Gönderen Konu: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...  (Okunma sayısı 293541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Avensis Alıyorum Kısmetse...
« Yanıtla #700 : Ocak 15, 2015, 00:52:43 »
Farlarınız çok güzel olmuş maşallah. Gündüz farı için parklara beyaz lamba bulamayıp  hoş duruyor diye sarı lamba tercih ettim. Fakat beyaz far olarakta tercihimdir, ne marka ürün kullandınız? Fiyat bilgiside verebilirseniz   sevinirim.

Gündüz farı konusunu buradanda takip edebilirsiniz.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=64741.0
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #700 : Ocak 15, 2015, 00:52:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 48000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #701 : Ocak 15, 2015, 13:27:35 »
Kolay gelsin herkese,

Bu aralar aileye 4. bir fert katıldığı için ben de aracımı değiştirmek zorunda kalacağım. Çok severek kullandığım 2012 model dizel Auris (malum, bagaj) aracımı satıp yerine bir Avensis almak istiyorum. Ancak siteyi dolaşırken ve internette araştırırken Avensis'in 2015'te yenileneceğini gördüm. İnternette bir sitede fotoğrafları da vardı.

Bilginiz var ise bu araç ne zaman gelecek? Yeni kasayı alamam ancak yeni kasa geleceği zaman eskilere çok ciddi indirim yapıyorlar. Malum dizel araçtan benzinliye geçeceğiz ve fiyat ne kadar düşük olursa o kadar iyi.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #702 : Ocak 15, 2015, 14:53:57 »
Kolay gelsin herkese,

Bu aralar aileye 4. bir fert katıldığı için ben de aracımı değiştirmek zorunda kalacağım. Çok severek kullandığım 2012 model dizel Auris (malum, bagaj) aracımı satıp yerine bir Avensis almak istiyorum. Ancak siteyi dolaşırken ve internette araştırırken Avensis'in 2015'te yenileneceğini gördüm. İnternette bir sitede fotoğrafları da vardı.

Bilginiz var ise bu araç ne zaman gelecek? Yeni kasayı alamam ancak yeni kasa geleceği zaman eskilere çok ciddi indirim yapıyorlar. Malum dizel araçtan benzinliye geçeceğiz ve fiyat ne kadar düşük olursa o kadar iyi.

Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

Keşke yıl sonundaki büyük indirimlerden yararlanıp aracınızı değiştirseydiniz  :) Kasası değişecekmi değişmeyecekmi tam bilmiyorum fakat bu kasa 2009 yılında çıktı ve 2012 de makyajlandı ortalama olarak kasa değişim süresi 5 veya 6 yıl ve bu araç üretim tarihinin 6. yılında zannedersem bu yıl içinde yenilenecek çünkü rakiblerinin çoğuna makyaj geldi avensisde bir atak yapacaktır.

Bu arada Allah(c.c.) analı babalı büyütsün.Rabbim sağlıklı ve uzun ömürler nasip etsin
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #703 : Ocak 15, 2015, 17:46:00 »
Toyota Motor Sports logolarınıda hallettik bugün.

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #704 : Ocak 15, 2015, 19:09:52 »
orada bir valvematic yazsaydı keşke :)  :islik:  :islik:
ama gerçekten daha iyi olurdu :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #705 : Ocak 15, 2015, 19:25:20 »
orada bir valvematic yazsaydı keşke :)  :islik:  :islik:
ama gerçekten daha iyi olurdu :)

Kaan insallah onuda arka bagaj kapagina monte edicez  :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #706 : Ocak 15, 2015, 21:57:30 »
Bekir hocam sizin oralarda hava güzel herhalde, yağmur falan sıkıntı yapmazmıymış ? en az 24 saat su görmesin falan deniyordu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #707 : Ocak 15, 2015, 22:23:36 »
Bekir hocam sizin oralarda hava güzel herhalde, yağmur falan sıkıntı yapmazmıymış ? en az 24 saat su görmesin falan deniyordu.

Aynen murat bey hava iyi yagis yok.12 saat su degmesin yeter dediler ama yapistirmadan once bi solusyonla temizlediler o bolgeleri.

Simdi avensise +70 beygir yukledik oldu 200 beygir  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #708 : Ocak 15, 2015, 22:24:48 »
Aynen murat bey hava iyi yagis yok.12 saat su degmesin yeter dediler ama yapistirmadan once bi solusyonla temizlediler o bolgeleri.

