Gönderen Konu: Trafikte makas atana hapis geliyor.  (Okunma sayısı 4998 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte makas atana hapis geliyor.
« Yanıtla #40 : Haziran 23, 2014, 14:17:31 »
napsını yok selim abi her yıl tüm ankaranın kaldırımlarını degiştirmeyi biliyor ihtiyacımız yok her yıl degiştirilmesine kamera merkezine daha çok polis aktaracak kamera sayısını arttırıcak.bukadar basit çözümü.kendi işini kendi yapacak polis.bunu halka vermek kadar saçma birşey olamaz.insanları birbirlerine kırdırır bu olay.ankarada istiyorsan bitanesinin yanına yaklaşda çektim seni kameraya de eve gidebilcekmisin bakalım.her açıdan düşünmek lazım bu olayı.devlet kendi işini kendi yapacak millet olarak zaten hevesliyiz bu tür şeylere hakeden haketmeyen yemezse bu cezayı bende ne olıyım.merkezde boş boş yatan polisler var biliyoruz yani
2002 corolla sol vvt-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 23, 2014, 14:17:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 23, 2014, 14:21:00 »
napsını yok selim abi her yıl tüm ankaranın kaldırımlarını degiştirmeyi biliyor ihtiyacımız yok her yıl degiştirilmesine kamera merkezine daha çok polis aktaracak kamera sayısını arttırıcak.bukadar basit çözümü.kendi işini kendi yapacak polis.bunu halka vermek kadar saçma birşey olamaz.insanları birbirlerine kırdırır bu olay.ankarada istiyorsan bitanesinin yanına yaklaşda çektim seni kameraya de eve gidebilcekmisin bakalım.her açıdan düşünmek lazım bu olayı.devlet kendi işini kendi yapacak millet olarak zaten hevesliyiz bu tür şeylere hakeden haketmeyen yemezse bu cezayı bende ne olıyım.merkezde boş boş yatan polisler var biliyoruz yani

Espri yapmıştım aslında.
Unutmuşum. Bir gülücük işareti nelere kadirmiş. :)
yerden göğe kadar haklısın..
Yani devlet problemi çözmek yerine çözer gibi yapmayı tercih ediyor diyorum....
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 23, 2014, 14:23:07 »
Stres yapmaaaaa :) Boşver kişi kendi kendinin polisidir :) İnsan olmayanları adam etmek için CEZA iyi bişidir. B.ku çıkarılsa bile, kualktan kulağa yaylır bu bak şööle ceza yemiş bööle yemiş falan diye millet kendine çeki düzen verir. Benim memlekette polisler yayalara ceza kesti, bir ay 2 ay 3 ay sonra ne oldu kimse yayaya yeşil yanmadan geçmez oldu. Sırf korkudan dolayı. Yoksa canını düşünen yok.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 23, 2014, 14:30:18 »
murat abi stress yapacak birşeyim yok enfazla 90km hızla ya saglıyorum ya solluyorum orta şeride birdaha geçiyorum. :) ben trafikde basmam ankarada abi artık acil bir durum olmadıkça.ama uygulama saçma yani.ve de başarılı olmayacak yani bu iş sadece insanları birbirine düşürür biraz işte insanlara aksiyon katar hadi kamera alalım çekelim falan diye. :) birde insanları kırdırır burda birbirine olay istanbul ve ankarada kesin öle olur.yoksa ceza karşıtı olan bir insan degilim ama gerektigi  yerde solundanda sagındanda geçerim inşallah saçma sapan bir ceza yemem yoksa sıkıntı yaratırım yani o cezayı kesene  :)

kesinlikle ve kesinlikle bu olay insanlara verilmemeli ama günümüzde korna çalıyor diye bogazdan adam attılar bunları gördük kameraya çekiyor diye neler olur bilmiyorum.yapılacak iş çok basit saçma sapan harcamalar yerine kamera sayısı arttırılacak 7/24 takip oluşturulcak avrupada böle abi onu söliyimde.orda limitsiz hızlı otobanlar var biz burda daha hangi şeritte kaçla gitcez nasıl sollucaz onu düşünüyoruz
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 23, 2014, 14:32:37 »
Stres yapmaaaaa :) Boşver kişi kendi kendinin polisidir :) İnsan olmayanları adam etmek için CEZA iyi bişidir. B.ku çıkarılsa bile, kualktan kulağa yaylır bu bak şööle ceza yemiş bööle yemiş falan diye millet kendine çeki düzen verir. Benim memlekette polisler yayalara ceza kesti, bir ay 2 ay 3 ay sonra ne oldu kimse yayaya yeşil yanmadan geçmez oldu. Sırf korkudan dolayı. Yoksa canını düşünen yok.

