Gönderen Konu: Trafikte makas atana hapis geliyor.  (Okunma sayısı 4997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikte makas atana hapis geliyor.
« Yanıtla #20 : Haziran 23, 2014, 11:38:23 »
En sag seritte kamyon (hiz:70km), orta seritte kamyonu sollayan otobus (hiz: 75km) ve o otobusu sollayan ben (hiz: 80 km). Buraya kadar hersey normal iken ve sollama yapar iken arkadan 150 km suratle gelip sol seritten hemen cekil dercesine selektor yapan gerizekalilara da bir ceza verseler hic de fena olmazdi yani. Sanki otobusu gectikten sonra sol seridi bosaltmayacagim ben. Boyle yapanlar ile ilgili kendimce bir ceza buldum aslinda. Hizimi solladigim aractan 1 km kadar fazla bir hiza dusurup o sabirsiz herifin cezasini kesiyorum.

Geçenlerde bir bmw bu şekil bir harekat yaptı sonrasında yolu uzattım sırf kendi için önüne tekrardan geçip 60 km/hız yakın bir hızla baya bir arkamdan takip etmek zorunda kaldı. Selektör yaptıkça fren yapacaksınız böylelerine.
Zafer için Doğdum, Zafer İçin Ölürüm !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 23, 2014, 11:38:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 23, 2014, 12:09:49 »

Geçenlerde bir bmw bu şekil bir harekat yaptı sonrasında yolu uzattım sırf kendi için önüne tekrardan geçip 60 km/hız yakın bir hızla baya bir arkamdan takip etmek zorunda kaldı. Selektör yaptıkça fren yapacaksınız böylelerine.

Kursta bize ogretilirken anlatilan bir arac sollama yapiyorsa o arac sollanmaz kuralini hatirliyoruz de mi beyler ?
'13 Auris 1.4 D-4D M/M Advanced SkyPack-Beyaz
LG G2 Black 32GB with 4.4 KitKat
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 23, 2014, 12:12:40 »
nihayet...
bence o makas atanların

makasla bazı uzuvlarını kesmek en iyi ama neyse....
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 23, 2014, 12:15:52 »
Kursta bize ogretilirken anlatilan bir arac sollama yapiyorsa o arac sollanmaz kuralini hatirliyoruz de mi beyler ?

Bahsettiğiniz kuralın çift şeritli yollarda geçerli olduğunu otoyollarda geçerli olmadığı düşüncesindeyim, benim anlattığım olayda da sollama yapan bir aracı sollama durumu yok Ali bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 23, 2014, 12:29:27 »
Cavit Abi, o Yeniköy düzlüğünün Allah belasını versin. Bir kere şuna benzer bir tip görmeden geçmedim oradan. 5-10 km'lik düzlüğü gören kendini pistte sanıyor.

Benimde en korktugum yer burası genellikle hep sağdan ve düşük hızla giderim.Zira sol şeritten hız limitlerinde seyretmek imkansız arkanızdan birisi sellektörü hemen basıyor veyahutta böyle makas atıyor. :) :superadam:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 23, 2014, 12:30:44 »
Bahsettiğiniz kuralın çift şeritli yollarda geçerli olduğunu otoyollarda geçerli olmadığı düşüncesindeyim, benim anlattığım olayda da sollama yapan bir aracı sollama durumu yok Ali bey.

Ben sizin yaptiginiz alinti ile beraber yazmak istedim. Onceki alinti cikmadi. Yanlis anlasilmasin.

Iki seritli yolda zaten imkansiz bir olay 2. Sollama.

Bir ara gundemdeydi ama son durum ne bilmiyorum sol seritte belirli bir hiz altinda seyreden araclara ceza kesilmesi soz konusuydu.
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 23, 2014, 12:47:39 »
Makas atana öpücük değil artık ceza gelmesi çok iyi.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Haziran 23, 2014, 12:52:44 »
Ben sizin yaptiginiz alinti ile beraber yazmak istedim. Onceki alinti cikmadi. Yanlis anlasilmasin.

Iki seritli yolda zaten imkansiz bir olay 2. Sollama.

Bir ara gundemdeydi ama son durum ne bilmiyorum sol seritte belirli bir hiz altinda seyreden araclara ceza kesilmesi soz konusuydu.

Mücahit bey'in durumu otoyolda gerçekleşmiş olmalı ve buralarda "sollama yapanı sollama yasağı"nın olması otoyolun amacına aykırı. Bahsettiğiniz olay için 56/1-d maddesinde şöyle diyor "Araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmek..." 77 lira cezası ve 10 ceza puanı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • RoadChaser
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Haziran 23, 2014, 13:05:52 »
7 yilda degismeyecegini dusunerek benim ehliyet alirken gittigim kursta bana ogretilen bir arac sollanirken dikkat edilmesi gereken sollayacaginiz aracin durumu, sollama yapip yapmadigi ve bos mesafeler.

