0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
En sag seritte kamyon (hiz:70km), orta seritte kamyonu sollayan otobus (hiz: 75km) ve o otobusu sollayan ben (hiz: 80 km). Buraya kadar hersey normal iken ve sollama yapar iken arkadan 150 km suratle gelip sol seritten hemen cekil dercesine selektor yapan gerizekalilara da bir ceza verseler hic de fena olmazdi yani. Sanki otobusu gectikten sonra sol seridi bosaltmayacagim ben. Boyle yapanlar ile ilgili kendimce bir ceza buldum aslinda. Hizimi solladigim aractan 1 km kadar fazla bir hiza dusurup o sabirsiz herifin cezasini kesiyorum.
Geçenlerde bir bmw bu şekil bir harekat yaptı sonrasında yolu uzattım sırf kendi için önüne tekrardan geçip 60 km/hız yakın bir hızla baya bir arkamdan takip etmek zorunda kaldı. Selektör yaptıkça fren yapacaksınız böylelerine.
Kursta bize ogretilirken anlatilan bir arac sollama yapiyorsa o arac sollanmaz kuralini hatirliyoruz de mi beyler ?
Cavit Abi, o Yeniköy düzlüğünün Allah belasını versin. Bir kere şuna benzer bir tip görmeden geçmedim oradan. 5-10 km'lik düzlüğü gören kendini pistte sanıyor.
Bahsettiğiniz kuralın çift şeritli yollarda geçerli olduğunu otoyollarda geçerli olmadığı düşüncesindeyim, benim anlattığım olayda da sollama yapan bir aracı sollama durumu yok Ali bey.
Ben sizin yaptiginiz alinti ile beraber yazmak istedim. Onceki alinti cikmadi. Yanlis anlasilmasin. Iki seritli yolda zaten imkansiz bir olay 2. Sollama. Bir ara gundemdeydi ama son durum ne bilmiyorum sol seritte belirli bir hiz altinda seyreden araclara ceza kesilmesi soz konusuydu.
7 yilda degismeyecegini dusunerek benim ehliyet alirken gittigim kursta bana ogretilen bir arac sollanirken dikkat edilmesi gereken sollayacaginiz aracin durumu, sollama yapip yapmadigi ve bos mesafeler. Benim icin sol serit heryerde ayni ben yilda 15bin km den fazla yol yapiyorum ve bunun tamami sehir ici sayilir. Ankara trafiginde de sol seridi kapatip ozellikle arkadakini sinir eden bir toplum var. Cinsiyet ayrimi yapmiyorum cunku iki taraftam da yapiliyor bu. Sellektor yapiyorum yol vermiyor bir daha yok bir daha yok sagindan gecince de makas oluyor 2. Sinif insan muamelesi goruyoruz. Heyecani yok mu var elbet ama kendi acimdan soyluyorum sol serit bos olsa kesinlikle ve kesinlikle bir aracin sagindan gecmem. Ani serit degistirmem. Dedigim gibi bu saatten sonra da 82+%10luk yokda 98le bile gidene sellektoru seriye baglarim kusuruma bakmayin. Serit kimsenin degil.
Bu uygulama ile bir gun biryere yetismek icin biraz fazla sürat lendiginizde bir araci usluba uygun sekilde sağlayıp birsure sonrada nirmal seridiniz sola gectiginizde makas attiniz gerekcesiyle ceza aldiginizda konusalim bence.herkes birbirini avlamaya baslasinda trafikde o zaman konuşalım bence