Aslında ülkemizde cezalar insan hayatına endeksli olarak kesilmiyor, tamamen gelir kapısı gibi düşünülüyor, örneğin radar cezaları pusuya yatılıyor. Radar ve hız kontrolü tabi ki iyi birşey ama bizde sürücüler biraz da enayi yerine koyuluyor. Bir polis emeklisi abim var diyor ki; elimize boş ceza koçanlarını veriyorlardı akşama kadar bitirmeden gelmeyin diyorlardı diyor. Şimdi bu mantık üzüm yemek mi? yoksa bağcıyı dövmek mi?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 23, 2014, 14:35:42 »
aytaç abi kota usulü yaa biliyorum o olayı.aylık kotaları var yani.burda yazmadımda faceden arkadaşlarla dalga geçiyoz yani biz bu olayla ilgili.kesin yani bu olay resmilessin bastıracaklar bunlara bankacı usulu hadi birazda makas cezası satın diye :rofl:
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 23, 2014, 14:53:38 »
Bence güzel bir uygulama bizim milletimize cezai bir yaptırım uygulanmadıktan sonra maalesef akıllanmıyor.Belki yaptıgı hatalar tespit edilip cezai işlemler uygulanırsa biraz akıllanırız.makas atanlar hadi kendi canlarını düşünmüyorda masum trafik kurallarına riayet eden  insanlarındamı canlarını düşünmüyorlar.ben şahsen araç kamerası kullanıyorum egerki resmi olarak görüntüleri degerlendirirlerse adli kişilere görüntüleri ulaştırırım.Yurt dışında trafik kurallarına uyulmadıgı zaman komşun bile seni ihbar ediyor bakıyorsun üç gün sonra ceza kapına gelmiş.Yazın yurtdışından tatile gelen gurbetçiler bile burada trafik kurallarını hiçe sayıyor nede olsa içimizde biraz türklük var bize bişi olmaz hissiyatı. >:(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 23, 2014, 14:59:42 »
cavit abi sölediginin sonuna kadar arkasındayım hepsine katılıyorum ama bizim ülkemizde bunu uygulamak yanlış.ama milletçe nekadar egitimli insanlarız ortada yani egitim düzeyi ortada.avrupanınkide ortada.bizde makas nedir bilmeyen insan toplulugu azımsanmayacak kadar fazla.ve herkesin kamera taktırdıgını düşün büyük hevesle ki böle olur kesin yani.arkasından sokaklara ava çıktıklarını düşünki çıkarlar gerçekten.sagdan geçti sonra önüme geçti şikayet et soldan fazla hızlı geçti sonra orta şeride geçti şikayetet olayı abart ilerde adamı yakala kameraya çektim seni de ve eve gidebilirsen ne mutlu sana mantıgı olurmu bu bile olur yani.avrupalılar kadar bilinçli olsak trafikle ilgili zaten bu sorunları yaşamazdık.ceza illaki olsun geç kalmış bir sistem bu yani.ama çözümü halkın kamerasına inmemeli yani.kaldırım yaptırıcagına hersene kamera sayısını arttır gözlem merkezini geliştir kendin yap şu işi.saçma sapan cezalar yagmıcagının garantisi var mı yani anlatabildimmi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 23, 2014, 15:10:47 »
Bizim insanlarımızı ne kadar çok caydırıcı önlemler alırsan ve güncel tutarsan o kadar hataların önüne geçebilirsin tabiki ben kamera kayıtlarımla gidipte makas atana seni kaydettim dersem eve biraz zor giderim devletinde tanık saklama gibi kayıt sahibini deşifre etmemesi lazım.Gerçi insanlara ne kadarda ceza kessen eger içinde yoksa şuçu tekrar işleyecektir.bu egitimi temelden ilkokullarda başlatmamız lazım ve çocuklarımıza aşılamamız gerekirki ilerde belki hatalrın önüne geçmiş olabiliriz .Hangimiz aracına bindigimiz arkadaşımızın yaptıgı hataları kendisine söyleyip uyarıyoruz gülüp geçiyoruz.  :(
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Haziran 23, 2014, 15:17:12 »
cavit abi yukarda da yazdım geçen senelerde korna çaldı diye bogazdan adam attılar.durumu sen düşün yani.adım kadar eminim adamı yakalayıp kameraya çektim seni diyecek insanlarımız var yani.bunlar gene işin ayrıntısı devlet kendisi niye yapmıyor.niye halka indirgiyor.hersene kaldırım yapmasın hersene asfalt yapmasın saçma sapan.yollara süs diye o saatleri dikmesin.gitsin kamera sayısını arttırsın dolu dizgin polis var ülkemizde artık çıkartsın trafige onları.görüntü merkezini geliştirsin.zor birşey degilki bu.arkasından da kes cezasını gitsin.egitim seviyrsi olarak gerçekten iyi bir ülke degiliz ve bu uygulama birçok sıkıntıyı yanında getirir tüvden arka koltuklarda emniyet kemerleri çıkartılmış diye sorun çıkardıkları kişinin cevabı hangimiz kullanıyor çokmu önemli yani oluyorsa bu halka bu hakkı  tanımak nekadar mantıklı ben onun derdindeyim.uygulama maksatının dışına çıkacak eminim yani bundan
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Haziran 23, 2014, 17:12:40 »
Dün Malkara'dan Tekirdağı'na gidiyorum, hızım limitte, 120 km... Adam sağımdan yıldırım gibi geçiyor, makası atıyor afra tafrayla... Şimdi ben ne yapayım? 150'ye çıkıp kuralları mı ihlâl edeyim, yoksa korna çalıp asabımı bozan bu herifin önünü kesip "haydar" operasyonu mu çekeyim?

