Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293532 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #900 : Mayıs 11, 2015, 17:54:36 »
arkadaşlar mesaj öteki sayfanın sonuna geldiği için buraya taşımak zorunda kaldım.

sağol @Aytaç Hut (27127) teşekkürler...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 18:02:46
herkese hayırlı akşamlar öncelikle.

Aracıma uzun bir süredir yapmayı planladığım bazı şeyler vardı ancak zamansızlık ve bilgisizlik nedeniyle yapamıyordum bir türlü.

Yaptıklarımız şunlar.(Aynı zamanda yapacaklarımızında teminatıdır  :rofl:)( Başta Syn.Assistant Managerımız @Kaan Kara (29002)

ya teşekkürü borç biliyorum  :tamam:)

1-Philips PY21W Arka LED Sinyaller takıldı.Alman Üretimi.Kutunun içinde 2 adet direnç içinden çıkıyor.Philipsin orjinal dirençleri.akşam görünüşü ve gündüz

görünüşleri youtube linklerindedir.

https://www.youtube.com/watch?v=WxQROOMT1GE

https://www.youtube.com/watch?v=yGQgHOhw_IQ&feature=youtu.be

2-Osram 6000K T10-Dipsiz Mercekli LED taktık.Mercekli olduğu için aydınlatma hem daha homojen hemde daha parlak.(Öncesinde Photon T10

takmıştım,ancak birisi patladı.ömrü kısa oldu yani)

3-Philips WY21W (T20) ön sinyaller siparişini verdik.Bunlarda led.Türkiye'de malesef yok.Gelmiyorda.Türkiye Philips getirmiyor.

Bunlar dirençsiz.dirençleri ayrıca almak gerekiyor.Çin üretimi.

http://global.rakuten.com/en/store/wattsu/item/12763x2/

http://global.rakuten.com/en/store/wattsu/item/18957x2/

4-Toyotanın orjinal spoileri siparişini verdim.2-3 güne kadar hazır olucak muhtemelen.montaj bittiğinde resimleri ekleyeceğim inşallah.

Bu spoilerin pahalı olmasının sebebi şu.diğer sitelerde satılan ve fiyatları 200-350 tl arası satılan ürünler fiber glass denen malzeme.Yani modifikasyon işi

yapan firmaların ürettiği ürün.

Toyotanın kendi spoileri ise ABS PLASTİK denen bir malzemeden yapılıyormuş.(Akrilonitril Bütadien Stiren.Kalıp yolu ile üretilen ürünlerde çok

yaygın olarak kullanılan hafif ve sert bir polimerdir. Borular, otomotiv parçaları, koruyucu kasklar ve oyuncaklar (örneğin: Lego) kullanım alanlarında

birkaçıdır.) Ancak her ne  olursa olsun bu kadar pahalı olmaması gerekiyordu.Orası ayrı konu.1 kg ABS üretimi için, hammadde olarak 2 kg petrole ve

enerjiye ihtiyaç vardır.

5- Ön farlar için ise Gündüz LED projesi ile hala uğraşıyorum(tabi bu arada moral bozucu bi durum oldu ama onu sonrasında paylaşıcam sizlerle)

bakalım onuda bir şekilde Ümit Otansev,Ahmet Güve ve Kaan Kara ile aşmaya çalışıcaz ama biraz meşakatli bir iş...

6-Geri vites lambasını Philips T10 alıcaktım ancak yerinde gidip kutusundan çıkartıp yaktığımızda çok sönük kaldığını gördüm.Sonrasında geri vites lambasını

yerinden söktürüp baktığımızda iyikide öyle yapmışız,lambanın kafası büyük ancak dipsiz ve T10 dibi ile aynı olduğunu gördük.üzerinde yazan değerler

16 watt ve 12 volt idi.yani bulamba tipine T15 deniyormuş.buna göre Türkiyede olan ledler genelde kalitesiz grup ve çok seçenek yok.

bende aşağıdaki resimde gördüğünüz ebay üzerinden 25.90 dolara çiftini sipariş verdim.umarım memnun kalırız. (düzenleme:13 Mayıs 2015)

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #900 : Mayıs 11, 2015, 17:54:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #901 : Mayıs 11, 2015, 18:30:16 »
Bekir abi sende geleceğim görüyorum resmen  :D o spoiler ben de alırdım. Çünkü sonuçta araba güzel gözükecek ve ondan da önemlisi aerodinamik açıdan büyük katkısı olacak.  Mesela şimdi bizim Auris in spoiler 700 lira falan diyorlar. Bi şekilde bursum bile olsa onu alırdım Ama baba parasıyla olmuyo o işler  :)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #902 : Mayıs 11, 2015, 19:44:31 »
Arkadaşlar
Fanı açılırken  klimada çalışıyor, klımanın çalışmasını istemiyorum bunun çözümünü biliyormusunuz  :blink:
Toyota Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #903 : Mayıs 11, 2015, 19:50:09 »
Ac  düğmesine bir defa daha basın üstüne o  zaman calismaz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #904 : Mayıs 11, 2015, 20:05:50 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  abi. ampuller şahane olmuş bu arada spoilere kaç tl istediler. dışarıdan 150 liraya aldığımız spoiler sence çok mu dayanıksız olur ne dersin?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #905 : Mayıs 11, 2015, 20:06:40 »
Arkadaşlar
Fanı açılırken  klimada çalışıyor, klımanın çalışmasını istemiyorum bunun çözümünü biliyormusunuz  :blink:

