0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlginç, teknik olarak incelemek lazım. Elektronik sistemler üzerinden korna ve diğer sistemler birbirine bağlı olabilir. Bu bazı araçlarda programlama ile ilgili bir durum. Yani sistemde hiç bir sorun olmasa da programdan dolayı korna çalmayabilir vs. Abs sensör temizliği de önemli, hattın temasının daimi olması da. Konu hakkında başka bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir. Akü ne durumda acaba?
Burasını inceleyerek veren kod/kodları paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=55578.0
3 6 sonra 4 sonra 1 yanıp sönen ikaz ışığı saymış bulunmaktayım yanlış saymadıysam .
36 Sol ön ABS sensör arızası41 Akü voltaj hatası.Kornada sorun oldugundan voltaj düşmesi veya akünün degeri gerçekten normalmi?
Aküyü uzun zamandır ölçüm yaptırmadım ama şarjlı gösteriyor iki gün önce kontrol ettim .Şimdi arkadaşın yanına gideyim ona bir baktırayım olmadı denemelik bir akü ayarlasın .
Aküde sorun çıkmaz ise korna tesisatı kontrol edilmeli. Şaseye kaçak olabilir.Bu kontrol hem korna role arasında, hemde direksiyon role arasındaki iki devre arasında ayrı ayrı yapılmalı.Sol ön sensör için ise önce temizlenmeli, bu temizlik hem sensör hemde dişlisinede yapılmalı. Dişli sensör arasında eksen kaçıklıgı varmı kontrol edilmeli. Sonrasındada konnectörden şaseye kaçak varmı her iki kablo içinde kontrol edilmeli. Bunlarda sorun yok ise sensör degişimine dogru düşünceler başlamalı.
Sensör değiştirildi.Kornaya hiç işlem yapılmadan tekrar eski bağlantıları yapıldı. Şuan 3 gün oldu bir problem yoktur. Hala aklıma takılan kornaya basıldığında neden Abs ışığının yandığı ne gibi bir bağlantısı olabilir ki hala anlam veremedim.Sonuç itibari ile sensör değişince herşey normale döndü.