Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293561 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #980 : Mayıs 18, 2015, 09:28:35 »
Dayimin 93 dogan sl si 15 yildir lpg de.japon grubu araclarda subap sikintisi yok.magnezyum alasimlilarda olabiliyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2015, 09:24:09
Murat abi subap iki turludur.emme ve egsoz.emme subabi acilarak silindir icersine yakit girmesi saglanir.egzos subabida yanan yakittan olusan gazlwri acilarak disariya atilmasini saglar.enjektor yakiti atesleyen sistem

Sübab diye onlaramı deniyor :) Bende ne bu sübab diyordum. Yanlış bilgi aslında , silindir içerisine yakıt girdirmiyor onlar LPG ye geçtikten sonra dediğin gibi oluyor. Benimde kafamda bu sorular var, hava girmesi gereken yerden LPG giriyor peki bu LPG nin hepsi motora girebiliyormu? sonuçta manifolda veriyor LPG yi, dışarı çıkmazmı?
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #980 : Mayıs 18, 2015, 09:28:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #981 : Mayıs 18, 2015, 11:37:07 »
Murat abi subap acilinca yakit silindire giriyor.yakiti hazirlayip puskurten enjeksiyon sistemi.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 18, 2015, 11:40:05
Manifoldun sonu supaplar.subaplari kapi gibi dudun kapi acilinca silindir icine yakit doluyor.kapilar kapaninca atesleniyor.benzinde boyle.benzin hava ile karistirilip puskurtuluyor.cürül cürül benzin pompalanmiyor.ayni parfum gibi pompalaniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #982 : Mayıs 21, 2015, 12:41:43 »
Navigasyon haritamı kısmetse bu akşam güncelliyorum.
şu anda download ile uğraşıyorum.boyut baya büyük olduğu için inmek billmiyor mübarek şey :islik:
harita sürümü 4.3.1 den 4.4.1!e yükseldi.
bunu yükledikten sonra ucretsız olan Tüm Avrupa Haritası ayrıntılarını ve yeni yol bulma güzergah seceneklerini sunuyormus bakalım deneyıp gorucez

bir kac gune kadar eski program ıle olan farklılıkları paylasırım sizlerle.

Dikkatimi bir şey çekti.dosyayı winzip halinden çıkartırken en çok Rusya,İtalya,Ukrayna ve Türkiye'de oyalandı bilgisayar.
Anladığım kadarıyla kayda değer gelişmeler var.
Muhtemelen Navigasyon Dosyasının Kopyalanması ihtimalini engellemek için her indirmeye özel bir Aktivasyon Kodu uygulaması getirmişler.
Bu kodu girmeden kursanız bile yeni navigasyon haritası çalışmıyor.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #983 : Mayıs 22, 2015, 10:57:07 »
Güncellediniz mi Bekir abi?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #984 : Mayıs 22, 2015, 12:10:22 »
hayırlı cumalar öncelikle herkese.

evet Kaan güncelledim  :alkis:

Ancak kısa sürelide olsa bir stres yaşattı bana kurulum esnasında.

Şöyleki bildiğim kadarıyla forumda 5-6 kişide navi ünitesi var ve bu arkadaşlar için bir uyarım olucak birazda.

Haritanın 4.4.1 versiyonu 119 euro.

PayPal hesabınız varsa ve Axess kredi kartıyla şu anda vade fakrsız 3 taksit ile alabilirsiniz.

ben dün 354 tl ye aldım.

My Toyota sitesinden güncel haritayı indirmeden önce müşteri hizmetlerini aradım.yaklaşık 8 dk boyunca bu yapılanın yanlış olduğunu,müşterilere bu cihazı touch 2 ye monte ederken ilerideki uygulamaların paralı olabileceğini anlatılmadığını ve ayrıca navigasyon güncelleme konusunda türkiyedeki müşterinin avrupa haritasını ne yapacağına kadar baya bi şikayette bulundum.Hatta ve hatta sikayetvar.com sitesinde sadece bu konu ile alakalı olarak en az 10 tane şikayet olduğunu ve bunların hiç birinin cevaplanmadığını söyledim.(bir iki kişide bu forumdan bu arada  :asikadam:)

Şimdi geleliem yüklemeye.

bir önceki sürüm olan 4.3.1 sürümü 3.2 gb idi.
şu anki güncel sürüm 4.4.1 ise 3.9 gb alan ihtiyacı var usb belleğinizde.

bunu zip dosyası olarak indirdkten sonra fat32 formatındaki usb belleğinize atıp sonrada içindeki dosyaları çıkartıyoruz.sonra zip dosyasını siliyoruz.usb belleğin içinde kesinlikle başka bir program olmaması gerek.

navigasyon güncellemesini indirirken toplamda 3.9 gb kadar tek bir dosya inecek.

sonrasnda araca binip usb belleği takmadan önce aracı çalıştırmanız gerek.eğer benzin yakmayım yarım kontak halinde 30 dk beklerim bu işi hallederim diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü akü koruma programı devreye girip akımı kesiyor ve sizin kurulumunuz yarım kalıyor.

usb belleği zaten touch 2 bir kaç sn içinde görüp "Yeni Güncelleme Mevcut,devam etmek istiyormusunuz" diye soruyor.

sonrasında devam dediğinizde ekrana 2 tane harita ve 3 tane seçenek çıkıyor.

haritalardan biri DOĞU AVRUPA öteki ise BATI AVRUPA.
seçenekler ise doğu avrupa,batı avrupa ve kişisel yükleme olarak çıkıyor.

