yollarda bu çok tehlikelidir ve geri dönülmeyecek sonuçlara mal olabilir . Sana şu kadar söyleyim biri beni bile bile sıkıştıracak onu yakalar anasından doğduğuna pişman ederim . Sen haklı olduğunu düşünüyor olabilirsin ama benim fikrim birinin soldan gitmesi ve sana yol vermemesi sana onu bile bile sıkıştırma hakkı vermez ne yapacağız diye soracak olursan benimde bir fikrim yok . Yanlış anlama bende soldan tın tın gidip yol isteyince istifini bozmayanlara gıcığım ve mecbur kaldığımda sağlarından geçtiğimde oluyor ama bunu dikkatli bir şekilde yapıyorum senin yaptığın gibi karşı tarafı bile bile sıkıştırmak bana göre çok yanlış . Dediğim gibi karşı taraf ecemi olur veya dalgın olabilir . Allah korusun kazaya sebebiyet verebilirsin .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 24, 2014, 15:14:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 24, 2014, 15:40:02 »
durduk yere yada sadece serserilik için sıkıştıranlara bende uyuz oluyorum onu zaten söledim.ama diger türlü sıkıştırmalar bazen gerekiyor.sagından geçecekken bianda sag yapan bile var.benim anlatmak istedigim şu.o o halde acemiyken şehiriçide degil uzun yolculuk için yola çıktıysa kendini riske attıgı gibi herkezi riske attıgından dolayı ne kendisi ne ailesi umrumda olur.acemilerin yeri acemiligini atana kadar mahalle aralarıdır bu bilinir yani.korna çalarsın anlamaz selektör yaparsın anlamaz yapacak birşey kalmamıştır başka benim düşüncem bu.çünkü aynı olayı ben ona yapmakla kalmıyorum arkadamki sürüce beni taciz ediyor.bu olay zincirleme bir olay haline geliyor birsüre sonra.eger o ne yaptıgını anlamıyor görmüyorsa ona yaptıgını göstermek en iyisi olur diye düşünüyorum
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 24, 2014, 15:52:59 »
durduk yere yada sadece serserilik için sıkıştıranlara bende uyuz oluyorum onu zaten söledim.ama diger türlü sıkıştırmalar bazen gerekiyor.sagından geçecekken bianda sag yapan bile var.benim anlatmak istedigim şu.o o halde acemiyken şehiriçide degil uzun yolculuk için yola çıktıysa kendini riske attıgı gibi herkezi riske attıgından dolayı ne kendisi ne ailesi umrumda olur.acemilerin yeri acemiligini atana kadar mahalle aralarıdır bu bilinir yani.korna çalarsın anlamaz selektör yaparsın anlamaz yapacak birşey kalmamıştır başka benim düşüncem bu.çünkü aynı olayı ben ona yapmakla kalmıyorum arkadamki sürüce beni taciz ediyor.bu olay zincirleme bir olay haline geliyor birsüre sonra.eger o ne yaptıgını anlamıyor görmüyorsa ona yaptıgını göstermek en iyisi olur diye düşünüyorum

Erkekler olarak bu kadar konuşuyorsak bayanların vay haline. O yüzden hepsi büyük araç almaya çalışıyor psikolojik olarak.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Haziran 24, 2014, 15:54:44 »
Bayanların vay haline. O yüzden hepsi büyük araç almaya çalışıyor psikolojik olarak.

işte o manzaraya ayrı bir ayar oluyorum abi.büyük araç alıyorlar ve bu sefer arkayı hiç görmüyor ve takmıyorlar :D çogu bildigin görmüyor arkayı yani şaka gibi. :Dhatta görmüyoru geçtim bakma geregide duymuyor :D
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #64 : Haziran 24, 2014, 16:16:03 »

