0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
20.000 Km bakımı 12 Kasım Perşembe Saat 08:45 e aldık randevuyu.0w-20 Toyota Hybrid Energy Saver yağıda bugün sipariş verdiler 5 litre olarak.İlave olarak 10 bin bakımında olduğu gibi yine Hava Filtresini değiştiricem.Polen filtresini @Ufuk Sönmez (16363) aldığım filtre ile kendim götürücem.Belki ilave olarak Klima Temizliği yaptırabilirim ancak eski aracımda Würth ile yapmış olduğum temizlik sonucunda 3 gün boğazım ve ciğerlerim deli gibi yanmıştı.Bakalım Çavdarlı Toyota ne kullanıyor klima temizliğinde!!Bakim oncesi guzel bir temizlik yaptirdik diyelim...Yeni Gelin Arabası gibi oldu sanki be...
Mutlu hocam eski aracımda 2 defa Würth ile kendim yapmıştım ancak kokusunu unutmam mümkün değil.Çavdarlı eğer fazla para isterse dediğin gibi alıp uygun bir hafta sonu kendim yapıcam bu işi.Çok zor değil çünkü biliyorum.
bu arada bugün Toyota Tech Eu üzerinden bugün 1 saatlik üyelik sırasında yeni öğrendiğim bir bilgiyi paylaşayım T27 Avensis sahipleri ile.--> Türkiyeye 2014 Şubat ayından sonra gelen Avensislerde ani frenajlarda Panik Fren Stop Lambalarını Şimşek Çakar Tarzda 3.6 hz lik hız ile yanıp sönme özelliği eklenmiş.(Motor Kodu ZRT270,271,272)
Talat bugün @Kaan Kara (29002) 'yada anlattım gerçi ama geçen gün Youtube'da Rusya'daki kameralara takılan trafik kazalarını izlerken Rav4'lerde ve bir kaç farklı marka modelde ani frenajda stopların led kısmının çakarlı yanmasını görünce içimden "yahu bizim arabalarda niye yokki" diye içimden geçirmiştim.Bana göre dörtlü flaşörlere göre çok daha iyi dikkat çekiyor bu şekilde.Çünkü bunların yanış tarzı simetrik aralıklarla değilde şimşek çakması gibi farklı bir şekilde yanıp sönmesi var.Benimkinde var yazıyor ama 80-90 km hızla ani bir frenleme yapmam gerekecek yakın bir zaman içinde tabi arabanın arkasında seyredenin tanıdık birileri olması lazım
Benim araç 2015 avensis panik frende 4 lü yakmıyo acaba arkadan o ışıklar yanıyomuki o dediğiniz ışıkların yanıp sönmesi servistemi yapılcak nasıl olcak anlamadım orayı ?
20 ila 30 km hızlarda yanmasının bir anlamı yok bence.Bu hızlarda arkadaki zaten duramıyorsa başka zaman hiç duramaz.Önemli olan yüksek süratlerde panik frende yanması ve arkadakini uyarabilmesi.
Neden arkadakinin de aynı hızda geldiğini düşünüyorsunuz ki abi Panik paniktir
Geçen gün ben yaşadım. sol şeritten gidiyordum sağ şeritte ki adam sola sinyal verdi soldaki adam bir anda yola fırladı ben de durabilmek için frene sonuna kadar bastım araba bir anda dörtlüleri yaktı Ortalama hızım 70-80 km civarındaydı ikincisinde de ben denedim , aynı yolda tehlikeyi atlattıktan sonra 80 km hıza çıktım frene sonuna kadar bastım dörtlüleri yaktı tekrar. Göstergede hızlı hızlı yanıp söndü. Ama püf noktası var. Durur haldeyken deneyeyim deyip 70-80 km hıza bir anda çıkıp deneyince yapmadı. Ama ikinci durumda ben denerken, 80 de iken gaza sabit gitsin diye bastım hızlanma eğilimi yoktu o anda dip frenle araç dörtlüleri yaktıNot: Avensislerin kick-down ile anahtarını alırım