0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
napsını yok selim abi her yıl tüm ankaranın kaldırımlarını degiştirmeyi biliyor ihtiyacımız yok her yıl degiştirilmesine kamera merkezine daha çok polis aktaracak kamera sayısını arttırıcak.bukadar basit çözümü.kendi işini kendi yapacak polis.bunu halka vermek kadar saçma birşey olamaz.insanları birbirlerine kırdırır bu olay.ankarada istiyorsan bitanesinin yanına yaklaşda çektim seni kameraya de eve gidebilcekmisin bakalım.her açıdan düşünmek lazım bu olayı.devlet kendi işini kendi yapacak millet olarak zaten hevesliyiz bu tür şeylere hakeden haketmeyen yemezse bu cezayı bende ne olıyım.merkezde boş boş yatan polisler var biliyoruz yani
Stres yapmaaaaa Boşver kişi kendi kendinin polisidir İnsan olmayanları adam etmek için CEZA iyi bişidir. B.ku çıkarılsa bile, kualktan kulağa yaylır bu bak şööle ceza yemiş bööle yemiş falan diye millet kendine çeki düzen verir. Benim memlekette polisler yayalara ceza kesti, bir ay 2 ay 3 ay sonra ne oldu kimse yayaya yeşil yanmadan geçmez oldu. Sırf korkudan dolayı. Yoksa canını düşünen yok.
Aslında ülkemizde cezalar insan hayatına endeksli olarak kesilmiyor, tamamen gelir kapısı gibi düşünülüyor, örneğin radar cezaları pusuya yatılıyor. Radar ve hız kontrolü tabi ki iyi birşey ama bizde sürücüler biraz da enayi yerine koyuluyor. Bir polis emeklisi abim var diyor ki; elimize boş ceza koçanlarını veriyorlardı akşama kadar bitirmeden gelmeyin diyorlardı diyor. Şimdi bu mantık üzüm yemek mi? yoksa bağcıyı dövmek mi?
Ben Trabzon - İstanbul - Bodrum şehirleri arasında yılda en az 3 defa gidip geliyorum hemde çoğu zaman tek şöför . Bu mesafeler uzun mesafeler haliyle yol zaten yorucu geçiyor . şimdi ben aracımı Cruise Controle almışım 3 şeritli yolda 110 ile gidiyorum , malesef yorumlardan farkettiğim üzere bizim forumdada olan bazı vatandaşlar 70 ile araç solladığını düşünerek arkadan gelen ve bu hızlardaki araçlara yol vermemeyi marifet olarak görmekte . bizde bunlar yüzünden sürekli CC'yi bozup fren yapmak zorunda kalıyoruz . Zaten adama yüzlerce metre geriden rahatsız etmeden birkaç selektörle kendimizi farkettiriyor ve ben geliyorum diyoruz , arkadaşlar buna rağmen inatla o sol şeritte kalmaya devam ediyorlar . Yani çok mu zor anlamıyorum ben arkamdan kendımden hızlı bir araç geliyorsa ve sollama yapıyorsam daha çok basıyorum ki gaza adam benim yüzümden fren yapmak zorunda kalmasın . İnanın belki hatadır belki gençliğimden kaynaklı ama ben o 110 ile giderken o hızı kesiyorsam ondeki yol vermeyen adam yüzünden heleki inadına bana yol vermediğini farkedince bende ya geçerken sıkıştırıyorum ya üstüne kırıyorum ya önünde fren yapıyorum . evet belki hatalı hareketler ama şimdi şöyle şürücülerde var ki durdurup elini öpesim geliyor yolda , anlatayım . Ben soldan geliyorum 110'la abimde 100 gibi bi hızla sollama yapıyor aramızda yeterlı mesafe var , ben daha ona selektör atmadan o saga sinyal verip benim frene basama gerek kalmadan kendi seridine geçiyor . Tabi bunun için sürekli dikiz aynasını kontrol eden , çevresindeki trafiğe hakim ve deneyimli bir şöför olmak lazım . Eli öpülesi şöförler bunlar . Uzattım biraz ama bu konuda çok saygısız sürücüler var trafikte . Makas atanda suç olduğu gibi yol vermemeyi marifet sananlardada suç var .