Gönderen Konu: AVENSİS ARACIMDA BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBASI  (Okunma sayısı 11879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 37500
  • Model Yılı: '12
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
AVENSİS ARACIMDA BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBASI
« : Haziran 14, 2014, 22:27:45 »
Merhaba Arkadaşlar. İzmir'de ikamet ediyorum.
Baştan söyliyeyim Amacım herhangi bir servisi ustayı kötülemek yada övmek değil uzun bir süredir çözülemeyen problemime çözüm aramaktır. 1 aydan beri aracımla ilgili problem ile uğraşıyorum ve son 2 gündür. sabah çıkıp servis, usta ve saniyi dolaşıp 3-5 harcayıp akşam evime dönüyorum.  Araçtan iyice soğudum ne binmek istiyorum nede görmek. en kısa sürede de bu araçtan kurtulmak. Fakat problemlerimi çözmeden satamam...

2012 Model Avensis 1.6 araç aldım . 37.000KM. de. Landirenzo marka tüplü araç satın aldıktan  bir müddet sonra sabit bir hızda giderken teklemeye başladı ve arıza lambası yandı. arada bir tekliyordu ayağımı gazdan çekince düzeliyordu tekrar kullanıyordum. 4-5 gün bu haliyle kullanıp en yakın servise götürdüm. Problemi bulamadılar 1 hafta kaldıktan sonra motor ile ilgili bir sıkıntı olduğunu Motor kapağı ve Tranks komple değişince düzeldiğini söylediler farklı yerlerde 3-5 küçük arızada buldular ve toplam maliyetinin bana 6.000 TL 'ye malolacağını söylediler. Arızanın sadece bu olduğunu ve birdaha sorun yaşamayacağımı söylediler. Mecbur yaptırdım. 3000 KM yapmadan aynı arıza lambaları gene yandı. Tekrar götürdüm aynı servise , arıza kodununun  Katalizörden olduğunu gösterdiğini bunun aynı arıza olmadığını muhtemelen 4000 TL ye yakın bir masraf açabileceğini söylediler  :( Geçici arıza olabilir lambayı söndürelim tekrarlarsa gelirsin dendi. 300KM aynı lamba yandı ve ben farklı çözümler aramaya başladım diğer yetkili servis ve sanayi gibi....

2 gün içerisinde Ustaların yorumları ve yaptırdıklarım  :

1- Diğer Toyota servis " Bu araçların LPG'ye uyumlu olmadığı LPG olduğu için daha yüksek ısı yaydığından Katalitik Konvertör içerisindeki seramiğin eriyeceği yada dağılacağı  , tek çözümün Katilözün değişimi olacağını söyledi yaptırdığımda gene ışık yanarsa tekrar ücret talep edip etmiyceklerimi sorduğumda biz hangi kod yanarsa onu yaparız dediler ve aynı serviste satış görevlisinin yanına gidip  farklı bir sıfır bir aracı gösterip bunlar LPG ye uyumlumu dediğimde PRINS ya da Landirenzo marka tüpe tam uyumlu oldukları gibi tezat bir cevap almam ile oradan ayrılmam bir oldu .

2- Saniyide Tüpçüye gidip 1000 km dir zaten benzin kullanıyorum tüpü sökün uyumlu değilmiş dediğimde " leblebi gibi bu araçlara takıyoruz. Ayar ve Programlamanın eksiksiz ve doğru yapılmasıyla katalizöre hiçbir zararı yok. arıza lambasıda yanmaz hem sökmeyede gerek yok sigortayı söktünmü iptal olur zaten ben seni Japon ustası bir ustaya yönlendireyim selamımı söyle " demesiyle o japoncuya gittim

3- Japon ustası arkadaş  Üniversal cihazı araca bağlayıp lambayı söndürdü. " LPG ye suç atıp bu katalözör arızası. Bunun içindeki seramikler toz olmuştur isterseniz egzozcu arkadaşı bir çağırayım demesiyle yok biz ona gidelim diyip egzozcu ustasına gittik

4- Egzozcu ustası Komple egzoz ile katalizörü söküp içine kamera sokup baktı ve kesinlikle bu sağlam tertemiz dedi , ustamızıda çağırınca katalizör dağılmış bozuk yada pis diyipğ küçük iddialaşmalarıyla  iznimi alıp egzoz başlangıcından kesip içine baktılar ve tertemiz çıktı. Bu sefer ustayla hem fikir  sensörü 5cm uzaklaştırıp  araya somun koyarak oraya monte etti. ve kestiği yeri kaynattı.