Simdi avensise +70 beygir yukledik oldu 200 beygir  :alkis:

O nasıl oldu?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #709 : Ocak 15, 2015, 22:29:59 »
Sınav döneminde olduğum için 3 gün foruma takılmayayım dedim sonra konuya girince de aman tanrım didim :rofl: :rofl:

Öncelikle Bekir abimi sesleniyorum Avensis yanıyo abii :asikadam: :asikadam: Xenonlarla ilgili bir sorum olacak. Auriste halojende sağ far daha yukarıda ama sol far karşı tarafın gözünü almaması için daha yere bakıyor. Sizin halojenler de böyle olması lazım. Xenonda ben bu detayı farkedemedim. Sanki dümdüz olmuş gibi geldi bana çizgi.

Aydınlatma ve kalite fazlasıyla artmıştır. Bundan %100 eminim. 4300 K tam ideal değer. Yukarılara doğru çıkıldıkça şova giriyor ama görüntü kalitesi de düşüyor. Kar yağmur gibi durumlarda bile amacına hizmet eden hem sizin görüşünüzü düzelten hem de karşı tarafın görüşünü engellemeyecek, ona zarar vermeyecek şekilde olmuş. :alkis: :alkis:

Zaten arabaya yaptığınız dokunuşlar hem maddi hem manevi gram boşa gitmeyen işler oldu bence. Ve şuanda arabanız gerçek bir D sınıfı oldu. 

Cavit abi eski aracımda vardı pek memnun değildim demişsin. Memnuniyetsizliğin sebeplerinden biri ampulün eskimesi olabilir. Ya da T25 Avensislerdeki far camının matlaşması da olabilir. Orjinal bir xenondan memnun olamamak gibi bir durum olamaz bence başka türlü.

Şimdi sana gelelim Kaan :D Bizden doktor falan olmaz. Dümdüz ettiler bugün komite sınavında. :rofl: Mikrobiyoloji soruları otobanda 120 ile giderken yanından 200 küsur hızla giden arabanın modelini anlayamam gibi bişey oldu. :rofl: :rofl: Ama sonuç olarak 60 alsam yeter. Fazlasında gözüm yok ;)

Biraz uzattım. Şürç-i lisan ettiysek affola :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #710 : Ocak 15, 2015, 22:35:20 »
Yasin farlar ve ampüller daha yeni değişmişti aldığımda yanlız 6000 k ampül takmışlar buda aydınlatmayı azaltmış olabilir.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #711 : Ocak 15, 2015, 22:42:19 »
Yasin farlar ve ampüller daha yeni değişmişti aldığımda yanlız 6000 k ampül takmışlar buda aydınlatmayı azaltmış olabilir.

6000 K olayın temeli abi. 6000 Kyı arabaya sadece katalog için çekime gireceksem taktırıp fotoğraftan sonra sökerim. Sökmezsem kaza yapıp komple farları değiştirme gibi bir olayla karşılaşabilirim :D Olayın özeti budur sayın abim
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #712 : Ocak 15, 2015, 22:49:08 »
Yasin,

Senin dediğin o sol ve sağ taraf aydınlatma yükseklik farkı videoda çok belli oluyor. Sağ taraf daha yüksekte  :tamam: olması gerektiği gibi.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #713 : Ocak 15, 2015, 23:05:35 »
O nasıl oldu?

Logo koyduk ya murat bey araba simdi ruhen guclendi  :islik:

Bi nevi zugurt tesellisi :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #714 : Ocak 15, 2015, 23:08:02 »
Logo koyduk ya murat bey araba simdi ruhen guclendi  :islik:

Bi nevi zugurt tesellisi :asikadam:

O kadar hızlısınız ki, hızınıza yetişemiyoruz.

"Simdi avensise +70 beygir yukledik oldu 200 beygir "

Dediğinizde bende yetkili serviste "ŞİMDİ" birşeyler monte ettiriyorsunuz sanmıştım, motora ilave bir parça falan :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #715 : Ocak 15, 2015, 23:26:54 »
Sınav döneminde olduğum için 3 gün foruma takılmayayım dedim sonra konuya girince de aman tanrım didim :rofl: :rofl:

Öncelikle Bekir abimi sesleniyorum Avensis yanıyo abii :asikadam: :asikadam: Xenonlarla ilgili bir sorum olacak. Auriste halojende sağ far daha yukarıda ama sol far karşı tarafın gözünü almaması için daha yere bakıyor. Sizin halojenler de böyle olması lazım. Xenonda ben bu detayı farkedemedim. Sanki dümdüz olmuş gibi geldi bana çizgi.

Aydınlatma ve kalite fazlasıyla artmıştır. Bundan %100 eminim. 4300 K tam ideal değer. Yukarılara doğru çıkıldıkça şova giriyor ama görüntü kalitesi de düşüyor. Kar yağmur gibi durumlarda bile amacına hizmet eden hem sizin görüşünüzü düzelten hem de karşı tarafın görüşünü engellemeyecek, ona zarar vermeyecek şekilde olmuş. :alkis: :alkis:

Zaten arabaya yaptığınız dokunuşlar hem maddi hem manevi gram boşa gitmeyen işler oldu bence. Ve şuanda arabanız gerçek bir D sınıfı oldu. 

