Gönderen Konu: fan kapatmiyor (multidriveS kullanicilar bi el atin lutfen)  (Okunma sayısı 4194 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: fan kapatmiyor (multidriveS kullanicilar bi el atin lutfen)
« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2014, 18:15:52 »
Tekin bey  petekler temiz  orjinal toyota sogutma sivisi-antifiriz var  ve seviyesi normal. gerisini bilemeyecem.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2014, 18:15:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 19, 2014, 18:45:52 »
2013 model arac ıcın bayagı cok secenek bırakmıs tekın bey.Bunların orjınal sogutma sıvısı 150 bın km degılmı.Arıf bey bun ca yıldır buraya uyeyım sızın kı gıbı 1 yasında bır arac termostat ıle ılgılı bır sıkayet gormedım.oncekı corolla hb de termostat arızalanmıstı.Oda 29 bın ve 1.5 yasındaydı.
Ancak termostat arızalı olunca fan acmaz kı.Fanı hararet gostergesıne gore yukselınce klımayı acıp devreye alıyordum.Verso dada keza hararet gostergesı yok.Kafasına gore takılıyor.Ama motoru stop edınce fan kapanıyor hemen
Sızınkı tam tersı cok calısıyor dıyorsunuz.Bence normal dır.Termostatı bozuk olan arabada fan devreye gırmez
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 19, 2014, 22:03:40 »
Termostad aciyor ama kapatmiyor olabilir. oyle olsaydi da  ustten gelen hortum cok sicak olmamaliydi. alttaki boru soguk ustteki sicak. ustanin dedigi termostad duzgun calismiyor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 19, 2014, 22:09:25 »
Termostad aciyor ama kapatmiyor olabilir. oyle olsaydi da  ustten gelen hortum cok sicak olmamaliydi. alttaki boru soguk ustteki sicak. ustanin dedigi termostad duzgun calismiyor.

Sıfır araçta soğutma sisteminde arıza ihtimaline inanası gelmiyor insanın. Üstelik Toyota bu konuda en az şikayet edilen markadır, ilginç gerçekten.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 19, 2014, 22:50:28 »
Bende sahsen toyotalarda termostad arızası cok az hele sıfırda ımkansız gıbı.duymadım okumadım.Ama ıcınız rahat olması amacıyla servısr bırakın ıncelesınler
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 19, 2014, 23:09:29 »

Sıcak havalarda termostadın kapanmasını beklemeyin. Sorun, eğer açılmıyorsa oluşur.

Fan sensörü kontrol edilmeli. Aracınız yeni olduğu için yetkili servisinize bırakın ve kayda geçilmesini sağlayın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Haziran 20, 2014, 00:34:46 »
Arkadaslar soyle bi eskiye donuk dusundukce yaz-bahar-kis  benim fan hep boyleydi.  is yerinde park ederim harlama kesilir eve gelirim harlama kesilir. hatta bi kac kez ne oluyo diye stop etmeden beklemisligimde vardir. oncesinde de dedigim gibi diger arkadaslarda bi kulak kesilirse  icim rahatlayacak. bi kac yere daha sordum normal dediler.  yani hen bay adir boyle kullaniyom araci belkide hersey yolunda.

bilemedimkiii

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 20, 2014, 07:08:19 »
Abi dediğim gibi, elm takılıp soğutma suyu sıcaklığı takip edilirse tüm soruların cevap bulur. Eğer sıcaklık 80'lerden aşağı inmiyorsa sorun yok zaten, istediği kadar açık kalsın fan...
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 89700
  • Model Yılı: '08
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 20, 2014, 09:43:56 »
Benim araç 2008 D4D otomatik dizel yaris
benim dikkatimi çekecek bir fan sesine rastlamadım bugüne kadar ama bu kıyaslama verisi olur mu bilemiyorum.
radyatör giriş çok sıcak çıkış ise soğuk ise mantıken radyatörde suun soğumadığı anlaşılıyor. Bu durumda da ya devirdaim pompasında, ya radyatör termostatında ya da su pasajlarında bir yerde tam yada daha muhtemel kısmı tıkanma var demektir gibime geliyor.
Kolaylıklar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.0 VVT İ
  • 19 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 20, 2014, 10:23:58 »
Benim araç 2008 D4D otomatik dizel yaris
benim dikkatimi çekecek bir fan sesine rastlamadım bugüne kadar ama bu kıyaslama verisi olur mu bilemiyorum.
radyatör giriş çok sıcak çıkış ise soğuk ise mantıken radyatörde suun soğumadığı anlaşılıyor. Bu durumda da ya devirdaim pompasında, ya radyatör termostatında ya da su pasajlarında bir yerde tam yada daha muhtemel kısmı tıkanma var demektir gibime geliyor.
Kolaylıklar dilerim.
.    radyotörin görevi motordan gelen sıcak suyu soğutmaksa bu durum normal değilmi?? 1 seneder yaris 1.0 kullanıyorum klima harici fanın çalıştığını hiç duymadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 89700
  • Model Yılı: '08
  • 71 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 20, 2014, 10:46:50 »
Araç tekniği ile ilgili derin bilgim yok ama eski bilgilerim hala geçerli ise araçlar yürümeye başladıktan sonra fanın sağladığı hava akımını aracın kendi hızı sağlayacağından, normal şartlarda fanın çalışmaması gerekir. Bir başka deyişle fan aracın trafikte durduğu zamanlarda devreye girerek radyatörde motoru soğutan suyun ısısını dışarı atmasına yardım eder. Sürüş anında çalışmaması gerektiğini bu sebepten dolayı düşünüyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Haziran 29, 2014, 23:35:14 »
urfa servise  gittim, 18300 km de yağ çok kötü idi 20,000 bakımı yaptırdım  enjektör temizleyici ve polen filtresi istemedim 245,10  tl ödedim  5w-30 yağ koydular.   fan kapatmıyor dedim incelediler araç kalsın dediler 1 gün kaldı ve aracı teslim ettiler.    fan - radyatör tesisatının şase bağlantısı gevşemiş ondanmış.
  şimdi fan kapatıyor ama bazen gene geç kapatıyor oda sanırım sıcaklardan. malum buralar 45 derece.    inşaallah duzelmistir.