Gönderen Konu: amortisör değişimi  (Okunma sayısı 28087 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
amortisör değişimi
« : Ekim 17, 2008, 22:19:01 »
arkadaşlar 96 corolla kullanıcısıyım. arka amortisörleri değiştirmeyi düşünüyorum. piyasadan yaptığım araştırmalara göre arabanın üzerinden çıkan orjinal amortisör ya kyb, ya da tokicoymuş. adana piyasasında her iki marka içinde 100 ytl diyolar. bana bu fiyat yanıltıcı gibi geliyor. orjinal diyip yan sanayiyi satıyolar. eğer yan sanayi düşünülüyorsa taıwan malı öneriliyor, çin malından uzak kalınması tavsiye ediliyor. bu arada taıwan malı olduğu söylenilen RMX marka bi amortisör varmış. çok tuttuğunu ve 75 ytl olduğunu söylediler. sizce ne yapmalıyım, konu hakkında bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.   !!!
96 toyota corolla xl 1.3

Toyota Club Türkiye

amortisör değişimi
« : Ekim 17, 2008, 22:19:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ©®UzMaN®©
    • yok
Ynt: amortisör değişimi
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2008, 22:25:47 »
abicim orjinalden şaşma çin malınıda bulaşma derim :D gerçi bu lafımla sana fazla yardımcı olamadım ama genede dediklerimi düşün
eSeR KaŞıK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Ekim 17, 2008, 22:48:03 »
renk veremiycem ama mavi tocico almayın çünkü konuşulmuştu onlar spor olanlar:) orjinal parça konusunda başka bildiğim bişey yok kusura bakmayın :S
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2008, 01:29:18 »
rmx alma pek iyi duymadım çalışmasında sorun oluyormuş
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2008, 10:33:26 »
teşşekürler arkadaşlar. rmx i aldım inşallah memnun kalırım ustama verdim takacakmış bugün. bakalım nasıl olacak sonucundan bilgiveririm.
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2008, 12:20:44 »
keşke değiştirmeseydiniz biz 3 sene önce değiştirdik markalarını bilemiycem ama çok yumuşak bir amartüsör arkaya 3 kişi binince pick up gibi sallanmaya başlıyor orjinallerinin sorunlu hali bunlardan iyiydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • eRr@yN
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2008, 14:01:48 »
selam.
dün rmx markalı arka amortisörleri taktırdım ve deneme amaçlı 5 kişiyle saatte 100 km/h yaptım. inanın % 100 fark etti arkadaşlar. arabanın arka kısmının yükseldiğini hissettim. şimdilik bi sorun yok gibi umarım olmazda. sanırım memnun kalıcam :D
96 toyota corolla xl 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2008, 23:07:06 »
hocam bende yazın başlarında değiştirdim kyb marka orjinalleri ile sanırım 90 yada 100ytl idi tanesi gerçekten de çok farketti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2008, 23:49:36 »
arka amortisör çok önemli aslında her parça çok önemli.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 08, 2008, 00:08:47 »
KYB KULLAN. ORJİNALİ ODUR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Kasım 08, 2008, 20:58:23 »
1996 corolla xe kullanıyorum arka amortisörlerin üstündeki körükler tamamen parçalanmış. amortisörlerde bir yağlanma yok.acaba bu durumda sadece körük lastiklerini değiştirsem yeterli olurmu.ön körüklerde hemen hemen yırtılmak üzere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 09, 2008, 22:41:33 »
1996 corolla xe kullanıyorum arka amortisörlerin üstündeki körükler tamamen parçalanmış. amortisörlerde bir yağlanma yok.acaba bu durumda sadece körük lastiklerini değiştirsem yeterli olurmu.ön körüklerde hemen hemen yırtılmak üzere.
körükler sadece amortisörü dış etkenlerden korur.değişimi için amortisörün komple sökülmesi gerekir.eğer amortisörleride değiştirmeyi düşünüyorsanız körükleri değiştirin yoksa şuan için gereksiz bir masraf olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 09, 2008, 23:22:21 »
Monroe marka butun amortisorler var.Degistirmesi de hem daha az zaman aliyor hem de daha ucuza mal oluyor.Benim arabaya da dusunuyorum param oldugu bir zaman. Kimi yerler 200 dolara satiyor bir tanesini (tum takim amortisor, yaylarla ve basiyla herseyiyle birlikte), bir yerde 150 dolara gordum. Amortisorleri inceletmedim ama hissettigim kadariyla soyluyorum, yeni arabalardaki rahat yok..takir tukur.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 10, 2008, 08:02:34 »
  Ünal bey Volkan arkadaşımıza aynen bende katılıyorum. Amortisör değişmeyecekse körük için sökmek boşa masraf olur. Amortisörler değişeceği zaman körükleride değiştirirsiniz. Ancak o körükler pahalı olmasada çok da ucuz değillerdir.
  Özellikle Corolla'da orjinal amortisör en iyi performansı veriyor bence. Monroe bildiğim kadarı ile Türkiye'de de üretiliyor ve aslında kalitelilerdir. Ama Ben şahsen onları Taiwan ile Japon arası bir yere korum sıralamada. Tabi burada amaç performans ve uzun ömür olmalı. Şöyleki; tamamen benzer özelliklere sahip iki farklı marka amortisör ilk kullanımda %100 performans sergilerler. Önemli olan 2. , 3. yıl sonunda performanslarının ne düzeye düştüğüdür. Yoksa tamir görmüş amortisölerde ilk aşamada oldukça iyi sonuçlar verebiliyor ama 6 ay sonra olacaklar meçhul bence. Kyb'de Tokico'da iyi bence. Unutulmaması gereken ise amortisörlerin karşılıklı olarak aynı marka ve özellikte ürünle ve eş zamanlı olarak değişmesi gerektiğidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 10, 2008, 15:40:49 »
Hakan, verdigin bilgiler icin sagol.
KYB ile ilgili internette belirtilen gorus daha cok spor tipi sert bir surus getirmesi. Benim araba zaten sanki amortisor yokmus gibi kucuk bir cukurda tak tuk gidiyor :) Bekledigim yumusak surus, darbenin izole edilip en az hissedilir hale gelmesi.Herhalde amortisorler hayatiyetini kaybediyor ki rahat surus mumkun olmuyor.Aslinda asiri, tahammul edilemez bir sarsinti olmuyor ama yeni arabanin suspansiyonu, rahat surusu ile karsilastirinca sert geliyor. (Kia Optima/Magentis surusu ile karsilastirinca).

