0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
130.000 km bir toyota için km sayılmaz yağı suyu zamanında değişti ise ve LPG yoksa.Aracınıza ait bir kaç foto olsa daha iyi yorum yapılır.Belki komple boyatmanız icap eder belki gerek yoktur ama tahminim komple boya yürüyen aksam aktarma organları fren sistemi kapı fitilleri debriyaj direksiyon aydınlatmalar vs vs size 10.000 TL bulur diye düşünüyorum çünki gerekli gereksiz bir çok parçayı değiştiriceksiniz anladğım kadarı ile bu sorudan o anlaşılıyor.Esas sorun boyayı ve bu mekanik değişimleri düzgün bir şekilde yapıcak ustalar bulmak bence.
10 yaşındaki bir aracı 10.000 TL verip yenilemek yerine satıp üstüne 10.000 TL koyup 4 yaşında bir Corolla alınabilir belki.Değer mi değmez mi derken bunu kastettim.Hangi yol mantıklı bilmiyorum.Cevap için teşekkürler
Sadece yukarıdaki kısmı cevaplıycam efsane kasalar dan sonra en çok tutulan ve sorunsuz 2. olarak E12 ve E120 ler değer mi değmez mi siz karar verin bana kalsa sadece sorunlu kısımları onartıp yola devam ederim.Şahsen Toyota nın çıkardığı son model araçları hiç bir açıdan beğenmiyorum.
Aracın nesinden şikayetçisiniz ? Yani araçta birşey varki böyle bir yola girmeyi düşünüyorsunuz .Bunları bilirsek daha iyi yardımcı olabiliriz. Yani sadece Arızalı olan parçalar değişse mali açıdan iyi olur. Sorun amortisörlerde vs ise 4 adet değiştirmek en mantıklısı diğer türlü aracın önü arkası ayrı duruyor
Selim bey 4 lastik , 4 amortisör alsanız 1000 tl yapar. tıkırtılar için burçlar rotlar değişir ve işçilikle 200 tl gibi bir fiyat ödersiniz. arabaya 1500 tl harcadıktan sonra iç aksamdan gelen tıkırtıları nasıl çözeceksiniz ? bir yerden sonra araba toplanmıyor.. içinize sinmiyorsa hiç uğraşmayın. yolda bırakacak bir araba değil , bakımlarını yaptırıp birazda gözünüzü kulağınızı tıkayarak binebilirsiniz. ilerde daha iyisini alırsınız..
"bir yerden sonra araba toplanmıyor"==================Tamam şimdi oldu Duymak istediğim buydu.Yani aracı sıfırlama çabası doğru değil.
Araçtan şikayetçi değilim. (Çok benzin yakması hariç)10 yıldır temiz kullandım.Ama yollar malum. Yürüyen aksamı bozuyor yollar.Kullanım sırasında ufak tefek sesler geliyor.Amortisörler de öyle. Bozuk değil belki. Ama ilk günkü konfor da yok.Yani aracı nasıl daha konforlu hale getiririm ? Soru bu.4 amortisör, 4 lastik, 4 fren takımı ve diskler......Tamam. Ama daha iyisi olsun dersek, maliyet yükseliyor ve astarı yüzünden pahalı oluyor.Bir arkadaşın dediği gibi, sıfırlamaya çalışmak yerine, kullanmaya devam etmek, kullandıkça bozulan parçaları değiştirmek en iyi seçenek gibi görünüyor.