Gönderen Konu: kendinden kararan iç dikiz aynası bozuldu  (Okunma sayısı 15961 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
kendinden kararan iç dikiz aynası bozuldu
« : Ekim 18, 2008, 09:31:11 »
merhaba arkadaşlar. benim arabanın kendinden kararan iç dikiz aynası artık kendinden kararmıyor, hatta hiç kararmıyor. acaba ne olmuş olabilir. başına gelen oldumu hiç aranızda.

Toyota Club Türkiye

kendinden kararan iç dikiz aynası bozuldu
« : Ekim 18, 2008, 09:31:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: kendinden kararan iç dikiz aynası bozuldu
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2008, 11:37:17 »
Sistem tamamen ECU üzerinden çalışmakta Murat bey karanlık ortama girdiğinizde aracın farları otomatik olarak yanıyor mu ? Eğer yanıyor ise ışığa bağlı fotosel sağlamdır bu fotosel aynı zamanda dikiz aynasının kararmasını da sağlıyor.O zaman aynanın içerisindeki elektronik sistemde arıza aranmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2008, 22:56:55 »
teşekkür ederim cevap için. ancak bende farlar kendiliğinden devreye girmiyor, dolayısıyla aynanın kararması ona bağlı olamaz diye düşünüyorum. ikinci söylediğiniz olasılık geçerli o zaman. 30.000 bakımı yaklaştı servise gidince göstereyim o zaman. acaba yıkamaya bıraktığımda yıkamacılar ayna üzerindeki sensöre zarar vermiş olabilirler mi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2008, 23:14:21 »
 otomatik yanan farların kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ile bi alakası yok ki!
 aynanın ışık sensörü yağmur sensörü ile aynı yerde yani dikiz aynasının hemen arkasında. muhtemelen bu sensör arızalanmıştır. umarım öyle değildir çünkü epeyce maliyeti yüksek bu sensörlerin...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2008, 23:18:01 »
iç dikiz aynasının  arkadan gelen ışık ile kararması gerekmiyor mu ?

ben bu cihazlarda sensörün ayna üstünde oldugunu dusunmustum hep.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2008, 23:20:00 »
enterasan bi durum bu konu hakkında bi yorum yapamıcam :(
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2008, 20:48:00 »
otomatik yanan farların kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ile bi alakası yok ki!
 aynanın ışık sensörü yağmur sensörü ile aynı yerde yani dikiz aynasının hemen arkasında. muhtemelen bu sensör arızalanmıştır. umarım öyle değildir çünkü epeyce maliyeti yüksek bu sensörlerin...
Bir arkadaşımın BMW aracında aynı sensörden çalışıyordu Ergün bey bahsedilen Toyota araçta da aynı olabileceğini düşündüm sadece bu benim fikrim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2008, 08:31:59 »
 fikrinize saygı duyuyorum Tolga bey ama sizce hiç akla mantığa sığıyo mu farlar otomatik yanınca ayna da kararsın???
peki arkadan herhangi bi ışık vurmasa, mesela aracı garajınıza park ederken; hava karanlık diye iç dikiz aynasını kullanamayacak mısınız? yani zaten karanlık havada bi iç dikiz aynasının karardığını bi düşünsenize...
 bence siz BMW'deki sistemi de yanlış hatırlıyosunuz. dediğim gibi sorunlar çıkacağından BMW'de bu sistemi kullanmaz bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2008, 09:22:17 »
arkadaşlar selamlar.kararan dikiz aynasının sensörü aynanın arkasında demişsiniz ama sanırım yanlış anlaşılma var.yolda ilerlerken arkamdan gelen araba uzunlarını yakmışsa bunu algılayacak sensörde aynayla aynı yönde yani aracın arka tarafına yönelik olur.yağmur sensörü ön cam üzerinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 24, 2008, 10:57:17 »
 Burak bey aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Bahsi geçen sensör ön cam üzerinde ve dikiz aynasının hemen arka alt kısmında. yani arkadan gelen ışığı görebileceği bi yerde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 24, 2008, 18:34:32 »
yanlış anlamamak için tekrar sorayım dedim. ön cam üzerinde yağmur sensörü ile aynı yerde demişsiniz. ama aynı sensör değildir değilmi. ikisininde görevi ayrı olduğuna göre ön cam üzerinde hem yağmur sensörü hemde kararan ayna için sensör mü olmuş oluyor o zaman. ayrıca çok masraflı bir şey ise kararmayıversin demekten başka bir yol yok galiba.her  taraf bu doğruluğuna yanlışlığına bakılmadan takılan xenon far denen uyduruk farlar ile dolduktan sonra çokta işe yarıyordu aslında.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ekim 24, 2008, 20:28:32 »
aynanın önünde beyazımsı bir nokta var ışık şiddetine göre direnci değişerek aynanın kararmasını sağlıyor. aynanın ecu ile bağlantısı olduğunu düşünmüyorum . karanlık ortamda orada yeşil bır ışık yanması lazım ona bakarmısınız öncelikle.eğer yanmıyorsa oraya giden beslemede sorun olabilir. yani bu aynalar pillemi çalışıyor yoksa elektiriği aküdenmi alıyor tam bilmiyorum. eğer pille çalışıyorsa pili bitmiş olabilir aküden alıyorsa elektrik aksamında sorun vardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 24, 2008, 21:31:07 »
yağmur sensörü öncama yapışık şekilde gökyüzüne bakar ancak dikiz aynası sensörü dikiz aynasının üzerinde sürücüye doğru bakar.yani aynı yerde değiller.zamanla bozulduğunu duymuştum ama çok fikrim yok.anlaşılan bu kararan dikiz aynasını çok kurcalamamışız :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 24, 2008, 22:46:05 »
arkadasım aynanın sensoru tam aynanın arkasında kafanızı cevırıp bakarsanız gorursunuz zaten arkadan gelen arabaya gore degıl havanın karamasına duyarlıdır..hava kararıca karatırki arkadakı farlar gozunuzu almasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2008, 09:25:33 »
 peki Bülent bey çok karanlık bi havada etrafta hiç ışık olmadığı bi yerde aracınızı park etmek isteseniz iç dikiz aynasına baktığınızda sadece kapkaranlığı mı görüyorsunuz? Madem sizde de bu araçtan var bi test edin, söylediğiniz gibi olmadığını göreceksiniz.