Evet Techstream ile bilgisayara bağlanınca bu fonksiyon iptal edilebiliyor. Servislerde de derseniz yaparlar  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 20:10:12
Güle güle kazasız belasız günlerde kullanın Bekir Bey,

Siz var olan ampulleri söküp LED mi taktınız? Ben anlayamadım. Birde sizin arabada geri vites lambası bizdeki gibi sadece arka sağ tarafta değil çift taraflı değil miydi?

Gündüz farı konusunda ne gibi can sıkıcı durumlar oldu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #906 : Mayıs 11, 2015, 20:14:21 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  abi. ampuller şahane olmuş bu arada spoilere kaç tl istediler. dışarıdan 150 liraya aldığımız spoiler sence çok mu dayanıksız olur ne dersin?

sağol Talat eksik olma.
Dışarıdan aldığımız spoiler dayanıksız olsa ne olacakki Allah aşkına!Üzerine bir şeymi düştü!kırılsın varsın olsun.Bi daha al bir daha tak.
Ama benim olayım biraz farklı işte.Elif tuning biliyorsun forum üyesi olmuştu.kaç sefer aradıysam her seferinde abi siteye bakın ordaki fiyat neyse o filan dediler.Bursada küçük sanayide bir yer bulduk orasıda ürüne garanti veremeyiz dedi.sonra ben yinede gidip dükkanda inceledim bir tane astarsız ve boyasız vardı.İçi boş,vuruyosun üzerine değişik bir ses geliyor.Belkide fiberlerde kalite kalite onu bilemiyorum.fiyat olarakta en son 225 tl dediler.100-150 tl de işçilik boya ve montaj olsa.sonrada aklıma yatmadı.

ama görüntü olarak orjinalinin aynısı.yani bendeki biraz orjinallik takıntısı inanki başka bir şey değil.

Eğer iyi bir fiberci bulursan bence hiç affetme yaptır derim...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 20:23:43
Evet Techstream ile bilgisayara bağlanınca bu fonksiyon iptal edilebiliyor. Servislerde de derseniz yaparlar  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 11, 2015, 20:10:12
Güle güle kazasız belasız günlerde kullanın Bekir Bey,

Siz var olan ampulleri söküp LED mi taktınız? Ben anlayamadım. Birde sizin arabada geri vites lambası bizdeki gibi sadece arka sağ tarafta değil çift taraflı değil miydi?

Gündüz farı konusunda ne gibi can sıkıcı durumlar oldu?

Murat bey makyajlı kasada geri vites lambası çift taraflı.yarın onlarında montajını yapıcaz sonrasında zaten eklerim resimleri.

Sinyal lambalarımız sizde ve bir çok araçta olduğu Ampul klasik yani.
Bunları LED yapmayı düşünüyordum uzun zamandır.Çünkü yanışları ve etki ettiği mesafe çok daha geniş.
Dikkat etmeniz gereken şey gündüzleri.eğer kalitesiz led yada çakma markalar kullanırsanız gündüz sürüş güvenliğini tehlikeye atarsınız.çünkü karşı taraf yada arkadan gelen sizi fark edemez.
Benim aldığım Philips pw21y fiyatı 160 tl.Özen ticarette aynı ürün 250 tl.

Ürünleri yine her zamanki gibi philips xenonları aldığım yerden temin ettim.diğer ampulleride ordan aldım.
Dükkanda BMW 5 serisinin led sinyali ve geri vites lambası satılıyordu orjinalleri.
sadece geri vites ledi (bakın ampul demedim) 270 tl.ama adamlar sadece 2 tane Osram Marka led koymuş merak ettiğim için bağlantı yapıp yaktılar.
Bizim Photonların 10 ledi ile veremediği ışığı verdi inanınki.