Benim icin sol serit heryerde ayni ben yilda 15bin km den fazla yol yapiyorum ve bunun tamami sehir ici sayilir. Ankara trafiginde de sol seridi kapatip ozellikle arkadakini sinir eden bir toplum var. Cinsiyet ayrimi yapmiyorum cunku iki taraftam da yapiliyor bu. Sellektor yapiyorum yol vermiyor bir daha yok bir daha yok sagindan gecince de makas oluyor 2. Sinif insan muamelesi goruyoruz. Heyecani yok mu var elbet ama kendi acimdan soyluyorum sol serit bos olsa kesinlikle ve kesinlikle bir aracin sagindan gecmem. Ani serit degistirmem.

Dedigim gibi bu saatten sonra da 82+%10luk yokda 98le bile gidene sellektoru seriye baglarim kusuruma bakmayin. Serit kimsenin degil.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 23, 2014, 13:09:41
Bu arada sol serittekilere ya sagi bos oldugu icin veyahut sollamasini keyfe keder solladigi aracla ayni hizda yaptigi icin ve sol seridi gereksiz yere kullandigi icin bu kadar sitemkar davraniyorum.

Ankara trafiginde inanilmaz bir sikinti yasiyoruz. Bilmiyorum ankarada istanbul yolu ve anadolu bulvarini kullanan var mi beni anliyordur. 5 serit yolda sag 3 serit bos sol 2 seritte tum trafik.
Junior Detailer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Haziran 23, 2014, 13:10:50 »
7 yilda degismeyecegini dusunerek benim ehliyet alirken gittigim kursta bana ogretilen bir arac sollanirken dikkat edilmesi gereken sollayacaginiz aracin durumu, sollama yapip yapmadigi ve bos mesafeler.

Benim icin sol serit heryerde ayni ben yilda 15bin km den fazla yol yapiyorum ve bunun tamami sehir ici sayilir. Ankara trafiginde de sol seridi kapatip ozellikle arkadakini sinir eden bir toplum var. Cinsiyet ayrimi yapmiyorum cunku iki taraftam da yapiliyor bu. Sellektor yapiyorum yol vermiyor bir daha yok bir daha yok sagindan gecince de makas oluyor 2. Sinif insan muamelesi goruyoruz. Heyecani yok mu var elbet ama kendi acimdan soyluyorum sol serit bos olsa kesinlikle ve kesinlikle bir aracin sagindan gecmem. Ani serit degistirmem.

Dedigim gibi bu saatten sonra da 82+%10luk yokda 98le bile gidene sellektoru seriye baglarim kusuruma bakmayin. Serit kimsenin degil.

Demek istediğinizi anlıyorum çünkü aynı durumdan herkes gibi bende muzdaribim, bahsettiğiniz gibi 98 km/hızla bile olsa sol şeritte sürekli kalmak ne kadar büyük bir hata ise bir araç sollamayı tamamlamadan yani sağ aynadan arka aracı tam olarak görmeden arkadan selektör yapmakta büyük bir hata.

Sadece Ankara değil Kahramanmaraş gibi bir yerde bile insana trafiğin soldan ilerlemesinden sonra "İngiltere'de miyim acaba" sorusunu sorduruyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2014, 13:14:32 »
Makas atanların yapmış olduğu cana kasıt hareketleri o veya bu şekilde meşrulaştırılmasını anlayamıyorum!
Sol şeridin gereksiz yere işgal edilmesine ben de karşıyım ama bu işgal arabaların tamponlarına sürte sürte sağ sol yapıp cana, mala kastetmeye gerekçe olamaz.! Hiç bir şekilde, hiç bir mantıkta bana bunu kabul ettiremezsiniz.!

Makas atmayı "usta sürücülük" sanmak kusura bakmayın da andavallıktan başka bir şey değildir.!

Üniversitede sanat tarihi hocamızın dediği lafı hiç unutmadım, unutmayacağım da; "uygarlık, bomboş bir dağ yolunda kırmızı ışıkta 20 saniye tahammül edebilmektir" demişti... Biz hala makas derdindeyiz, sıra kimbilir ne zaman yaya geçitlerinin önceliğine gelecek?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 23, 2014, 13:29:05 »
Bu uygulama ile bir gun biryere yetismek icin biraz fazla sürat lendiginizde bir araci usluba uygun sekilde sağlayıp birsure sonrada nirmal seridiniz sola gectiginizde makas attiniz gerekcesiyle ceza aldiginizda konusalim bence.herkes birbirini avlamaya baslasinda trafikde o zaman konuşalım bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2014, 13:34:43 »
uygarlık ve biz ?  nerede gelişmeyi bıraktık merak ettim. ceza çözüm değil..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2014, 13:42:39 »
Bu uygulama ile bir gun biryere yetismek icin biraz fazla sürat lendiginizde bir araci usluba uygun sekilde sağlayıp birsure sonrada nirmal seridiniz sola gectiginizde makas attiniz gerekcesiyle ceza aldiginizda konusalim bence.herkes birbirini avlamaya baslasinda trafikde o zaman konuşalım bence