Neyse efendim... Akşam dönüş yolundayız; lâkin Tekirdağ-Malkara arası uzun senelerden beri yol çalışmasında (bu nasıl çalışmaysa, kaç yıl oldu artık saymıyorum)... Geliş gidiş yolları kimi bölümlerde birleşiyor, kimi bölümler de ayrılıyor... Hava zifiri karanlık, görüş mesafesi kısıtlı, hızım da 70 civarı... Yol bir ara ayrılıp genişleyince arkamdan gelip geçen arabalar korna çalıyorlar; akılları sıra niye yavaş gidiyorsuna getiriyorlar...

Ne yapsaydım yani? O görüş mesafesiyle, virajlı yolda 140 mı bassaydım?

Boş verin arkadaşlar... İnsanımız kültürel bakımdan gelişmedikçe, bu adamlar piyasada cirit atmaya devam edecektir... Ceza meza hikâye...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 23, 2014, 17:15:31 »
Haydar deyince aklıma bu geldi, azcık neşelensin ortalık :)

Kardeş Payı - Park Kavgası (Kardeş payı) (Bipsiz)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Haziran 23, 2014, 18:25:51 »
İlk görüşte geç kalınmış biraz düşününce de LAYIKIYLA UYGULANAMAYACAK bir uygulama olduğu kanısına vardım. Yukarıda izlenen videolardaki kişileri tespit etmek inanın zor değil. Bir üst gecide yada yolu biraz yukarıdan gören mevkiiye kamera yada polis koyun 2 km öteden o arabanın ne yaptığını anlarsınız! Evet suçlular.Cezalarını keselim. Ankarada 4 şerit yolda en sol şerit 70km/s soldan ikinci 75km/s en sağ şerit 95km/s olarak kullanılır. Evet deli gibi makas atanları asla cezasız bırakmamak lazım LAKİN sabah işine yetişmeye çalışan insana en sol şeritte 70 le hatta 60 km/s hızla giden hemşerim yol vermek yerine babasının yolunda gitmeyi kafasına koymuşsa yanında ki araçı geçip geçmemeyi 5 km boyunca karar veremiyorsa burada da bir yaptırım olmalı. Hukukçu değilim ama suçlu ile suça teşvik ve azmettirmenin daha çok ceza aldığını biliyorum. Sonuç olarak evet trafiği hice sayarak bir çok insanın hayatına kast eden magandalara 2yıl hapis+ 1400 TL ceza kesilmeli. Ama bunun yanında suçla alakası olmayan ve tek amacı HIZ LİMİTLERİNDE VE KURALLAR ÇERÇEVESİNDE gideceyi yere ulaşmaya çalışan insanları SUÇA TEŞVİK ETTİREN ŞAHISLARA da 4yıl hapis+2800 TL para cezası kesilmeli  !!! Zaten her insan hız limitlerine göre uygun şeritte giderse makas olayı kendiliğinden biter. Bunu illada yasal limitler üzerinden konuşmaya gerek yok. İnsan sağına soluna baksa anlar nerede gideceğini. HA birde DİKİZ AYNASI var. Emin olun birçok kişi ne işe yaradığını bilmiyor  !!! TRAFİKTE SAYGI diyoruz ya o SADECE YAVAŞ kullanmak değil işte.