ön sinyaller için olanın gelmesi 2 haftayı bulur bu arada.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #907 : Mayıs 11, 2015, 23:06:52 »
Bekir bey iyi günlerde kullanın.Altı aydan beri plaka aydınlatmasında kullanıyorum çok memnunum yerleri bile aydınlatıyor.Bakalım ömrü nekadar olacak.

http://tr.aliexpress.com/item/2-pcs-T10-5050-Smd-12-Volt-Auto-White-Led-Bulbs-Super-Bright-White-Lamps-for/1792900167.html?recommendVersion=1
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #908 : Mayıs 12, 2015, 09:45:47 »
abi sahibinden vs de boya dahil 200liraya falan var aslında ama. Güvenemedim ben boya rengi tuturamazlar belki 2-3 yıl sonra boya atar vs diye. Aslında montaj kolay içine sık siyah silikonu taş gibi olur ama işte dediğin gibi güvenemedm. Ama spoiler avensise hakkaten iyi gidiyor. Şimdiden hayırlı olsun abi, güzel günlerde kullan :))

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 12, 2015, 19:14:29
şu ampuller plakalık için nasıldır farklı bir led teknolojisi sanki. tr den photona falan baktım en ucuz 30 lira diyor gözüme büyüdü yav

http://www.aliexpress.com/item/2pcs-6W-Bright-T10-LED-Auto-Car-Interior-COB-Width-Wedge-Bulb-Light-12V-White-YKS/32312541758.html

@Murat Köse (28015)  @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)   @Cavit YORDAM (26016)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #909 : Mayıs 13, 2015, 12:04:45 »
Talat bene hic bulasma bu tip urunlere.
Git bi cift photon al derim.
Benimkileri osrama cevirmemin sebebi ben bagaj bolmesini ufaklik oldugu icin cok fazla kullaniyorum.
Eger senin bagaj bolmesi ile cok isin yoksa photon uzun omurlu olur.benim bagaj bolmesi ici ve kapi icleride photon 10 ay oldu cok sukur bir sorunum yok.

Photon-Premium gibi markalar Taiwan-Hong Kong uretimi mallar.yani kotu mallar degil.
Sadece bunlard titresim-vibrasyon korumasi yok.
Osram'da ve Philipslerde hem bu olay hemde kullanilan LED kalitesi farki var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #910 : Mayıs 13, 2015, 12:07:46 »
şu ampuller plakalık için nasıldır farklı bir led teknolojisi sanki. tr den photona falan baktım en ucuz 30 lira diyor gözüme büyüdü yav

http://www.aliexpress.com/item/2pcs-6W-Bright-T10-LED-Auto-Car-Interior-COB-Width-Wedge-Bulb-Light-12V-White-YKS/32312541758.html

@Murat Köse (28015)  @Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)   @Cavit YORDAM (26016)

Plakalıklardaki normal ampullerin nesi varki :) Karanlık olsun rahat görünmesin zaten plaka  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #911 : Mayıs 13, 2015, 12:25:02 »

Plakalıklardaki normal ampullerin nesi varki :) Karanlık olsun rahat görünmesin zaten plaka  :islik: :islik:

Murat abi inanır mısın, plakalığa beyaz led takınca aynısını babam söyledi :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #912 : Mayıs 13, 2015, 12:29:14 »

Talat yukarıda linkini verdiğim ürünü alabilirsin altı aydan beri kullanıyorum şu ana kadar problem yok ve aydınlatması çok iyi
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #913 : Mayıs 13, 2015, 12:43:22 »

Aklın yolu birde ondan  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #914 : Mayıs 13, 2015, 13:38:26 »

kaan genelde dedeler böyle söyler. :):):):):):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #915 : Mayıs 13, 2015, 13:46:25 »

Bu konuda ben geç kaldım hatamı kabul ediyorum :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #916 : Mayıs 13, 2015, 14:29:57 »

:rofl: :rofl: :rofl: ehtiyarım hacı ben, yahu arkamdan gelen plakamı görse ne olacak, suç işleyip ağız tadıyla kaçamayacağız. Ha desenki plaka lambalarına açma kapama düğmesi koydum hemen yaparım  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #917 : Mayıs 13, 2015, 14:36:14 »

Abi biraz çamur senin işini görür :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #918 : Mayıs 13, 2015, 14:37:41 »

Abi biraz çamur senin işini görür :D

Yok aslında varya çok pis fikrim var bu konuda :) IR LED döşeyeceğim plakaya, malum kamera ve fotolarda IŞIK görünüyor ama dıştan bakınca birşey yok
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #919 : Mayıs 13, 2015, 15:22:02 »
:rofl: :rofl: :rofl: ehtiyarım hacı ben, yahu arkamdan gelen plakamı görse ne olacak, suç işleyip ağız tadıyla kaçamayacağız. Ha desenki plaka lambalarına açma kapama düğmesi koydum hemen yaparım  :islik: :islik:

abi ışıl ışıl reklam tabelası gibi olacak işte. arkadan gelene bak goçum plakam bu dicek :)

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 13, 2015, 15:26:02
Yok aslında varya çok pis fikrim var bu konuda :) IR LED döşeyeceğim plakaya, malum kamera ve fotolarda IŞIK görünüyor ama dıştan bakınca birşey yok

ır ledle uğraşma abi gece görüşlü nıght vision kamerayla arka kamerayı değiştir..

:;:):):):):):):