0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arka aks üzerindeki 2 teker tutuyor, ama ayarı bozuk ise bir tarafı fazla tutabilir.VSC el freni çekildigini algılayınca sacmalamamak icin ne halin varsa gör diyor. Fren indigi anda mücadelesi başlıyor.Diger güvenlik sisteminin (BSP) varlıgı ve yoklugu belli degil idi.
Hocam xenon balastında iş bitiyor gibi. Bazı balstlar düzensiz akım cekebiliyor ama seninki de marka ürün bilemedim şimdi.
Balast bu hocam.
Hocam şimdi söyle söyleyeyim ben elektrik mühendisi degilim. Bir Örnek vereceğim. Benden Önceki aracımın sahibi xenon takmış sokmuş. Neyse ben taktım. Daha sonra aracın sagını solunu kurcalarken baktım ki ya sal ya sol emin degilim Farın birinin sigortası diğerlerinden değişik yani o da kullanırken far sigortasını attırmış. Yani bence xenon ile ilgili ben bunu gordukten sonra Philips aldım ve cok sukur sorun yok. Cenmax bildiğim kadarıyla balastı falan Çin menşeli. O nedenle akım ile ilgili sorun çıkarabilir. Naçizane önerim atıyorum 10 amperse sigorta siz oraya 15amper sigorta takın. Çok fazla sorun olacağını zannetmiyorum lakin bunu yaparsanız sistemin sınırlarının bir miktar dışında calışmasına izin vermiş olacaksınız. Uzun vadede kablo eritme sigorta ayağının oldugu yeri eritme gibi sorunlar oluşabilir ama tabiki bunlar ihtimaldir
Orjinal xenonlarda 15 amper zaten o sigorta mevcuttakinden 5 amper daha büyük
Hmm benimkiler orijinal sigortası olması lazım sorum yok şimdilik. O zaman bahadır hocam 15 amper sigorta taksın kısalara...
Onu bilemem ama bende 10 amper sigorta var. Kitte problem olabilir benim balast 35 watt
Orjinal ampuller 55watt, 35watt balastlar için sigorta değiştirmenize gerek yok. 55watt balast bile taksanız çalışıyor. Sigortanız atıyorsa işini yapıyor demektir, ya balast arızalıdır yada hatta kısa devre vardır.
Valla hocam anlamadım ben de. Usta bir şey olmaz devam et dedi ama 5 ayda 2 defa sigorta attı. Yani süreklilik arz etmiyor denilebilir. Tekrar ederse ustami değiştirecegim galiba.
29 tl ye gittigidiyordan alıp nasıl monte edileceğini elektrik başlığının altında açıklamıştım.
Konunun linkini paylaşır mısınîz?
Lastik konusunda aklımı karıştıran bir durum var!Aracın üzerinde fabrikasyon gelen lastikler Michelin Primacy HP.23 bin kilometreye kadar yaz kış kullandım.Bu sene kışlık aldım ve söktüm.28 bin kilometrede geri yazlıkları taktım.Takalı ise 15 gün oldu.Ancak lastikler saçma sapan yerlerde patinaja düşüyor ve Anti-Patinaj sistemi devreye girip girip duruyor.Yani çok hafif eğimli kalkışlarda yada eğimli dur kalk dönüş yapılan yerlerde v.bHal böyle olunca ister istemez acil durumlarda fren mesafesi konusu aklıma geliyor.Not:Genelde patinaj durumu lastikler soğukken yani henüz 3-4 km yol yapmadığım zamanlarda daha sık oluyor.Ancak ısındıklarında bu durum düzelirmi onu henüz denemedim.Fikirlerinizi almak istedim...