Birde TUVTURK nasıl araçları 1 yada 2 -3 yılda bir muayaneye alıyor, ARAÇ ŞÖFERLERİNİNDE YAŞI, EHLİYET CİNSİNE, YAPTIĞI MESLEĞE ( otobüs,kamyon, tır, dolmuş,taksi toplu topsuz ulaşım aracı vsvs) göre tekrardan YAZILI, SÖZLÜ VE UYGULAMALI olarak imtihan etmeli. REFLEKS testine sokmalı, GÖZ ve İŞİTME muayenesi yapmalı. Vesaire vesaire......

SONUÇ: Bu uygulamalar tamamen BİLİNÇ kapsamında yapılmak yerine KASA kapsamında yapılmaya devam edildikçe başarısız olmaya mahkumdur.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Haziran 23, 2014, 18:32:17 »
Aslında ülkemizde cezalar insan hayatına endeksli olarak kesilmiyor, tamamen gelir kapısı gibi düşünülüyor, örneğin radar cezaları pusuya yatılıyor. Radar ve hız kontrolü tabi ki iyi birşey ama bizde sürücüler biraz da enayi yerine koyuluyor. Bir polis emeklisi abim var diyor ki; elimize boş ceza koçanlarını veriyorlardı akşama kadar bitirmeden gelmeyin diyorlardı diyor. Şimdi bu mantık üzüm yemek mi? yoksa bağcıyı dövmek mi?

Gerçek bu kadar basit.
Eğer görmek isterseniz.
Cezanın amacı ceza veya caydırıcılık değil gelir.
Benzer tecrübeyi ben trafik vakfı konusunda edindim.
Gece sabaha kadar bunlar araba çekiyor.
Tuttum sordum bir tanesine.

Ceza gelirleri için bize hedef veriyorlar.
O hedefi tutturmamız için bize baskı yapıyorlar demişti.

Gece sabaha kadar araç çekmelerinin nedeni buymuş.

Ceza falan palavra.
Amaç başka........