Ben dün öncelikle ülkemizin yer aldığı doğu avrupa haritasını yükledim.
kurulum bitti usb yi söküp tekrar taktım ve batı avrupayı yükledim bu seferde.
usb tekrar söktüm cihazı aç kapa yaptım ve naviyi çalıştırdım.

birde ne göreyim EKRAN YEMYEŞİL olmuş ortada bizim aracı gösteren imleç yanında birde hız göstergesi ama başka hiç bir şey yok.
ahaa da  dedim cihazı aldık elimize  :islik: :islik:

aklıma o anda acaba bu elemanlar sadece tek bir haritaya göremi progralam yaptılar dedim çünkü ekrandaki görüntü daha çok uyumsuzluk görüntüsü gibi bir şeydi.

sonrasında en başa döndüm.usb yi tekrar taktım.sadece doğru avrupa haritasını yükledim ve cihazı tekrar çalıştırdım.

sonuç  :tamam: :tamam:

yani siz my toyotadan güncel naviyi yükleseniz bile arkadaşlar siz iki haritadan sadece birini yükleme hakkınız var.

twitterı aktifleştirdim bu arada.

peki yenilikler varmı?

1-şu anda çok kurcalama fırsatım ve zamanım olmadı ama ilk dikkatimi çeken şey Bursa Özlüce bölgesinde arsa olarak gözüken ve çok bilinen bir yer şu anda üzerinde Hastane ve önünden yol geçiyor olarak gözüküyor yani doğru.

2-ana arterlerin üzerlerinde ad bölümünün yanında artık ulusal karayolu kod numaraları mavi ibare ile eklenmiş.

3-hız kameraları güncellenmiş.

4-poi'de çok güzel bir şey dikkatimi çekti.eski sürümde varmıydı bilmiyorum ama Poi kısmında sadece isme göre arama çıkmış.

mesela Sultan Ahmet camisine gitmek istiyorsun.ancak adresini bilmediğin gibi hangi kategoride olduğunuda bilmiyorsan sadece Sultan Ahmet Cami yazdığında direkt nokta atışı  adresi gösterdi.bu benim kullandığım eski navigasyon cihazında da yoktu.belki piyasadaki bir çok cihazda vardır orasını bilemiyorum.

Kullandıkça ve yeni özellikleri görüdkçe burdan paylaşırım sizlerle.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #985 : Mayıs 22, 2015, 14:29:32 »
kendi düşüncem: 350 lira verene kadar bir güncelleme için. next in en profosyonel navigasyon aletini alır işim oldukça kullanırdım. tabi zevkler renkler meselesi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #986 : Mayıs 22, 2015, 14:32:26 »
kendi düşüncem: 350 lira verene kadar bir güncelleme için. next in en profosyonel navigasyon aletini alır işim oldukça kullanırdım. tabi zevkler renkler meselesi

Talat bendeki olay her şeyin dahili yani içerde gizli olması mantığı,hariciye karşıyım yani,yoksa eminimki kat ve kat iyi cihazlar vardır  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 29000
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #987 : Mayıs 23, 2015, 21:31:51 »
Bekir abiye katiliyorum.camlara falan kocaman kaba tutuculari yapistiriyolar hic hos olmuyor.ayrica navigasyon ekrani kullanilmacaksa extranin ne ozelligi kaliyor ki.o kadar pere veriyorsun bide yuklemesine dunya para vermek nedir.resmen sömürmek.inanin bir cok musteriye yuklemeden haberi bile olmadan  extaralar satilmistir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2015, 21:36:15
Abiler elegant modeli butcemin zirvesi oldugu icin extrasini alamadim.ama aklim hala ici bej olan extrasinda.aracin kapi dosemelerini bej yalfirmayi dusunuyorum.koltuklari nasil bej yapicaz o ayri konu.kapi kollarina ahsap gorunum kaplamalardan dusunuyorum.nasil olur acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #988 : Mayıs 23, 2015, 21:38:21 »
Bende telefonumu güzel diye BEYAZ renkte aldım, üstü lekelenmesin diye ve kiri görünmesin diye de SİYAH kılıf aldım. Şimdi BEYAZ kısımları kılıfın örtmediği yerlerde görünüyor. Süper oldu  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #989 : Mayıs 23, 2015, 23:35:50 »
Bekir abiye katiliyorum.camlara falan kocaman kaba tutuculari yapistiriyolar hic hos olmuyor.ayrica navigasyon ekrani kullanilmacaksa extranin ne ozelligi kaliyor ki.o kadar pere veriyorsun bide yuklemesine dunya para vermek nedir.resmen sömürmek.inanin bir cok musteriye yuklemeden haberi bile olmadan  extaralar satilmistir.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 23, 2015, 21:36:15
Abiler elegant modeli butcemin zirvesi oldugu icin extrasini alamadim.ama aklim hala ici bej olan extrasinda.aracin kapi dosemelerini bej yalfirmayi dusunuyorum.koltuklari nasil bej yapicaz o ayri konu.kapi kollarina ahsap gorunum kaplamalardan dusunuyorum.nasil olur acaba