2-3 makas ard arda gelirse işleme konacakmış :) Abim videoyu izleyip cezayı kesmezler zaten, direk adamı öldüren bile ceza yemiyor bu memlekette bir sürü savunması var şusu var busu var. Alkollü yada kafa gidik araç kullanan insan tahammüden adam öldürmekten yargılanmalı bence. Bu makas atan psikopatlarda bu şekilde muameleye tutulmalı.

Ayrıca bu şekilde kamera kayıt yada başka türlü şeyler OTOKONTROL sağlar, yurtdışında her konuda şiakyet edilebiliyorsunuz. Herkes kendine çeki düzen verir. Bu memelekette çoğu düzensizlikler otokontrol olmadığından kaynaklı zaten.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2014, 13:49:59 »
Abi ben sol seritte durup adam indireni sol seritte 60la gideni hatta birturlu sag seride gecemiyeni yesil yanmasina ragmen birturlu hareket etmeyeni yarısını bekleyerek gecirmemizi saglayan vsvs  birsuru şoför görüyorum yolda.elime bir kamera alayimbende baslanayim avlanmaya ozaman.kime gore neye gore makas attik onun adi konsun once 2-3 defa sag sol diyorsunuz ama ben trafikde min duzeyde frenpe giden bir insanim 90km hizla kac kere sagdn kac kere soldan gectigimin hesabinida yaparsan isimiz var anlatabiliyomuyum.bizim insanimiza bu hakki verdiler ya simdi seyredelim bakalim hakli hhaksız kimler bu cezayi yicek.bunun yerine kendini gelistirirsin devlet olarak kamera sayini arttir goruntu merkezinde calisan personel sayısını arttir otur kendin sec tara bul o zaman iste solicek birsey kalmaz.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2014, 13:58:47 »
Go-pro tarzı araç içi kamera satışları patlar. Ticaretine girmek isteyen varsa elini çabuk tutsun :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 23, 2014, 14:01:12 »
İşte bak bu dediklerinin kaydını kuydunu tutsan gidip şikayet etsen kimse bir daha o hareketleri yapmaya cesaret edemez ceza yeme korkusundan dolayı ve bu şekilde istenmeyen hiç bir hareket yapılmaz. İyidir iyi, önce suçsuz insanların canı yanmadan suçluların canı yanmalı  :tamam: Amerikalı medeni batılı şöyle böyle diyoruz ya işte bunların sebebi bu CEZA olayları. Adamlarda herşeyin cezası var tabiii en önemlisi de ADALET sistemleri var. DELİDUMRUL düzeni değil
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 23, 2014, 14:03:36 »
Öncelikle makas atılmasına karşıyım ama öyle anlar oluyor ki insan atmadan edemiyor . Sol şeridi babasının veya annesinin yolu sanan ve soldan aheste aheste giden arkadan yol isteyince istifini bozmayan sürücüleri ne yapacağız . Hayatımda 2 kere deli gibi makas ata ata gittim oda hasteneye yetişmem gerektiği için oldu ve biri gece bomboş yolda idi ve buna rağmen bir öküz taa ebesinin yanından sellektör yapmama rağmen yol vermedi gerçi ambulans itfaiye gibi araçlara yol verilmeyen bir memlekette bu gibi durumlarla karşılaşmak son derece normal bir durum .

Makas atanlara bu cezanın verilecek olması iyi bir gelişme ama öncelikle sol şeridi işgal edip ve inat bir şekilde yol vermeyenlere bir çözüm bulunmalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 23, 2014, 14:07:47 »
Bunu hangi yetkiyle hangi vatandas kimden aldi bu yetkiyide cekti o da ayri bir sıkıntı. Valla alininde dedigi gibi atilacagi yerde illaki atmaya devamederiz eger ben bu ulkede 90km hizla soldan adam solluyorsam hatta bazen sagdan gecmek zorunda kaliyorsam bence sikinti bende degil. Vatandasa bole bir sorumluluk yuklemek hic dogru değil
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 23, 2014, 14:13:12 »
Kızmayın canım hemen.
Ne yapsın devlet.

Yarım saatlik yeri hergün 2 saatte giden vatandaşlarına birşey söylemesi gerek.
Pantalon gömlek misali.......
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.