0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2004 sol donanım corollada ogs takılıydı bahsi geçen yerde kararma konusunda bi sıkıntı yaşanmıyordu ben hala neden aynanın gidiş istikametine bakan tarafında sensör olabileceğini anlamıyorum neye yarar oradaki sensör amaç arkadan gelen aşırı ışığın göze olumsuz yansımaması eski araçlardaki elle ayarladığımız ( aynanın alt tarafında ufacık kol gibi bişi vardı çekince pat die ayna biraz daha yukarıyı gösterir yansımalar giderdi ) onun elektronik daha teknolojik hali ön taraftaki sensörü ne işe yarar merak içersindeyim
O zaman sistem ön cama bakan sensör ile arka cama bakan sensörün arasındaki ışık şiddeti farkına göre işliyor olmalı. Ön sensör "ışık var" algılıyorsa gündüzdür ve arka sensörden gelen bilgi ne olursa olsun aynanın kararmasına gerek yoktur. Eğer öndeki sensör "ışık yok" algılıyorsa hava kararmıştır, bu durumda arka sensör ışık algıladığında ayna kararacak demektir.
Eski konulara dönelim biraz Benim avensiste şöyle bir olay var arkadan araba geldiği zaman bazen çalışmıyor bazen de çalışıyor yani kafasına eserse çalışma prensibi de ışığı yeşil renk'e çevirmek. Bir de bu ayna elektrik mi alıyor yoksa pil vs bişeyler mi var ?