Gönderen Konu: T 27 yazılım ayarları / menü  (Okunma sayısı 8651 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
T 27 yazılım ayarları / menü
« : Haziran 19, 2014, 19:50:21 »
Herkese selamlar Toyota Avensis 2011 Elegant Extra aracımı yıllardır kullanıyorum. süspansiyon sertliği dışında ve 132 PS turbosuz motoru dışında memnun olmadığım yanları yok zaten alırken alıcı buna göre karar vermeli diye düşünüyorum neyse :)
İnternette bir kişi arabanın gizli menüsü olduğunu söylemiş ( Opel Corsa ) videoya baktım yol bilgisayarı ekranından bir çok özellik açıp kapatabiliyor. Hemen işe koyuldum araştırdım ama hiç bir şey bulamadım gerek Türk sitelerinde gerek yabancı sitelerde.. Aramızda servis gibi insanlar mevcut bildiğiniz gibi o yüzden sormak istiyorum:

1- T27 kasalarda böyle bir gizli menü mevcut mudur ? uzaktan kumanda ile farları yakma, camları kapatma, aynaları açıp kapatma vb..

2- Otomatik el freni bayırlarda yokuş kalkış sistemi görevini manuel olarak yapıyor biliyorsunuz. Ayrıca el freni çekiliyken gaza basınca kendi atıyor. Park edince elimle kendim basıyorum. Ancak arabayı alırken yetkililer tarafından siz el frenine basmayı unuttuysanız bile motoru kapatınca kendisi yapıyor demişlerdi bunu denedim ve olmadı aklıma gizli menü varsa oradan belki açıp kapama özelliği vardır gibi düşündüm.

3- Motoru kapatınca farlar ben kapımı açana kadar yanıyor sonra sanki bilgisayarın HDD'si çalışıyormuş gibi bir ses geliyor ve farlar sönüyor. Corollalar da kapıyı açmadan silecek kolunu çekine farlar 30 saniye açık kalıyormuş follow me home özelliği yani.. Bu özellik mevcut mudur ?

Genelde her tip araçta ayarları değiştirebileceğimiz bir yazılım oluyormuş ama araştırmalarım hiç sonuç vermedi daha çok Alman araçlarında var sanırım bu tarz olaylar  |-\

Toyota Club Türkiye

T 27 yazılım ayarları / menü
« : Haziran 19, 2014, 19:50:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: T 27 yazılım ayarları / menü
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2014, 20:18:49 »
Herkese selamlar Toyota Avensis 2011 Elegant Extra aracımı yıllardır kullanıyorum. süspansiyon sertliği dışında ve 132 PS turbosuz motoru dışında memnun olmadığım yanları yok zaten alırken alıcı buna göre karar vermeli diye düşünüyorum neyse :)
İnternette bir kişi arabanın gizli menüsü olduğunu söylemiş ( Opel Corsa ) videoya baktım yol bilgisayarı ekranından bir çok özellik açıp kapatabiliyor. Hemen işe koyuldum araştırdım ama hiç bir şey bulamadım gerek Türk sitelerinde gerek yabancı sitelerde.. Aramızda servis gibi insanlar mevcut bildiğiniz gibi o yüzden sormak istiyorum:

1- T27 kasalarda böyle bir gizli menü mevcut mudur ? uzaktan kumanda ile farları yakma, camları kapatma, aynaları açıp kapatma vb..

2- Otomatik el freni bayırlarda yokuş kalkış sistemi görevini manuel olarak yapıyor biliyorsunuz. Ayrıca el freni çekiliyken gaza basınca kendi atıyor. Park edince elimle kendim basıyorum. Ancak arabayı alırken yetkililer tarafından siz el frenine basmayı unuttuysanız bile motoru kapatınca kendisi yapıyor demişlerdi bunu denedim ve olmadı aklıma gizli menü varsa oradan belki açıp kapama özelliği vardır gibi düşündüm.

3- Motoru kapatınca farlar ben kapımı açana kadar yanıyor sonra sanki bilgisayarın HDD'si çalışıyormuş gibi bir ses geliyor ve farlar sönüyor. Corollalar da kapıyı açmadan silecek kolunu çekine farlar 30 saniye açık kalıyormuş follow me home özelliği yani.. Bu özellik mevcut mudur ?

Genelde her tip araçta ayarları değiştirebileceğimiz bir yazılım oluyormuş ama araştırmalarım hiç sonuç vermedi daha çok Alman araçlarında var sanırım bu tarz olaylar  |-\

bu gizli özellikleri genelde opel ford ve wv lerde görüyorum japon araçlarında öyle gizli saklı bizimde bildiğimiz pek özellik yok :)

motoru kapatınca eve kadar takip ışığını hiç kullanmadım var mı bilmiyorum. 2011 lerde stop edince el frenini kendi çekmiyor ama stop edince arkadan el freni çekiyormuş gibi ses geliyor onu bende anlamadım kendi çekiyorsa biz el frenini çekince de tekrar ses geliyor

132 bg nin ne tür eksilerini gördünüz mesela anlatır mısınız?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 19, 2014, 20:23:33 »
O ses direksiyon kilidi gibi birşey herhalde  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2014, 20:25:42 »
O ses direksiyon kilidi gibi birşey herhalde  :tamam:

hocam direksiyon kilidi derken..
arkadan geliyor ses.
acaba el frenini çekmeden ön hazırlık mı yapıyor ki? halatı bir miktar sarıp kullanıcı basınca hemen frenin tutması için mi acaba? ;)
ama teori güzel :lol:  gidiş yolum iyi gibi 10 puan :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2014, 20:42:51 »
Benim araçtan 2 ses geliyor birisi direksiyondan geliyor gibi diğeride el frenine basınca gelen ses arkadan geliyor o daha uzun bir çekme sesi gibi önden gelen tırtt tırt gibi bir ses
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2014, 20:58:01 »
bu gizli özellikleri genelde opel ford ve wv lerde görüyorum japon araçlarında öyle gizli saklı bizimde bildiğimiz pek özellik yok :)

motoru kapatınca eve kadar takip ışığını hiç kullanmadım var mı bilmiyorum. 2011 lerde stop edince el frenini kendi çekmiyor ama stop edince arkadan el freni çekiyormuş gibi ses geliyor onu bende anlamadım kendi çekiyorsa biz el frenini çekince de tekrar ses geliyor

132 bg nin ne tür eksilerini gördünüz mesela anlatır mısınız?

132 HP lik motor 1503 kg için yetersiz kalıyor araçta tek başımayken gayet seri oluyor ancak araba doluyken pek atak olamıyor :) Yüksek devirde sürmek gerekiyor ve zorlanıyor gücü almak için çok bağırıyor. En az 1.8 kurtarır bu kasayı bana kalırsa ama buna şükür :)

Ayrıca motor çalışırken vitesi boşa alıp el frenini çektikten sonra 1. vitese atınca da arka balatalardan sanki freni birazcık bırakmış gibi ses geliyor :)
Ya anlam veremiyorum D segment bir araçta nasıl eksik olur böyle şeyler bir umutla geçen gün yarım saat bir sürü kombinasyon denedim far yakacak diye ama olmadı tabiki ^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2014, 21:14:57 »
132 HP lik motor 1503 kg için yetersiz kalıyor araçta tek başımayken gayet seri oluyor ancak araba doluyken pek atak olamıyor :) Yüksek devirde sürmek gerekiyor ve zorlanıyor gücü almak için çok bağırıyor. En az 1.8 kurtarır bu kasayı bana kalırsa ama buna şükür :)

Ayrıca motor çalışırken vitesi boşa alıp el frenini çektikten sonra 1. vitese atınca da arka balatalardan sanki freni birazcık bırakmış gibi ses geliyor :)
Ya anlam veremiyorum D segment bir araçta nasıl eksik olur böyle şeyler bir umutla geçen gün yarım saat bir sürü kombinasyon denedim far yakacak diye ama olmadı tabiki ^^

kasa 1405 kg hocam lpg taktırdıysanız ruhsata 1000 kg falan kafadan işliyorlar genelde. devirli kullanma konusu evet karakteristiği böyle turbolu değil sonuçta ama bence motor yeterli kaearterini iyi öğrenmek lazım özellikle rampalara  hangi vites kaç devirde girilcek iyi hesaplamak gerekiyor ben yüklü de kullandım 5 kişi de kullandım ama bana hantal gelmiyor çok şükür. ama şu da bir gerçek herkesin performans hız ataklık görüşü farklıdır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2014, 21:19:42 »
Arabayi satın alırken kdvsiz fiyatı vs vs yazan bir belgede kiloyu 1503 olarak yazmışlardı yanlış hatırlamıyorsam. Aracım benzinli LPG düşünüyorum aslında şehir içi dur kalk ortalama 13.5lt yakıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2014, 22:35:25 »
evet böyle bir kod var teybin tuşlarına basılınca oluyor ama ahmet yapmıştı benim arabaya eger konuyu görürse zaten yardımcı olur otomatik klimadaki bazı özellikleride değiştiriyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2014, 22:38:43 »
evet böyle bir kod var teybin tuşlarına basılınca oluyor ama ahmet yapmıştı benim arabaya eger konuyu görürse zaten yardımcı olur otomatik klimadaki bazı özellikleride değiştiriyordu

Aracımda Navitech navigasyon olduğu için o özellik calismayabilir. Ama yinede merak ettim doğrusu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2014, 22:42:32 »

Toyota'da normalde de çok fazla özellik yok ki gizlisi olsun :D  uzaktan kumanda ile farları yakma, camları kapatma, aynaları açıp kapatma gibi ekstraların da orjinal opsiyonları yok diye biliyorum avensiste sonradan takılabilen modüller var.

Aracınızda follow me home olması lazım.

Toyotaların yazılımları silinip yeniden atılamıyor ancak bazı kişiselleştirmeler yapılabiliyor,  Yanlışım varsa bilen arkadaşlarım düzeltir.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2014, 22:58:33 »

otomatik klimayı açınca sadece yüze üfleyen yerler aktif oluyor onu değiştirdiğiniz zaman otomatik mod devreden çıkıyor. acaba bunu o kodla değiştirme şansımız var mı? merak ettim 8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2014, 23:03:32 »
otomatik klimayı açınca sadece yüze üfleyen yerler aktif oluyor onu değiştirdiğiniz zaman otomatik mod devreden çıkıyor. acaba bunu o kodla değiştirme şansımız var mı? merak ettim 8-)

Yazılıma bağlanan cihazla yapılablir olması lazım, Ahmet Güve Bey, benim araçta buna benzer bir kişiselleştirme yapmıştı ona sormak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2014, 23:10:16 »
Bende elimden geldiğince sorulara cevap vermek isterim.
1-Otomatik park frei aracı stop ettiğinizde devreye girer aracı çalıştırıp gaz,debriyaj kobinasyonunda devreden çıkar yani iki pedalında hareket etmesi gerek sadece gaza basmak devre dışı bırakmaz.Bu özellik aktif değilse mutlaka birileri el frenini kurcalamıştır ve ana gösterge panelinin sağ tarafında üstünde çizgi olan P işareti çıkar o zaman otomatik mod devre dışı demektir.Çaresi el freni düğmesine 3 sn yada daha fazla basmak ve işaretin söndüğünü görmektir..
2-Aracınızda follow me home özelliği var.Kontak kapattıktan sonra selektör kolunu kendinize çekerseniz farlarınız 30 sn açık kalır sonra söner.Bu 30 sn süreyi serviste özelleştirebilirsiniz.
3-Aracı stop edip kapıyı açınca gelen ses direksiyon kilit sesidir direksiyonu otomatik olarak kilitler.
Arabada gizli menü varmı bilmiyorum varsada onu Ahmet bey cevaplayabilir inşallah vardır bir şey daha öğreniriz kendisinde.
Istanbul'dan selamlar.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2014, 23:22:40 »
Bende elimden geldiğince sorulara cevap vermek isterim.
1-Otomatik park frei aracı stop ettiğinizde devreye girer aracı çalıştırıp gaz,debriyaj kobinasyonunda devreden çıkar yani iki pedalında hareket etmesi gerek sadece gaza basmak devre dışı bırakmaz.Bu özellik aktif değilse mutlaka birileri el frenini kurcalamıştır ve ana gösterge panelinin sağ tarafında üstünde çizgi olan P işareti çıkar o zaman otomatik mod devre dışı demektir.Çaresi el freni düğmesine 3 sn yada daha fazla basmak ve işaretin söndüğünü görmektir..
2-Aracınızda follow me home özelliği var.Kontak kapattıktan sonra selektör kolunu kendinize çekerseniz farlarınız 30 sn açık kalır sonra söner.Bu 30 sn süreyi serviste özelleştirebilirsiniz.
3-Aracı stop edip kapıyı açınca gelen ses direksiyon kilit sesidir direksiyonu otomatik olarak kilitler.
Arabada gizli menü varmı bilmiyorum varsada onu Ahmet bey cevaplayabilir inşallah vardır bir şey daha öğreniriz kendisinde.
Istanbul'dan selamlar.

Evet haklısınız yanlış demişim debriyaj ve gaz ile kalkmaya çalışınca atıyor demek istemiştim :) Bende hiç otomatik olarak park freni devreye girmedi hatta kasıtlı denedim birinci viteste park edip ama olmadı bunun için motoru kapattıktan sonra Park freni düğmesine 3saniye kadar basılı tutucam değil mi doğru anlamisim ? :)

Birde follow me home yapamadım. Aracın motorunu kapatmak için düğmeye bastım tavan lambaları yandı farda yanık kalıyordu sonra selektor yapar gibi çektim kolu kapayi açtım söndü.

Yazılıma bağlanan cihazla yapılablir olması lazım, Ahmet Güve Bey, benim araçta buna benzer bir kişiselleştirme yapmıştı ona sormak lazım.

Yanlış bilmiyorsam OTB isimli bir bluetooth aparat ile böyle bir şey mümkünmüş sizler daha bilirsiniz tabiki :) akıllı telefon ve tabletlerde motor isisina kadar her şeyi gösteriyor bluetooth bağlantısı ile ama o aparat nereye takılıyor bilmiyorum bir ara heveslenmistim sonra kaldı öyle.. buna benzer bir şey mi bahsettiğiniz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2014, 23:25:30 »
Evet haklısınız yanlış demişim debriyaj ve gaz ile kalkmaya çalışınca atıyor demek istemiştim :) Bende hiç otomatik olarak park freni devreye girmedi hatta kasıtlı denedim birinci viteste park edip ama olmadı bunun için motoru kapattıktan sonra Park freni düğmesine 3saniye kadar basılı tutucam değil mi doğru anlamisim ? :)

Birde follow me home yapamadım. Aracın motorunu kapatmak için düğmeye bastım tavan lambaları yandı farda yanık kalıyordu sonra selektor yapar gibi çektim kolu kapayi açtım söndü.

Yanlış bilmiyorsam OTB isimli bir bluetooth aparat ile böyle bir şey mümkünmüş sizler daha bilirsiniz tabiki :) akıllı telefon ve tabletlerde motor isisina kadar her şeyi gösteriyor bluetooth bağlantısı ile ama o aparat nereye takılıyor bilmiyorum bir ara heveslenmistim sonra kaldı öyle.. buna benzer bir şey mi bahsettiğiniz ?

Evet, bazı donanımsal ayarları kişiselleştirilebiliyor olması lazım. Ahmet Güve uzmanıdır bu işin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2014, 23:26:26 »

Demekki en verimli havalandırma sizin isteklerinize göre o bölge içinmiş.  ;)

Hayvan çok akıllı, kışında autoda ayaga alıyor.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2014, 23:27:45 »
Demekki en verimli havalandırma sizin isteklerinize göre o bölge içinmiş.  ;)

Hayvan çok akıllı, kışında autoda ayaga alıyor.

hayvan mı? ne dicez dana olsun o zaman avensisin adı  :lol:

hmm demek ki hangi bölge ısıtılması ya da soğutulması gerekiyorsa o bölgeyi açıyor doğru mu anladım :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2014, 23:28:41 »
ELM 327 sadece motor bilgilerini veriyor bildigim kadarı ile onunla olmaz pc bağlamak gerek ayrı bir programı var.
Araç çalışırken 3 sn ve daha fazla basmanız gerek el freni tuşuna.
aracı stop ettikten sonara kaı açık kalsın ve selektör yapın bir kere follow me çalışacaktır.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2014, 23:40:11 »
hayvan mı? ne dicez dana olsun o zaman avensisin adı  :lol:

hmm demek ki hangi bölge ısıtılması ya da soğutulması gerekiyorsa o bölgeyi açıyor doğru mu anladım :lol:

Ben genelde "can yoldaşım" diye hitap ederdim çok kibar kaldı yanında şimdi...  :rofl:

ELM 327 sadece motor bilgilerini veriyor bildigim kadarı ile onunla olmaz pc bağlamak gerek ayrı bir programı var.
Araç çalışırken 3 sn ve daha fazla basmanız gerek el freni tuşuna.
aracı stop ettikten sonara kaı açık kalsın ve selektör yapın bir kere follow me çalışacaktır.
Selamlar

Bunu hemen denemek istiyorum en kısa sürede deneyeceğim teşekkürler bilgilendirdiniz  :)