Cavit abi eski aracımda vardı pek memnun değildim demişsin. Memnuniyetsizliğin sebeplerinden biri ampulün eskimesi olabilir. Ya da T25 Avensislerdeki far camının matlaşması da olabilir. Orjinal bir xenondan memnun olamamak gibi bir durum olamaz bence başka türlü.

Şimdi sana gelelim Kaan :D Bizden doktor falan olmaz. Dümdüz ettiler bugün komite sınavında. :rofl: Mikrobiyoloji soruları otobanda 120 ile giderken yanından 200 küsur hızla giden arabanın modelini anlayamam gibi bişey oldu. :rofl: :rofl: Ama sonuç olarak 60 alsam yeter. Fazlasında gözüm yok ;)

Biraz uzattım. Şürç-i lisan ettiysek affola :saygi:

yasincim öncelikle mikrop sınavın için geçmiş olsun.galiba 3.sınıfsın henüz.

sınava hazırlanırken ders notlarını öncelikli tutma.onların yerine Prospektus Serisi (Tusdata) iki ciltlik mikrop kitabını veya Tusem'in konu kitabını al onlarla pararel git derslerde.yoksa çok sıkıcı gelir tıp öğrencisine mikrop dersi.

gelelim bizim konuya.murat beyinde söylediği gibi aslında Z kesilme çizgisi çok belli.videoyu izlersen orda daha net görürsün.

eve yeni girdim daha.az önce Bursa çevre yolunda gitmek zorunda kaldım.bilen arkadaşlar vardır çevre yolu ama zifiri karanlık çok yeri vardır.
eski halojenlerle arasında dağlar kadar fark olduğunu daha iyi anladım.
ayrıca birde "yolun kenarları denen bir kısmıda" varmış ben yeni fark ettim  :rofl: o kadar net bir görüşü varki hem yanlara hemde ileriye doğru zaten uzunlarıda yaktınmı tabela filan kalmıyor yolda ne varsa gözünün önünde.içimden şimdi oldu bu iş artık dedim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2015, 23:29:00
O kadar hızlısınız ki, hızınıza yetişemiyoruz.

"Simdi avensise +70 beygir yukledik oldu 200 beygir "

Dediğinizde bende yetkili serviste "ŞİMDİ" birşeyler monte ettiriyorsunuz sanmıştım, motora ilave bir parça falan :)

murat hocam onunda araştırması içindeyim ancak motor benzinli olunca malesef chip uygulaması çok olmuyor.

http://www.ebay.com/itm/DTE-Chiptuning-Toyota-Avensis-T27-2009-/141535952859?pt=DE_Autoteile&hash=item20f4333fdb

adamlar yapmış işte ama toyota'nın 2.4 dizel motoru için.
düşündüm bir an için hangi insan evladı zaten böyle bir motoru kullanırken birde kalkıp bu chip uygulamasını yapar diye  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #716 : Ocak 15, 2015, 23:32:11 »
Evet dizellerde bende görmüştüm böyle bir tuning olayı. Yaptırmazdım herhalde, hatta racechip konusu vardı forumda.

Bekir hocam, siz gerçi fazla ses sevmiyorsunuz ama aklıma takıldı. Sizin arabada kapı kilitlerken vede açarken o avensisin hoş ding ding vb sesli uyarısını duyuyormusunuz? Birazdan amerikan arablarının videosunu ekliyeyim bunu demek istiyorum

Camry How-To: Regular Key with Remote - Locking Doors | 2007 - 2009 Camry | Toyota
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #717 : Ocak 15, 2015, 23:34:04 »
yasincim öncelikle mikrop sınavın için geçmiş olsun.galiba 3.sınıfsın henüz.

sınava hazırlanırken ders notlarını öncelikli tutma.onların yerine Prospektus Serisi (Tusdata) iki ciltlik mikrop kitabını veya Tusem'in konu kitabını al onlarla pararel git derslerde.yoksa çok sıkıcı gelir tıp öğrencisine mikrop dersi.

gelelim bizim konuya.murat beyinde söylediği gibi aslında Z kesilme çizgisi çok belli.videoyu izlersen orda daha net görürsün.