Ogün kardeşim sen anlamak istemiyorsun galiba . Ben sana hak veriyorum dediğim sadece bilerek sıkıştırmanın yanlış olduğu yoksa dediğin gibi acemilerin uzun yola çıkmaması gerektiği konusunda hem fikiriz .Şunu bilmeni isterim ki ustalık hatalı birini sıkıştırarak kazaya sebep olamaya çalışmak değildir aksine herhangi bir olası kazaya engel olabilmektir . Bizlerde bir zaman acemiydik kimse anasının karnından usta doğmuyor tecrübe ede ede öğreniyoruz ve onlarda tecrübe ede ede öğrenecek . Ben senden bundan sonra kimseyi bile bile sıkıştırmamanı rica ediyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Haziran 24, 2014, 16:24:06 »
anlamak istememek degil.aslında özellikle uzun yolda yaratabilcekleri bir reaksiyondan zincirlemeden bahsetmeye çalıştım.uzun yol psikolojisi farklıdır belkide sabrın en çok işe yaradıgı yerdir.ama bir aceminin yarattıgı tehlike daha farklı sonuçlara sebep olabilir demek istedim.benim arkama biri yapışır onun arkasına biri yapışır biranda zincirleme olur.bu zincirleme fazlasıyla tehlikeli olabilir arkadan hızını alamıyan birinin gelmesi bu zincirlemenin hepsine bir kaza yaratabilir.aslında buyüzden acemilik diye bir seçenegimiz uzun yolda olmaz olmamlı.herkes bir anda bu sıkıntıdan kaçmak için birbirini sıkıştırır bu zincirlemede.bunu anlatmak istedim.nasıl bir kamyonun veya otobüsün arkasından hemen kurtulmak istiyorsak aynı hesap işte.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 24, 2014, 16:24:58
yoksa ben uzun yolda orta şeritten ayrılmam ben keyfine gidiyorum zaten :) benlik bir durum yok  :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Haziran 24, 2014, 20:28:46 »
Sorun şu ki artık çoğunluk tek araba kullanıyor. Oda sadece kendi arabası. trafikte en az 3 araba kullanılması lazım, bir öndeki araç, 2 kendi aracımız 3 arkamızdaki araç.

İnanın trafik ışıklarında daha çok kişi geçebilsin diye olmadık yerlere girmeye çalışırım ki arkamdan gelen en az bir araba daha geçebilsin diye düşünürüm. Ama çoğu zamanda sadece kendi arabasını kullanan dingilin arkasında olurum ve oda yeşil sönmesine yakın tıngır mıngır kendi aracını geçirir ve ben bir tur daha beklerim  :argh: :argh: :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 24, 2014, 22:09:25 »
Bu arada söylemeyi unuttum , güzel ülkemde halen Ambulansa-İtfaiyeye yol vermeyen öküzler oldukça fazlasını beklemekte / konuşmakta yersiz bence.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Haziran 24, 2014, 22:54:23 »
Bu arada söylemeyi unuttum , güzel ülkemde halen Ambulansa-İtfaiyeye yol vermeyen öküzler oldukça fazlasını beklemekte / konuşmakta yersiz bence.

yada durumdan yararlanıp arkasına takılan.onuda ekliyelim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 25, 2014, 00:44:57 »
Bu tür uygulamalar aslinda trafigi azaltmak ve duzeltmek amacli tabi elestirlebilir yanlari var ornek ehliyet sinavi zorlastirmalari veyaz araba zamlari vergiler yakit trafigi azaltmak amacli baska nedenleride tabiki illaki vardir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Haziran 25, 2014, 00:51:36 »
uygulama şekli çok basit olacak okan.saçma sapan kaldırımlar asfaltlar yapana kadar gideceksin daha çok kamera takacaksın kamera gözlem üstünde daha fazla memur çalıştırıcaksın kendin kontroledeceksin.yok araç içi kamerada insanlarda şikayette bulunacak kısmı tümden yanlış.makas nedir trafikde bir dizi insan var bilmeyen.neye göre makas attık olacak kıstası ne bunun.maksat cebe para girsin başka hiçbirşey degil.canımızı okadar düşünselerdi o madende okadar çoluk cocuk çalıştırılmazdı vs vs birsürü örnek düşünülebilir.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Haziran 25, 2014, 02:52:54 »
Acemi şöförse eğer zaten hareketlerinden anlarım güler geçerim abicim , bahsettiğim sıkıştırma olayı şöyle oluyor ki , ben yol almak için en fazla 3 kere selektör yaparım öndeki araca 4. yü yapmam ki rahatsız olmasın diye . Ama inatla beni görmesine rağmen geçmiyor hatta özellikle bana yol vermiyorsa bu adam şöförlüğüne güveniyor ki diğer şöförlerin yolundan vaktinden sabrından çalmaya cesaret ediyordur  . benim yaşımın küçüklüğünden mi kaynaklı bilinmez ama ben zaten uzun yolda canım sıkılmış sinirler hassaslaşmış , ben o adama ya aynasına değecek yakınlıkta geçerim ya dediğim gibi üstüne giderim bi şekilde ki baksın ki böyle milleti sıkıştırınca arada bazıları benim gibi manyak çıkıyor ve onu zor duruma düşüyor böylece bidahakine yapmaz belki . Ki makas atarken dahi sinyal veririm ben mutlaka . Yaptığımın doğruluğunu savunmuyorum zaten evet yanlış ama çok defa hız limitlerinden yüksek hızlarda gelirken benim geldiğimi göre göre 65 ile giden kamyonu 70 ile sollamaya çalışan kişiler atladı önüme , yani benim geldiğimi görüyor aynadan 70 den 65e dusup benim geçmemi beklemek zor geldiği için ben 120 den 70 e dusmek zorunda kalıyorum mesela o an yagmurlu hava olsa  allah korusun fren anında aracım savrulsa veya benim dalgınlıgıma gelse görmesem ondekı kısıde benım canıma kastetmiş oluyor ki buna reğmen ben arkadan çarpmış olacak ve ben suçlu olacağım  . Kimse kusura bakmasın ama video cekmek yada gereksiz atraksiyon yapmak için olan makaslara karşıyım , ancak böyle sürücüler yüzünden atılan makaslar mecburiyet bi yerde  .
Trafikde kendinizi korumak istiyorsanız , makas atan birinin size gelip çarpmasını istemiyorsanız , yani güvenli gitmek isitiyorsanız gözünüz aynalarınızda olsun mutlaka . İnanın hem siz hemde çevrenizdekiler daha güvenli yolculuk edecektir . Siz trafiktekilere saygılı davranır bencilce düşünmezseniz zaten inanın sizde saygı görüyorsunuz . Neyse çok konuştum ama bu konu kanayan yara bende kusuruma bakmayın . Yanlış konuştuysamda benim kişisel hatamdır özür dilerim , herkese iyi forumlar  :)

Soldan tın tın gidip sana yol vermeyen nasıl hatalıysa sende onu bile bile sıkıştırdığından en az o kadar hatalısın senin bu yaptığın cana kasıttır . Bu davranışın hiç bir şekilde savunulacak tarafı yoktur istersen yerden göğe haklı ol ama bu davranışla yerin dibine girersin kimsenin herhangi birinin canına kast etmeye hakkı yok . Bilerek sıkıştırdığın kişi acemi de olabilir ve bu sebeple o kişinin ve ailesinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verebilirsin .
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 25, 2014, 04:22:15 »
Hoca da dönmüş, demiş ki; ''Hırsızın hiç mi suçu yok ?''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #73 : Haziran 25, 2014, 08:58:12 »
Acemi şöförse eğer zaten hareketlerinden anlarım güler geçerim abicim , bahsettiğim sıkıştırma olayı şöyle oluyor ki , ben yol almak için en fazla 3 kere selektör yaparım öndeki araca 4. yü yapmam ki rahatsız olmasın diye . Ama inatla beni görmesine rağmen geçmiyor hatta özellikle bana yol vermiyorsa bu adam şöförlüğüne güveniyor ki diğer şöförlerin yolundan vaktinden sabrından çalmaya cesaret ediyordur  . benim yaşımın küçüklüğünden mi kaynaklı bilinmez ama ben zaten uzun yolda canım sıkılmış sinirler hassaslaşmış , ben o adama ya aynasına değecek yakınlıkta geçerim ya dediğim gibi üstüne giderim bi şekilde ki baksın ki böyle milleti sıkıştırınca arada bazıları benim gibi manyak çıkıyor ve onu zor duruma düşüyor böylece bidahakine yapmaz belki . Ki makas atarken dahi sinyal veririm ben mutlaka . Yaptığımın doğruluğunu savunmuyorum zaten evet yanlış ama çok defa hız limitlerinden yüksek hızlarda gelirken benim geldiğimi göre göre 65 ile giden kamyonu 70 ile sollamaya çalışan kişiler atladı önüme , yani benim geldiğimi görüyor aynadan 70 den 65e dusup benim geçmemi beklemek zor geldiği için ben 120 den 70 e dusmek zorunda kalıyorum mesela o an yagmurlu hava olsa  allah korusun fren anında aracım savrulsa veya benim dalgınlıgıma gelse görmesem ondekı kısıde benım canıma kastetmiş oluyor ki buna reğmen ben arkadan çarpmış olacak ve ben suçlu olacağım  . Kimse kusura bakmasın ama video cekmek yada gereksiz atraksiyon yapmak için olan makaslara karşıyım , ancak böyle sürücüler yüzünden atılan makaslar mecburiyet bi yerde  .
Trafikde kendinizi korumak istiyorsanız , makas atan birinin size gelip çarpmasını istemiyorsanız , yani güvenli gitmek isitiyorsanız gözünüz aynalarınızda olsun mutlaka . İnanın hem siz hemde çevrenizdekiler daha güvenli yolculuk edecektir . Siz trafiktekilere saygılı davranır bencilce düşünmezseniz zaten inanın sizde saygı görüyorsunuz . Neyse çok konuştum ama bu konu kanayan yara bende kusuruma bakmayın . Yanlış konuştuysamda benim kişisel hatamdır özür dilerim , herkese iyi forumlar  :)

