Gönderen Konu: amortisör değişimi  (Okunma sayısı 28088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör değişimi
« Yanıtla #60 : Mart 25, 2009, 08:24:32 »
  Eski amortisör ne kadar sağlamda olsa performansı belli oranda azalmıştır doğal olarak. O sesler gevşek birşeylerden, hatta emniyet kemeri mekanizmalarından bile olabilir. Tam yerini bulup oradaki gevşek olabilecek şeyleri kontrol etmek lazım bence Ahmet.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 25, 2009, 08:24:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 160
  • Model Yılı: '98
« Yanıtla #61 : Mart 27, 2009, 23:17:28 »
selam  arkadaslar benımde 96 xei corollam var sol arka amörtisör arkada üç kişi varken tatlı kasıslerde sol arka kasayı vuruyordu ıkısını tamır ettırdım 100 ytl ye koruk lastıklerı dahıl vuruyordu.usta dedıkı terazi kolu lastıklerımın bozuk oldugunu soyledı bende amortisoru degıstır sonra bakarız dedım,ses kesilmeyınce terazı kolu ve z rot(denge)degiştirdim cozom olmadı 120 tl ye kore malı sentecco sanırım amortısor aldım aracta takırtı yoktu ama arka cok sallıyordu yumusaktı daha sonra tokıcı marka japon malı ık tane amortısor aldım 230 tl ye ama patlak gıbı vuruyordu sonra usta dedıkı sag amortısor bozuk dedı yenısını getırttık.olmayınca helezonlar bozuk dedı ıkı helezon taktık sorun gıtmedı sımdı kore malı amortısorlere razı oldum .servıste orjınalının toyota marka oldugunu soyledıler.işcılık dahıl tanesı 240 tl dedıler.keske basta sewrvıse gıtmıs olsaydım 240 tl ye ısım cozulurdu su an 500 harcadım ama sorunum bıtmedı.saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #62 : Mart 28, 2009, 10:13:59 »
Mümtaz bey geçmiş olsun nerde yaptırdınız bu işlemi aklımızda olsun gitmeyelim gerçi benim sürekli götürdüğüm ustam var ama yinede diğer arkadaşlar dikkat ederler
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #63 : Mart 28, 2009, 10:14:57 »
Merhabalar. Benim arabada muhtemelen hiç değişmedi amortisörler.Değiştirmeyi düşünüyorum çünkü seyir halinde malum birde istanbulun yollarında çok rahatsız ediyor.

Ancak değiştirince bu durum ortadan kalkarmı bilemiyorum,yani biraz rahatlarmı.Birde değiştiririz sonra hiç birşey farketmemiş olur.O zaman kötü işte.

Kısacası amortisörler değişince 2000 model ve üzeri bir arabanın rahatlığı yakalanabilirmi yoksa malum araç 14 yıl önceki mantalite ile yapılmış ! mı?

Değiştiren arkadaşlar deneyimlerini yazabilirmi.
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 28, 2009, 20:06:21 »
Alper kardes, rahatlik gorece bir kavram. Dereceyle olculebilse anlasilir ama olculemiyor... Degistirmeden once ciddi bir sikayetim yoktu amortisorlerden. Ama 2006 model bir arabanin rahatini saglayabilir belki diye degistirttim. Iyilesme var ama -belki de amortisor markasindan dolayi- suspansiyon yumusak degil. Virajlarda savrulmayi azaltti.Onceden cukurlardan gecerken 'kut' diye gelen sesi de azaltti/seyreltti, ama yok etmedi. Amortisor takozlarini da degistirttim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Mart 29, 2009, 00:05:16 »
Teşekkürler...
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Mart 31, 2009, 05:50:16 »
Eski amortisor ve takoz resimlerini ekledim, bir de benzin pompasi... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #67 : Kasım 18, 2009, 13:51:12 »
ben yeni arka amartisörleri değiştirdim kyb taktırdım fiyatı çifti 180 lira dendine dersiniz fiyat ii mi ayrıca kyb nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #68 : Kasım 18, 2009, 14:04:13 »
Merhaba;
Amorsitörlerde sorun olduğunda araç muayeneden geçebiliyormu?
Bu dünyada herşey paraysa üstü kalsın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 18, 2009, 17:53:33 »
ben yeni arka amartisörleri değiştirdim kyb taktırdım fiyatı çifti 180 lira dendine dersiniz fiyat ii mi ayrıca kyb nasıl?
180 lira kyb için oldukça uygun  bi fiyat.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Kasım 18, 2009, 19:32:17 »

Ben simdilik memnunum Mehmet kardes :) Bir dahaki sefere de arkalari degistirecegim insallah.Belki Monroe olur bu sefer, cunku Monroe'nun takim halinde hazir amortisor setleri var (takoz, yay vs hepsi bir arada). Yeni amortisorlerin hayirli olsun, gule gule kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Kasım 28, 2009, 17:36:14 »
Arkadaşlar geçen gün 1991 model toyota corollama Monroe  marka 2 tane yeni arka amartisör taktırdım. daha önce 3 kişi arkaya binince arka taraf (bagajın altı) tamamen yere değer gibi ses çıkartıyordu. şimdide amartisörler  yeni olduğu halde aynı yere değme sesi geliyor. anlamış değilim. araba 1991 model acaba 18 yıllık helezon yaylarımı ölü diye düşünüyorum. yardımlarınızı bekler, saygılar sunarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Kasım 29, 2009, 20:00:33 »
serviste sadece takozun tanesi 186 ytl yan sanayisi 55 ytl ama yan sanayi 2 kere değişmesine rağmen takırtı kesilmedi. (amortisörler monreo takıldı) çıkanlar tokicho yazıyodu. servislerin faiş fiyat politikasının allah belasını versin. vatandaşın sırtından kazandıkları haksız paralar burunlarından gelsin başkada bişey demiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Kasım 29, 2009, 21:30:24 »
Bende monreo taktırdım. şimdilik menmunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Kasım 29, 2009, 21:59:29 »
18 yıllık helezon yaylarından bahsediyorum arkadaşlar ve benden önce kullanan arkadaş maalesef arabanın bagajına epey yük bindirerek köy yollarında kullanmış. Ayrıca arabamı tamir eden ustama da kefilim.sadece öğrenmek istediğim helezon yaylarının deforme olduğunda böyle bir soruna yol açıp açmayacakları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 gl 1993 efsane kasa
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 08, 2009, 02:16:12 »
benımde arka taraf çökük duruyodu.iyi esnemiyodu.2 adet monreo attım arkalara.arabanın arkası kendine geldi.yolu daha iyi tutar oldu.ses zaten yoktu ama yere surtmeler azaltı ve bı kaç kişi bile otursa arkaya eskisi gibi çökmüyor.
  benim kanıma görede yaylardan olabılır artık.sonuçta 18 yıllık ve ne yükler görmiştür.tabii sunuda unutmamak lazım o yaylar kolay kolay deforme olmaz.
Bindiğiniz toyotalarınızın coğunu tanıyorum.
   Her sabah yeni doğanlara merhaba diyorum.
   Çünkü çoğu evimin arkasında dünyaya        geliyo.
    Bu kardeşiniz fabrikanın arkasında oturuyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Temmuz 14, 2010, 14:58:24 »
arkadaşlar şimdi hangisini öneriyorsunuz rmx mi, kyb mi, monreo mu? benim aracın arka amorsitörlerinden kasislerden çukurlardan geçtikçe tıkırtılar geliyor değişme zamanı geldi galiba. 95 corolla xei.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!