Ayrıca Burak bey yağmur sensörü hareketini gökyüzünden almıyor ön cama düşen yağmur tanesi darbelerinden alıyor. yani sizin parmaklarınızın ucuyla sensörün olduğu bölgeye vurduğunuzda bile silecekler otomatik olarak devreye girecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2008, 14:12:57 »
zamanla bozulduğunu duymuştum ama çok fikrim yok.anlaşılan bu kararan dikiz aynasını çok kurcalamamışız :D
evet öyle anlaşılıyor gerçekten. farklı görüşler olduğuna göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2008, 14:16:44 »
anlaşılan bu kararan dikiz aynasını çok kurcalamamışız :D

Bundan şuda anlaşılıyor ki kararan dikiz aynasının kararmaması pek görülen bir şey değil. Ama ben bu site sakinlerini tanıyorsam bunuda didik didik ederler. buranında bu huyunu seviyorum işte. aman canım beni ilgilendiren bir şey değilki diye yaklaşılmıyor konulara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 25, 2008, 23:53:13 »

arkadaşlar üşenmedim kuzenin avensisten çektim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 29, 2008, 10:30:11 »

öncelikle fotoğraf için burağa teşekkür ediyorum. açma kapatma düğmesine basınca sol taraftaki led yanıyor. yani orası karatmanın aktif durumda olduğunu gösteriyor. peki sağ taraf nedir. ben orayı ışığa duyarlı sensör sanıyordum. bazı arkadaşlar  aynanın arkasında olduğunu söylemiş sensörün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 29, 2008, 11:06:59 »
Tahminde bulunuyorum: basınç ve titreşimi elektrik akımına çeviren bir piezo sensör var ön camda, damlaların yarattığı titreşimden harekete geçiyor, kılavuzda da yazdığı gibi cama gelen başka darbeler de harekete geçirebiliyor bu alıcıyı. Diğeri ise bazı cep telefonlarında ve lcd tv'lerin bulunan, ekran parlaklığını ortamın aydınlığına göre ayarlayan sistemle aynı mantıkta, fotodirenç ile çalışan bir sensör, arkadan gelen ışık seviyesi belli bir orana ulaşınca aynanın kararmasını sağlıyor...
2005 Corolla Sedan Terra A/T