eve yeni girdim daha.az önce Bursa çevre yolunda gitmek zorunda kaldım.bilen arkadaşlar vardır çevre yolu ama zifiri karanlık çok yeri vardır.
eski halojenlerle arasında dağlar kadar fark olduğunu daha iyi anladım.
ayrıca birde "yolun kenarları denen bir kısmıda" varmış ben yeni fark ettim  :rofl: o kadar net bir görüşü varki hem yanlara hemde ileriye doğru zaten uzunlarıda yaktınmı tabela filan kalmıyor yolda ne varsa gözünün önünde.içimden şimdi oldu bu iş artık dedim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2015, 23:29:00

Bekir abi henüz 2. sınıftayım. 3e geçeriz inşallahç Kitap tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Açıkçası doktor olduğunuzu bilmiyordum. Demek size kendimi o yüzden hep yakın hissetmişim :) Buluşmaya gelemezseniz de hastane çok absürt biyerde değilse bi ziyarete de gelmek isterim açıkçası.

Uykusuz komite gecelerinde çıktığım için dikkat ve detay farketme yetilerim birkaç güne ancak kendine gelir  :( Farkedememişim videoda :tamam:

Aynı şekilde bir 4300 K de ben patlatayım o zaman. Satıcınıza güveniyosunuz sanırım. Fiyat da bana makul geldi. Listeye koydum bu işi de.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #718 : Ocak 15, 2015, 23:36:11 »
Evet dizellerde bende görmüştüm böyle bir tuning olayı. Yaptırmazdım herhalde, hatta racechip konusu vardı forumda.

Bekir hocam, siz gerçi fazla ses sevmiyorsunuz ama aklıma takıldı. Sizin arabada kapı kilitlerken vede açarken o avensisin hoş ding ding vb sesli uyarısını duyuyormusunuz? Birazdan amerikan arablarının videosunu ekliyeyim bunu demek istiyorum

murat bey,bu konu ile ilgili daha önceki bir kaç mesajınızı okumuştum aslında ama demek istediğiniz herhalde orjinal alarmlı araçlardaki uzaktan kumanda ile
yapılan açma kapama sırasındaki sesini bahsediyorsunuz galiba.bizim araçlarda böyle bir ses çıkmıyor diye biliyorum.çünkü üzerinde orjinal alarm yok sanırsam.yada yazılımla açılabilen bir özellikmidir inanın hiç bilgim yok.

siz sanırsam bu sesin çıkmasını istiyordunuz!

Mesaj Birleştirildi: Ocak 15, 2015, 23:40:25
Bekir abi henüz 2. sınıftayım. 3e geçeriz inşallahç Kitap tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Açıkçası doktor olduğunuzu bilmiyordum. Demek size kendimi o yüzden hep yakın hissetmişim :) Buluşmaya gelemezseniz de hastane çok absürt biyerde değilse bi ziyarete de gelmek isterim açıkçası.

Uykusuz komite gecelerinde çıktığım için dikkat ve detay farketme yetilerim birkaç güne ancak kendine gelir  :( Farkedememişim videoda :tamam:

Aynı şekilde bir 4300 K de ben patlatayım o zaman. Satıcınıza güveniyosunuz sanırım. Fiyat da bana makul geldi. Listeye koydum bu işi de.

yasin boşuna "drangelman" değilim yahu  amma yaptın şimdi  :olu:

uludağa çıkacağınız yolun 100 metre aşağında çalıştığım hastane zaten.özel bir kalp ve kalp damar cerrahisi hastanesi.bende yoğun bakım doktoruyum 9 yıldır aynı hastanede.yolun en zaman düşerse gel tabiki ne demek.

satıcıyı önceden tanımazdım ama son 1 haftadır aramızda duygusal bir ilişki başladı diyebilirim iyi bir çocuğa benziyor.bugünde aynı hastanede çalıştığıız dr arkadaşım Toyota Rav4'ü var onunda benim xenonları görünce bu akşam aynı yeri aradı onun kısaları H3B miş siparişini verdi haftaya gelince oda taktıracak philipsleri.

sağlıcakla kal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #719 : Ocak 15, 2015, 23:42:40 »
siz sanırsam bu sesin çıkmasını istiyordunuz!

Evet hocam, bu sesin çıkmasını istiyorum. Aslında çıkan ses normalde arabada çıkan sese benziyor. Hani çalışan arabadan anahtarla dışarı çıkınca duyduğumuz sesler gibi kendi dahili buzzerından çıkan hoş güzel bir ses. Harici takılan alarmlar nasıl ses veriyor bilmiyorum ama normal arabalara takılan alarmlar gibi o yüksek sesli cik cuklu ise ondan değil istediğim. Bir sesi bile çok görmüşler yahu, bu kadar mı boş yapılır bir araba. Sizin arabada bagaj nasıl açılıyor uzaktan kumandadaki düğme bizlerdeki gibi sadece kilitimi açıyor komple bagajı açabiliyor mu?
THE END