ben zaten harici akseaur ön yargımı yenebilseydim öncelikle araç içi yol kamerası alacaktım  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #990 : Mayıs 23, 2015, 23:42:57 »

ben zaten harici akseaur ön yargımı yenebilseydim öncelikle araç içi yol kamerası alacaktım  :islik:

Araç içi kameranın sorunu sadece kablo malesef , onuda aslında tavan döşemesi içine sokup oradan iç aydınlatmaya bağlanabilir :islik:
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #991 : Haziran 02, 2015, 07:30:15 »
Geri vites icin aldigim ledler dun geldi ve montajini yaptik cok sukur bi sorun cikmadi.
Daha oncede belirttigim gibi geri vites yuvasindan cikan orjinal ampuller T15 arkadaslar.
Gunduz ortaminda ledin kafasindaki mercek nedeniyle gayet homojen yaniyor.
Aksam karanliginda cidden gunduz feneri gibi aydinlatiyor etrafi ve geri vites kamerasindaki gece gorusu belirgin olarak artti diyebilirim.

Ancak akşam saatlerinde çektiğim resimlerdeki ışığınm dağılmasına aldanmayın.
telefon 5 yıllık iphone 4 olduğu için bu kadar odaklayabiliyor ışığı  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #992 : Haziran 02, 2015, 08:05:51 »
Hayırlı olsun :)

Bildiğimiz geri far olmuş :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #993 : Haziran 02, 2015, 08:49:12 »
Bunlarda distan gorunusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #994 : Haziran 02, 2015, 09:48:12 »
maşallah geri  vites  lambasi değil.
deniz feneri.  ben bu  lambalarla  m48a5t2 yi otoparka  yanastiririm. güzel olmuş  :saygi: :tamam:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #995 : Haziran 12, 2015, 13:28:32 »
Bugün bekir beyin satın aldığı satıcıdan t15 geri vites cree ledlerin siparişini hazır indirimdeyken verdim.  :tamam:

http://www.ebay.com/itm/271746415856
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #996 : Haziran 12, 2015, 15:07:03 »
Bugün bekir beyin satın aldığı satıcıdan t15 geri vites cree ledlerin siparişini hazır indirimdeyken verdim.  :tamam:

http://www.ebay.com/itm/271746415856

Gule gule kullanin hayirli olsun cavit bey.aradaki farki goruceksiniz heleki arka kameradaki gorus belirgin articak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #997 : Haziran 12, 2015, 15:32:28 »
Gule gule kullanin hayirli olsun cavit bey.aradaki farki goruceksiniz heleki arka kameradaki gorus belirgin articak.

Teşekkür ederim bekir bey.Eklediğiniz resimlerden aydınlatma farkı bayağı belirğin oluyor zaten.Satıcı size takip numarası vermişmiydi.??
Ne zaman takipsiz bir ürün alsam elime ulaşmıyor son günlerde. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #998 : Haziran 12, 2015, 16:53:12 »
Satici urunu ben aldiktan 4 gun sonra kargoya vermisti.
Ebay uzerinde ayni gun Post Office Takip Numarasini gorebiliyordum.
Ebayde zaten bu konularda sorun cikmiyor Cavit bey.Bursada elime toplam 10 gunde ulasmisti.
Urunde zaten Cree Led ve Samsung marka ledler mevcut yani uzun omurlu olacaga benziyor bir aksilik cikmazsa insallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #999 : Haziran 12, 2015, 21:23:41 »
Geri vites icin aldigim ledler dun geldi ve montajini yaptik cok sukur bi sorun cikmadi.
Daha oncede belirttigim gibi geri vites yuvasindan cikan orjinal ampuller T15 arkadaslar.
Gunduz ortaminda ledin kafasindaki mercek nedeniyle gayet homojen yaniyor.
Aksam karanliginda cidden gunduz feneri gibi aydinlatiyor etrafi ve geri vites kamerasindaki gece gorusu belirgin olarak artti diyebilirim.

Ancak akşam saatlerinde çektiğim resimlerdeki ışığınm dağılmasına aldanmayın.
telefon 5 yıllık iphone 4 olduğu için bu kadar odaklayabiliyor ışığı  :islik:
corolladada aynı değil mi ? Edit:yukarıda vermişsiniz görmedim linki :) ilk sorum hala geçerli :)
Toyota Corolla 2007 MMT