0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
acemiyse sol şeritte olması başlı başına hata degilmi.eger okadar panik yapıcaksan daha ısınmadıysa niye yola çıkıyorsun bu da başka bir hata degil mi.gene acemi oldugu varsaycak olursak zaten o yolu kullanan uzun yolculuk yapan herkes için bir tehlike degilmidir aslında herkesin hayatını kendiside tehlikeye atmıyormu.acemilerin uzun yolculuklarda olması dogrumu?olay bir tek sıkıştıran açısından düşünülmemeli.yersiz sıkıştıranlar var dogru ama bazıları hakediyor gerçekten ve benim hiç umrumda olmaz açıkcası.kendini düşünmeyip bu haraketi yapıyorsa ben onu hiç düşünmem.
durduk yere yada sadece serserilik için sıkıştıranlara bende uyuz oluyorum onu zaten söledim.ama diger türlü sıkıştırmalar bazen gerekiyor.sagından geçecekken bianda sag yapan bile var.benim anlatmak istedigim şu.o o halde acemiyken şehiriçide degil uzun yolculuk için yola çıktıysa kendini riske attıgı gibi herkezi riske attıgından dolayı ne kendisi ne ailesi umrumda olur.acemilerin yeri acemiligini atana kadar mahalle aralarıdır bu bilinir yani.korna çalarsın anlamaz selektör yaparsın anlamaz yapacak birşey kalmamıştır başka benim düşüncem bu.çünkü aynı olayı ben ona yapmakla kalmıyorum arkadamki sürüce beni taciz ediyor.bu olay zincirleme bir olay haline geliyor birsüre sonra.eger o ne yaptıgını anlamıyor görmüyorsa ona yaptıgını göstermek en iyisi olur diye düşünüyorum
Bayanların vay haline. O yüzden hepsi büyük araç almaya çalışıyor psikolojik olarak.
Bu arada söylemeyi unuttum , güzel ülkemde halen Ambulansa-İtfaiyeye yol vermeyen öküzler oldukça fazlasını beklemekte / konuşmakta yersiz bence.
Soldan tın tın gidip sana yol vermeyen nasıl hatalıysa sende onu bile bile sıkıştırdığından en az o kadar hatalısın senin bu yaptığın cana kasıttır . Bu davranışın hiç bir şekilde savunulacak tarafı yoktur istersen yerden göğe haklı ol ama bu davranışla yerin dibine girersin kimsenin herhangi birinin canına kast etmeye hakkı yok . Bilerek sıkıştırdığın kişi acemi de olabilir ve bu sebeple o kişinin ve ailesinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verebilirsin .
Acemi şöförse eğer zaten hareketlerinden anlarım güler geçerim abicim , bahsettiğim sıkıştırma olayı şöyle oluyor ki , ben yol almak için en fazla 3 kere selektör yaparım öndeki araca 4. yü yapmam ki rahatsız olmasın diye . Ama inatla beni görmesine rağmen geçmiyor hatta özellikle bana yol vermiyorsa bu adam şöförlüğüne güveniyor ki diğer şöförlerin yolundan vaktinden sabrından çalmaya cesaret ediyordur . benim yaşımın küçüklüğünden mi kaynaklı bilinmez ama ben zaten uzun yolda canım sıkılmış sinirler hassaslaşmış , ben o adama ya aynasına değecek yakınlıkta geçerim ya dediğim gibi üstüne giderim bi şekilde ki baksın ki böyle milleti sıkıştırınca arada bazıları benim gibi manyak çıkıyor ve onu zor duruma düşüyor böylece bidahakine yapmaz belki . Ki makas atarken dahi sinyal veririm ben mutlaka . Yaptığımın doğruluğunu savunmuyorum zaten evet yanlış ama çok defa hız limitlerinden yüksek hızlarda gelirken benim geldiğimi göre göre 65 ile giden kamyonu 70 ile sollamaya çalışan kişiler atladı önüme , yani benim geldiğimi görüyor aynadan 70 den 65e dusup benim geçmemi beklemek zor geldiği için ben 120 den 70 e dusmek zorunda kalıyorum mesela o an yagmurlu hava olsa allah korusun fren anında aracım savrulsa veya benim dalgınlıgıma gelse görmesem ondekı kısıde benım canıma kastetmiş oluyor ki buna reğmen ben arkadan çarpmış olacak ve ben suçlu olacağım . Kimse kusura bakmasın ama video cekmek yada gereksiz atraksiyon yapmak için olan makaslara karşıyım , ancak böyle sürücüler yüzünden atılan makaslar mecburiyet bi yerde . Trafikde kendinizi korumak istiyorsanız , makas atan birinin size gelip çarpmasını istemiyorsanız , yani güvenli gitmek isitiyorsanız gözünüz aynalarınızda olsun mutlaka . İnanın hem siz hemde çevrenizdekiler daha güvenli yolculuk edecektir . Siz trafiktekilere saygılı davranır bencilce düşünmezseniz zaten inanın sizde saygı görüyorsunuz . Neyse çok konuştum ama bu konu kanayan yara bende kusuruma bakmayın . Yanlış konuştuysamda benim kişisel hatamdır özür dilerim , herkese iyi forumlar
uygulama şekli çok basit olacak okan.saçma sapan kaldırımlar asfaltlar yapana kadar gideceksin daha çok kamera takacaksın kamera gözlem üstünde daha fazla memur çalıştırıcaksın kendin kontroledeceksin.yok araç içi kamerada insanlarda şikayette bulunacak kısmı tümden yanlış.makas nedir trafikde bir dizi insan var bilmeyen.neye göre makas attık olacak kıstası ne bunun.maksat cebe para girsin başka hiçbirşey degil.canımızı okadar düşünselerdi o madende okadar çoluk cocuk çalıştırılmazdı vs vs birsürü örnek düşünülebilir.