2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 24, 2014, 00:53:08 »
Bendede soyle bi durum oluyo sık sıkta karsilasiyorum sol seritte yol istedigim zaman yol vermeyenler oluyo aynadan bakip arabayi biseye benzetemiyolar heralde (bmw mersedes yapinca bisey yok efsane yol isteyince auuv  :D ) mecbur makas atmak zorunda birakiyolar yoksa kimsenin canini malini tehlikeye atmak istemem .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T SR
  • Kilometre: 173000
  • Model Yılı: '05
  • 39 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 24, 2014, 13:07:50 »
Ben Trabzon - İstanbul - Bodrum şehirleri arasında yılda en az 3 defa gidip geliyorum hemde çoğu zaman tek şöför .  Bu mesafeler uzun mesafeler haliyle yol zaten yorucu geçiyor . şimdi ben aracımı Cruise Controle almışım 3 şeritli yolda 110 ile gidiyorum , malesef yorumlardan farkettiğim üzere bizim forumdada olan bazı vatandaşlar 70 ile araç solladığını düşünerek arkadan gelen ve bu hızlardaki araçlara yol vermemeyi marifet olarak görmekte . bizde bunlar yüzünden sürekli CC'yi bozup fren yapmak zorunda kalıyoruz . Zaten adama yüzlerce metre geriden rahatsız etmeden birkaç selektörle kendimizi farkettiriyor ve ben geliyorum diyoruz , arkadaşlar buna rağmen inatla o sol şeritte kalmaya devam ediyorlar . Yani çok mu zor anlamıyorum ben arkamdan kendımden hızlı bir araç geliyorsa ve sollama yapıyorsam daha çok basıyorum ki gaza adam benim yüzümden fren yapmak zorunda kalmasın . İnanın belki hatadır belki gençliğimden kaynaklı ama ben o 110 ile giderken o hızı kesiyorsam ondeki yol vermeyen adam yüzünden heleki inadına bana yol vermediğini farkedince bende ya geçerken sıkıştırıyorum ya üstüne kırıyorum ya önünde fren yapıyorum . evet belki hatalı hareketler ama şimdi şöyle şürücülerde var ki durdurup elini öpesim geliyor yolda , anlatayım . Ben soldan geliyorum 110'la abimde 100 gibi bi hızla sollama yapıyor aramızda yeterlı mesafe var , ben daha ona selektör atmadan o saga sinyal verip benim frene basama gerek kalmadan kendi seridine geçiyor . Tabi bunun için sürekli dikiz aynasını kontrol eden , çevresindeki trafiğe hakim ve deneyimli bir şöför olmak lazım .  Eli öpülesi şöförler bunlar . Uzattım biraz ama bu konuda çok saygısız sürücüler var trafikte . Makas atanda suç olduğu gibi yol vermemeyi marifet sananlardada suç var .
Makina Mühendisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 24, 2014, 14:01:32 »
Ben Trabzon - İstanbul - Bodrum şehirleri arasında yılda en az 3 defa gidip geliyorum hemde çoğu zaman tek şöför .  Bu mesafeler uzun mesafeler haliyle yol zaten yorucu geçiyor . şimdi ben aracımı Cruise Controle almışım 3 şeritli yolda 110 ile gidiyorum , malesef yorumlardan farkettiğim üzere bizim forumdada olan bazı vatandaşlar 70 ile araç solladığını düşünerek arkadan gelen ve bu hızlardaki araçlara yol vermemeyi marifet olarak görmekte . bizde bunlar yüzünden sürekli CC'yi bozup fren yapmak zorunda kalıyoruz . Zaten adama yüzlerce metre geriden rahatsız etmeden birkaç selektörle kendimizi farkettiriyor ve ben geliyorum diyoruz , arkadaşlar buna rağmen inatla o sol şeritte kalmaya devam ediyorlar . Yani çok mu zor anlamıyorum ben arkamdan kendımden hızlı bir araç geliyorsa ve sollama yapıyorsam daha çok basıyorum ki gaza adam benim yüzümden fren yapmak zorunda kalmasın . İnanın belki hatadır belki gençliğimden kaynaklı ama ben o 110 ile giderken o hızı kesiyorsam ondeki yol vermeyen adam yüzünden heleki inadına bana yol vermediğini farkedince bende ya geçerken sıkıştırıyorum ya üstüne kırıyorum ya önünde fren yapıyorum . evet belki hatalı hareketler ama şimdi şöyle şürücülerde var ki durdurup elini öpesim geliyor yolda , anlatayım . Ben soldan geliyorum 110'la abimde 100 gibi bi hızla sollama yapıyor aramızda yeterlı mesafe var , ben daha ona selektör atmadan o saga sinyal verip benim frene basama gerek kalmadan kendi seridine geçiyor . Tabi bunun için sürekli dikiz aynasını kontrol eden , çevresindeki trafiğe hakim ve deneyimli bir şöför olmak lazım .  Eli öpülesi şöförler bunlar . Uzattım biraz ama bu konuda çok saygısız sürücüler var trafikte . Makas atanda suç olduğu gibi yol vermemeyi marifet sananlardada suç var .

Soldan tın tın gidip sana yol vermeyen nasıl hatalıysa sende onu bile bile sıkıştırdığından en az o kadar hatalısın senin bu yaptığın cana kasıttır . Bu davranışın hiç bir şekilde savunulacak tarafı yoktur istersen yerden göğe haklı ol ama bu davranışla yerin dibine girersin kimsenin herhangi birinin canına kast etmeye hakkı yok . Bilerek sıkıştırdığın kişi acemi de olabilir ve bu sebeple o kişinin ve ailesinin hayatını kaybetmesine sebebiyet verebilirsin .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Haziran 24, 2014, 14:06:49 »
acemiyse sol şeritte olması başlı başına hata degilmi.eger okadar panik yapıcaksan daha ısınmadıysa niye yola çıkıyorsun bu da başka bir hata degil mi.gene acemi oldugu varsaycak olursak zaten o yolu kullanan uzun yolculuk yapan herkes için bir tehlike degilmidir aslında herkesin hayatını kendiside tehlikeye atmıyormu.acemilerin uzun yolculuklarda olması dogrumu?olay bir tek sıkıştıran açısından düşünülmemeli.yersiz sıkıştıranlar var dogru ama bazıları hakediyor gerçekten ve benim hiç umrumda olmaz açıkcası.kendini düşünmeyip bu haraketi yapıyorsa ben onu hiç düşünmem.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 24, 2014, 14:13:26 »
Sıkıştırma hariç katılıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 24, 2014, 15:10:34 »
Buyrun. eğitim şart abi. >:( birde sırıtıyor marifetmiş gibi.

http://www.milliyet.com.tr/13-yasindaki-ogluna-arac-gundem-1901963/
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.