Japon uretimi kaliteli bir urun oldugu icin ben de KYB dusunuyordum aslinda, ama bircok yerde KYB'nin sert surus getirdigini okudum. Tokico aradim ama bulamadim. Monroe, tek parca butun takim olmasi dolayisiyla cekici geldi bana.Yoksa KYB'nin inceledim birkac urunu (strut) daha ucuz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Kasım 10, 2008, 16:57:36 »
  Ben teşekkür ederim AHmet. :)
Gazlılar ilk darbede sert olmazlar, ikinci sıçramada sertleşirler. Yağlılar ise nispeten daha konforludur bence. Aslında zeminden gelen darbeyi ilk absorbe eden Helezonlardır. Yani aracın sertliğini, konforunu daha çok Helezonlar belli eder. Ancak geri sekmeleri azaltma görevi amortisörlerdedir. Kimi sert amortisörler çabucak salınımı durdurur, kimi yumuşak olanlar ise yavaş yavaş durdurur. Patlak amortisörler ise durdurmaz ve araç helezonlar üzerinde top gibi seke seke gider ve en ufak salınım dahi tehlikeli olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 10, 2008, 17:04:44 »
Herhalde bizimkisi patlak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #17 : Kasım 12, 2008, 03:01:53 »
hakan bey acıklamanız için teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Kasım 12, 2008, 07:50:21 »
  Faydalı olabildiysem ne mutlu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 12, 2008, 21:50:41 »
Evvelki gun servise ABS teshisi icin gitmistim.20 mi 30 mu kac nokta kontrolu yapiyorlar.Sordum, suspansiyon normal dediler.   :blink:
ABS'de de hiz sensorlerinden biri kisa devre yapmis.550 dolar verirseniz degistiririz hiz sensorunu dediler.  >:(

Benim arabadaki ABS sistemi Toyota'nin degil, GM'in bir parcasi.O yuzden bozuldu herhalde.  :-\

Simdi kesin olmus mudur bu tekerlek hiz algilayicisi? Kir, pas yuzunden bazen temizlendiginde sorun ortadan kalkiyormus.Bulabilirsem temizleyecegim. Bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa dinlemeye hazirim.  :)