Gönderen Konu: amortisör değişimi  (Okunma sayısı 28255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: amortisör değişimi
« Yanıtla #20 : Kasım 12, 2008, 21:54:38 »
 önce hangi tekerleğin hız sensörünün arızalı olduğunu sorun. sonra o sensörü tekerlek kısmında bulunan okuyucu kafa kısmını sökün ve bi fırça ile temizleyin. muhtemelen toz toprak tıkamıştır
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 12, 2008, 21:54:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 12, 2008, 21:59:22 »
Isin garibi DTC 27 dediler, verdikleri kagitta o yaziyor.Sol on tekerlek hiz sensoru diyor.Halbuki fabrikanin tamir kitabina baktim DTC27 sol arka tekerlek hiz sensoru diyor.Yil ayni, arabanin modeli ayni.Ya yanlis yazdilar, ya da ...anlayamadim.Eger on tekerlekse, diski de cikarmam gerekir mi acaba? Arkada nerede bulunur bu sensor? Sokmeden temizlenebilir mi acaba? Hassas olduklarini duydum.Problemsiz sensoru bozmayayim diye... :) 93 dolar verdim bu teshis icin.

Cevabinizi icin tesekkurler Pusat Bey.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2008, 22:50:28 »
 ön tekerlekte akson denen taşıyıcıya bi civata ile bağlanıyor. aks milinin tekerlek tarafında yataklandığı yerde.
 arka tekerlekte ise porya üzerinde. arka tekerleğinkini sökmek için poryayı dağıtmanız gerekir ama eğer arka sensörde sorun varsa bence bu sensörün kendinden değil poryaya giren soketin bağlantı noktasındandır. çünkü okuyucunun olduğu kısma toz falan giremez. eğer sorun arka sensördeyse sadece poryaya giren bağlantı soketini temizleyin sorun gider.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 13, 2008, 09:23:51 »
  Bende pislikten sorun yaşayanları duyuyorum arada, hassa bir temizlik muhtemelen Pusat'ın da söylediği gibi işini görür. Olmazsa Bayramda geldiğinde parçayı buradan al bence eminim daha ucuzdur burada. Ama parçanın tüm özelliklerini tam öğrenmek lazım.

Not: Bu hız sensörü aslında önünden geçen deliklerden gelen ışık ve karanlığa göre (ya da benzeri) bir sistemle çalışıyor dimi Pusat? Eğer öyle ise o deliklerin yerleride temiz olmalı dimi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #24 : Kasım 13, 2008, 09:30:54 »
valla hepinize teşekkürler soru soran cevaplıyanlara bi bilgim fikrim daha oldu :)
Nerde Nerde YERLERDE :D YaRiSs D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 13, 2008, 09:52:26 »
  Bende pislikten sorun yaşayanları duyuyorum arada, hassa bir temizlik muhtemelen Pusat'ın da söylediği gibi işini görür. Olmazsa Bayramda geldiğinde parçayı buradan al bence eminim daha ucuzdur burada. Ama parçanın tüm özelliklerini tam öğrenmek lazım.

Not: Bu hız sensörü aslında önünden geçen deliklerden gelen ışık ve karanlığa göre (ya da benzeri) bir sistemle çalışıyor dimi Pusat? Eğer öyle ise o deliklerin yerleride temiz olmalı dimi?

Hakan bey ön tekerlekte aks mili üzerindeki rotoru okuyor sensör. arka tekerde ise poryanın içindeki rotordan hızı algılıyor. sensörün okuyucu kafası ile rotorlar arasında bi boşluk var, genel olarak bu boşluktaki kir, toz, toprak ve çamur kalıntıları sorun çıkartıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 27, 2008, 01:18:24 »
amartisör körüklerinin orjinaline fazla para vermeye gerek yok. uno'nun körüklerini taktırın orjinali ile aynı oluyor. bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Şubat 21, 2009, 13:42:19 »
Arkadaşlar Toyota Servisi bana Kyb nin toyotanın orjinal amartisörü olmadığını söyledi. toyatanın kendi orjinal amartisörü varmış Üzerinde toyota yazar diyor. Fiyatının 230 lira arka, önler içinde 198 lira ayrıca 100 lira da işçilik istiyor.Kafam karıştı. bu konuda görüş ve öner,lerinizi bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #28 : Şubat 21, 2009, 13:50:08 »
97 XEİ corollam var. toyota servisi Kybnin toyotanın orjinaliolmadığını söylüyor. orjinalinin fiyatına 230 lira diyor. bende şaşırmış durumdayım. sizce en uygun amartisör hangisi bunun orjinali hangisi, yan sanayi hangisi. tavsiyeleriniz nelerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 21, 2009, 13:59:25 »
alparslan bey, öncelikle mesajı bir kere atmanız yeterli, ondan sonra kendinizi tanıtmanız gerekmekte tanışma bölümünde, bir de site kurallarını okursanız artık siz de bizden birisiniz ;) hoş geldiniz
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 21, 2009, 15:20:14 »
Tokico marka amortisorler Toyota'nin OEM parcasi. AE101'ler icin bu boyle en azindan.
KYB, Japon markasi, Japon uretimi. Tokico'nun fiyati KYB'nin esdeger amortisorune gore daha pahali.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #31 : Şubat 23, 2009, 21:17:02 »
türkay bey güzel söylüyorsunda sazın yok :) tanışma bölümüne girdim ama bir msj yazacak yer bulamadım. milletin yazdığı mesajları okumaktan başka bişey yapamadım. sitenizi benimgibi beceriksizler için biraz daha basit yaparsanız daha iyi olur kanaatindeyim. ayrıca sitenizin kurallarınıda okumadım çünkü o kurallar benim amartisör sorunumu çözmüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #32 : Şubat 23, 2009, 21:18:13 »
ahmet ozkok bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Şubat 23, 2009, 22:01:13 »
Rica ederim Alpaslan Bey,

Bugun ben de amortisor degistirme isinde ilk adimi attim. KYB GR-2 tipi amortisorlerden fiyatini uygun gorunce bir tane aldim.Aldigim sag on icin, sol onu de uygun fiyata denk getirebilirsem alacagim. Bir yerde de taktirmayi dusunuyorum ikincisini de alinca.

http://www.amazon.com/gp/product/B000C40RMK

Servisin takacagi amortisorlerin asil markasi Tokico ise ve ciftinin fiyati ise  uygun bence.

http://www.amazon.com/gp/part-finder/slide-show/1994/Toyota/Corolla?ie=UTF8&brand=Tokico&partsNode=15731011&carId=003

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 24, 2009, 11:10:47 »
türkay bey güzel söylüyorsunda sazın yok :) tanışma bölümüne girdim ama bir msj yazacak yer bulamadım. milletin yazdığı mesajları okumaktan başka bişey yapamadım. sitenizi benimgibi beceriksizler için biraz daha basit yaparsanız daha iyi olur kanaatindeyim. ayrıca sitenizin kurallarınıda okumadım çünkü o kurallar benim amartisör sorunumu çözmüyor.
[/b]
tamam da alpaslan bey, bu site bir yetkili servis, veya size yardım etmek için kurulan, bunu görev edinen veya toyotasanın call center'ı gibi bir oluşum değil, bu site belli birkaç insanın, toyota seven kişinin kurduğu, üyelerle beraber yaşatılan, kurallarına sadık olan bir ARKADAŞLIK ve DOSTLUK ortamı, burası sorunum var bunu çözün diye gelip sorun çözüldüğünde kaçacağınız bir yer değil, olmamalı..kuralları okumanızı bu yüzden istedim, amortisör sorununuzu çözmeyi elbette ki isteriz ama sitenin kurallarına uymanızı da isteriz, aktif bir üye olmanızı da..tanışma bölümüne girince biraz göz atın, "yeni konu" diye bir yazı göreceksiniz, oraya tıklamanız gerekiyor, konuların olduğu bölümün üstünde, sağ üstte yazar..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #35 : Şubat 24, 2009, 12:04:13 »
Arkadaşlar amortisörün değişmesi gerektiğini en basit nasıl anlarız Hakan biraz bahsetmiş ama biraz açar mısınız?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 24, 2009, 13:37:56 »
Aracımda aşırı şekilde takırtı vardı cukurlarda ve engebelerde değiştmesi gerektigini buradan anladım.Söktüğümüzde contaların baya yıprandıgını gördüm hali kalmamıştı.

Bende satmadan bir kaç ay önce değiştirmiştim.Yan sanayi takmıştık.Çok yumuşaktı.Ama amörtisör tangırtısından kurtulmustum.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 24, 2009, 14:51:35 »
  Ali, öncelikle amortisör testini aletlerle yapan yerler mevcut. Bunun dışında, aracın çamurluğundan aşağı doğru bastırıp bırakabilirsin (çamurluğu yamultmadan :) ). İlk seferde (yüklenmenden sonra) eğer amortisör sağlamsa araç o yönde ilk salınımını yapar ve hemen  sonra bu salınımı keser. Amortisör yıpranmışsa bu salınım daha zor durur ve farkı gözünle görebilirsin. Bunu tüm amortisörler için denemelisin. Dikkat etmen gereken husus, bu salınımın ilk seferin sonunda kesilmesidir.
 Yine yolda giderkende ya kasisden geçince, ya da engebeli, enine dalgalı bir zeminde araç salınımı çabuk duruyorsa amortisörler iyi durumdadır, ancak araç yolun salınımını (yol düzeldiği halde) devam ettiriyorsa amortisörler yıpranmıştır.
 Yeni amortisörle eski amortisör arasında (amortisör patlamasa dahi) performans farkı vardır ve bu sürüş güvenliğini düşürmeye başladığında değiştirmek en iyisidir. Yani yeni amortisör %100 performans gösteriyorsa (aracın yana yatmasında, engebelerden geçmede, frenajda vs.) 4-5 yıl kullanılmış bir amortisör iyi durumda olsa dahi %100 performans gösteremez.
 Amortisör patlamışsa bu zaten farkedilir (aracı yolda tutumak çok zordur ve yoldaki en ufak engebede araç kontrolsüzce salınımlara başlar, adeta araç zıplaya zıplaya yol alır :) ), yine amortisör küçük ihtimallede olsa kırılabilir ya da eğilebilir ve bu da farkdedilir. Coşkun'un da söylediği gibi sesde yapabilir ve yine değişmesi gerekir.
 Amortisörler her zaman karşılıklı değişmelidir (sol ve sağ). Ayrıca koruyucu körüklerde yıpranmışsa değişmelidir. Amortisörlerin saklanma koşulları ve şeklide amortisör ömrünü belirlemede etkendir.
 AE101 de bence performans açısından en iyi amortisörler Japon olanlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #38 : Şubat 24, 2009, 17:05:21 »
Teşekkür ederim Hakan hemen eve gidince dediklerini bi test edeyim
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #39 : Şubat 26, 2009, 01:34:38 »
toyotada amartisör deyince  kyb en iyisidir yıllarca sorunsuzca kullanırsınız bence kyb dan şaşmayın. ama fiyatlar bana cok ucuz geldi ben bile o fiyatlara alamıyorum. fiyatlarda bi yanlışlık olmasın. benim bildiğim kadarıyla tanesi 140 civarında olması lazım......