5- Probleme çözmüştük hem fikir yanmıyacaktı ışık.  Sevinçle teste çıktım otobanda rampa çıkarken vitesi 5 den 4 e düşürmem lazımken 6 ya atınca gene lamba yandı. artık test için 200 km. gezmeme gerek yoktu. lambayı yakma yolunuda bulduk  yapınca lamba hemen yanıyor.

sanayiye geldik egzozcu  , japoncu ve tüpçü ustalar şaşkın. Çözemediler... Egzozcu denemeden olmaz ben fabrikadan muadil seramik değil demir katalizör isteyim deniyelim , Usta avensis gelirse sensörü söker senin arabada deneriz diyip beni yolladılar :) servis 6000 TL den sonra 4000 TL daha istiyor ve ben çaresiz eve döndüm. 

sonuç olarak
yazılımsal diyen var , tüp ve elektrik tesisatı diyen var , katalizör diyen var  , sensör diyen var  çözemediler....

Toyota Club Türkiye

AVENSİS ARACIMDA BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBASI
« : Haziran 14, 2014, 22:27:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: AVENSİS ARACIMDA BİR TÜRLÜ SÖNMEYEN ARIZA LAMBASI
« Yanıtla #1 : Haziran 14, 2014, 22:38:59 »
İşinin ehli olmayan ustanın eline kimse düşmesin.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 14, 2014, 23:22:27 »
benzin için tasarlanmış bir sensör gazla çalışmaya zorlanırsa hata verir.

bu çok normaldir. çünkü motor yakıtı düzgün yakmazsa veya herhangi bir sebeple fakir karışım olduğunu anlarsa bir arıza var olarak algılar. halbuki gaz için normal birşey olabilir.

hani o emisyon sensörü hiç yanmasa iyi ama çoğu arabada yanıyor. hatta galericilerin ilk söktükleri lambalardan biridir :)

ben böyle düşünüyorum.. eğer fakir karışım gibi bir arıza veriyorsa hiç problem değil. yola gidilebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 14, 2014, 23:24:30 »
Ne diyim bilemedim
Kendimi alkışlıyorum sadece o kadar para verip dert satın alacağıma benzine para veririm diyorum.
Geçmiş olsun arkadaşım inşallah çözümü kısa sürede bulursunuz.
Yalova'dan selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 14, 2014, 23:55:51 »
Vayy be film gibi olmus, Ahmet abiye katiliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 15, 2014, 02:42:48 »
Vites yükseltince ve gaza fazla fazla basınca arıza lambası yanıyorsa benim başıma gelen durum gibi olabilir.
LPG'de benim başıma benzer bir olay geldi ama ne ustayla ne de arabayla ilgiliydi.
Bilmeden ve hiç bir uzmanlığım olmadan konuya dahil oldum kusura bakmayın lütfen , benzer bir durum olduğu için yazıyorum. Benim kit'in soket bağlantısında sorun çıktı , soket bağlantısı (kablo sırası) düzeltilince sorun ortadan kalktı. Başıma geldiği için  bir ihtimal diye yazıyorum.
Çok geçmiş olsun , araçtan soğumayın ,illaki çözümü vardır , Ahmet Abim'in de dediği gibi işi bilen bir usta lazım. İzmir'deyim ben de , gerekirse benim araçtaki sorunu gideren ustayla irtibat kurabiliriz,seve seve yardımcı olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 15, 2014, 08:14:09 »
Çok geçmiş olsun. Size iyi bir lpg ustası lazım.Lpg  Kitini takan servisin bu hatayı düzeltmesi gerekiyor.
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 20
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 15, 2014, 11:39:20 »
çok geçmiş olsun inşallah en kısa sürede problem çözülür bunların tek oluş sebebi bana göre lpg montajı yapılırken olan hatalar çünkü en pahalı kiti bile taktırsanız usta iyi olmadıgı sürece her znm bi hata verecektir ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 15, 2014, 13:15:53 »
Son 1000 km. dir LPG de kullanmıyorum arkadaşlar. katalitik konvertör hatasını gene veriyor. 5 kre söndürdük lambayı gene rampada vites arttırınca 3 lamba birden yanıyor :( ama katalizörün içini açtırdım tertemiz çıktı. Servis değiştircez diyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 15, 2014, 13:17:31 »
Son 1000 km. dir LPG de kullanmıyorum arkadaşlar. katalitik konvertör hatasını gene veriyor. 5 kre söndürdük lambayı gene rampada vites arttırınca 3 lamba birden yanıyor :( ama katalizörün içini açtırdım tertemiz çıktı. Servis değiştircez diyor :(

Oksijen sensörüne baktırdınız mı?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 17, 2014, 11:57:35 »
geçmiş olsun,
inanın iyi bir lpg ustası çözüm bulacaktır muhtemel sorun lpg nin yazılımsal yada mekanik/montaj hatalarından biridir diye tahmin ediyorum.

malatyaya yolunuz düşerse  işin ehli lpg ustası konusunda yardım ederim.