Kardeşim ne olursa olsun birini bilerek sıkıştırmak haklıda olsan yanlış . Dediğin gibi olsa bile sağından geç git onuda Allah'a havale et .Bunu dememin bir sebebi de bir gün manyağın birine denk gelirsin (mesela bana :) :)bu sefer hızlanır oda seni sıkıştırır . Unutma ki sabır ve hoşgörüde trafik kazalarına sebep olan etmenler arasında .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 25, 2014, 09:49:21 »
Daha dün akşam FSM' den Okmeydanı istikametine döndüm ki önümde bir Doblo, abartmıyorum 40km/s ile en solda gidiyor. Selektör yaptım, korna çaldım defalarca hiç bakmadı bile aynaya ve istifini bozmadı. Sağından geçip onun gittiği şeride girdim, geçerken de baktım ki yakın gözlüğünü takmış telefondakine elindeki kağıttan bir şeyler okuyor. Önüne geçince gazladım gittim. Şimdi önüne geçip bir de fren yapaydım, araçtan başka herşeyle ilgilenen bu yaratık kesinlikle çarpardı. İnsanlarda kurallara, insanlara kısacası herşeye saygı olmadığı müddetçe hiç bir şey değişmeyecek. Böyle gelmiş böyle gidecek maalesef.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 25, 2014, 11:51:36 »
uygulama şekli çok basit olacak okan.saçma sapan kaldırımlar asfaltlar yapana kadar gideceksin daha çok kamera takacaksın kamera gözlem üstünde daha fazla memur çalıştırıcaksın kendin kontroledeceksin.yok araç içi kamerada insanlarda şikayette bulunacak kısmı tümden yanlış.makas nedir trafikde bir dizi insan var bilmeyen.neye göre makas attık olacak kıstası ne bunun.maksat cebe para girsin başka hiçbirşey degil.canımızı okadar düşünselerdi o madende okadar çoluk cocuk çalıştırılmazdı vs vs birsürü örnek düşünülebilir.
bende katiliyorum abi ucu açik bir kural geliyor ucu açik kaç tane şey varsa memlekette nelere gittigini biliyoruz ,  küçükçekmeceden avcilara dogru gidiyoruz bi tane c5  sol şerite yol akiyor trafik yok arkasindayiz babam sürerken ilk defa böyle bişey yaparken gördüm sol şeridi işgal ediyorlar ya dedim c5 in arkasindaydik  en sağa şeride geçip c5 in önüne kirdi tabi adamdan yol istetik selektor kaç kere attik umrunda degil onune geçtik frene basti babam hiç yapmiycagi şey uğraşmaz genelde :D azda  bizim araba arkadanda hasari oluyodu :D baya bi geriye gitti sonra bizde  biraz hizlanip gittik eline telefonu alan sol şeridi babasinin tarlasi sanan sol şeride valla artik ingiltere sistemine donelim yollarda  sağ serit bomboş :D
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE