Gönderen Konu: fan kapatmiyor (multidriveS kullanicilar bi el atin lutfen)  (Okunma sayısı 4195 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
  otobanda 1.800  km yol gittim  mola verdigim yerlerde fan i dinledim hep calisiyor. uzun yolda fan acmak normalmi.
   sehir icinde 7-8 km gidiyorum fun aciyor.  durdugum yerde  bekliyorum  4-5 dk  da kapatiyor  bazen  17-18 dk suruyor.  gecen bi dinledim  22 dk  fan kapatmadi.  servise gittim  stop etmedim danisman ve usta geldi 20 dk calisti  fan kapatmadi.   incelediler   gorunen bi sorun yok dediler  sigortalara bakmislar ordan olabilirmis.   genis bi zamanda bakmamiz lazim dediler  benim su an genis bi zamanim yok.
  az once yoldaydim 140 km yol yaptim  90 km de durdum fan calisiyordu bekledim 3-4 dk calisti kapatti.
   aklima sanzuman sogutmada fana bagli ondanmi diye geliyor. cvt antifiriz sogutmali.

Sanayiye gostersem mi?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: fan kapatmiyor
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2014, 00:16:32 »
Hararet lambası yakmıyorsa fanın bu şekilde çalışması anormal değil Arif Bey, bence sorun yok gibi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2014, 00:21:37 »
Bizde e12 var fan açsa bile kontagi kapatinca kapaniyor fan
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 18, 2014, 01:06:23 »
 20 dk  calismasi bana garip geliyo.   

cvt  sanzumanli  diger arac sahipleri de fanlarini takip etse ona gore kurcalatacam araci.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2014, 16:19:19 »
20 dk  calismasi bana garip geliyo.   

cvt  sanzumanli  diger arac sahipleri de fanlarini takip etse ona gore kurcalatacam araci.

Geçen gün gösterge 31 derece sıcaklık gösterirken sıkışık istanbul trafiğinde o da çok sıkışık köprü trafiği idi; klima 2 veya 3. kademedeyse açtırabildim fanı sadece. Ara ara devreye girdi ve durdu. Arabayı parkettikten 30 saniye sonra filan da durmuştu...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2014, 16:35:34 »
Fan çalışmıyorsa kötü diye biliyorum.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2014, 16:45:43 »
Şanzımanın su soğutmalı olacağını düşünmüyorum, yağ soğutması olan şanzımanlarda genelde AT oluyor.

Peki bu durum devam ederken klimanız açıkmı? açık ise radyatör fanının çalışıyor olması normaldir.

Eğer klimanız kapalı iken böyle yapıyorsa termostadınızı kontrol ettirmenizde fayda var.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2014, 16:56:47 »
Bence aracın fan müşürü ,  ısı müşürü ve termostatı kontrol edilmeli yıllardır Toyota ya binen biri olarak bu durum kesinlikle normal değil .Toyota arabası kolay kolay fan açmaz hatta yüksek sıcaklıkları baş gösterdiği çöl ikliminde bile Toyota tercih edilir bu özelliğinden dolayı .Motor suyunu kontrol edin tahliye tankından değil bizzat radyötör kapağını açarak kontrol edin , Birde fan çalıştığında kaputu açıp motor ısısına bakın hani böyle cayır cayır yanıyor mu yoksa motor çok sıcak değil ama gene de fan çalışıyor ise fan müşürü arızası olabilir yanlış ölçüm yapıp fanı sürekli devrede tutuyor olabilir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '09
  • 24 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2014, 17:06:19 »
Klima kullanıyor iseniz bu sebepten fanın çalışma süresi fazla oluyor. Onu göz önünde bulundurunuz. Ve antifrizin yanlış konulması da soğutma ile ilgili sıkıntı çıkarabiliyor. Soğutma süresi uzaması gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2014, 20:00:47 »
7-8 km yapinca fan aciyor.  sonra kendine gore acip kapiyor. uzun yolda 120-110-100 km hizlarda seyredip mola verdigim yerde fani dinliyorum haril haril en hizlida calisiyor.  3-4 dk dinliyorum sonra yavas hiza dusup calisiyor. Ayni sartlarda bazen 15 - 20 dk kapatmiyor xalisir vaziyette basinda dikilip fan takip ediyorum.  kaputu acinca haliyle sicaklik vuruyor.   motor sicakligini daha kirmizi isik olarak hic gostermedi.

Kendi kendine acilip kapanmasini anlarim da  kapatmamasi killandiriyor beni. 0w- 30 mobil 1yag var.  servis 1-2 kalmasi lazim diyor.  sanayiye goturuyum mu diye dusunuyorum. nihayetinde garantili arac.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2014, 20:23:55 »
Daha hiç fanin sesini duymadım 5 senede bendemi sorun var, hiç dikkat etmemisim :-):-) Hararetin orta çizgiden hiç yukarıya oynadığını görmedim belki ondan önemsememisim.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2014, 21:01:15 »
0w- 30 mobil 1yag var.

0W-40, 5W-30 veya 5W-40 yağ öneririm,

Acilen radyatörünüzü dışardan tazikli su ile yıkayın sonra çare aramaya devam edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2014, 13:17:13 »
Sanayide 2 bildigim 2 bilmedigim 4 ustaya gosterdim 3 u  termostad arizali dedi.   radyatore yukardan gelen boruya el degilmiyor sicak asagidan giden buz gibi.  termostad kacak yapiyor  tam gorev yapamiyor dediler.  fan daima tek kademe  ara ara cift kademe son hiz calisiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2014, 13:20:09 »
Sanayide 2 bildigim 2 bilmedigim 4 ustaya gosterdim 3 u  termostad arizali dedi.   radyatore yukardan gelen boruya el degilmiyor sicak asagidan giden buz gibi.  termostad kacak yapiyor  tam gorev yapamiyor dediler.  fan daima tek kademe  ara ara cift kademe son hiz calisiyor.

Garanti hakkınızı sonuna kadar aramalaısınız Arif Bey... Konuyu takip ediyorum, umarım en kısa sürede sorun çözülür...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
Ynt: fan kapatmiyor (multidriveS kullanicilari bi el atin lutfen)
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2014, 13:58:04 »
Servisten yana bir sikinti yok. yapmam bakmam demiyor. 1-2 gun incelememiz gerek diyor. benim 1-2 gunum yok. 1 yil olmadi daha arac 18.000 km oldu. haftaya 20.000 gececek.
Termostad arizali ise gene en az 3-4 saat surer. ya degilse?.

benim burdaki arkadaslardan istedigim.  multidireveS  auris yaris avensi corolla kullanicilarinin araclarinda boyle bi sey varmi. ayni ise sorun yok demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
Ynt: fan kapatmiyor (multidriveS kullanicilar bi el atin lutfen)
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2014, 14:03:53 »

benim burdaki arkadaslardan istedigim.  multidireveS  auris yaris avensi corolla kullanicilarinin araclarinda boyle bi sey varmi. ayni ise sorun yok demektir.

Arif Bey, yukarıda yazmıştım yine yazayım, aynı araç sahibiyiz ve sıkışık İstanbul trafiğinde eğer klima 2 veya 3. seviyedeyse o zaman o da sizin dediğiniz gibi 10-20 dkleri bulmayan bir şekilde çalışıyor fan...  Uzun yolda ise hiç çalışmadı daha...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2014, 14:12:26 »
hocam geçmiş olsun bende istanbul en yoğun trafiğinde kullanıyorum klimada açık böyle bir problem yaşamadım çok şükür. birde 24 saati geçen tamir sürelerinde ne olursa olsun kaskonuz size araç tahsis etmek zorunda yani kaskodan kaskoya değişiyor tabiki ama onu bir araştırın .böyle bir hakkınız normalde var
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2014, 15:08:51 »
Bir yerde daha okumuştum, geçen de gözlemledim. Bizim araç normalde çok kısa mesafe kullanılıyor ama geçen gün Ankarada otoban üzerinden Esenboğaya gittik. Araçta üç kişi vardı ve otobanda normal olarak otoban hızlarındaydık. Vites kolunun önündeki bardaklık ve o bölüm baya ısınmıştı.

O bölümde ne var? Ve hakkaten CVT soğutması nasıl oluyor?

Bu arada ben stop ettikten sonra hiç fanın devreye girdiğine şahit olmadım (belki de fark etmedim ama zaten Toyotalarda stopta fan çalışmaz). Siz stop etmiyorsunuz galiba, aslında ELM takılıp sıcaklık kontrolü yapılabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2014, 15:25:41 »
Cagatay bey cevabinizi okudum. sagolun.  is yerinde corolla kullanan bi abimiz benim fan cok aciyo sendede oylemi dedikten sonra dinlemeye basladim. 
 motor kapaninca calismiyo ondan yana sikinti yok.  ben inip motor fan dinler oldum.  birazda siz dinleyebilirmisiniz gun icinde. kaputu acip bakabilirmisiniz acaba.
  kitapcikta  duz vites 4.2 cvt 4.6 lt sogutma suyu yaziyor  (rakamlar  aklimda kalan)  cvt nin radyatorden sogutuldugunu dusunuyorum ben.
  dunden beri bakiyorum fan son hizdan yavas hiza 2-6 dk da dusuyor. ama ilk kademede devam ediyor.  bu fan hic mi kapanmiyor acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2014, 17:50:11 »
Bir yerde daha okumuştum, geçen de gözlemledim. Bizim araç normalde çok kısa mesafe kullanılıyor ama geçen gün Ankarada otoban üzerinden Esenboğaya gittik. Araçta üç kişi vardı ve otobanda normal olarak otoban hızlarındaydık. Vites kolunun önündeki bardaklık ve o bölüm baya ısınmıştı.

O bölümde ne var? Ve hakkaten CVT soğutması nasıl oluyor?

Bu arada ben stop ettikten sonra hiç fanın devreye girdiğine şahit olmadım (belki de fark etmedim ama zaten Toyotalarda stopta fan çalışmaz). Siz stop etmiyorsunuz galiba, aslında ELM takılıp sıcaklık kontrolü yapılabilir.

Önde yanlamasına konumlandırılmış motorlu araçların, bardaklık alt hizasında katalizör var, ama bardaklığın güneş ışınları nedeniyle ısındığını düşünüyorum aksi halde aracın altında o bölgede deformasyonlar başlardı. Bardaklık ile aracın tabanı arasındaki mesafeyide unutmayın.

Klasik benzinli motorlarda uygulanmış CVT'nin kavraması tork konvertörlü olduğundan belki ekstra yağ soğutması olabilir, bunun içinde eşanşör kullanılmış olabilir. O nedenle sıvı miktarı biraz daha fazla olabilir.

Ama konudaki araç 2013 model, muhtemel sebepler:

- Radyatör gözenekleri kirli
- Termostad arızalı,
- Soğutma sıvı seviyesi düşük
- Antifriz yok
- Devirdaim arızalı
- Fan sensörü arızalı