aracınızdanda soğumayın lütfen kul yapısı sonucta, lpg uyumsuzluk/arıza konusunda diğer markalardan her yonden daha iyidir emin olunuz.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 17, 2014, 14:32:31 »
Mehmet bey ve Zeynal bey başta olmak üzere hepinize çok teşekkür ederim.
50 usta gezdim dedim ya artık hangisi anlattıysa bir elektronik ustası dün beni telefonumdan arayıp sizin işinizi ben çözcem dedi. Çarşamba sabahı arabayı bekliyor. Birde onu deniyeyim bakalım. İşi çözerse mutlaka buraya yazacağım. İnşallah çözer...
Ciddi bir toyotocıydım. bu benim 3. toyota aracım. Araçtan soğumayı bırakın o araca zorunlu olmadıkça binmiyorum. lambaların olduğu yeride siyah elek. bandıyla  bantladım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 17, 2014, 14:48:39 »
inşallah sorununuz cözülmüş halde bizi bilgilendirirsiniz.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 17, 2014, 14:49:58 »
Enver bey merhaba ..

Bende eski avensisci sayılırım ustadan yana çok şükür böyle dertlerim olmadı , bıktığınızın farkındayım ama birde benim tavsiye edeceğim yere isterseniz gösterelim derim... Özelden bilgileri atıyorum konu fazla kalabalık olasın diye..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 17, 2014, 16:12:56 »
Yazıyı bira okudum ve açıkçası üzüldüm kendi aşadıklarım başıma geldi hoş benimki o kadar pahalı bir araç değildi ama satmak zorunda kaldım gelelim sizin soruna .Elektronik yakıt sistemli araçlarda lpg her ne kadar sorunsuz olduğu söylense de bu kendini kandırmacadan başka bir şey değil ha şunu kabul ederim ülkemizde benzin fiyatlarını bu kadar pahalı olması insanları buna itiyor ama ben bu sebepten araç satmış biri olarak bu saatten sonra ya benzinli binerim yada dizel alır onu bilirim Lafın özü size tek bir tavsiyem olur bence bu şekilde aracınız düzelir .Lpg sistemini pasivize edin ve daha sonra aervise aracın orijinal yazılımını geri yükletin ve benzinde binmeye devam edin .Ve sorun var mı yokmu test edin eger sorun yoksa kuzura bakmayın öyle bir araca biniyorsanız benzinde binin ve o harcadığınız paralara benzin alın emin olun çok daha karlıya gelecek size .Ben şimdi benzinde biniyorum e12 Corolla var ha rahat binemiyorum kabul ama kafam rahat sorun yok yag bakımı hariç hani çok şükür sanayi yüzü görmüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2014, 11:25:05 »
Arkadaşlar saydım 2 yetkili servis olmak üzere (toplam 4 kere) ayrıca 12 ayrı usta gezmişim. Bir dostumun önerisiyle bugün farklı bir ustaya gittim. Arabayı 5 dk incelemedi bile hemen teşhisi koydu. Alakasız diyeceksiniz ama direk akü dedi ve değiştirdi. 
Şükür ki Arabanın arıza lambaları şu an yanmıyor.
3-4 saat test ettim , hatta 1500kmdir kullanmadığım LPG ilede 1-2 saatt test ettim. Arıza lambaları yanmadı...
Gerçi Hala tereddütlüyüm ama %95 oldu gibi..
Diğer ustalara inansak 5-6000TL harcayacaktık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2014, 11:30:55 »
gözünüz aydın, akü ile nasıl bi bağlantı kurdu nasıl bi sıkıntı yaratmış anlattımı acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 20, 2014, 11:31:52 »
Enver bey böyle iyi ustaları teşhir etmek lazım diye düşünüyorum.  Mümkünse isim tel no adres varsa yazarmısınız?

Bu arada geçmiş olsun
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Haziran 20, 2014, 11:35:42 »
Enver bey böyle iyi ustaları teşhir etmek lazım diye düşünüyorum.  Mümkünse isim tel no adres varsa yazarmısınız?

Bu arada geçmiş olsun

aynen katılıyorum, hepimizin bilmesinde yarar var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 20, 2014, 11:41:32 »
Tam hata kodu ne idi biliyor musunuz?

Katalitik konvertör hatası diye birşey olması zor, kanımca Oksijen (lambda) sensör hatasıdır, o da diğer arkadaşların dediği gibi fakir veya zengin karışım nedeniyle olur.

Akü değiştiğinde araç beyni sıfırlandığı için benzin trim değerleri de sıfırlanmıştır, bu yüzden düzelmiş olabilir. Ancak LPG kalibrasyonu yanlış ise bir süre sonra tekrar yanma ihtimali vardır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler